Κυριακή 29 Μαρτίου 2020

Η ρωσικός πετρελαϊκός κολοσσός Rosneft διέκοψε τη δραστηριότητά της στη Βενεζουέλα

Από το energypress.gr
Ο ρωσικός πετρελαϊκός κολοσσός Rosneft ανακοίνωσε χθες ότι διακόπτει τη δραστηριότητά του στη Βενεζουέλα, όπου οι επενδύσεις του τον άφηναν εκτεθειμένο σε αμερικανικές κυρώσεις.

"Η Rosneft ανακοινώνει το τέλος των επιχειρήσεών της στη Βενεζουέλα" ανέφερε.

Παράλληλα, κατέληξε..

ΤΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ ΤΟ ΚΕΡΙ...


Και στην Κύπρο η Συνεργασία ΕΛΠΕ και Energean για την Αντιμετώπιση του Κορωνοϊού

Από το energia.gr
AEGEAN και ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, συνεργάζονται και μαζί συμβάλλουν στις προσπάθειες Ελλάδας και Κύπρου για την αντιμετώπιση της πρωτοφανούς κρίσης του COVID-19, προσφέροντας άμεσα πτήσεις για τη μεταφορά ιατροφαρμακευτικού υλικού από τις χώρες παραγωγής

Ειδικότερα, διευρύνοντας και για τις ανάγκες της Κύπρου, τη συνεργασία που ξεκίνησε πρόσφατα στην Ελλάδα, η AEGEAN θα προσφέρει..

Πώς οι Σαουδάραβες σκοπεύουν να κερδίσουν τον παγκόσμιο πόλεμο του πετρελαίου

Από το capital.gr
Εάν οι υποψίες πολλών στην αγορά πετρελαίου αποδειχθούν αληθινές, στον "πόλεμο" μεταξύ Ρωσίας και Σαουδικής Αραβίας θα επιβιώσει ο ισχυρότερος.

Στο βασίλειο πιστεύουν ότι η ελεύθερη αγορά θα αυτορρυθμιστεί. Εάν ανησυχούν για τις χαμηλές τιμές του πετρελαίου, δεν το δείχνουν. "Δεν μας ανησυχούν οι τιμές στα 30 δολ. το βαρέλι", δήλωσε στις 16 Μαρτίου ο Khalid Al-Dabbagh, οικονομικός διευθυντής της κρατικής Saudi Arabian Oil Co. "Η Saudi Aramco μπορεί να αντέξει..

Δεξαμενόπλοιο θα κινείται αποκλειστικά με τη χρήση βιοκαυσίμου

Από το naftikachronika.gr
H σουηδική διαχειρίστρια εταιρεία δεξαμενόπλοιων Stena Bulk αναμένεται, τις επόμενες εβδομάδες, να δοκιμάσει βιοκαύσιμο για την εξ ολοκλήρου πρόωση ενός από τα MR tankers του στόλου της.

Το εν λόγω βιοκαύσιμο είναι το MR1-100 bio-fuel oil, που παράγεται από μαγειρικά έλαια και το οποίο τροφοδοτεί η GoodFuels στο Ρότερνταμ. Το βιοκαύσιμο προορίζεται για την κύρια μηχανή του «Stena Immortal» και προσεχώς..