Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2017

Όταν Βρήκαν Αυτά τα Κεφάλια Δεν Μπορούσαν να Καταλάβουν Τι είναι. Όταν όμως είδαν ΤΙ έχουν Χαραγμένο Πάνω τους ΚΟΠΗΚΑΝ ΤΑ ΠΟΔΙΑ !!!

Από το diadrastika.com
Όταν σκέφτονται τους αρχαίους πολιτισμούς, πολλοί θυμούνται τους Μάγια. Οι Αζτέκοι όμως ήρθαν πιο μετά. Οι οικογένειες των Αζτέκων συλλέγουν κειμήλια και τους ζητήθηκε να τα συγκεντρώσουν για να τα εξετάσουν.

Υπάρχουν πολλά αντικείμενα που μοιάζουν με κράνη και έχουν επιμηκυμένα πρόσωπα και μεγάλα μάτια. Τα περισσότερα από αυτά είναι ..

BP και Shell ετοιμάζουν πλατφόρμα ενεργειακών συναλλαγών

Από το worldenergynews.gr
Η κοινοπραξία των εταιρειών ενέργειας BP και Royal Dutch Shell θα αναπτύξουν  μια ψηφιακή πλατφόρμα βασισμένη σε blockchain για την εμπορία ενεργειακών βασικών προϊόντων που 
αναμένεται να αρχίσει στα τέλη του 2018, σύμφωνα με ανακοίνωση  τη Δευτέρα 6/11.

Σύμφωνα με το reuters άλλα μέλη της κοινοπραξίας είναι ..

Παρά τις προσπάθειες αυξάνεται η ρύπανση από την παγκόσμια ναυτιλία - Αναλυτικά σχεδιαγράμματα

Από το worldenergynews.gr
Σε σημαντικές παρατηρήσεις προχώρησε το Διεθνές Συμβούλιο Καθαρών Μεταφορών ICCT,  αναφορικά με την αύξηση των εκπομπών αερίων του άνθρακα από τα πλοία, τα οποία επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό το δείκτη της κλιματικής αλλαγής.

Το κλειδί για την αποφυγή των καταστροφικών συνεπειών της κλιματικής αλλαγής είναι η μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου.

Δέσμευση των χωρών είναι ..

Και με τη βούλα η αυτόνομη θέρμανση στις πολυκατοικίες

Από το energypress.gr
Δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ που δίνει τη δυνατότητα σε ιδιοκτήτες διαμερισμάτων σε πολυκατοικίες να αυτονομηθούν από το κεντρικό σύστημα θέρμανσης.

Σύμφωνα με αυτό, ένας ιδιοκτήτης έχει..

Σέφκοβιτς: Νέα Νορβηγία η Ανατολική Μεσόγειος

Από το energypress.gr
Η Ευρωπαϊκή Ένωση εξετάζει τα πρόσφατα ανακαλυφθέντα αποθέματα φυσικού αερίου στην Ανατολική Μεσόγειο ως τρόπο ενίσχυσης της ενεργειακής της ασφάλειας, δήλωσε σε αποκλειστική του συνέντευξη στη «New Europe» ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Επίτροπος Ενέργειας της Ένωσης Μάρος Σέφκοβιτς, ο οποίος είπε πως είναι ακόμη πολύ πρόωρο να πει πόσα χρήματα θα διαθέσει η Κομισιόν για την κατασκευή του αγωγού Ισραήλ-Κύπρου-Ελλάδας , East Med. 

«Αρχικά, πιστεύουμε ότι πρέπει..

Η αποθήκευση ενέργειας θα φέρει φθηνό ρεύμα

Από το newmoney.gr
Οταν ακούμε αποθήκευση ενέργειας σκεφτόμαστε μπαταρίες που αποθηκεύουν ηλεκτρικό ρεύμα. Ομως, οι μπαταρίες, αν και αναπτύσσονται συνεχώς και χάρη σε αυτές έγινε πραγματικότητα το ηλεκτρικό αυτοκίνητο, δεν είναι ούτε ο μοναδικός, ούτε ο πιο οικονομικός τρόπος για να αποθηκεύεις ενέργεια.

Υπάρχουν και άλλοι, με πιο ώριμη και ανταγωνιστική τεχνολογία, την αντλησιοταμίευση, η οποία επιτρέπει να..

Το αέριο δεν έχει χρώμα

Από το lygeros.org
Όσο δύσκολο κι αν φαίνεται σε διάφορα κομματόσκυλα, το φυσικό αέριο δεν έχει χρώμα. Κι ενώ στην Κύπρο, φαίνεται να έχει γίνει πλέον κατανοητό, στην Ελλάδα υπάρχουν θεσμικές δυσκολίες. 

Έτσι ενώ στην Κύπρο, τέσσερις διαφορετικές κυβερνήσεις έχουν ακολουθήσει, επί της ουσίας, τα ίδια βήματα για την αξιοποίηση της ΑΟΖ της Κύπρου, στην Ελλάδα όλοι προσπαθούν να..

Το πράσινο στοίχημα των ΕΛ.ΠΕ.

Από το euro2day.gr
Ο όμιλος των Ελληνικών Πετρελαίων είναι γνωστός για τις δραστηριότητες του στην διύλιση, την εμπορία των υγρών καυσίμων, την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από φυσικό αέριο και εσχάτως και στην έρευνα κι εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων.

Διυλιστήρια, μεγάλες συμφωνίες για προμήθειες αργού πετρελαίου, δίκτυα πρατηρίων, η παραγωγή και προμήθεια ρεύματος μέσω της Elpedison και έρευνες για ..

Πήρε μπροστά πάλι η παραγωγή βενζινών στον Ασπρόπυργο

Από το energypress.gr
Επανεκίνησε από χθες η παραγωγή βενζινών στο διυλιστήριο του Ασπροπύργου των ΕΛΠΕ, μετά και την πλήρη αποκατάσταση της βλάβης που αυτό είχε υποστεί πριν από μερικές ημέρες. 

Βασική δουλειά του διυλιστηρίου (FCC) είναι η παραγωγή όλων των ποσοτήτων βενζινών του ομίλου, γεγονός που σημαίνει ότι ..