Τετάρτη 16 Μαρτίου 2022

UK Will Not Lift Fracking Ban Despite Supply Shock

 


The UK government has no intention of lifting a fracking moratorium introduced in 2019, a minister has said in an official statement.

Acknowledging the need for energy security in the country, Greg Hands, Minister of State at the Department for Business, Energy and Industrial Strategy, said that "The pause on fracking implemented in November 2019 on the basis..

Το Βιετνάμ σχεδιάζει να κατασκευάσει τρίτο διυλιστήριο πετρελαίου

 



Το Βιετνάμ επιδιώκει να κατασκευάσει το τρίτο του διυλιστήριο πετρελαίου για να καλύψει τη ζήτηση της εγχώριας κατανάλωσης καθώς η χώρα αντιμετωπίζει έλλειψη προσφοράς και εκτίναξη των τιμών της ενέργειας, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Λε Βαν Ταν, σε συνεδρίαση του κοινοβουλίου.

Το εργοστάσιο, το οποίο πρόκειται ..

ΙΕΑ: Η Παγκόσμια Πετρελαϊκή Αγορά Αντιμέτωπη με το Μεγαλύτερο Σοκ Προσφοράς Εδώ και Δεκαετίες

 


Αντιμέτωπη με αυτό που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως η μεγαλύτερη κρίση εφοδιασμού εδώ και δεκαετίες, η παγκόσμια αγορά ενέργειας βρίσκεται σε ένα σταυροδρόμι. Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία επανέφερε ζητήματα ενεργειακής ασφάλειας στο προσκήνιο της πολιτικής ατζέντας, καθώς οι τιμές διαφόρων commodities εκτοξεύονται σε νέα υψηλά επίπεδα. Αν και είναι ακόμη πολύ νωρίς..

ΕΛΠΕ: Συμμετοχή στο Ελληνο-Σαουδαραβικό Επενδυτικό Φόρουμ

 




Σειρά συναντήσεων με εταιρίες του ενεργειακού κλάδου είχαν στελέχη του Ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ στο περιθώριο του Ελληνο-Σαουδαραβικού Επενδυτικού Φόρουμ, που διοργανώθηκε υπό την επίβλεψη του ΥΠΕΞ και του enterprise Greece και πραγματοποιήθηκε στις 13 και 14 Μαρτίου στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας, με τη συμμετοχή πάρα πολλών ελληνικών επιχειρήσεων, καθώς και...

Η πρόταση του ΙΝΕ ΓΣΕΕ για τον κατώτατο μισθό το 2022

 




Η κατάσταση της αγοράς εργασίας και η διαχρονική εξέλιξη βασικών ποιοτικών και ποσοτικών δεικτών της δείχνουν την αποτυχία της χώρας μας να μεταβεί σε ένα νέο, βιώσιμο, διατηρήσιμο και δίκαιο αναπτυξιακό υπόδειγμα. Ευρύτερα κοινωνικά στρώματα αντιμετωπίζουν μια κατάσταση μακροχρόνιας στασιμότητας και συρρίκνωσης των εισοδημάτων και του βιοτικού τους επιπέδου και επιδείνωσης των συνθηκών εργασίας τους ως συνέπεια των μνημονιακών και πρόσφατων παρεμβάσεων στην εργατική νομοθεσία.

Επιπρόσθετα, το πληθωριστικό σοκ των τελευταίων μηνών μειώνει δραματικά την αγοραστική δύναμη και το..

EIA: Αυξήθηκαν τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ - Στα 95 δολ. κινείται το αργό, στα 98 δολ. το Brent

 




Τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ αυξήθηκαν την περασμένη εβδομάδα, ενώ και στο βασικό κόμβο ήταν επίσης υψηλότερα, κάτι που αποτελεί στήριγμα για την αγορά πετρελαίου των ΗΠΑ που ανησυχεί όλο και περισσότερο για τα χαμηλά αποθέματα.

Το πετρέλαιο υποχώρησε την Τετάρτη σε άλλη