Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2019

Παράταση ενός έτους στην άδεια της Energean για την εξερεύνηση υπεράκτιων μπλοκ στο Μαυροβούνιο

Από το worldenergynews.gr
Το Μαυροβούνιο, το οποίο ελπίζει να βρει αποθέματα πετρελαίου και φυσικού αερίου στα ανοικτά των ακτών του, ανακοίνωσε την Παρασκευή 20/12/2019 ότι έχει παρατείνει την άδεια της Energean Oil & Gas κατά ένα χρόνο για να διερευνήσει δύο μπλοκ, καθώς η ελληνική εταιρεία χρειάζεται περισσότερο χρόνο.

Σύμφωνα με το Reuters το Μαυροβούνιο χορήγησε..

ΕΥΧΕΣ ΣΚΕΕΠ


ΕΥΧΕΣ ΕΥΑΕ ΒΕΕ


Γιατί ταλαιπωρούμε την ΑΟΖ της Πατρίδας μας: Την “βλέπουν” σαν μόδα παρά για την αξία της

Από το hellasjournal.com
Το 1967, ο Πρέσβης της Μάλτας στα Ηνωμένα Έθνη Α. Πάρντο, ζήτησε τη σύγκληση διεθνούς διάσκεψης για την θέσπιση ενός νέου νόμου για τις θάλασσες με την έκκληση οι ωκεανοί να αποτελέσουν  “κοινή κληρονομιά της ανθρωπότητας”. Δεκαπέντε χρόνια αργότερα, στις 10 Δεκεμβρίου 1982, σχεδόν 120 χώρες υπέγραψαν τη νέα Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας, ολοκληρώνοντας..

Μυστήριο η ραγδαία ταχύτητα μετακίνησης του μαγνητικού Βόρειου Πόλου προς τη Σιβηρία

Από το bankingnews.gr
Μυστήριο παραμένει για τους επιστήμονες η ταχύτατη και άνευ προηγουμένου μετακίνηση του μαγνητικού Βόρειου Πόλου προς τη Σιβηρία, καθώς αδυνατούν να καταλάβουν ποια είναι η αιτία για αυτό το φαινόμενο.

Αυτό που εντυπωσιάζει τους επιστήμονες είναι η ταχύτητα της μετακίνησης του, καθώς όπως υποστηρίζουν, ο μαγνητικός βόρειος πόλος διασχίζει..

Ας Υπερασπιστούμε Τουλάχιστον τα Κεκτημένα

Από το energia.gr
Από την έναρξη της πρόσφατης Ελληνο-Τουρκικής κρίσης, που ξεκίνησε με την κατάθεση από τον μόνιμο αντιπρόσωπο της Τουρκίας στον ΟΗΕ, στις 13/11, εγγράφου που συνοδεύετο από συντεταγμένες, μέσω του οποίου η Τουρκία διεκδικεί μια τεράστια θαλάσσια περιοχή που εκτείνεται Δυτικά του 28 παραλλήλου μέχρι την Ρόδο, εκατοντάδες άρθρα και αναλύσεις έχουν γραφεί και δημοσιευθεί στον Τύπο ή και αναρτηθεί..

Αρχίζει να πατάει.. γκάζι η αεριοκίνηση και στην Ελλάδα – Φθηνότερο έως 60% το CNG από τα άλλα καύσιμα

Από το worldenergynews.gr
Το φυσικό αέριο κίνησης (CNG) θεωρείται το οικονομικότερο εναλλακτικό καύσιμο. Η τιμή του είναι περίπου 60% χαμηλότερη σε σύγκριση με τη βενζίνη, 30% χαμηλότερη σε σύγκριση με το πετρέλαιο και περίπου 40% χαμηλότερη σε σύγκριση με το υγραέριο (LPG).

Τα οχήματα που κινούνται με CNG παράγουν 25% λιγότερο διοξείδιο του άνθρακα σε σχέση με τη βενζίνη και 35% λιγότερο σε σχέση με αυτά που..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΣΤΑ ΕΛΠΕ


Το discount που ζητούσαν οι ξένοι «μπλόκαρε» το placement στα ΕΛΠΕ

Από το mononews.gr
Το discount που ζητούν οι ξένοι, για να μπουν στο placement της περαιτέρω μετοχοποίησης των ΕΛΠΕ, απασχολεί εντόνως την κυβέρνηση και δεν έχει δώσει ακόμα το «πράσινο φως».

Σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές του mononews.gr, η διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ φέρεται να έχει ενημερώσει σχετικά το οικονομικό επιτελείο και συγκεκριμένα τόσο τον υπουργό Οικονομικών, κ. Χρήστο Σταϊκούρα, όσο..