Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2022

Το Κατάρ «επιβεβαιώνει» την κυριαρχία της Ρωσίας στο φυσικό αέριο - «Αδύνατη η αντικατάσταση»



 


Ένας από τους μεγαλύτερους εξαγωγείς υγροποιημένου φυσικού αερίου στον κόσμο, το Κατάρ, μπορεί να εκτρέψει μόνο το 10-15% των συμβολαίων φορτίου LNG προς άλλους προορισμούς, δήλωσε χθες (22/2) ο υπουργός Ενέργειας της χώρας, Saad al-Kaabi εν μέσω της κλιμάκωσης της κρίσης Ρωσίας-Ουκρανίας, προσθέτοντας ότι η αντικατάσταση..

Το ESENER δείχνει πώς γίνεται η διαχείριση της υγείας και της ασφάλειας στην ανθρώπινη υγεία και την κοινωνική εργασία

 





Οι εργαζόμενοι στον τομέα της ανθρώπινης υγείας και των δραστηριοτήτων κοινωνικής εργασίας στην Ευρώπη εκτίθενται σε διάφορους κινδύνους για την ασφάλεια και την υγεία στην εργασία (ΕΑΥ). Αυτή η έκθεση παρέχει μια επισκόπηση τέτοιων κινδύνων και τη διαχείρισή τους, εκ των οποίων ο COVID-19 και οι εργονομικοί και ψυχοκοινωνικοί..

Οι επενδύσεις σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο της Βόρειας Θάλασσας είναι ζωτικής σημασίας για την ενεργειακή ασφάλεια του Ηνωμένου Βασιλείου



Υπάρχει μέλλον για περισσότερη εγχώρια παροχή πετρελαίου και φυσικού αερίου στο Ηνωμένο Βασίλειο και η Βρετανία θα συνεχίσει να χορηγεί νέες άδειες για έργα ανάπτυξης πετρελαίου και φυσικού αερίου στη Βόρεια Θάλασσα, δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας του Ηνωμένου Βασιλείου Γκρεγκ Χαντς σε διαδικτυακή..

Ιράκ και Κουβέιτ Έχουν Σχέδια για Νέα Έργα Υδρογόνου και Ηλιακής Ενέργειας



 

Το Ιράκ και το Κουβέιτ σχεδιάζουν νέα έργα για την ενίσχυση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας με επίκεντρο την ηλιακή ενέργεια και το υδρογόνο, δήλωσαν ανώτεροι αξιωματούχοι από τις πλούσιες σε πετρέλαιο χώρες παραγωγούς στις 20 Φεβρουαρίου. Το Κουβέιτ αναπτύσσει μια..

Vietnam to auction gasoline from reserves, power outage hit refinery

 



Vietnam will auction 100 MM liters (26.4 MMg) of gasoline from its national reserves, state media reported on Tuesday, as a supply shortage enters its second month.

The Southeast Asian country has had to tap into its fuel reserves since its largest refinery cut ..

Το πρώτο Δελτίο Ελέγχου για το ατύχημα στα ΕΛΠΕ

 




Ύστερα από αίτημα αυτοψίας που υποβάλαμε στο αρμόδιο Τμήμα Επιθεώρησης Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία  παραλάβαμε το Δελτίο Ελέγχου που έγινε στις 1.2.2022, στην μονάδα 32 του διυλιστηρίου των ΕΛΠΕ στην Ελευσίνα όπου στις 26/1/2022 σημειώθηκε ρήξη κελύφους του αεροποιητή 32-R-003 με συνέπεια διαρροή και..