Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2022

Περίεργες επιθέσεις σε τερματικούς σταθμούς πετρέλαιου στην Ευρώπη

 


Σημαντικοί τερματικοί σταθμοί πετρελαίου σε κάποια από τα μεγαλύτερα λιμάνια της Δυτικής Ευρώπης έπεσαν θύματα κυβερνοεπίθεσης σε μια εποχή που οι τιμές της ενέργειας είναι ήδη στα ύψη, όπως επιβεβαίωσαν πηγές την Πέμπτη.

Οι βελγικές εισαγγελικές αρχές έχουν ξεκινήσει έρευνα για την πειρατεία σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στις θαλάσσιες..

Κόλλησαν για τέταρτη φορά στο ΣτΕ οι έρευνες υδρογονανθράκων στην Κρήτη – Νέα δικάσιμος στις 5 Οκτωβρίου για τις προσφυγές των οργανώσεων



 Τραβηγμένο παραμένει το χειρόφρενο… στο φιλόδοξο επενδυτικό σχέδιο της έρευνας και εκμετάλλευσης των κοιτασμάτων φυσικού αερίου στις θαλάσσιες περιοχές «Δυτικά» και «Νοτιοδυτικά της Κρήτης».

Χθες επρόκειτο να εκδικαστεί στο ΣτΕ η προσφυγή..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΟΕ ΓΙΑ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΛΑΡΚΟ

 


Shell: Ισχυρή κερδοφορία 19,29 δισ. δολ. για το 2021 - Χαμηλές επιδόσεις στα κλιματικά «πρέπει»



 Ισχυρή άνοδο στα ετήσια κέρδη εμφάνισε ο πετρελαϊκός κολοσσός Shell, ανακοινώνοντας πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών αξίας 8,5 δισ. δολαρίων για το πρώτο εξάμηνο του 2022 και μέρισμα 0,24 δολαρίων ανά μετοχή (αμετάβλητο από το τρίτο τρίμηνο).

Η βρετανική εταιρεία ανακοίνωσε..

Να ληφθούν μέτρα για να αντιμετωπιστεί η δυσοσμία που παραμένει και οξύνεται στο Δήμο Κορδελιού - Ευόσμου

 


Το πρόβλημα της δυσοσμίας που παραμένει και οξύνεται στον Δήμο Κορδελιού - Ευόσμου της ΠΕ Θεσσαλονίκης φέρνουν στη Βουλή με Ερώτησή τους οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιάννης Δελής και Λεωνίδας Στολτίδης, προς τους υπουργούς Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Εσωτερικών και Υγείας.

Αναλυτικά, στην Ερώτηση επισημαίνεται: