Παρασκευή 22 Ιουλίου 2016

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΣΠΑΣΜΟΣ !...

Λήγει σήμερα η προθεσμία για τον Γ' Γύρο Αδειοδοτήσεων

Αποτέλεσμα εικόνας για Λήγει σήμερα η προθεσμία για τον Γ' Γύρο Αδειοδοτήσεων
Από το sigmalive.com
Ολοκληρώνεται σήμερα η προθεσμία για υποβολή προτάσεων στο πλαίσιο του Γ' Γύρου αδειοδότησης στην Κυπριακή ΑΟΖ. Σύμφωνα με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο δεν αναμένονται σήμερα ανακοινώσεις σε σχέση με τις εταιρείες που επέδειξαν έμπρακτα το ενδιαφέρον τους, ωστόσο θα έχουμε ανακοινώσεις σε σχέση με τη λήξη της προθεσμίας και ενδεχομένως τα τεμάχια για τα οποία υπήρξε έντονο ενδιαφέρον. 

Σε χθεσινές του δηλώσεις..

Σταθερές οι τιμές χρονοναυλώσεων σε dry και wet

Αποτέλεσμα εικόνας για Σταθερές οι τιμές χρονοναυλώσεων σε dry και wet
Από το naftikachronika.gr
Στα ίδια επίπεδα με την προηγούμενη εβδομάδα κινήθηκαν οι ναύλοι για χρονοναύλωση δεξαμενοπλοίων, σε όλες τις κατηγορίες πλοίων. Πιο συγκεκριμένα η χρονοναύλωση για ένα, δύο, τρία και πέντε έτη, στην αγορά των δεξαμενοπλοίων (από Handy μέχρι και τα VLCC) δεν παρουσίασαν κάποια διακύμανση, και κυμάνθηκαν στα $14.250 την ημέρα στα Handy και στα $26.250 και $35.000 την ημέρα για τα Suezmax και VLCC αντίστοιχα.

Αντίθετα στη χρονοναύλωση dry σταθεροποιητικές τάσεις επικράτησαν για βραχυπρόθεσμες ναυλώσεις (έξι μήνες) στην περιοχή του Ατλαντικού ενώ άνοδο παρουσίασαν οι ναύλοι για μεγαλύτερες περιόδους ναύλωσης (ιδίως για ένα έτος).

Αναλυτική παρουσίαση ..

Η Ρωσία ξεπέρασε τη Σαουδική Αραβία σε παραγωγή πετρελαίου τον Μάιο

Αποτέλεσμα εικόνας για Η Ρωσία ξεπέρασε τη Σαουδική Αραβία σε παραγωγή πετρελαίου τον Μάιο
Από το skai.gr
Η Ρωσία ξεπέρασε σε παραγωγή πετρελαίου τη Σαουδική Αραβία το Μάιο, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που δημοσιοποίησε σήμερα η Rosstat.

“Κατά μέσο όρο, η Ρωσία παρήγαγε 10,46 εκατ. βαρέλια πετρελαίου ημερησίως, ενώ η ημερήσια παραγωγή της Σαουδικής Αραβίας καταγράφηκε στα 10,24 εκατ. Βαρέλια,” σημειώνει η Rosstat.
Η συνολική παραγωγή του ΟΠΕΚ κατά τον ίδιο μήνα, καταγράφηκε στα 32,36 εκατ. βαρέλια ημερησίως.

Σύμφωνα με τα ίδια στατιστικά στοιχεία το πεντάμηνο Ιανουαρίου – Μαΐου 2016 η παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου στη Ρωσία, αυξήθηκε κατά 3,3% σε ετήσια βάση στους 228,1 εκατ. τόνους.

Nέα «βόμβα» στα εργασιακά: Απελευθέρωση απολύσεων, περιορισμό απεργιών και κατάργηση διαιτησίας... ζητά ο ΣΕΒ!

Αποτέλεσμα εικόνας για βομβα στα εργασιακα
Από το pronews.gr
Απελευθέρωση των απολύσεων, δραστικό περιορισμό των απεργιών και μεγαλύτερη ισχύ της επιχειρησιακής σύμβασης έναντι της κλαδικής ζητά ο ΣΕΒ λίγες μόλις ημέρες μετά την συμφωνία με τους κοινωνικούς εταίρους για τα εργασιακά.

Οι νομοθετικές ρυθμίσεις που ζητά ο ΣΕΒ μέσω του εβδομαδίαιου δελτίου για την ελληνική οικονομία δεν μπορούν από μόνες τους, όπως επισημαίνει, να λύσουν το πρόβλημα της απασχόλησης ή της ανάπτυξης ωστόσο εκτιμά ότι αποτελούν σημαντικό συστατικό στοιχείο του συνολικού επιχειρηματικού περιβάλλοντος, που ο επενδυτής κρίνει εαν το θεωρεί φιλικό ή γεμάτο παγίδες. Ειδικότερα, αυτά που θεωρεί ο ΣΕΒ ότι δημιουργούν πρόβλημα στην επιχειρηματικότητα και πρέπει να αλλάξουν, περιγράφονται ως εξής

Η ενεργοβόρος βιομηχανία στηρίζει τον Υπουργό…

Αποτέλεσμα εικόνας για Η ενεργοβόρος βιομηχανία στηρίζει τον Υπουργό…
Από το energypress.gr
Θέλω να το γράψεις, μου είπε ο… γνωστός εκπρόσωπος της ενεργοβόρου βιομηχανίας, ότι στηρίζουμε απόλυτα τον Υπουργό στην απόφαση του για την τροποποίηση του κανονισμού τιμολόγησης ΕΣΦΑ, ώστε να μειωθεί η παράλογη (και αναδρομική) αύξηση έως και 68% στο κόστος μεταφοράς φυσικού αερίου που επιχειρείται να μεταφερθεί στις πλάτες των καταναλωτών. Το γράφω λοιπόν, παρότι αναμενόμενο, και σημειώνω επίσης την πληροφορία ότι την ίδια πρακτική ακολούθησε και η Ισπανική κυβέρνηση το 2014  για να αντιμετωπίσει την μείωση των εσόδων λόγω μείωσης της κατανάλωσης…

Συμπιεστές της Siemens στον αγωγό αερίου TAP

Αποτέλεσμα εικόνας για Συμπιεστές της Siemens στον αγωγό αερίου TAP
Από το energyworld.gr
Η Siemens έχει κερδίσει την παραγγελία 6 συμπιεστών με αεριοστρόβιλους 15 megawatt SGT-400 για την κοινοπραξία του Διαδρατικού Αγωγού Φυσικού Αερίου. Ο Διαδριατικός Αγωγός Φυσικού Αερίου (Trans Adriatic Pipeline – TAP) θα ανοίξει τον λεγόμενο Νότιο Διάδρομο Φυσικού Αερίου προς την Ευρώπη. Η εγκατάσταση έχει προγραμματιστεί για το 2017 και ο αγωγός αναμένεται να ξεκινήσει τη λειτουργία του στα τέλη του 2019.
Οι αγωγοί του Νότιου Διαδρόμου Φυσικού Αερίου..

ΣΚΑΚΙΕΡΑ....


Η Σκακιέρα στήθηκε και το παιχνίδι ξεκινάει το Σεπτέμβριο . Χαμένα από την πρώτη κίνηση το πιόνι και ο αξιωματικός.Ο βασιλιάς προστατεύεται όμως καλά.  

Φουντώνουν τα σενάρια πώλησης ποσοστού της πλευράς Λάτση στα ΕΛΠΕ

Αποτέλεσμα εικόνας για Φουντώνουν τα σενάρια πώλησης ποσοστού της πλευράς Λάτση στα ΕΛΠΕ
Από το energypress.gr
Σαν κίνηση ενίσχυσης της θέσης της ενόψει μιας επικείμενης πώλησης ακόμη και όλου του μεριδίου της στα ΕΛΠΕ, ερμηνεύεται από την αγορά η απόφαση της Paneuropean του ομίλου Λάτση, να αυξήσει το ποσοστό της από το 42% στο 45,5%.

Αν και δεν υπήρξε το παραμικρό σχόλιο από την πλευρά Λάτση, η αγορά εκτιμά ότι η κίνηση αποσκοπεί στο να πουλήσει ακριβότερα το μερίδιό του (ή μέρος του), μαζί με το 35% του Δημοσίου, όταν το ΤΑΙΠΕΔ θα προκηρύξει μέσα στο 2017 το σχετικό διαγωνισμό. 

Αλλωστε το σενάριο, παρ’ ότι διαψεύδεται μονίμως τα τελευταία χρόνια, δεν είναι καινούργιο, παρά συζητείται τουλάχιστον από το 2012, κατά την προηγούμενη απόπειρα ιδιωτικοποίησης των ΕΛΠΕ.

Στηρίζεται σε ένα..

Το πρώτο μισό του 2016 έσπασε κάθε ρεκόρ θερμοκρασίας

Αποτέλεσμα εικόνας για Το πρώτο μισό του 2016 έσπασε κάθε ρεκόρ θερμοκρασίας
Από το naftemporiki.gr
Το πρώτο εξάμηνο του 2016 σημείωσε νέα ρεκόρ υψηλής θερμοκρασίας, αυξάνοντας περαιτέρω τις πιθανότητες το τρέχον έτος να είναι το θερμότερο που έχει καταγραφεί σε παγκόσμιο επίπεδο, σύμφωνα με στοιχεία της NASA και της αμερικανικής Εθνικής Υπηρεσίας Ωκεανών και Ατμόσφαιρας (ΝΟΑΑ).

Οι δύο οργανισμοί χρησιμοποιούν διαφορετικές μεθόδους επεξεργασίας των δεδομένων της θερμοκρασίας του πλανήτη, καθώς και διαφορετικά κριτήρια για τη σύγκριση των θερμοκρασιών, που οδηγούν σε ελαφρώς διαφορετικά αποτελέσματα. Ωστόσο και οι δύο συμφωνούν για τη μακροπρόθεσμη τάση των θερμοκρασιών του πλανήτη, όπως και άλλες υπηρεσίες στην Ευρώπη και αλλού.

Οι θερμοκρασίες του 2016 πήραν μία..