Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η υποθήκευση της κρατικής περιουσίας στην τρόικα




Δικαίωμα κατάσχεσης κάθε εθνικού περιουσιακού στοιχείου της χώρας, χωρίς εξαιρέσεις, αποκτά η Τρόικα βάσει της δανειακής σύμβασης, όπως δημοσιεύτηκε την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου στο Φύλλο Εφημερίδας Κυβερνήσεως, με αριθμό 240, ως Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.
Στο κείμενο αναφέρεται ρητά, ότι δεν εξαιρείται κανένα απολύτως περιουσιακό στοιχείο από την κατάσχεση σε περίπτωση που η χώρα δεν εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της.
Συγκεκριμένα, στο κεφάλαιο 4 με τίτλο: Εφαρμοστέο Δίκαιο και Δικαιοδοσία, στην παράγραφο 4.4 αναφέρεται:
«Το Δικαιούχο Κράτος Μέλος (Ελλάδα), η Τράπεζα της Ελλάδος και το Ελληνικό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας παραιτούνται με την παρούσα αμετάκλητα και ανεπιφύλακτα από κάθε δικαίωμα ασυλίας που ήδη έχουν ή μπορεί να δικαιούνται σε σχέση με τους ίδιους και τα περιουσιακά τους στοιχεία έναντι δικαστικών ενεργειών σχετικά με την παρούσα Σύμβαση Τροποποίησης, συμπεριλαμβανομένων ενδεικτικά, από κάθε δικαίωμα ασυλίας έναντι άσκησης αγωγής, έκδοσης δικαστικής απόφαση ή άλλης διάταξης, κατάσχεσης, εκτέλεσης ή ασφαλιστικού μέτρου και έναντι κάθε εκτέλεσης ή αναγκαστικού μέτρου σε βάρος των περιουσιακών τους στοιχείων στο μέτρο που τα ανωτέρω δεν απαγορεύονται από αναγκαστικό νόμο».
Η ίδια παράγραφος στην αγγλική γλώσσα, έχει ως εξής:
«The Beneficiary Member State, the Bank of Greece and the Hellenic Financial Stability Fund each hereby irrevocably and unconditionally waives all immunity to which it is or may become entitled, in respect of itself or its assets, from legal proceedings in relation to this Amendment Agreement, including, without limitation, immunity from suit, judgment or other order, from attachment, arrest or injunction prior to judgment, and from execution and enforcement against its assets to the extent not prohibited by mandatory law». 
ΠΗΓΗ:.zougla.gr

Δελτίο Τύπου - Ζήτημα στρατηγικής σημασίας η συνέχιση της λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ




Συνάντηση της ΓΣΕΕ με τα σωματεία της ΛΑΡΚΟ, τα Εργατικά Κέντρα της περιοχής και τον Πρόεδρο του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου Τάκη Αθανασόπουλο, πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 13.12.2012 στα γραφεία του ΤΑΙΠΕΔ.
Κατά τη συνάντηση από την πλευρά της Συνομοσπονδίας, των εργαζομένων της εταιρίας αλλά και των εκπροσώπων των Εργατικών Κέντρων, τεκμηριώθηκε με επιχειρήματα η αναγκαιότητα συνέχισης της λειτουργίας των εργοστασίων της μεγαλύτερης μεταλλευτικής βιομηχανίας της χώρας μέσα από τον ουσιαστικό ρόλο του κράτους, με την παράλληλη διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας.
Η συνέχιση της λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ αποτελεί ζήτημα στρατηγικής σημασίας τόσο για την ελληνική οικονομία αφού πρόκειται για μια κερδοφόρα επιχείρηση όσο και για την αντιμετώπιση της ανεργίας αφού η εταιρία δραστηριοποιείται σε 5 νομούς που παρουσιάζουν μεγάλο αριθμό ανέργων.
Ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε στην επιτακτική ανάγκη άμεσης ανανέωσης των αδειών λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ. Ο Πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ δήλωσε ότι θα κάνει όλες τις αναγκαίες ενέργειες προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Η ΓΣΕΕ για το λόγο αυτό με δεύτερη επιστολή της μέσα στις τελευταίες μέρες θα ζητήσει αυτή τη φορά συνάντηση και με τον Υπουργό Περιβάλλοντος ώστε να διευθετηθεί οριστικά το θέμα.
Η Συνομοσπονδία μαζί με τους εργαζόμενους και τις τοπικές κοινωνίες θα συνεχίσει τον αγώνα για την εύρυθμη και ενιαία λειτουργία της ΛΑΡΚΟ και για τη διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας. 
ΠΗΓΗ:gsee.gr

Ταράζουν στις μηνύσεις τον Στουρνάρα




Μήνυση κατά Στουρνάρα από το ΙΝΚΑ που ζητά να ενεργοποιηθεί το αυτόφωρο!
Μηνυτήρια αναφορά σε βάρος του Υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα και κατά παντός άλλου υπευθύνου κατέθεσε την Τρίτη ο πρόεδρος του ΙΝΚΑ, Γιώργος Λεχουρίτης, για παραβίαση της δικαστικής απόφασης που έκρινε παράνομο το τέλος ακινήτων που καταβάλλεται μέσω της ΔΕΗ.
Η μήνυση κατατέθηκε στο αστυνομικό τμήμα της Ομόνοιας και ολόκληρο το κείμενό της έχει ως εξής:
«Είμαι πρόεδρος της Γενικής Ομοσπονδίας Καταναλωτών Ελλάδας (ΙΝ.ΚΑ.). Η ομοσπονδία μαζί με πρωτοβάθμιες ενώσεις κινήθηκε νομικά κατά της ΔΕΗ Α.Ε. αναφορικά με την είσπραξη από αυτήν του τέλους ηλεκτροδότησης του άρθρου 53 Ν.4021/2011.
Δυνάμει των νομικών ενεργειών του ΙΝ.ΚΑ. εκδόθηκε η υπ’ αριθμόν 1101/2012 απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών (σχετ. 1). Η κυβέρνηση εκπροσωπούμενη από τον Υπουργό Οικονομικών κ. ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ Ιωάννη αμέσως μόλις πληροφορήθηκε το περιεχόμενο αυτής έσπευσε να δηλώσει ότι δεν πρόκειται να την εφαρμόσει και ότι για αυτό τον λόγο θα έστελνε σχετική επιστολή στη ΔΕΗ Α.Ε. Σύμφωνα με δημοσιεύματα της 11-12-2012 (βλέπε ενδεικτικά σχετ.
2) αλλά και μετά από διαβεβαίωση ότι αυτή η επιστολή πράγματι εστάλη μετά από δική μου τηλεφωνική επικοινωνία με το γραφείο του υπεύθυνου της ΔΕΗ κυρίου ΖΕΡΒΟΥ, μηνύω και ζητώ την ποινική δίωξη κάθε κατά νόμο υπευθύνου για παράνομες και υπαίτιες πράξεις, τελεσθείσες ή εν απόπειρα και με κάθε μορφή συμμετοχής (ηθική αυτουργία, συνέργεια κ.λπ.) ήτοι την παραβίαση της δικαστικής απόφασης άρθρο 232Α Π.Κ. την πρόκληση σε τέλεση πλημμελήματος άρθρο 184 Π.Κ. καθώς και κάθε άλλη παράνομη και υπαίτια πράξη την οποία θα κρίνει ο κύριος Εισαγγελέας.
Ζητώ επίσης την ενεργοποίηση της αυτόφωρης διαδικασίας για κάθε κατά νόμο υπεύθυνο. Τίποτα άλλο δεν έχω να προσθέσω και σας παραδίδω αντίγραφο της υπ’ αριθμ. 1101/2012 απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών και δημοσίευμα της ιστοσελίδας in.gr με ημερομηνία 11-12-2012». 
ΠΗΓΗ:papaioannou-giannis.net/

ΟΙ 300 ΣΥΝΙΣΤΩΣΕΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ !...




Είναι ανάγκη επιτακτική η κάλπη να αναδεικνύει «εθνικό βουλευτή» «και όχι βουλευτή της συνιστώσας της εκλογικής του περιφέρειας». Αυτό μπορεί να γίνει με την κατάργηση του σταυρού προτίμησης, που αποτελεί την καρδιά του πελατειακού συστήματος.
Το σύστημα εκλογής με σταυρό οδηγεί το βουλευτή σε κινήσεις πανικού, όπως στην εγκατάλειψη του κόμματός του και στη μετακίνησή του σε πολιτικούς χώρους την ιδεολογία των οποίων ενδεχομένως ουδόλως πιστεύει.
Οδηγεί τον βουλευτή στην υπεράσπιση παράλογων συντεχνιακών διεκδικήσεων διατήρησης προνομίων, που λειτουργούν εις βάρος του κοινωνικού συνόλου, λειτουργώντας έτσι ως τροχοπέδη σε προοδευτικές και αναπτυξιακές πρωτοβουλίες. Το βιώσαμε στην προσπάθεια απελευθέρωσης των κλειστών επαγγελμάτων αλλά και σε άλλες περιπτώσεις.
Ο σταυρός υπαγορεύει προνόμια στους βουλευτές όπως χρήση υπηρεσιακού αυτοκινήτου για επισκέψεις στον τόπο διαμονής των πελατών, όπως και το δικαίωμα διορισμού συγγενών και φίλων στη Βουλή, που οι υπάλληλοι απολαμβάνουν ιδιαίτερων προνομίων κυρίως αμοιβών.
Ο σταυρός ξεσήκωσε οργισμένες αντιδράσεις στη Βουλή στην πρόταση του υπουργού Οικονομικών για εξίσωση των αμοιβώντων υπαλλήλων της Βουλής με τις αμοιβές των λοιπών δημοσίων υπαλλήλων.
Ο σταυρός ματαίωσε προσπάθεια αλλαγής του εκλογικού νόμου για περιορισμό του σταυρού και κατάτμηση των μεγάλων εκλογικών περιφερειών (πρόταση του πρώην υπουργού κ. Γιάννη Ραγκούση).
Ο σταυρός θέλει τον πολίτη υποτακτικό και ταπεινωμένο να συνωστίζεται στα πολιτικά γραφεία εκλιπαρώντας ή και απαιτώντας κάθε είδους ρουσφέτια. Δεν χρειάζονται νομίζω άλλα παραδείγματα για να καταδειχθεί πώς ένα προνομιακό και φαύλο σύστημα χτίστηκε γύρω από το σταυρό. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΕΤΟΙΜΟ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ Επίθεση της Αλ Κάϊντα σε βάση SCUD-C με χημικά στην Συρία - Τρόμος στο Τελ Αβίβ




Η μεγαλύτερη και πιο ισχυρή οργάνωση της συριακής αντιπολίτευσης, η Jabhat al-Nusra η οποία πρακτικά είναι όργανο της Αλ Κάϊντα, επιτέθηκε κατά της μεγαλύτερης αποθήκης χημικών όπλων του συριακού Στρατού στην Al Safira, κοντά στο Χαλέπι, χθες το πρωί με αποτέλεσμα οι συριακές δυνάμεις να αναγκαστούν να εξαπολύυσουν νβλήματα SCUD με συμβατικές κεφαλές κατά των συγκεντρώσεων των ανταρτών. Για την ακρίβεια, χθες τα ξημερώματα της Πέμπτης, βρισκόντουσαν μόλις ένα χιλιόμετρο  από την περίφραξη βορειοδυτικά της βάσης και προωθούνταν με γρήγορους ρυθμούς.
"Μέχρι το τέλος της εβδομάδας,οι τζιχαντιστές της Jabhat al-Nusra  μπορεί να καταλάμβαναν την βάση και να έπαιρνανι τον έλεγχο των αποθεμάτων όπου πύραυλοι Scud D βρίσκονται οπλισμένοι με χημικές κεφαλές" αναφέρουν ισραηλινές πηγές.
Η εντολή για βολές των SCUD δόθηκε από τον ίδιο τον Μ.Άσαντ, με στόχο τις αποθήκες όπλων και πυρομαχικών των ανταρτών και έστειλε κι ένα μήνυμα κατ'αυτό τον τρόπο, όοι οι επόμενες βολές θα γίνουν με χημική γόμωση, ότι και αν σημαίνει αυτό.
Αλλά τα πράματα είναι κρίσιμα. Οι ίδιοι οι Ισραηλινοί "προσεύχονται" να σταματήσει ο συριακός Στρατός τους μαχητές της Αλ Κάιντα από την κατάληψη του Al-Safira. Σε διαφορετική περίπτωση έχουν έτοιμη επιχείρηση αεραπόβασης σε συνεργασία με δυτικούς για να πάρουν υπό τον έλεγχό τους την βάση, δεδομένου ότι η πτώση της Αλ Safira στα χέρια της "θυγατρικής" της Αλ Κάϊντα, θα μπορούσε να έχει καταστροφικές συνέπειες όχι μόνο για την Μ.Ανατολή, αλλά ακόμα και για την Ευρώπη: Στην βάση είναι αποθηκευμένοι περίπου 30 πύραυλοι εδάφους-εδάφους SCUD-C... 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Απαλλαγή των εφοπλιστικών επιχειρήσεων από φόρο εισοδήματος και κληρονομιών




Την απαλλαγή από κάθε φόρο εισοδήματος και φόρο κληρονομιών των εφοπλιστικών επιχειρήσεων και των εταιρειών συμμετοχών τους προβλέπει το φορολογικό νομοσχέδιο, το οποίο επιβάλλει φόρο στο τονάζ των πλοίων για την είσπραξη περίπου 100 εκατ. ευρώ.
Συγκεκριμένα, με τις διατάξεις ου νομοσχεδίου απαλλάσσονται από το φόρο κληρονομιών οι μεταβιβάσεις πλοίων, μετοχών ή μεριδίων ημεδαπών ή αλλοδαπών εταιρειών που έχουν στην ιδιοκτησία τους πλοία υπό ελληνική ή ξένη σημαία άνω των 1.500 κόρων ολικής χωρητικότητας καθώς και των μετοχών ή μεριδίων εταιρειών χαρτοφυλακίου (holding companies) που κατέχουν άμεσα ή μέσω ενδιάμεσων εταιρειών χαρτοφυλακίου τις μετοχές ή τα μερίδια των ως άνω πλοιοκτητριών εταιρειών.
Ακόμη, απαλλάσσεται από κάθε φόρο, τέλος, εισφορά ή κράτηση το εισόδημα που αποκτάται από εταίρους ή μετόχους εταιρειών χαρτοφυλακίου, οι οποίες έχουν αποκλειστικά, άμεσα ή έμμεσα, μετοχές εταιρειών πλοιοκτητριών πλοίων με ελληνική σημαία ή ξένη σημαία, εφόσον οι πλοιοκτήτριες εταιρείες είναι συμβεβλημένες με το Ναυτικό Απομαχικό Ταμείο ή η εκμετάλλευση ή διαχείριση των πλοίων τους γίνεται από ημεδαπή ή αλλοδαπή επιχείρηση εγκατεστημένη στην Ελλάδα.
Το ότι οι εταιρείες holding κατέχουν αποκλειστικά μετοχές πλοιοκτητριών εταιρειών πλοίων με ελληνική ή ξένη σημαία θα αποδεικνύεται είτε με την προσκόμιση σχετικών πιστοποιητικών της αρμόδιας δημόσιας αρχής της καταστατικής έδρας των εταιρειών, στο οποίο θα πρέπει να αναφέρονται η επωνυμία κάθε πλοιοκτήτριας εταιρείας, στην οποία μετέχουν οι εταιρείες, όπως και το όνομα και τα λοιπά στοιχεία ταυτότητας των πλοίων που ανήκουν σε κάθε πλοιοκτήτρια εταιρεία, είτε με την προσκόμιση πιστοποιητικών από τα οποία να προκύπτει ότι οι εταιρείες holding είναι σε ισχύ.
Ειδικά οι συμβεβλημένες με το Ναυτικό Απομαχικό Ταμείο πλοιοκτήτριες εταιρείες πλοίων με ξένη σημαία υποχρεούνται να προσκομίζουν και πιστοποιητικό του Ναυτικού Απομαχικού Ταμείου, από το οποίο να αποδεικνύεται ότι τα ως άνω πλοία τους είναι συμβεβλημένα με αυτό.
ΠΗΓΗ: defencenet.gr

Ναυάγιο για την επένδυση της Vopak Oil στην Κρήτη-Πάνε Κύπρο οι Ολλανδοί




Την ευκαιρία να υλοποιηθεί μια μεγάλη επένδυση φαίνεται ότι έχασε η χώρα μας, αφού η Ολλανδική εταιρεία VOPAK Oil ΕΜΕΑ, η οποία εδώ και αρκετό καιρό αναζητούσε χώρο για την δημιουργία αποθηκευτικών χώρων δεξαμενών στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, φαίνεται ότι κατευθύνεται προς την Κύπρο.
Όπως έγινε γνωστό χθες το υπουργικό συμβούλιο της Κύπρου αποφάσισε την έναρξη διαπραγματεύσεων με την ολλανδική εταιρεία, η οποία επελέγη ως στρατηγικός συνεργάτης για το έργο του τερματικού σταθμού παραλαβής και αποθήκευσης πετρελαιοειδών στο Βασιλικό.
Οι Ολλανδοί της VOPAK βρίσκονταν εδώ και καιρό σε αναζήτηση περιοχής για την υλοποίηση των σχεδίων τους και μεταξύ των περιοχών που εξέταζαν για την κατασκευή του "Tank storage terminal" ήταν η περιοχή «Δέρματος» στα νότια Κρήτης. Μάλιστα είχαν πραγματοποιήσει εκτεταμένες επαφές με τους δήμους Βιάννου και Μίνωα Πεδιάδος, στα όρια των οποίων βρίσκεται η εν λόγω περιοχή.
Στους σχεδιασμούς της Ολλανδικής εταιρείας, που είναι μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες logistics στον κόσμο, περιλαμβάνονταν μια επένδυση από 300 εως 500 εκατομμύρια ευρώ, σε αποθηκευτικούς χώρους δεξαμενών.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΕΠΑ Θεσσαλονίκης – ΕΠΑ Θεσσαλίας: Δεσμευόμαστε για το Gas release




Ένα από τα βασικά αγκάθια στη διαδικασία δημοπρασιών που ξεκίνησε η ΔΕΠΑ για αέριο σε τιμές κόστους προς τρίτους προμηθευτές και καταναλωτές, φαίνεται ότι αίρεται με πρωτοβουλία των ΕΠΑ Θεσσαλονίκης και Θεσσαλίας. Σύμφωνα με επιστολή που έστειλαν προς τη ΔΕΠΑ οι δύο εταιρείες, αυτές δεσμεύονται εφόσον συμμετάσχουν στις επόμενες δημοπρασίες τότε το όποιο όφελος προκύψει να μην το καρπωθούν οι ίδιες αλλά να το μετακυλήσουν αυτούσιο στην κατανάλωση και στους βιομηχανικούς τους πελάτες.
Θυμίζουμε ότι οι δύο εταιρείες δε συμμετείχαν στην πιλοτική δημοπρασία αερίου που διενεργήθηκε στις αρχές της εβδομάδας.
Το θέμα των ΕΠΑ έθεσαν πρώτοι οι βιομηχανικοί καταναλωτές, οι οποίοι είχαν προβάλει δύο βασικές ενστάσεις επί της διαδικασίας, αν και τελικά συμμετείχαν σε αυτή, συντελώντας καθοριστικά στην επιτυχία της.
Εκτός όμως από τη συμμετοχή των ΕΠΑ οι βιομηχανίες είχαν ζητήσει – κάτι που ίσχυσε στην πιλοτική δημοπρασία, όχι όμως και στις επόμενες που σχεδιάζονται για το 2013 – οι όποιες ποσότητες αγοραστούν να ενταχθούν στις συμβατικές τους καταναλώσεις και να μη συνυπολογιστούν στη ρήτρα take or pay. Ο φόβος των βιομηχανικών καταναλωτών είναι ότι μπορεί να εξασφαλίσουν ένα disount στο κόστος με το οποίο προμηθεύονται αέριο, ωστόσο στη συνέχεια μπορεί η ΔΕΠΑ εφαρμόζοντας το take or pay, να πάρει πίσω το όποιο όφελος. Δεν μπορούμε να αναλάβουμε τέτοιο ρίσκο ως βιομηχανία, θέλουμε ως καταναλωτές ξεκάθαρο τοπίο. Εφόσον λοιπόν βρεθεί λύση σε αυτή την ανησυχία των βιομηχανικών καταναλωτών, τότε θα πρέπει να θεωρείται βέβαιη η συμμετοχή τους στις δημοπρασίες του 13. Σε διαφορετική περίπτωση, τίθεται εν αμφιβόλω.
Θυμίζουμε ότι η συμμετοχή των 21 βιομηχανικών πελατών ήταν εκείνη που συνετέλεσε στο να απορροφηθεί περίπου το 80% της δημοπρατούμενης ποσότητας και να μην οδηγηθεί σε αδιέξοδο το εγχείρημα. 
 ΠΗΓΗ:energypress.gr

Πράσινο Φως για Δάνειο στη ΔΕΠΑ από το ΤΠΔ, Στον Πάγο Αυτό του ΛΑΓΗΕ




Από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων θα δανειοδοτηθεί εκ νέου η ΔΕΠΑ, ενώ, αντίθετα, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, σε οριστικό «πάγο» οδηγείται η ενίσχυση του ΛΑΓΗΕ. Σύμφωνα με πληροφορίες του energia, το ΤΠΔ θα ανανεώσει το δανεισμό του προς τη ΔΕΠΑ με 100 εκατ. ευρώ και επιπλέον, η Επιχείρηση Αερίου έχει συμφωνήσει για χρηματοδότηση με άλλα 25 εκατ. ευρώ από τη Εθνική Τράπεζα. 
Η ΔΕΠΑ είχε χρηματοδοτηθεί από το ΤΠΔ με 100 εκατ. ευρώ, δάνειο το οποίο λήγει στις 16 Δεκεμβρίου. Για την αποπληρωμή του, αλλά και για τις τρέχουσες ανάγκες της η Επιχείρηση εξέταζε τρεις εναλλακτικές λύσεις. Η μία περιελάμβανε τη δυνατότητα προσφυγής εκ νέου στο ΤΠΔ, η δεύτερη σε κοινοπρακτικό δάνειο, με επικεφαλής την Εθνική Τράπεζα και η τρίτη το δανεισμό από την UBS. Η τελευταία εναλλακτική απορρίφθηκε λόγω του υπέρογκου επιτοκίου που ζητούσε η συγκεκριμένη τράπεζα. Τελικά, αφού επιλύθηκαν ζητήματα που υπήρχαν με τους όρους εγγυήσεων του ελληνικού δημοσίου, το ΤΠΔ δίδει εκ νέου τη μερίδα του λέοντος για τη δανειοδότηση της ΔΕΠΑ, ενώ ένα μικρότερο ποσό προέρχεται από την Εθνική Τράπεζα. Να σημειωθεί ότι η διοίκηση της ΔΕΠΑ προσανατολιζόταν σε δάνειο 150 εκατ. ευρώ, αλλά τελικά περιορίζεται σε 125 εκατ. ευρώ. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Λατινική Αμερική: Θανατηφόρος ασθένεια που μοιάζει με το AIDS

Πανικό έχει προκαλέσει μια νέα ασθένεια που εντόπισαν οι Αρχές και έχει τις ίδιες θανατηφόρες συνέπειες με το AIDS!

Πρόκειται για το «Chagas» ή αλλιώς την «νόσο των φτωχών», η οποία δυστυχώς «χτυπάει» ολοένα και περισσότερους ανθρώπους κυρίως στις περιοχές της Κεντρικής και Νότιας Αμερικής, καθώς μεταδίδεται από μολυσμένα έντομα, κυρίως κοριούς.



Ένα πρήξιμο στο μάτι, μια αδυναμία ή ένας πονοκέφαλος μπορεί να είναι κάποια από τα συμπτώματα.

Συνήθως οι ασθενείς μετά τα πρώτα συμπτώματα νιώθουν υγιείς για κάποιους μήνες και στην συνέχεια «ξανακυλάνε» παρουσιάζοντας δυσκοιλιότητα, εμετούς, διόγκωση εντέρων ή καρδιάς. Η ασθένεια «μαστίζει» το Μεξικό, τη Βολιβία, τη Κολομβία και το Εκουαδόρ, όπου παρουσιάζονται τα περισσότερα προβλήματα.



Υπολογίζεται ότι παγκοσμίως είναι μολυσμένοι από το παράσιτο που την προκαλεί 10 εκατομμύρια άνθρωποι, με την πλειονότητά τους να ζουν στην Βολιβία, το Λεξικό, την Κολομβία και την Κεντρική Αμερική. Ωστόσο, 30.000 από τους ασθενείς ζουν στις ΗΠΑ.



Η νόσος, που έως πρότινος περιοριζόταν στη Λατινική Αμερική, εξαπλώνεται στις ΗΠΑ εξαιτίας των αυξανόμενων ταξιδιών και της μετανάστευσης, λένε οι επιστήμονες από το Κολέγιο Ιατρικής Μπέιλορ, στο Χιούστον. Εάν γίνει εγκαίρως αντιληπτή η μόλυνση από το υπαίτιο παράσιτο, μπορεί να αποτραπεί η νόσηση του φορέα με μία βαριά 3μηνη φαρμακευτική αγωγή. Επειδή όμως έχει μακρά περίοδο επωάσεως και τα φάρμακα έχουν υψηλό κόστος, πολλοί φορείς δεν υποβάλλονται σε αυτή την προληπτική αγωγή. 
 
ΠΗΓΗ:zougla.gr

Ο ΚΑΜΜΕΝΙΞ !..

 
ΠΗΓΗ:logoplokies.blogspot.gr/

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΝΕΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ


ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΝΕΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

Με συντελεστές 22%,32% και 42% η νέα φορολογική κλίμακα. Δεν μειώνονται τα τεκμήρια. Φόρος υπεραξίας στο χρηματιστήριο από 01/04/2013. Επίδομα 500 ευρώ για κάθε παιδί στον τρίτεκνο και στον τετράτεκνο. Αυτοτελής φορολόγηση των ενοικιών με συντελεστές 10% και 33%. Κλίμακα με δύο συντελεστές για τους ελεύθερους επαγγελματίες (26% και 33%). "Εκπτώσεις" για νέους επαγγελματίες. Δείτε το νέο φορολογικό νομοσχέδιο
Η νέα κλίμακα βγάζει φορολογικές επιβαρύνσεις για οικογένειες χωρίς παιδιά και με εισόδημα άνω των 23.000 ευρώ ενώ οι οικογένειες με παιδιά, πρώτα θα πληρώσουν περισσότερο φόρο και μετά (ορισμένες από αυτές) θα περιμένουν να εισπράξουν το επίδομα τέκνων. Στο αφιέρωμα που δημοσιεύσε το fpress.gr από το πρωί, φαίνονται οι επιπτώσεις της νέας φορολογικής κλίμακας των μισθωτών και των συνταξιούχων. Ολόκληρο το νέο φορολογικό νομοσχέδιο μπορείτε να το δείτε κάνοντας κλικ εδώ. 
ΠΗΓΗ:fpress.gr

ΣΟΚ! Στο όριο της φτώχειας 3,4 εκατ. Έλληνες!


ΑΠΕΛΠΙΣΙΑ[1]

Το 31% των Ελλήνων ζει στο όριο της φτώχειας σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat για το 2011.
Το 21%, σύμφωνα με την έκθεση του σοκάρει, ζει με πενιχρό εισόδημα, στοιχεία που κατατάσσουν την Ελλάδα στις χώρες της ΕΕ με το υψηλότερο ποσοστό πληθυσμού κοντά στο όριο της φτώχειας, μετά τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία, τη Λετονία και τη Λιθουανία.
Σύμφωνα με τη Eurostat, άτομα κοντά στο όριο της φτώχειας θεωρούνται εκείνα που ζουν σε νοικοκυριά με διαθέσιμο εισόδημα κάτω του 60% του εθνικού μέσου διαθέσιμου εισοδήματος (μετά τις μεταβιβάσεις των κοινωνικών επιδομάτων).
Σύμφωνα με τα στοιχεία για το 2011, που στόχος του Παπανδρέου ήταν ένας εργαζόμενος σε κάθε οικογένεια, στην Ελλάδα ζούσαν 3,4 εκατ. άνθρωποι κοντά στο όριο της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού, δηλαδή το 31% του πληθυσμού, ενώ το 2010 το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 27,7%.
Σε ό,τι αφορά το ποσοστό του ελληνικού πληθυσμού που αδυνατεί να καλύψει σημαντικά υλικά αγαθά, το 2011 ανήλθε σε 15,2%, έναντι 8,8% στην ΕΕ.
Τι εννοεί η Eurostat ότι αδυνατούν να καλύψουν σημαντικά υλικά αγαθά; Τα άτομα που αδυνατούν να καλύψουν τέσσερα από τα ακόλουθα εννέα αγαθά: 1) ενοίκιο, ή εξόφληση δανείου 2) θέρμανση 3) απρόοπτα έξοδα 4) διατροφή με κρέας ή ψάρι κάθε δύο ημέρες 5) διακοπές εκτός οικίας για μία εβδομάδα 6) αυτοκίνητο 7) πλυντήριο ρούχων 8) έγχρωμη τηλεόραση 9) τηλέφωνο.
Την ίδια χρονιά στην ΕΕ, 119,6 εκατομμύρια άνθρωποι ζούσαν κοντά στο όριο της φτώχειας, ή το 24,2% του πληθυσμού, έναντι 23,4% το 2010 και 23,5% το 2008.
Τα υψηλότερα ποσοστά πληθυσμού που ζουν κοντά στο όριο της φτώχειας ή του κοινωνικού αποκλεισμού καταγράφηκαν στη Βουλγαρία (49%), στη Ρουμανία και τη Λετονία (40%), στη Λιθουανία (33%) και στην Ουγγαρία και την Ελλάδα (31%). Τα χαμηλότερα ποσοστά σημειώθηκαν στη Τσεχία (15%), στην Ολλανδία και τη Σουηδία (16%) και στο Λουξεμβούργο και την Αυστρία (17%).
Εξάλλου, το 17% του πληθυσμού της ΕΕ ζούσε με πενιχρό εισόδημα, μετά τις μεταβιβάσεις των κοινωνικών επιδομάτων. Τα υψηλότερα ποσοστά πληθυσμού με πενιχρό εισόδημα καταγράφηκαν στη Βουλγαρία, τη Ρουμανία και την Ισπανία (22%) και στην Ελλάδα (21%). Αντιθέτως, τα χαμηλότερα ποσοστά σημειώθηκαν στην Τσεχία (10%), στην Ολλανδία (11%), στην Αυστρία, τη Δανία και τη Σλοβακία (13%). 
ΠΗΓΗ:papaioannou-giannis.net

"ΜΑΥΡΑ" ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ Πρώτες απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων μέσα στη νύχτα - "Ανθρωποθυσία" στην δόση...




Απολύθηκαν παραμονές Χριστουγέννων από το υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου 26 διοικητικοί υπάλληλοι με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου (ΙΔΑΧ). Το απόγευμα τους κοινοποιήθηκε η διαγραφή τους από το Μητρώο Μισθοδοτούμενων του Ελληνικού Δημοσίου.
Οι απολύσεις ανακοινώθηκαν μετά την συνάντηση του υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου, Κωστή Μουσουρούλη, με τον επικεφαλής της Ομάδας Δράσης για την Ελλάδα (Task Force), της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Χορστ Ράιχενμπαχ κατά την οποία σίγουρα συζητήθηκε το θέμα.
Μέσα στις επόμενες ημέρες θα απολυθούν χιλιάδες εργαζόμενοι στο δημόσιο, στον ευρύτερο δημόσιο τομέα και τους ΠΟΕ-ΟΤΑ. Τα τελευταία δέκα χρόνια όλοι οι υπάλληλοι στο δημόσιο προσλαμβάνονταν με σχέδη εργασίας ΙΔΑΧ.
Συνολικά βάσει των απαιτήσεων της τρόϊκα θα απολυθούν 22.000 δημόσιοι υπάλληλοι, πέραν εκείνων που θα βγουν σε διαθεσιμότητα.
Το πρώτο κύμα των απολύσεων που υλοποιούνται με συνοπτικές διαδικασίες προκειμένου να τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα της τρόικας, η οποία διατηρεί και το δικαίωμα να έχει πρόσβαση ακόμη και στις λίστες των απολυμένων μέσω των διαπιστωτικών πράξεων, δείχνει ότι οι 54.425 υπάλληλοι ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου θα αποτελέσουν την κύρια «δεξαμενή» για τις απολύσεις. Από αυτούς οι 35.933 θεωρούνται υπάλληλοι «χαμηλών προσόντων» (22.107 ΔΕ και 13.826 ΥΕ), εκ των οποίων οι 22.241 υπηρετούν στους δήμους.
Η κατηγορία αυτή δεν επιλέχθηκε τυχαία: Κατ' αρχάς, δεν προστατεύεται ή προστατεύεται μερικώς από τη συνταγματική διάταξη περί μονιμότητας του προσωπικού στο Δημόσιο.
Δεύτερον, η πρόσληψη της συντριπτικής πλειοψηφίας αυτής της κατηγορίας των υπαλλήλων έγινε χωρίς τις διαδικασίες του ΑΣΕΠ, γεγονός που την καθιστά ευάλωτη στην κοινή γνώμη όπου η ανεργία θερίζει και βάσει της κοινωνικής ψυχοσύνθεσης που επικρατεί στην Ελλάδα, οι άνεργοι θα επικροτήσουν τις απολύσεις των δημοσίων υπαλλήλων χαμηλών προσόντων. Κατά κάποιο για τους δημοσίους υπαλλήλους θα ισχύσει εκείνο το "Δεν διαμαρτυρόμουν που απέλυαν τους άλλους γιατί εγώ είχα σταθερή δουλειά στο δημόσιο, μέχρι που απέλυσαν κι εμένα..."
Πάντως την δόση την πήραν οι τραπεζίτες. Μόνο που και για αυτούς θα ισχύσει το ίδιο: Λίγος καιρός τους μένει να είναι ιδιοκτήτες των τραπεζών τους. Η τρόϊκα έρχεται και για αυτούς...
ΠΗΓΗ: defencenet.gr