Παρασκευή 15 Ιουλίου 2022

Ποιος ελέγχει πραγματικά τα παγκόσμια αποθέματα πετρελαίου;

 


Οι μεγάλες εταιρείες πετρελαίου στις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν βρεθεί στο στόχαστρο πολλών πιέσεων για να ενισχύσουν την παραγωγή τον τελευταίο καιρό, καθώς οι τιμές γίνονται άγριες εν μέσω μιας στενής -και σύσφιξης- αγοράς. Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση των ΗΠΑ, καθώς και η ΕΕ, αναζητούν σε όλο τον κόσμο περισσότερη..

Ο επικεφαλής του ΔΟΕ λέει ότι το ανώτατο όριο τιμών για το ρωσικό πετρέλαιο θα πρέπει να περιλαμβάνει τα διυλισμένα προϊόντα



 (Reuters) - Ο επικεφαλής του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας δήλωσε ότι η πρόταση της G7 για την επιβολή ανώτατου ορίου τιμής στο ρωσικό πετρέλαιο θα πρέπει να περιλαμβάνει και διυλισμένα προϊόντα.

Η Ομάδα των Επτά πλούσιων χωρών εξετάζει το ενδεχόμενο επιβολής ανώτατου ορίου τιμής στο ρωσικό πετρέλαιο σε μια προσπάθεια..

Ιστορία του HPI: Η δεκαετία του 1980: Αιχμές/κατάρρευση λαδιού, υγροί κρύσταλλοι, αγώγιμα πολυμερή και άνοδος του AR/VR

 


Αρκετά σημαντικά γεγονότα με αντίκτυπο έλαβαν χώρα στις παγκόσμιες βιομηχανίες πετρελαίου και φυσικού αερίου και πετροχημικών τη δεκαετία του 1980. Έθνη σε όλο τον κόσμο επλήγησαν από νέα άνοδο στις παγκόσμιες τιμές του πετρελαίου, ακολουθούμενη από κατάρρευση των τιμών. Αυτή η τρίτη κρίση σε 15 χρόνια οδήγησε πολλά έθνη να επενδύσουν στην εύρεση εναλλακτικών καυσίμων ή/και πρώτων υλών για την παραγωγή καυσίμων μεταφορών και πετροχημικών προϊόντων, συμπεριλαμβανομένης της ανακάλυψης μιας νέας τεχνολογίας αεριοποίησης άνθρακα για την...

Τιμές βενζίνης παγκοσμίως το λίτρο στις 11-Ιουλ-2022

 




Η μέση τιμή της βενζίνης σε όλο τον κόσμο είναι 1,44 δολάριο ΗΠΑ ανά λίτρο. Ωστόσο, υπάρχει σημαντική διαφορά σε αυτές τις τιμές μεταξύ των χωρών. Κατά γενικό κανόνα, οι πλουσιότερες χώρες έχουν υψηλότερες τιμές ενώ οι φτωχότερες χώρες και οι χώρες που παράγουν και εξάγουν πετρέλαιο έχουν σημαντικά χαμηλότερες τιμές. Μια αξιοσημείωτη εξαίρεση είναι οι ΗΠΑ που είναι μια..