Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2019

Τι σημαίνει και τι σηματοδοτεί ένα κοίτασμα τύπου Ζορ στην Κρήτη

Από το mononews.gr
Ενδείξεις για υποθαλάσσιο κοίτασμα φυσικού αερίου, τύπου του Ζορ της Αιγύπτου, που θα μπορούσε να καλύψει τις ανάγκες της χώρας για 70 χρόνια έδειξαν οι σεισμικές έρευνες των ΕΛΠΕ στην περιοχή Νότια της Κρήτης  που μαζί με τη γαλλική Total και την αμερικανική Exxon Mobil,  αποτελούν στην κοινοπραξία που ανέλαβε την εκμετάλλευση των 2 θαλάσσιων οικοπέδων στην Κρήτη.

Αν και η διαδικασία των ερευνών είναι μακροχρόνια, κι αν οι θετικές..

Αλ.Τσίπρας: Η ιδιωτικοποίηση των ΕΛΠΕ δεν αποτελεί απλά ιδεοληψία αλλά απιστία κατά του Δημοσίου

Από το avgi.gr
Με αφορμή σημερινά δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία υπάρχουν μεγάλα κοιτάσματα υδρογονανθράκων στα νοτιοδυτικά της Κρήτης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, υπογραμμίζει ότι ενδεχόμενη πώληση των ΕΛΠΕ αποτελεί απιστία κατά του Δημοσίου

«Σημερινά πρωτοσέλιδα δημοσιεύματα (εφημερίδες «Τα Νέα» και «Η Καθημερινή») φέρουν τον επικεφαλής της Γενικής..

Τα μέτρα προστασίας του περιβάλλοντος κατά τις υπεράκτιες δραστηριότητες υδρογονανθράκων και το Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Παρακολούθησης

Από το energypress.gr
Η Έρευνα και Παραγωγή Υδρογονανθράκων στην Ελλάδα θωρακίζεται από ένα αυστηρό εθνικό νομοθετικό πλαίσιο το οποίο ακολουθεί τις ευρωπαϊκές οδηγίες ενώ σε όλες τις φάσεις των ερευνών παρακολουθούνται συστηματικά όλες οι περιβαλλοντικές παράμετροι. 

Τα μέτρα προστασίας του περιβάλλοντος κατά τις υπεράκτιες δραστηριότητες  έρευνας και παραγωγής υδρογονανθράκων δεν..

ΕΛΠΕ για Δημοσιεύματα: «Δεν Είμαστε Ακόμα σε Θέση να Μιλήσουμε για Ύπαρξη, Μέγεθος και Εκμεταλλευσιμότητα Κοιτασμάτων»

Από το energia.gr
Διευκρινιστική ανακοίνωση εξέδωσαν τα ΕΛΠΕ, με αφορμή δημοσιεύματα που αναφέρονται σε «ανακάλυψη σημαντικού κοιτάσματος» στον Ελληνικό χώρο. Έτσι, ο Όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ διευκρινίζει τα ακόλουθα σχετικά με το θέμα:

«Παρά το γεγονός ότι ενδείξεις ή εκτιμήσεις για φυσικό αέριο και πετρέλαιο πιθανόν να υπάρχουν σε πολλές περιοχές του κόσμου, το συμπέρασμα..

Καύσιμα: Κάν’ το όπως τα φύλλα!

Από το energypress.gr
Ηλιος, νερό και διοξείδιο του άνθρακα: αυτά είναι τα μοναδικά συστατικά τα οποία χρειάζεται μία καινούρια συσκευή η οποία κατασκευάστηκε από ερευνητές του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ  για να συνθέσει καύσιμα τα οποία μπορούν να αξιοποιηθούν από τον άνθρωπο. Τα αποτελέσματα της έρευνας, τα οποία παρουσιάστηκαν πρόσφατα..

No comment



251 εκατ. ευρώ για λόμπινγκ δαπάνησαν από το 2010 στην Ε.Ε. οι μεγαλύτερες πετρελαϊκές

Από το energypress.gr
Οι πέντε μεγαλύτερες εταιρείες πετρελαίου και φυσικού αερίου κατέβαλαν τουλάχιστον 251 εκατ. ευρώ για λόμπινγκ στην Ε.Ε. από το 2010 μέχρι πέρυσι όσον αφορά τη διαμόρφωση των κλιματικών πολιτικών, όπως προκύπτει από σχετική έρευνα των Corporate Europe Observatory, Food & Water Europe, Friends of the Earth Europe..

Διευθύνων σύμβουλος ΕΛΠΕ: Ακραίο σενάριο το μεγάλο κοίτασμα φυσικού αερίου σε Ελλάδα

Από το skai.gr
Πολύ αισιόδοξο και ακραίο σενάριο χαρακτήρισε σήμερα μέσω του ΣΚΑΙ ο διευθύνων σύμβουλος των ΕΛΠΕ Ανδρέας Σιάμισιης  τις εκτιμήσεις που παρουσιάστηκαν σε επιστημονική συνάντηση, ότι υπάρχουν ενδείξεις για μεγάλο κοίτασμα φυσικού αεριού στον ελλαδικό χώρο, ανάλογο του κοιτάσματος..

Η Ανταρκτική μαρτυρά όλες τις ατομικές βόμβες της δεκαετίας του 1950 σύμφωνα με νέα μελέτη

Από το worldenergynews.gr
Οι πάγοι της παγωμένης ηπείρου συνεχίζουν να απελευθερώνουν ένα ραδιενεργό στοιχείο, ως αποτέλεσμα των πυρηνικών δοκιμών που έκαναν εκεί οι ΗΠΑ πριν από 70 χρόνια!

Αυτό μας λέει η μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Journal of Geophysical Research: Atmospheres», κάνοντας..

Ολοκληρώθηκαν τα σεισμικά στην Ήπειρο - Γεωτρύπανα στον Πατραϊκό εντός του 2020

Από το energypress.gr
Τα τελευταία δεδομένα γύρω από τις έρευνες που βρίσκονται σε εξέλιξη ανά την Ελλάδα για υδρογονάνθρακες παρουσίασαν χθες εκπρόσωποι των Ελληνικών Πετρελαίων και της Energean στο πλαίσιο του workshop που διοργάνωσε για την αγορά του πετρελαίου ο e-kyklos του Ευάγγελου Βενιζέλου. 

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα..

ΕΛΠΕ: Ενδείξεις για τεράστιο κοίτασμα φυσικού αερίου στον ελληνικό χώρο

Από το worldenergynews.gr
Ενδείξεις για την ύπαρξη γιγάντιου κοιτάσματος τύπου Zohr στον Ελλαδικό χώρο εμφανίζουν τα σεισμικά των ΕΛΠΕ. 

Η είδηση προέκυψε από την παρουσίαση που έκανε ο επικεφαλής της Γενικής Διεύθυνσης Υδρογονανθράκων των ΕΛΠΕ, Γιάννης Γρηγορίου, στην κλειστή συζήτηση που διοργάνωσε χθες το  think tank  «Κύκλος Ιδεών» του Ευάγγελου Βενιζέλου, με θέμα με..