Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

Ολλανδικές εταιρείες προετοιμάζονται για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ



Ολλανδικές εταιρείες προετοιμάζονται για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ
10/10/2012 - 11:51

Share on print Share on email | Share on facebook Share on myspace Share on google Share on twitter

Αυτό αναφέρει δημοσίευμα που αναρτήθηκε στη διαδικτυακή έκδοση της βελγικής εφημερίδας De Morgen...


Ολλανδικές εταιρείες προετοιμάζονται για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ
«Ολλανδοί διπλωμάτες παρείχαν, τον Ιούνιο, συμβουλές σε (ολλανδικές) εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, για το πώς οι τελευταίες θα έπρεπε να χειριστούν τυχόν έξοδο της χώρας από την Ευρωζώνη».

Αυτό αναφέρει δημοσίευμα που αναρτήθηκε στη διαδικτυακή έκδοση της βελγικής εφημερίδας De Morgen, υπό τον τίτλο «Ολλανδοί διπλωμάτες βοηθούν εταιρείες για την περίπτωση εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη».

Η De Morgen επικαλείται σχετικό δημοσίευμα της ολλανδικής εφημερίδας De Volkskrant, σύμφωνα με το οποίο οι εν λόγω διπλωμάτες -που δεν κατονομάζονται- ανέλυσαν τους πιθανούς κινδύνους και εκπόνησαν σχέδια εκτάκτου ανάγκης για την περίπτωση μιας ελληνικής εξόδου, τα οποία μοιράστηκαν με τους εκπροσώπους των εταιρειών αυτών, σε συνάντηση που είχαν κεκλεισμένων των θυρών. «Πρόκειται για τις γνωστές εταιρείες Heineken, Philips και Unilever», αναφέρει το δημοσίευμα.
Η De Morgen χαρακτηρίζει τις εν λόγω προετοιμασίες «απίστευτες», εάν αναλογιστεί κανείς ότι η ολλανδική κυβέρνηση δεν έπαυε να τονίζει δημοσίως ότι η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στην Ευρωζώνη.
Από την πλευρά της η ελληνική κυβέρνηση, συνεχίζει το δημοσίευμα, έχει εκφράσει την έντονη ενόχλησή της για παρόμοια σενάρια περί εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, με το σκεπτικό ότι παρεμποδίζουν την ανάκαμψη της οικονομίας.
Το δημοσίευμα αναφέρει ότι το ολλανδικό υπουργείο Εξωτερικών δεν θέλησε να επιβεβαιώσει την πληροφορία της ολλανδικής εφημερίδας, με την αιτιολογία ότι άπτεται ζητημάτων ασφαλείας, τα οποία το υπουργείο -κατά την πάγια συνήθειά του- «δεν επιθυμεί να σχολιάσει». 
ΠΗΓΗ:epikaira.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου