Δευτέρα 4 Μαρτίου 2019

Δυσανάλογη η προσοφορά και η ζήτηση LNG το 2019 στην παγκόσμια αγορά

Από το worldenergynews.gr
Παρόλο που η Κίνα θα συνεχίσει να αυξάνει τις εισαγωγές υγροποιημένου φυσικού αερίου φέτος, η αύξηση του 2019 στην παγκόσμια αγορά αύξησης της ζήτησης LNG ενδέχεται να μην είναι αρκετή για να απορροφήσει όλο τον νέο εφοδιασμό που θα τεθεί σε λειτουργία τους επόμενους μήνες.

Σύμφωνα με αναλυτές στη διάσκεψη της LNGgc Asia στη Σιγκαπούρη αυτή τη βδομάδα, η νέα ζήτηση φέτος θα είναι..

Εφαρμογή Vision Zero για μηδενικά ατυχήματα και υγιείς χώρους εργασίας

Από το osha.europa.eu
O EU-OSHA υποδέχεται τη νέα εφαρμογή Vision Zero app  που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο της παγκόσμιας εκστρατείας Vision Zero  της Διεθνούς Ένωσης Κοινωνικής Ασφάλισης (ISSA).

Η εφαρμογή αυτή προωθεί τους 7 χρυσούς κανόνες της ISSA για μηδενικά ατυχήματα και υγιείς χώρους εργασίας. Η εφαρμογή είναι ..

Ανακάλυψη κοιτάσματος πετρελαίου της Equinor στη Β. Θάλασσα

Από το worldenergynews.gr
Πετρελαϊκή ανακάλυψη στη Βόρεια Θάλασσα πραγματοποίησε η νορβηγική Equinor με τους συνεταίρους της Petoro, ConocoPhillips και Repsol.
Ειδικότερα, η εταιρεία εκτιμά ότι οι πόροι κυμαίνονται μεταξύ 12 – 28 εκατ. βαρελιών πετρελαίου.

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση..

Μανιάτης: Εγκληματική η αδιαφορία της κυβέρνησης για αξιοποίηση των ενεργειακών μας κοιτασμάτων

Από το energypress.gr
Την άμεση ανάγκη αξιοποίησης των ενεργειακών κοιτασμάτων της χώρας προς όφελος της εθνικής οικονομίας, τόνισε σήμερα στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, ο Βουλευτής Αργολίδας του ΚΙΝΑΛ, καθ. Γιάννης Μανιάτης.

Όπως χαρακτηριστικά είπε, ενώ οι έρευνες υδρογονανθράκων, ο αγωγός φυσικού αερίου EastMed και το ηλεκτρικό καλώδιο EuroAsia αποτελούν τα τρία πανίσχυρα όπλα της Ελλάδας για να αποκτήσει πρωταγωνιστικό ρόλο στον γεωπολιτικό χάρτη της Μεσογείου, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δείχνει ακατανόητη αδιαφορία, διώχνοντας..

ΠΩΣ ΑΜΕΙΒΕΤΑΙ Η ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ

Από το gsee.gr
H ΓΣΕΕ και το  Κέντρο Πληροφόρησης Εργαζομένων & Ανέργων της Συνομοσπονδίας (ΚΕ.Π.Ε.Α./ΓΣΕΕ), ενημερώνουν τους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα για τον τρόπο αμοιβής της Καθαράς Δευτέρας (φέτος 11 Μαρτίου 2019).

Η Καθαρή Δευτέρα δεν περιλαμβάνεται.. στις επίσημες αργίες που ορίζει ο νόμος για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα.


Ωστόσο οι ιδιωτικές επιχειρήσεις..

Αλήθεια τώρα, ποιος θα αγοράζει το πετρέλαιο που θα βγάζουμε;

Από το energypress.gr
Στο εθνικό μας αφήγημα, το οποίο συνοδεύει τα σχέδια για εξορύξεις υδρογονανθράκων, υπάρχει σε περίοπτη θέση η ελπίδα η Ελλάδα μας να γίνει – επιτέλους – πετρελαιοπαραγωγός χώρα. Αφήνοντας στην άκρη… “λεπτομέρειες”, όπως επιχειρησιακή ρύπανση, κίνδυνος μεγάλου ατυχήματος, υπονόμευση του τουρισμού, “νόσος” του πετρελαίου, πιθανές γεωπολιτικές εντάσεις κτλ, το αφήγημα σύμφωνα με το οποίο η χώρα μας τις επόμενες δεκαετίες εξάγει πετρέλαιο έχει ένα σοβαρό πρόβλημα:

Σκωτία: Ρεκόρ παραγωγής παλιρροϊκής ενέργειας

Από το aftemporiki.gr
Η SIMEC Atlantis Energy, μια εταιρεία παραγωγής βιώσιμης ενέργειας, πέτυχε πρόσφατα ένα νέο ορόσημο μετά τη συνολική παραγωγή πάνω από 12 γιγαβατωρών καθαρής παλιρροϊκής ενέργειας από το λεγόμενο έργο παλιρροϊκής συστοιχίας MeyGen στη Σκωτία.

Η απόδειξη της αξιόπιστης παραγωγής αποτελεί μια συνεχή πρόκληση για κάθε εταιρεία που θέλει να πουλήσει ενέργεια στο δίκτυο χρησιμοποιώντας..

Δεσμευτικές προσφορές σε 3 - 4 εβδομάδες για ΕΛΠΕ - Ρωτούν για τα διυλιστήρια Sonatrach και Carlyle - Αίσθηση από τις “σπόντες” της Επιτροπής

Από το energypress.gr
Στο διάστημα μετά το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαρτίου και μέχρι το τέλος του μήνα, αναμένεται να προσδιοριστεί η ημερομηνία κατάθεσης δεσμευτικών προσφορών για την πώληση του 50,1% των ΕΛΠΕ. Μετά τη δημιουργία των δύο νέων κοινοπραξιών που έφεραν ακόμη δύο διεκδικητές στα σχήματα που συμμετέχουν στο διαγωνισμό, η διαδικασία έχει..

Τετ-α- τετ Σταθάκη - Asprey της Exxon Mobil, τον διαβεβαίωσε ότι σε 3 μηνες οι συμβάσεις της Κρήτης θα έχει κυρωθεί από τη Βουλή

Από το energypress.gr
Σε τρεις μήνες το αργότερο οι συμβάσεις για την έρευνα και εκμετάλλευση στα οικόπεδα της Κρήτης θα έχουν κυρωθεί από τη Βουλή, σύμφωνα με όσα διαβεβαίωσε από τους Δελφούς ο Γ.Σταθάκης την ηγεσία της Exxon Mobil.

Σε μια προσπάθεια να διασκεδάσει τις ανησυχίες τόσο των αμερικανών, όσο και των εταίρων τους στη κοινοπραξία που της έχουν παραχωρηθεί..

Τι δείχνουν τα στοιχεία από τις έρευνες για φυσικό αέριο και πετρέλαιο στην Ήπειρο

Από το worldenergynews.gr
Σε νέα φάση εισέρχονται οι γεωφυσικές έρευνες για τον εντοπισμό πιθανών κοιτασμάτων φυσικού αερίου και πετρελαίου στα Ιωάννινα και την Θεσπρωτία, έπειτα από την ολοκλήρωση των δύο πρώτων γραμμών και τις αναγκαστικές διακοπές εξαιτίας των καιρικών συνθηκών.

Ήδη, σε αρκετές περιοχές έχουν ενεργοποιηθεί το ΤΕΝΞ (Τάγμα Εκκαθάρισης Ναρκοπεδίων Ξηράς), προκειμένου να εντοπισθούν, εξουδετερωθούν και απομακρυνθούν από το πεδίο των ερευνών τυχόν βλήματα, νάρκες κλπ από αυτά που άφθονα φιλοξενεί..

Οι στόχοι της ΔΕΠΑ: Η Ιταλία, η τετραμερής για τον EASTMED και η αναγκαστική διαχείριση των ELFE

Από το worldenergynews.gr
Στη ΔΕΠΑ Εμπορίας, θα «κληροδοτηθούν» τα 126 εκατ. ευρώ των οφειλών της ΕΛΦΕ και όπως είναι φυσικό θα «βαρύνουν» τη διαδικασία ιδιωτικοποίησής της, αφού θα υπάρξει σχετική πρόβλεψη στον ισολογισμό της. 

Ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΠΑ Δημήτρης Τζώρτζης, μιλώντας στο 4ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, αποκάλυψε ότι η ΔΕΠΑ εξετάζει το ενδεχόμενο της αναγκαστικής διαχείρισης σε βάρος των ΕΛΦΕ, αλλά όπως είπε «χρειάζεται προσοχή γιατί υπάρχουν ευθύνες».

Ο κ. Τζώρτζης ανέφερε ότι ..

ANOIXTH EΠΙΣΤΟΛΗ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ