Τετάρτη 4 Ιουλίου 2018

Οι Γκούπτα και τα ΕΛΠΕ

Από το fmvoice.gr
Με ένα μάλλον ασυνήθιστο τρόπο, το ΤΑΙΠΕΔ ανακοίνωσε χθες τις τελευταίες εξελίξεις στο διαγωνισμό για τα ΕΛΠΕ.

Αντί να ανακοινώσει τους διεκδικητές που μένουν στο διαγωνισμό, το Ταμείο ανακοίνωσε τους τρεις που δεν θα συνεχίσουν. Ανάμεσά τους, η εταιρεία..

Δέκα κρίσιμα ερωτήματα για τη συμφωνία με τη Shell, την εξαγορά της ΕΠΑ Αττικής και το μέλλον της ΔΕΠΑ

Από το worldenergynews.gr
Με την έγκριση του Διοικητικού Συμβουλίου και την παραπομπή του θέματος στην Γενική Συνέλευση των μετόχων για τελικές αποφάσεις, ολοκληρώθηκε στις 19 Ιουνίου η περιπετειώδης, από πολλές πλευρές, διαπραγμάτευση για την εξαγορά του ποσοστού 49% της Shell στην ΕΠΑ Αττικής από την ΔΕΠΑ η οποία κατέχει ποσοστό 51%. 

Το κλείσιμο της εξαγοράς παρουσιάστηκε από την κυβέρνηση ως το πρώτο βήμα για την αναδιάρθρωση και ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ με ορίζοντα τον Νοέμβριο του 2018. Ωστόσο πολλά ερωτηματικά γεννώνται τόσο για την συγκεκριμένη εξαγορά όσο και για την επόμενη μέρα στην Δημόσια Επιχείρηση Αερίου. 
Το World Energy News καταγράφει τα δέκα κρισιμότερα από αυτά:

Ιδρύθηκε η Ελληνική Ένωση Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης

Από το bankingnews.gr
Βασικός σκοπός της ΕΛ.Ε.Τ.Ε.Α. είναι η προβολή και η ανάπτυξη του θεσμού της επαγγελματικής ασφάλισης ως δεύτερου πυλώνα ασφάλισης του ελληνικού ασφαλιστικού συστήματος

Γεγονός αποτελεί η σύσταση της «ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΤΑΜΕΙΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ - ΕΛ.Ε.Τ.Ε.Α.», ως Νομικού Προσώπου Ιδιωτικού Δικαίου, με τη νομική μορφή Αστικής Εταιρίας μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα και με..

Γαλλία: H Greenpeace Εριξε Μη Επανδρωμένο Αεροσκάφος σε Πυρηνικό Σταθμό για να Δείξει Πόσο «Ευάλωτες» Είναι οι Εγκαταστάσεις

Από το energia.gr
Μια μη επανδρωμένη, τηλεχειριζόμενη ιπτάμενη συσκευή με τη μορφή του... Σούπερμαν πέταξε χθες πάνω από έναν πυρηνικό σταθμό της Γαλλίας στο Μπουζί, κοντά στη Λιόν, προτού να συντριβεί στον τοίχο ενός από τα κτίριά του, όπως ανακοίνωσε η περιβαλλοντική οργάνωση Greenpeace.

Στόχος αυτού του "χάπενινγκ" ήταν..

Τα θαλάσσια «οικόπεδα» της Κρήτης ενισχύουν την αξία των Ελληνικών Πετρελαίων ενόψει της ιδιωτικοποίησής τους

Από το worldenergynews.gr
Τις ισχυρές προοπτικές επέκτασης των ΕΛΠΕ στον κλάδο του upstream, ο οποίος μάλιστα εκτιμάται από την παρούσα διοίκηση του Ομίλου ότι μπορεί να αρχίσει να συμβάλει στην κερδοφορία του εντός 5ετίας, ήρθαν να «υπενθυμίσουν» στους (δύο πλέον) υποψήφιους «μνηστήρες» για τα Ελληνικά Πετρέλαια οι χθεσινές υπουργικές αποφάσεις για τα υπεράκτια «οικόπεδα» υδρογονανθράκων δυτικά και νοτιοδυτικά της Κρήτης. 

Έτσι, την ίδια ημέρα που το ΤΑΙΠΕΔ ανακοίνωσε..