Τετάρτη 26 Αυγούστου 2015

Εκτίναξη κερδών για Motor Oil στο β' τρίμηνο

Αποτέλεσμα εικόνας για Motor Oil
Στα 100,2 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκαν τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους της Motor Oil  το β' τρίμηνο, έναντι ζημιών κατά την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, λόγω των υψηλότερων περιθωρίων διύλισης και του ισχυρού δολαρίου στο διάστημα αυτό.

Ο τζίρος της εταιρίας το β' τρίμηνο ανήλθε στα 2,03 δισ. ευρώ, από 2,3 δισ. κατά την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Στο εξάμηνο, ο κύκλος εργασιών του Ομίλου μειώθηκε κατά 871.288 χιλιάδες ευρώ ή 19,24% σε σχέση με το Α΄εξάμηνο του 2014. Η μείωση οφείλεται στη σημαντική υποχώρηση του μέσου όρου των τιμών (σε δολάρια) των προϊόντων πετρελαίου (κατά 44%).

Σημαντικό μέρος της μείωσης του...

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΓΣΕΕ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ 26.8.15
Στο πλαίσιο των επαφών με τους πολιτικούς αρχηγούς ενημερώσαμε την κυρία Γεννηματά, την Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, για τις θέσεις της Γενικής Συνομοσπονδίας ενόψει και της νέας οικονομικής περιόδου με τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, αλλά κυρίως λόγω του περιβάλλοντος των εκλογών.

Για εμάς ο βαρύτατος φόρος που πλήρωσε η μισθωτή εργασία είναι ο φόρος της ανεργίας. Δεν μιλούμε πλέον μόνο για τα μικρά εισοδήματα και τις περικοπές, μιλούμε για εκατοντάδες χιλιάδες νέους ανέργους που θα προστεθούν σαν αποτέλεσμα της άφρονης πολιτικής που ασκήθηκε όλα τα προηγούμενα χρόνια και ιδίως τους τελευταίους μήνες.

Επιμένουμε ότι χρειάζεται μια σοβαρή διαπραγμάτευση στα ζητήματα που αφορούν την κοινωνία και προσπαθούν να επιβληθούν διά της πλαγίας οδού, μέσω ενός τρίτου μνημονίου.

Οι εργαζόμενοι θα βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή του αγώνα προκειμένου να αποτρέψουμε τα χειρότερα.

ΠΗΓΗ:gsee.gr

Συνάντηση στελεχών του Ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ και του ΤΑΙΠΕΔ με εκπροσώπους της SOCAR

Συνάντηση στελεχών του Ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ και του ΤΑΙΠΕΔ με εκπροσώπους της SOCAR - Media
Στελέχη του Ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ και του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) συναντήθηκαν σήμερα με εκπροσώπους της αζέρικης εταιρείας “State oil Company of the Republic of Azerbaijan” (SOCAR).

Η SOCAR μέσω των εκπροσώπων της επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον της για την ολοκλήρωση της συναλλαγής, με την παράταση, μέχρι τις 21.12.2015, της διάρκειας ισχύος της σύμβασης πώλησης μετοχών και της εγγυητικής επιστολής ύψους €40 εκατ.

Ως γνωστόν, η συναλλαγή ύψους €400 εκατ., αφορά την πώληση του 66% του ΔΕΣΦΑ, ήτοι 31% από το ΤΑΙΠΕΔ και 35% από τα ΕΛΠΕ, που αντιστοιχούν σε €188 εκατ. και €212 εκατ. αντίστοιχα.

H ολοκλήρωση της συναλλαγής τελεί υπό την αίρεση της λήψης των σχετικών εγκρίσεων σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.

Και οι δύο πλευρές επανέλαβαν την ισχυρή θέληση και δέσμευσή τους να ολοκληρωθεί η συναλλαγή το συντομότερο δυνατό. 


ΠΗΓΗ:topontiki.gr

ΔΕΗ, ΑΔΜΗΕ, ΕΛ.ΠΕ στο «στόχαστρο» των βουλευτών της ΛΑ.Ε


Δυο επερωτήσεις, για τις ιδιωτικοποιήσεις των ΕΛ.ΠΕ, αλλά και των ΔΕΗ και ΑΔΜΗΕ κατέθεσαν οι βουλευτές της Λαϊκής Ενότητας. 

Οι βουλευτές της ΛΑ.Ε. ενημερώνουν ότι κατά τη διάρκεια των διερευνητικών εντολών, η Βουλή δεν έχει κλείσει.

Στo πλαίσιo της λειτουργίας της Βουλής, η Κ.Ο. της ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ κατέθεσε την ακόλουθη ερώτηση ...

Αύξηση εισφορών 6% στις κύριες συνταξεις του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ



Αύξηση εισφορών 6% του ποσοστού παρακράτησης από τις χορηγούμενες κύριες συνταξεις του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ


ΠΗΓΗ:kepea.g

Νέος τρόπος υπολογισμού της σύνταξης



Εφαρμογή διατάξεων του ν.3863/2010 (ΦΕΚ 115, Α)-Νέος τρόπος υπολογισμού της σύνταξης.


ΠΗΓΗ:kepea.gr

Στοιχεία για το περιουσιολόγιο συγκεντρώνει το ΥΠΟΙΚ – Τι πρέπει να ξέρετε

Στοιχεία για το περιουσιολόγιο συγκεντρώνει το ΥΠΟΙΚ – Τι πρέπει να ξέρετε
Το Νοέμβριο κατά τη διαδικασία επαλήθευσης των στοιχείων του περιουσιολογίου όλων των φορολογούμενων το υπουργείο Οικονομικών θα τους ζητήσει να δηλώσουν τυχόν αδήλωτα εισοδήματα τους ή άλλα περιουσιακά στοιχεία τους που δεν δικαιολογούνται από το Πόθεν Έσχες.

Το υπουργείο Οικονομικών έχει ήδη συγκεντρώσει στοιχεία για την περιουσιακή κατάσταση όλων των φορολογούμενων, από τις φορολογικές δηλώσεις των τελευταίων ετών και το Ε9. 

Εκεί αναγράφονται τα ακίνητα που έχουν στην κατοχή τους, τα ΙΧ αυτοκίνητα, οι καταθέσεις τους και τα στοιχεία αυτά θα περιληφθούν στο περιουσιολόγιο το οποίο βάση μνημονιακής δέσμευσης θα πρέπει να είναι έτοιμο το Νοέμβριο. 

Τότε, το υπουργείο Οικονομικών θα ζητήσει από...

Αντίο Ελληνική ΑΟΖ…


Τους τελευταίους μήνες τόσο με την κρίση στην Ουκρανία... όσο και με την επέλαση της ISIS σε Συρία και Ιράκ, η ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Ευρώπης βρίσκεται σε αποσταθεροποίηση. Μια επίσης διαρκής οικονομική κρίση έχει πλήξει τις Μεσογειακές χώρες της Ευρώπης με πρωταγωνιστή την χώρα μας.

 Οι εξελίξεις στο Κυπριακό και η αξιοποίηση των υδρογοναθράκων στο κοίτασμα «Αφροδίτη» νοτίως της Κύπρου, έδωσε αρχικά ελπίδες στο ότι οι χώρες της Μεσογείου θα μπορούσαν να καλύψουν εν μέρει την οικονομική κρίση και την πολιτική τους αστάθεια μέσα από το στήσιμο πλατφόρμων άντλησης πετρελαίου τις οποίες ισχυρές εταιρείες στον κλάδο των πετρελαίου, θα διαχειρίζονταν.

Με τον τρόπο αυτό θα αυξάνονταν τα κρατικά ταμεία μέσα από την σύναψη ειδικών συμφωνιών παραχώρησης και εκμετάλλευσης, στα πρότυπα του Νορβηγικού Μοντέλου. Επιπλέον θα διαχέονταν τεχνογνωσία στην Ελληνική Οικονομία στον κρίσιμο κλάδο της ενέργειας και συγκεκριμένα της εξόρυξης ορυκτών πόρων και υδρογοναθράκων.

Ο πόλεμος συμφερόντων όμως στην...