Κυριακή 19 Αυγούστου 2012

ΝΕΚΡΟΣ 40ΧΡΟΝΟΣ ΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΣΤΗ ΔΕΗ

 
Ένα ακόμη θανατηφόρο ατύχημα έρχεται να προστεθεί στο μακρύ κατάλογο εργατικών ατυχημάτων εξ' αιτίας της ΔΕΗ.
O άτυχος άντρας εργαζόταν σε βάρδια, ως χείριστης καδοφόρου εκσκαφέα (αποληπτη) στην αποθήκη λιγνίτη του ΑΗΣ'Α Μεγαλόπολης.
Όπως όλα δείχνουν ο 40χρονος έπεσε από τον εκσκαφέα με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό του.
Οι συνάδελφοί του τον καλούσαν στον ασύρματο και δεν απαντούσε έτσι έσπευσαν στο σημείο. Όταν είδαν τι είχε συμβεί κάλεσαν ασθενοφόρο για να τον μεταφέρει στο κέντρο υγείας αλλά δυστυχώς κατέληξε κατά την μεταφορά. Τεράστιες και οδυνηρές είναι οι ευθύνες της ΔΕΗ. Με βάση τους κανονισμούς απαγορεύετε να βρίσκεται ένα μόνο άτομο στο μηχάνημα αλλά αυτό συμβαίνει σχεδόν παντού τα τελευταία χρόνια... ...ως αποτέλεσμα της έλλειψης προσωπικού εξ' αιτίας των οικονομικών προβλημάτων που εσκεμμένα δημιουργούν αυτοί που θέλουν να ξεπουλήσουν τη ΔΕΗ...
ΠΗΓΗ:megalopoli.blogspot.gr

Το Ιράκ βοηθά το Ιράν να παρακάμπτει τις διεθνείς κυρώσεις


Το Ιράκ βοηθά το Ιράν να παρακάμπτεις τις διεθνείς κυρώσει, που έχουν επιβληθεί στη Τεχεράνη εξαιτίας του πυρηνικού του προγράμματος. Σχετική δημοσίευση έκανε η εφημερίδα New York Times.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ένα ολόκληρο δίκτυο ιρανικών χρηματοπιστωτικών οργανισμών πραγματοποιεί συναλλαγές για την πώληση του λαθραίου ιρανικού πετρελαίου. Σε μερικές περιπτώσεις οι αρχές του Ιράκ απλώς κλείνουν τα μάτια στις παρόμοιες συναλλαγές, σε άλλες οι αξιωματούχοι στη Βαγδάτη έχουν άμεσο οικονομικό συμφέρων.
Η New York Times πληροφορεί παραπέμποντας επίσης σε πηγή στη διοίκηση των ΗΠΑ, πως οι ιρανικοί οργανισμοί κατάφεραν να αποκτήσουν τον έλεγχο τουλάχιστον τεσσάρων τραπεζών στο Ιράκ, γεγονός το οποίο επιτρέπει στη Τεχεράνη να αποκτήσει άμεση πρόσβαση στο παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα. Το νόημα των διεθνών κυρώσεων κατά του Ιράν ήταν να στερηθεί την δυνατότητα να πραγματοποιεί τις διεθνείς οικονομικές συναλλαγές.
ΠΗΓΗ:greek.ruvr.ru

Μειώσεις αποδοχών λόγω των ατομικών συμβάσεων



Με το σταγονόμετρο υπογράφονται οι κλαδικές συμβάσεις, καθώς πλέον ένας στους δυο εργαζόμενους απασχολείται και αμείβεται σύμφωνα με όσα προβλέπει η Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας αφού δεν υπογράφονται νέες. Η εξάπλωση των ατομικών και επιχειρησιακών συμβάσεων γίνεται ραγδαία, καθώς περίπου ένα εκατομμύριο εργαζόμενοι έχουν υποστεί «αυτόματες» μειώσεις αποδοχών και περικοπές σε όλα τα επιπλέον επιδόματα, πλην των τεσσάρων που προβλέπει ο νόμος, έως και το 40%.
Σύμφωνα με τα στοιχεί του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, από τις 14 Φεβρουαρίου του 2012, οπότε τέθηκε σε ισχύ ο νέος νόμος για το καθεστώς των συλλογικών διαπραγματεύσεων, υπογράφηκαν μόνο πέντε εθνικές κλαδικές συμβάσεις εργασίας:
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

H Ελλάδα µπορεί να θρέψει τους Ελληνες στο 91,5% των προϊόντων



Εκθεση της ΠΑΣΕΓΕΣ καταρρίπτει µια για πάντα το µύθο ότι δεν παράγουµε τίποτα και την τροµοκρατία πως, αν χρεοκοπήσουµε, θα πεινάσουµε
Κατηγορηµατικά διαψεύδει τη διαδεδοµένη στερεότυπη άποψη ότι η χώρα µας «δεν παράγει τίποτα» η νέα έκθεση της Πανελλήνιας Συνοµοσπονδίας Ενώσεων Αγροτικών
Συνεταιρισµών-ΠΑΣΕΓΕΣ (Αύγουστος 2012). Σύµφωνα µε συγκεκριµένη µελέτη, η διατροφική αυτάρκεια της Ελλάδας ανέρχεται στο 91,5% σε 41 βασικά αγροτικά – διατροφικά προϊόντα και «παραµένει σταθερή» το 2011 µε µια ελαφρά µείωση σε σχέση µε το 2010. Αυτό σηµαίνει επί της ουσίας ότι σήµερα, παρόλο που η Ελλάδα βρίσκεται δύο χρόνια και πλέον υπό το βραχνά του µνηµονίου, είναι σε θέση να θρέψει τον πληθυσµό της κατά 91%. «Πρέπει να σταµατήσει η απαξίωση της ελληνικής αγροτικής παραγωγής και η τροµοκρατία ότι σε περίπτωση χρεοκοπίας δεν θα έχουµε να φάµε. Μπορούµε να πάµε σε υπεραυτάρκεια, να παράξουµε νέο πλούτο, να στηρίξουµε τη χώρα», έλεγε χαρακτηριστικά πέρυσι ο πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ Τζανέτος Καραµίχας.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΘΕΛΩ ΝΑ ΓΥΡΙΣΩ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ !...

 
Τον Αύγουστο του 2009 ο φωτογράφος και συνθέτης Άρης Καλογερόπουλος επισκέφθηκε το Βρετανικό Μουσείο στο Λονδίνο. Μέσα στις αίθουσες που φιλοξενούνται οι ελληνικές αρχαιότητες είδε κάτι που, όπως λέει, του προκάλεσε δέος, αλλά και μεγάλο πόνο.
Δέος ένοιωσε εμπρός στην απίστευτη ομορφιά των ελληνικών έργων τέχνης της κλασικής εποχής και πόνο γιατί τα αντικείμενα αυτά βρίσκονταν τόσο μακριά από τη γη που τα γέννησε.
Η διήγηση του Άρη Καλογερόπουλου, όπως αναγράφεται στην ιστοσελίδα της κίνησης «I am Greek and I want to go home» (
www.iamgreek.gr), που δημιούργησαν μαζί με τον Αλέξη Μανθεάκη με σκοπό τον επαναπατρισμό των ελληνικών μνημείων, προκαλεί αίσθηση.
«Μακριά από τον ήλιο και τον ουρανό της Ελλάδας, σπασμένα και κυρίως μισά, τα τμήματα του Παρθενώνα, ο οποίος στέκεται στην Αθήνα εδώ και χιλιάδες χρόνια, απλώς κρέμονται στερεωμένα, χωρίς κανένα νόημα», εξηγεί ο καλλιτέχνης, προσπαθώντας να περιγράψει την εσωτερική επιθυμία που τον οδήγησε στη λήψη και στη δημοσίευση των φωτογραφιών από τα «ξενιτεμένα» ελληνικά γλυπτά και αγάλματα.
Ο Άρης Καλογερόπουλος ζει και δραστηριοποιείται στο Όλντενμπουργκ της Γερμανίας. Η πρώτη φωτογραφία δημοσιεύτηκε στην προσωπική του σελίδα στο Facebook, τον Φεβρουάριο του 2012. Ακολούθησαν πολλές άλλες, οι οποίες άρχισαν να αναμεταδίδονται από χιλιάδες ανθρώπους με εντυπωσιακό ρυθμό, προκαλώντας αίσθηση, δημόσια στήριξη, δράσεις και -τελικά- την κίνηση. Η επίσημη ιστοσελίδα της πρωτοβουλίας έγινε πραγματικότητα στις 14 Ιουλίου 2012.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Το μεγαααάλο ελληνικό δημόσιο


ΠΗΓΗ:ecoleft.wordpress.com

Πετρέλαιο: 1,40 για τους Έλληνες, 0,95 για τους Γερμανούς



Οι Γερμανοί διαμαρτύρονται για τις... υψηλές τιμές του πετρελαίου θέρμανσης. Δείτε πόσο χαμηλότερες είναι σε σχέση με τα όσα θα πληρώσουμε στην Ελλάδα τον Χειμώνα 
Την ώρα που οι Έλληνες ετοιμάζονται για έναν πολύ δύσκολο Χειμώνα, που πιθανότατα θα τον περάσουν χωρίς θέρμανση, σε άλλη μια χώρα της Ευρώπης οι πολίτες της διαμαρτύρονται για τις τιμές του πετρελαίου.
Όσο και αν φαίνεται περίεργο, οι Γερμανοί διαμαρτύρονται, καθώς η λιανική τιμή πώλησης του πετρελαίου έφτασε τα 95 λεπτά το λίτρο, υψηλότερη τιμή από το 2008, όταν είχε αγγίξει τα 98 λεπτά.
Σύμφωνα με την εφημερίδα "Τα Νέα", περίπου 6.000.000 νοικοκυριά στη Γερμανία χρησιμοποιούν το πετρέλαιο θέρμανσης ως καύσιμο και η πλειοψηφία τους ανεφοδιάζεται το καλοκαίρι, όταν οι τιμές συνήθως σημειώνουν πτώση.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τον Ιούνιο το πετρέλαιο θέρμανσης στη Γερμανία, κόστιζε μόλις 80 λεπτά.
Οι συγκρίσεις με την Ελλάδα της φτώχειας είναι φυσικά πικρές. Στη Γερμανία της ευημερίας, η τιμή διατηρείται κάτω από το 1 ευρώ, ενώ εμείς ετοιμαζόμαστε λόγω της εξίσωσης του φόρου να πληρώσουμε από 1,40 μέχρι 1,45 ευρώ το λίτρο.
Όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα, αυτό σημαίνει ότι ο Γερμανός θα αγοράζει με 1.900 ευρώ 2000 λίτρα και ο Έλληνας με τα ίδια χρήματα... 1300 λίτρα!
Οι διαφορές όμως δεν σταματούν εδώ. Το τοπίο στην Ελλάδα σχετικά με τη θέσπιση επιδόματος για όσους δεν θα μπορούν να αγοράσουν πετρέλαιο, παραμένει θολό.
Την ίδια στιγμή, η Γερμανία επεξεργάζεται σχέδιο αντικατάστασης των παλιών καυστήρων πετρελαίου και φυσικού αερίου, ώστε να μην επιβαρυνθούν παραπάνω οι πολίτες της.
Μπορεί λοιπόν το Χειμώνα να χρειαστούμε κουβέρτες, ωστόσο θα μπορούμε να κοιμόμαστε ήσυχοι. Οι Γερμανοί που είναι φίλοι μας αγοράζουν πετρέλαιο σε πολύ χαμηλές τιμές...
ΠΗΓΗ:news247.gr

ΕΔΩ,ΤΑ ΚΟΡΟΙΔΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ!...


Ο θρύλος λέει ότι στα δύσκολα οι Ελληνες παραμερίζουμε τις διαφορές μας και ενωμένοι αντιμετωπίζουμε τους εχθρούς και τα προβλήματά μας. Βεβαίως, όποιος ρίξει μια ματιά στην Ιστορία μας σε διαφορετικές διαπιστώσεις καταλήγει, αλλά αυτό είναι μια άλλη υπόθεση. Λίγο ή πολύ, όλοι το ξέρουμε ότι ο εξωραϊσμός προσώπων και καταστάσεων αποτελεί βασικό γνώρισμα της ιστορικής αποτίμησης της πορείας μας.
Ποιον και γιατί να ξαφνιάσει, κατά συνέπεια, το γεγονός ότι οι φορολογικοί έλεγχοι που έγιναν από 10 μέχρι 13 Αυγούστου στις τουριστικές περιοχές της χώρας κατέληξαν σε ποσοστό πάνω από 52% σε παραβάσεις; Την ώρα που το μεγαλύτερο κομμάτι του ελληνικού λαού, οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι, αγωνιούν για τις νέες περικοπές που έρχονται, η επαγγελματική ραχοκοκαλιά του τουρισμού μας έδινε ρεσιτάλ φοροδιαφυγής. Τι είχες Γιάννη, τι είχα πάντα, δηλαδή.
Βεβαίως, οι παραβάτες τιμωρήθηκαν με τα σχετικά πρόστιμα, αλλά γιατί να τους ενοχλήσει το γεγονός; Οταν η μη έκδοση αποδείξεων ή τιμολογίων επιτρέπει σε κάποιον να κερδίσει, ας πούμε, ένα εκατομμύριο, γιατί να τον ενοχλήσουν τα εκατό ή τα διακόσια χιλιάρικα που θα πληρώσει ως πρόστιμο; 'Η μήπως υπάρχει κανείς, εφοριακός ή μη, που να αγνοεί ότι αυτή είναι η πραγματικότητα ;
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ