Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2020

Πλοία καύσης «πράσινου» υδρογόνου με τις ευλογίες της ΕΕ

 


Επιχορήγηση ύψους 8 εκατ. ευρώ έλαβε από την ΕΕ νορβηγική πρωτοβουλία για τη ναυπήγηση πλοίου καύσης περιβαλλοντικά ουδέτερου υδρογόνου. Το εν λόγω πλοίο θα μεταφέρει φορτία και θα προμηθεύει με υδρογόνο στρατηγικά σημαντικές περιοχές της ευρωζώνης.

Πρόκειται για το «Topeka», το οποίο θα λειτουργεί με μπαταρία ισχύος 1.000 kilowatts/ώρα καθώς και με ειδική κυψέλη υδρογόνου, γεγονός που θα το καθιστά περιβαλλοντικά..

Το Κίνημα Αλλαγής προτείνει την ψήφιση νομοθεσίας για το κλίμα με όρους κλιματικής δικαιοσύνης



Δήλωση – Παρέμβαση του Τομεάρχη Ενέργειας και Περιβάλλοντος του Κινήματος Αλλαγής Γιώργου Αρβανιτίδη σε Συνέδριο της WWF

 Το Κίνημα Αλλαγής μπαίνει και πάλι δυναμικά στην πρωτοπορία μιας «πράσινης» ατζέντας για το μέλλον και την βιώσιμη ανάπτυξη της χώρας.

Σήμερα, σε Συνέδριο της WWF για το περιβαλλοντικό..

Α.Σιάμισιης (ΕΛΠΕ): Δύσκολη και προκλητική χρονιά για την αγορά των καυσίμων το 2021

 


Ως το πιο προκλητικό τρίμηνο των τελευταίων δεκαπέντε ετών που ο ίδιος βρίσκεται στον κλάδο του πετρελαίου, περιέγραψε το τρίτο τρίμηνο του 2020 ο διευθύνων σύμβουλος των Ελληνικών Πετρελαίων Ανδρέας Σιάμισιης, μιλώντας στους αναλυτές κατά τη διάρκεια του χθεσινού conference call για την παρουσίαση των οικονομικών αποτελεσμάτων του ομίλου.

Ο κ. Σιάμισιης προέβλεψε ότι οι προκλήσεις που προκαλούν η πανδημία..

Φόβοι για βουτιά σε ζήτηση και τιμές πετρελαίου–αερίου από το δεύτερο «κύμα» lockdown

 


Ανησυχία για νέα πτώση της κατανάλωσης, πετρελαίου και φυσικού αερίου, με σημαντικές επιπτώσεις και στις τιμές των προϊόντων έχει φέρει η ραγδαία εξάπλωση του κορωνοϊού και τα μερικά ή ολικά lockdown που ανακοινώνουν η μία μετά την άλλη οι χώρες της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας.

Οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου παρουσίασαν τον Οκτώβριο τη μεγαλύτερη μηνιαία πτώση από τον Μάρτιο με τα προγνωστικά..