Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017

ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΓΣΕΕ Γ.ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

Από το gsee.gr
Είναι γνωστό ότι ούτε οι Συλλογικές Συμβάσεις επανήλθαν, ούτε ο κατώτατος μισθός στα 751 ευρώ, όπως προεκλογικά εξήγγειλε η κυβέρνηση.

Έτσι, οι διαπραγματεύσεις για τη σύναψη της σύμβασης, της νέας Εθνικής Σύμβασης γίνονται στο περιοριστικό περιβάλλον των μνημονιακών νόμων, που απαγορεύουν ο κατώτατος μισθός, το ύψος του κατώτατου μισθού, να συνομολογείται από τη ΓΣΕΕ και τις οργανώσεις των εργοδοτών.

Αυτό που σήμερα συμφωνήθηκε, είναι ότι ..

Το Ιράν ξεκίνησε την παραγωγή φυσικού αερίου στο τεράστιο κοίτασμα South Pars

Από το worldenergynews.gr
Το Ιράν ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε την εξόρυξη φυσικού αερίου από το πεδίο 20 του τεράστιου κοιτάσματος φυσικού αερίου South Pars.

Ο αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Εταιρείας Πετρελαίου του Ιράν (NIOC) Gholam-Reza Manouchehri είπε, ότι ήδη ανακτώνται 25 εκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου και 40.000 βαρέλια συμπυκνωμάτων την ημέρα από το πεδίο.

Όπως είπε ακόμη, το φυσικό αέριο που ..

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ - ΕΚΠΛΗΞΗ ΑΠΟ ΤΗ ΓΣΕΕ ΚΑΙ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ Επιπλέον σύνταξη με την ίδρυση νέου εθνικού επαγγελματικού ταμείου

Από το imerisia.gr
Πρωτοβουλία για τη σύσταση Εθνικού Ταμείου Επαγγελματικής Ασφάλισης που θα δίνει συμπληρωματικές συντάξεις στους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα έναντι της οικειοθελούς καταβολής χαμηλών εισφορών -οι οποίες θα υπολογίζονται επί του εκάστοτε κατώτατου μισθού- αναλαμβάνουν η ΓΣΕΕ και οι εργοδοτικές οργανώσεις (ΣΕΒ, ΕΣΕΕ, ΓΣΕΒΕΕ και ΣΕΤΕ).

Το σχέδιο σύστασης Εθνικού Ταμείου Επαγγελματικής Ασφάλισης θα τεθεί επί τάπητος την ερχόμενη Δευτέρα στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης των κοινωνικών εταίρων για την ανανέωση της ισχύος της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. 

Ωστόσο, σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες της «Ημερησίας», το θέμα έχει ήδη συζητηθεί ανεπισήμως σε..

Wood Mackenzie: Ετήσια αύξηση 11% αναμένεται στις πετρελαϊκές επενδύσεις παγκοσμίως

Από το worldenergynews.gr
Οι επενδύσεις στους τομείς έρευνας και παραγωγής πετρελαίου παγκοσμίως αναμένεται να αυξηθούν κατά 11% ή 25 δισ. δολάρια σε ετήσια βάση το 2017, σύμφωνα με έκθεση της Βρετανικής εταιρείας συμβούλων Wood Mackenzie, η οποία λαμβάνει υπόψη τα σχέδια 119 παραγωγών πετρελαίου παγκοσμίως.

Σύμφωνα με την Wood Mackenzie, 99 από τις 119 εταιρείες έχουν σχέδια για την αύξηση των επενδύσεων στην έρευνα και παραγωγή πετρελαίου.

Οι προϋπολογισμοί για έρευνες και παραγωγή προβλέπεται να..

Νομικά μέτρα κατά της ΕΕ παίρνει η Ινδονησία για βιοντίζελ

Από το energy.reporter.com.cy
Η Ινδονησία ανακοίνωσε στις 19 Μαρτίου την πρόθεσή της να προσφύγει στον Διεθνή Οργανισμό Εμπορίου ( WTO) ενάντια στην ΕΕ για τα μέτρα αντιντάμπνγκ της τελευταίας στις εισαγωγές ινδονησιακού βιοντίζελ.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η Ινδονησία θεωρεί ασύμβατους με τη Συμφωνία Αντιντάμπινγκ του WTO τους δασμούς που επέβαλε η ΕΕ στις εισαγωγές βιοντίζελ από την χώρα, ενώ επιπλέον αμφισβητεί τους υπολογισμούς στους οποίους βασίστηκαν. Εκπρόσωπος της Ινδονησίας στον Οργανισμό δήλωσε ότι..

Συνέδριο για την ΑΟΖ στην Κρήτη στις 29/3

Από το energypress.gr
Η Επαγγελματική και Επιστημονική Ένωση Τεχνολογικής Εκπαίδευσης Μηχανικών, με τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης και τη Συνεργασία της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κρήτης, διοργανώνουν το δεύτερο Παγκρήτιο Ενεργειακό Συνέδριο για τη Νοτιοανατολική Μεσόγειο την Τετάρτη 29 Μαρτίου και ώρα 17:30 στο Atlantis Ηρακλείου.

Στόχος είναι η ανάδειξή γρήγορων επενδύσεων νοτίως στην ΑΟΖ της Κρήτης και η άμεση θέσπιση της ελληνικής ΑΟΖ.

Ομιλητές από ελληνικές εταιρείες, θεσμούς και διακεκριμένοι επιστήμονες θα αναδείξουν το θέμα.

Το συνέδριο στηρίζουν:

Νέος διαγωνισμός από το υπουργείο Ενέργειας για έρευνες υδρογονανθράκων με ενοποίηση θαλάσσιων «οικοπέδων»

Από το worldenergynews.gr
Σε προκήρυξη νέου διαγωνισμού για τις έρευνες υδρογονανθράκων σε θαλάσσιες περιοχές της χώρας προσανατολίζεται το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, προετοιμάζοντας αλλαγές στο υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο κατά τα κυπριακά πρότυπα, αλλά και ενοποίηση οικοπέδων που είχαν προκηρυχθεί στον πρώτο διαγωνισμό για τις 20 θαλάσσιες περιοχές που όμως δεν προσέλκυσαν επενδυτικό ενδιαφέρον. 
Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης στις 29 Μαρτίου θα βρεθεί στη Ραβέννα της Ιταλίας καλεσμένος της ΕΝΙ προκειμένου να συμμετάσχει σε συνέδριο για τις έρευνες υδρογονανθράκων στη Μεσόγειο. 
Παράλληλα αναμένεται να έχει..