Παρασκευή 24 Αυγούστου 2018

Στήριξη του ευρωπαϊκού πυλώνα κοινωνικών δικαιωμάτων

Από το osha.europa.eu
Ο EU-OSHA στηρίζει πλήρως τον ευρωπαϊκό πυλώνα κοινωνικών δικαιωμάτων , καθώς εργάζεται για ασφαλείς, υγιείς και κατάλληλα προσαρμοσμένους χώρους εργασίας στην Ευρώπη.

Ο πυλώνας της ΕΕ, ο οποίος διακηρύχθηκε από κοινού από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το Συμβούλιο και την Επιτροπή στις 17 Νοεμβρίου 2017, προάγει ένα υψηλό επίπεδο προστασίας των εργαζομένων, ανεξαρτήτως ηλικίας, από κινδύνους επαγγελματικής υγείας και ασφάλειας (ΕΥΑ).

Το στοιχείο αυτό είναι ιδιαίτερα..

EIA: Ρεκόρ Παραγωγής Αργού Αναμένεται να Καταγράψουν οι ΗΠΑ το 2018 και 2019

Από το energia.gr
Η πλούσια σε υδρογονάνθρακες περιοχή Permian των ΗΠΑ αναμένεται να οδηγήσει στην αύξηση της παραγωγής αργού της χώρας εντός του 2019, σύμφωνα με χθεσινή (23/08) εκτίμηση της αμερικανικής Υπηρεσίας Ενεργειακής Πληροφόρησης (EIA).

Η παραγωγή αργού των ΗΠΑ εκτιμάται να ..

Αντίθετοι στο πρόγραμμα έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων της Κρήτης οι Οικολόγοι Πράσινοι

Από το worldenergynews.gr
Τα αιτήματα που είχαν απευθύνει στην κυβέρνηση ύστερα από απόφαση του Πανελλαδικού Συμβουλίου τους της 5ης Αυγούστου, με αφορμή και τις φονικές πυρκαγιές, επαναφέρουν οι Οικολόγοι Πράσινοι, με αφορμή τη δημόσια διαβούλευση της Μελέτης που δημοσιεύθηκε από την  Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων Α.Ε.

Σημειώνουν, δε, ότι «ο κώδωνας του κινδύνου για τη κλιματική αλλαγή που ακούστηκε τόσο δυνατά πριν από έναν μήνα δεν επιτρέπεται ..

Πώς το φράγμα Hoover στην Καλιφόρνια θα γίνει η μεγαλύτερη υδροηλεκτρική μπαταρία ενέργειας - Δείτε βίντεο

Από το worldenergynews.gr
To φράγμα Hoover, που βρίσκεται στα σύνορα Αριζόνας και Νεβάδας, θα μπορούσε να γίνει η μεγαλύτερη υδροηλεκτρική μπαταρία δίνοντας λύση στην αποθήκευση ανανεώσιμης ενέργειας, σύμφωνα με το World Economic Forum.

Η Καλιφόρνια παράγει τόσο πολύ αιολική ενέργεια την οποία κατ ουσίαν χαρίζει, έτσι λοιπόν οι διαχειριστές του φράγματος σχεδιάζουν να κατασκευάσουν μια αντλία downstream η οποία θα τροφοδοτείται από ηλιακή και αιολική ενέργεια.

Η αντλία θα ρυθμίζει..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΕ ΓΙΑ ΣΤΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΣΕΕΠ


Από το poenergias.gr
Στα πλαίσια των κινητοποιήσεων του κλάδου μας ενάντια στην περαιτέρω Ιδιωτικοποίηση των ΕΛΠΕ, το Σωματείο μέλος μας ΠΣΕΕΠ, σε σημερινό έκτακτο ΔΣ, αποφάσισε και κήρυξε 4ωρες στάσεις εργασίας τις παρακάτω ημέρες και καλεί τους εργαζόμενους σε συσπείρωση προκειμένου να αποτραπεί ..

Ανακοίνωση ΠΣΕΕΠ για στάσεις εργασίας

Από το pseep.gr
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

           Στο πλαίσιο του σχεδιασµού του συνδικάτου µας απέναντι στην Ιδιωτικοποίηση, µετά από ενηµέρωση που είχαµε για είσοδο των υποψηφίων αγοραστών τις επόµενες µέρες στιςεγκαταστάσεις των ΕΛΠΕ, πραγµατοποιήθηκε σήµερα 24/08/18 έκτακτο ∆.Σ. και πάρθηκε απόφαση για 4ωρες Στάσεις Εργασίας, ως εξής:

NATO Association Canada: Σύγκρουση συμμάχων στην Α.Μεσόγειο

Από το sigmalive.com
Για τη σύγκρουση μεταξύ συμμάχων του ΝΑΤΟ στην Ανατολική Μεσόγειο και για τον ρόλο της Κύπρου κάνει λόγο ο Σύνδεσμος ΝΑΤΟ Καναδά σε άρθρο του Nasser Haidar, ο οποίος είναι Εκδότης του συνδέσμου Nato Association Canada. Όπως χαρακτηριστικά σημειώνεται, η Ανατολική Μεσόγειος είναι χωρίς αμφιβολία μια γεωγραφική θέση που είναι επιρρεπής σε συγκρούσεις και αν και οι περισσότεροι θεωρούν πως υπάρχουν διαμάχες μεταξύ Ισραήλ, Λιβάνου, Συρίας, Παλαιστίνης και περιστασιακά της Αιγύπτου, ωστόσο οι νέοι παίκτες που συγκρούονται αυτή τη φορά είναι σύμμαχοι.

Ακολουθεί μετάφραση από τα κύρια σημεία..