Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

Ο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΛΛΗΤΗΡΙ ΤΟΥ


Η Shell Εξαγοράζει την Cove Energy



Την εξαγορά της Cove Energy πέτυχε η Royal Dutch Shell μετά την αύξηση της προσφοράς της στα 1,12 δισ. στερλίνες (1,8 δισ. δολάρια). Η εξαγορά αυτή της εξασφαλίζει μερίδιο σε κοιτάσματα φυσικού αερίου στη Μοζαμβίκη.
Η μεγαλύτερη πετρελαϊκή εταιρεία της Ευρώπης αύξησε την προσφορά της στις 220 πένες ανά μετοχή από 195 πένες, όσα προσέφερε και η ταϊλανδέζικη PTT Exploration & Production (PTTEP). Το διοικητικό συμβούλιο της Cove έκανε δεκτή την προσφορά της Shell.
«Η Shell αποτελεί έναν εξαιρετικό εταίρο για όλους τους μετόχους», σχολίασε ο εκτελεστικός πρόεδρος της Cove, Μάικλ Μπλάχα.
Οι μετοχές της Cove, οι οποίες έχουν σχεδόν διπλασιαστεί φέτος, ενισχύθηκαν νωρίτερα έως 2,5% 
ΠΗΓΗ:www.energia.

Έκλεισε Ρωσο-ιταλικό deal



Η ιταλική εταιρία πετρελαίου Eni και η ρωσική Rosneft έσφιξαν τα χέρια και υπέγραψαν τη συμφωνία για αναζήτηση πετρέλαιου και φυσικού αερίου στη Ρωσική Αρκτική.
Η συμφωνία δίνει το ποσοστό των 30% των ευρημάτων στην ιταλική εταιρία, η οποία θα χρειαστεί να πληρώσει από την αρχή τα κόστη επένδυσης.
Επίσης, η Eni θα έχει πρόσβαση στο έργο της Rosneft στη Μαύρη Θάλασσα, ενώ η ρωσική εταιρία πετρέλαιο θα έχει τη πρόσβαση στα έργα της Eni στο εξωτερικό. 
ΠΗΓΗ:http://www.enikos.gr

Υποχρεωτική αργία η Πρωτομαγιά


Υποχρεωτική αργία χαρακτηρίσθηκε και φέτος η Πρωτομαγιά, με απόφαση του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Γιώργου Κουτρουμάνη.
Με την απόφαση αυτή, η οποία εστάλη για δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως την 1η Μαΐου, που φέτος συμπίπτει με εργάσιμη ημέρα (Τρίτη), απαγορεύεται η λειτουργία των επιχειρήσεων και η απασχόληση των μισθωτών για όλες τις επιχειρήσεις, εκμεταλλεύσεις και εργασίες της χώρας, με εξαίρεση βέβαια αυτές που λειτουργούν νόμιμα κατά τις Κυριακές, όπως είναι οι εργασίες υγείας, τουρισμού, συγκοινωνίας, εργοστασίων συνεχούς λειτουργίας κ.λπ 
ΠΗΓΗ:http://www.zougla.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ για ανοιχτή συζήτηση με συνδικαλιστές υποψήφιους βουλευτές
ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΤΗΣ 6ΗΣ ΜΑΙΟΥ

               Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης διοργανώνει την Παρασκευή 27 Απριλίου 2012 στις 18:30 (Αριστοτέλους 32- αίθουσα «Αβραάμ Μπεναρόγια») ανοιχτή συζήτηση με τους υποψήφιους βουλευτές συνδικαλιστές όλων των παρατάξεων, των εκλογών της 6ης Μαΐου.
               Σ' αυτή την κρίσιμη χρονική στιγμή της χώρας μας, η συμμετοχή συνδικαλιστικών εκπροσώπων στο Κοινοβούλιο, θα δώσει μεγαλύτερη δύναμη στη φωνή του εργαζόμενου που οδηγείται στην απώλεια των κατακτήσεων του.                                    

                                   H  Διοίκηση του Ε.Κ.Θ

Σύλληψη μηχανικού της ΒΡ για την έκρηξη στη Deepwater Horizon



Ένας πρώην μηχανικός της πετρελαϊκής εταιρείας ΒΡ συνελήφθη για καταστροφή στοιχείων σχετικά με την έκρηξη στην εξέδρα άντλησης Deepwater Horizon το 2010, κατά την οποία είχαν χάσει τη ζωή τους 11 άνθρωποι και προκλήθηκε τεράστια πετρελαιοκηλίδα στον Κόλπο του Μεξικού, ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης.
Ο 50χρονος άνδρας, είχε διαγράψει από το iPhone του τα μηνύματα που σχετίζονται με την καταστροφή, γεγονός που μπορεί να εξελιχθεί σε κατηγορία για παρεμπόδιση της δικαιοσύνης, τονίζει η ίδια πηγή. Πρόκειται για την πρώτη σύλληψη στα πλαίσια της υπόθεσης.
Σύμφωνα με το υπουργείο, τα μηνύματα τούτα αποδεικνύουν πως η βρετανική εταιρεία γνώριζε, λίγες εβδομάδες μετά το δυστύχημα, πως η διαρροή ήταν τρεις φορές μεγαλύτερη από τις δημοσιευμένες εκτιμήσεις και πως ένας από τους μηχανισμούς που είχαν αναπτυχθεί για να κλείσει το ρήγμα είχε αποτύχει.
«Η ερευνητική ομάδα για τα της εξέδρας Deepwater Horizon συνεχίζει το έργο της για την έκρηξη και θα φέρει ενώπιον της δικαιοσύνης όλα τα πρόσωπα που έχουν παραβεί τους νόμους στο γεγονός αυτό που συνιστά τη μεγαλύτερη περιβαλλοντική καταστροφή στην ιστορία των ΗΠΑ», τονίζει στην ανακοίνωσή του ο υπουργός Δικαιοσύνης Έρικ Χόλντερ.
Πηγή: ΑΜΠΕ/http://www.kathimerini.gr