Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου 2017

ΕΡΤ: Επανεκδίδει τη Ραδιοτηλεόραση με χορηγό τα ΕΛΠΕ – Νέα εβδομαδιαία οικονομική εκπομπή

Από το bankwars.gr
Tο ΔΣ της ΕΡΤ αποφάσισε  την επανέκδοση της “Ραδιοτηλεόρασης” ως δωρεάν περιοδικό, να ανοίξει το κλειστό κτίριο της Μουρούζη και θα ξεκινήσει τη λειτουργία στούντιο και να κάνει δεκτή την πρόταση του ΕΒΕΑ και της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος για εβδομαδιαία οικονομική εκπομπ.

Οι αποφάσεις..

Νέα συνθετικά καύσιμα από την Bosch

Στην έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης, υπάρχει μία είδηση που αφορά και το μέλλον της μοτοσυκλέτας. Μάλιστα θα μπορούσε να πει κανείς, ότι είναι πιο σημαντική για την μοτοσυκλέτα, απ’ ότι είναι για την πλειοψηφία των αυτοκινητιστών.

Η Bosch ανακοίνωσε έναν νέο τρόπο παρασκευής συνθετικών καυσίμων, σε όλες τις μορφές που χρησιμοποιούνται ήδη, βενζίνη, πετρέλαιο, ακόμη και αέριο, με σημαντική μείωση των εκπομπών ρύπων. Υπάρχουν πολλά γκρίζα σημεία στην τεχνολογία της Bosch, τα οποία και η ίδια άλλωστε επισημαίνει στην ανακοίνωσή της.

Η νέα μέθοδος παρασκευής απαιτεί ..

"Πρέπει να υπάρξει αστυνόμευση στα σύνορα" λένε οι βενζινοπώλες

Από το xronos.gr
Μεγάλη αναστάτωση έχει προκαλέσει στις τάξεις των βενζινοπωλών η είδηση ότι σε μερικές ημέρες ανοίγει στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα ένα ακόμη πρατήριο καυσίμων. Αυτή τη φορά όμως τα πράγματα είναι πιο σοβαρά από ποτέ, αφού το πρατήριο θα λειτουργεί σε απόσταση μόλις ενός χιλιομέτρου από τον σταθμό της Νυμφαίας στο βουλγαρικό έδαφος! Την είδηση, αλλά και όλη την κατάσταση που επικρατεί σχολίασε ..

Μάχη πολυεθνικών για το λίθιο: Η ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης προβληματίζει παραγωγούς και αυτοκινητοβιομηχανίες

Από το worldenergynews.gr
Σε αγώνα δρόμου για να εξασφαλίσουν τις ποσότητες λιθίου που απαιτούνται για την παραγωγή μπαταριών ενόψει της έκρηξης της ηλεκτροκίνησης αποδύονται οι μεγάλες εταιρείες.

To θέμα της αποθήκευσης ενέργειας θα καθορίσει τις εξελίξεις τα επόμενα χρόνια και ήδη οι εταιρείες που χρησιμοποιούν λίθιο για την παραγωγή μπαταριών προετοιμάζονται για την επόμενη μέρα, σε έναν αγώνα που πολλοί χαρακτηρίζουν ως προετοιμασία για "πόλεμο".

Σύμφωνα με το Energy&Capital, ο  πραγματικός πόλεμος του λιθίου πρόκειται να ξεκινήσει και τα πράγματα πρόκειται να γίνουν..

Δισκία ιωδίου σε 500.000 Γερμανούς για το φόβο πυρηνικού ατυχήματος

Από το worldenergynews.gr
Δισκία ιωδίου άρχισε να χορηγεί η γερμανική πόλη Άαχεν σε περίπου 500.000 κατοίκους και άτομα που ζουν στην ευρύτερη περιοχή, καθώς όπως τονίζεται από τις γερμανικές αρχές, γηρασμένος βελγικός πυρηνικός σταθμός θεωρείται επικίνδυνος.

Σύμφωνα με το BBC, οι χρήστες μπορούν να εγγραφούν στην ιστοσελίδα της πόλης και να λάβουν κουπόνια για δωρεάν προμήθεια από τα φαρμακεία σκευασμάτων ιωδίου, τα οποία μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο καρκίνου του θυρεοειδούς μετά από απελευθέρωση ακτινοβολίας.

Οι γερμανικές ανησυχίες αφορούν...