Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2015

Στον "αέρα" το επίδομα γάμου μετά τις 30 Σεπτεμβρίου

Αποτέλεσμα εικόνας για Στον "αέρα" το επίδομα γάμου μετά τις 30 Σεπτεμβρίου
Χωρίς επίδομα γάμου, το οποίο αντιστοιχεί στο 10% των μηνιαίων απολαβών τους, απειλούνται να μείνουν όσοι εργαζόμενοι αμείβονται με βάση την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.
Σύμφωνα με στενό συνεργάτη του Υπ. Εργασίας, κ. Γιώργου Κατρούγκαλου με τον οποίο ήλθε σε επικοινωνία το Capital.gr. " η μετενέργεια της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΕΓΣΣΕ) ισχύει μέχρι την 31η Δεκεμβρίου του 2015 ακόμα και για το κομμάτι εκείνο που αφορά την απόδοση του επιδόματος γάμου". Αυτό κατέστη δυνατό "μετά από νομοθετική παρέμβαση του ίδιου υπουργού στις 13 Αυγούστου"

"Για να διασφαλιστεί", όμως, "κατά 100% το συγκεκριμένο επίδομα απαιτείται", όπως...

Energean: Με «οδηγό» τον Πρίνο τα επενδυτικά σχέδια σε Δ. Ελλάδα και Αδριατική


Κριτήριο για την ανάπτυξη του τομέα των υδρογονανθράκων τόσο στις νέες περιοχές της Δυτικής Ελλάδας, όσο και στην ευρύτερη περιοχή που καταλαμβάνει η Αδριατική Λεκάνη, αποτελεί η εμπειρία της παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου στον Πρίνο, όπως είπε η Διοίκηση και τα στελέχη της Energean Oil & Gas, στο πλαίσιο των παρουσιάσεών τους σε δύο διεθνή συνέδρια με αντικείμενο τη βιομηχανία υδρογονανθράκων.

Ειδικότερα, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Energean  Μαθιός Ρήγας, μιλώντας στο 4ο διεθνές ετήσιο συνέδριο "Balkans, Black Sea and the Adriatic" που πραγματοποιήθηκε στο Ντουμπρόβνικ της Κροατίας, τόνισε ότι...

Τι συμβαίνει με τις τιμές του πετρελαίου στα πρατήρια;


Όπως έχω γράψει εδώ κι ένα μήνα, η πτωτική κίνηση της τιμής του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές τον τελευταίο χρόνο είχε ανοίξει το δρόμο για προσέγγιση σε πρώτη φάση του επιπέδου των 35 δολαρίων/βαρέλι (πετρέλαιο Brent, συμβόλαιο επόμενου μήνα). Όπως βλέπουμε στο διάγραμμα, τις επόμενες μέρες είχε σημειωθεί μια έντονα ανοδική κίνηση, αποτέλεσμα συστηματικής παρέμβασης στην αγορά. Ωστόσο η ανοδική ορμή διακόπηκε γρήγορα, επιβεβαιώνοντας παρά αναιρώντας τη συνολική καθοδική τάση. Έκτοτε έχουμε μια πλάγια κίνηση κάτω των 50δολαρίων/βαρέλι, ενδεικτική της αδυναμίας για συνέχιση της ανόδου και πιθανή αναμονή συσσώρευσης δυνάμεων για τη συνέχεια. Η προσπάθεια αυτή τη στιγμή είναι να μην πέσει άλλο η τιμή και να υπάρξει πλευρική έξοδος απ' το πτωτικό "κανάλι", που έχει διαμορφωθεί στο διάγραμμα απ' τον Απρίλιο. 

Η πρόβλεψη εξακολουθεί να είναι για συνέχιση της πτώσης, ειδικά αν το φθινόπωρο αποδειχθεί σχετικά "ζεστό" και δεν "ζεστάνει" τη ζήτηση ενέργειας στο βόρειο ημισφαίριο. Κυρίως όμως έχει ξεκινήσει στις ΗΠΑ μια τάση ...

Παραμένει ο Αλεξόπουλος ως ΓΓ Ενέργειας

Αποτέλεσμα εικόνας για διυλιστηρια ΔΕΗ
Τον Ιανουάριο ήταν επιλογή Λαφαζάνη. Τον Ιούλιο όταν ο τελευταίος απομακρύνθηκε για να πάρει τη θέση του ο Πάνος Σκουρλέτης, ο Απόστολος Αλεξόπουλος παρέμεινε στη θέση του. Τώρα, μαθαίνω ότι ο Αλεξόπουλος θα παραμείνει ως φαίνεται στη θέση του Γενικού Γραμματέα Ενέργειας, και αύριο θα συμμετέχει στις επιτροπές για τις μνημονιακές υποχρεώσεις της ενέργειας, τις οποίες άλωστε και εποπτεύει.

ΠΗΓΗ:energypress.gr

Το απίστευτο σκάνδαλο της Volkswagen δεν είναι μια τυχαία και μεμονωμένη περίπτωση.


Την περασμένη Παρασκευή 18/9 είχαμε στην Ελλάδα την ολοκλήρωση της προεκλογικής περιόδου και τα νέα δεν μας έφτασαν τόσο γρήγορα, ωστόσο στις 18/9 το Environmental Protection Agency (ΕΡΑ), η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Περιβάλλοντος των ΗΠΑ, απέστειλε προς τη μεγάλη Γερμανική VW επίσημη ειδοποίηση (Notice of Violation) παραβίασης της νομοθεσίας Clean Air Act, μιας πολύ βασικής νομοθεσίας των ΗΠΑ. Όπως διαπίστωσαν οι ελεγκτές του ΕΡΑ Καλιφόρνιας, τα οχήματα Volkswagen και Audi, μοντέλα 2009-2015, με τετρακύλινδρους κινητήρες πετρελαίου, ήταν εξοπλισμένα με ειδικό λογισμικό, το οποίο ήταν εγκατεστημένο στον υπολογιστή ελέγχου του κινητήρα και επηρέαζε τις εκπομπές οξειδίων αζώτου (NOx), εμφανίζοντας πλασματικά χαμηλές τις εκπομπές, ενώ στην πραγματικότητα ήταν 10-40 φορές υψηλότερες κι εκτός των ορίων της νομοθεσίας.

Τα μοντέλα που έχουν αυτό το "λογισμικό εξαπάτησης" ("defeat device" το αποκαλεί το ΕΡΑ), είναι τα ...

Εφιαλτικά σενάρια για τις συντάξεις: Σίγουρο «ψαλίδι» από 7-12%

Εφιαλτικά σενάρια για τις συντάξεις: Σίγουρο «ψαλίδι» από 7-12%
Με επείγουσες διαδικασίες, καθώς τα χρονοδιαγράμματα των δανειστών είναι ασφυκτικά η νέα ηγεσία του υπουργείου εργασίας, θα προωθήσει την εθνική ασφαλιστική μεταρρύθμιση προσδοκώντας το νέο μοντέλο συντάξεων να αντικαταστήσει τα μνημονιακά μέτρα τα οποία η κυβέρνηση έχει συμφωνήσει να εφαρμόσει.

Ο Υπουργός Εργασίας, κ. Γιώργος Κατρούγκαλος, ζήτησε από την Επιτροπή Σοφών κατά τη διάρκεια της χθεσινής παράδοσης- παραλαβής του υπουργείου να επισπεύσει τη σύνταξη του πορίσματος για την εθνική μεταρρύθμιση ώστε την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου να δοθεί στους κοινωνικούς εταίρους για διαβούλευση. Το πόρισμα θα αποτελεί σύνθεση των προτάσεων που κατατέθηκαν με στόχο την άμβλυνση των επώδυνων μνημονιακών μέτρων (σύνδεση παροχών –εισφορών, εξορθολογισμός εγγυημένων συντάξεων, κατάργηση κρατικής χρηματοδότησης και φόρων υπέρ τρίτων, δυσμενείς αλλαγές για ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΝΑΤ ) τα οποία θα πρέπει να «κλειδώσουν » έως το τέλος Οκτωβρίου και να υλοποιηθούν από 1/1/2016.

Οι τέσσερις προτάσεις που έχουν κατατεθεί βρίσκονται στο....

Στη Γενεύη συναντιούνται οι ευρωπαϊκοί όμιλοι με τους Ιρανούς


Πολλές ευρωπαϊκές επιχειρήσεις προσπαθούν να αποκτήσουν πιο στενές σχέσεις με το Ιράν, καθώς οι δυτικές κυρώσεις αναμένεται να λήξουν σύντομα.

Σύμφωνα με το Bloomberg, περίπου 500 εκπρόσωποι εταιρειών στις οποίες περιλαμβάνεται η Alstom, η RWE, το Χρηματιστήριο της Τεχεράνης και η National Iranian Oil Co. έχουν προγραμματίσει να συναντηθούν σήμερα, Πέμπτη και αύριο, Παρασκευή, στη Γενεύη προκειμένου να συζητήσουν πιθανές συνεργασίες κατά τη διάρκεια του δεύτερου Φόρουμ Ευρώπης και Ιράν. 

Το φόρουμ αυτό είναι η...

ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΜΝΗΜΗ ΧΡΥΣΟΨΑΡΟΥ


Θέμα πετρελαιοκίνησης εγείρει εκ νέου ο Τσιρώνης


Θέμα πετρελαιοκίνησης εγείρει εκ νέου ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιάννης Τσιρώνης. 

Μιλώντας στο περιθώριο της τελετής παράδοσης – παραλαβής του υπουργείου, ο κ. Τσιρώνης ανέφερε ότι «το θέμα της πετρελαιοκίνησης πρέπει να το δούμε εξ υπαρχής γιατί σε συνθήκες αστικού περιβάλλοντος έχει φανεί ότι δημιουργεί προβλήματα».

Υπενθυμίζεται ότι σε ...

ΔΕΗ: Ο χρησμός Σκουρλέτη και οι προβλέψεις του μνημονίου

Αποτέλεσμα εικόνας για ΔΕΗ
Κατά την τελετή παραλαβής του αναδιοργανωμένου υπουργείου Ενέργειας και Περιβάλλοντος, ο επανακάμψας επικεφαλής Πάνος Σκουρλέτης έδωσε ένα σαφές στίγμα της πολιτικής που θα ακολουθήσει επί των ενεργειακών θεμάτων. "Μέλημά μας είναι, σε κάθε περίπτωση, να διαφυλάξουμε τον δημόσιο χαρακτήρα της ΔΕΗ. Η προσαρμογή της ΔΕΗ στη νέα πραγματικότητα πρέπει να γίνει διαφυλάσσοντας τον δημόσιο χαρακτήρα της", τόνισε σε πλήρη εναρμόνιση με τον προεκλογικό λόγο του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Σκουρλέτης. Ο ίδιος βεβαίως παραδέχθηκε ότι υπάρχουν ζητήματα που εμπεριέχονται στη συμφωνία του Αυγούστου.

Το ερώτημα που προκύπτει είναι πως...

Ποιες φοροαπαλλαγές κόβονται και τι θα γίνει με το αφορολόγητο όριο

Αποτέλεσμα εικόνας για Ποιες φοροαπαλλαγές κόβονται και τι θα γίνει με το αφορολόγητο όριο
Πρός κατάργηση όλων των φοροαπαλλαγών που εξακολουθούν να ισχύουν αυτή τη στιγμή βαίνουν τα πράγματα, καθώς κάτι τέτοιο προβλέπεται στο τρίτο μνημόνιο. Επί της ουσίας θα πάψουν να ισχύουν στο σύνολό τους και θα αντικατασταθούν από άλλες παροχές προς ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες και για ανθρώπους που ζουν κάτω από το ίριο της φτώχειας.Άγνωστο είναι επίσης τη θα γίνει με το αφορολόγητο όριο.

Ο υπολογισμός που έκαναν τα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών σε συνεργασία με τους δανειστές έδειξε ότι το κράτος χάνει από τις συγκεκριμένες φοροαπαλλαγές περί τα 3,6 δισ. ευρώ, ποσό μεγαλύτερο κατά ένα δισ. ευρώ από τα έσοδα του ΕΝΦΙΑ ο οποίος έχει γονατίσει τη μέση ελληνική οικογένεια. Έτσι θεωρείται δεδομένο ότι οι φοροαπαλλαγές κόβονται με το μαχαίρι.

Πρώτες μπαίνουν στο...

Τα γεμιστά της Θεανώς και το νόμπελ Οικονομίας!

Αποτέλεσμα εικόνας για Τα γεμιστά

Η Θεανώ Φωτίου με τα γεμιστά της, με έκανε να ανακαλέσω βαθιά θαμμένες μνήμες από την περίοδο της πρώιμης σχολικής μου ηλικίας. Γιατί είναι φτυστή η άτιμη με μία δασκάλα οικοκυρικής που είχαμε τότε και η οποία ήθελε σώνει και καλά να μας μάθει να μαντάρουμε τρύπιες κάλτσες, να φτιάχνουμε παιχνίδια  με κουμπιά και χάντρες, να φυτεύουμε φακές σε βαμβάκι και πολλά άλλα περίεργα.

Τότε νομίζαμε, ότι η "Θεανώ" των σχολικών μας χρόνων  απλά μας παίδευε λόγω χαρακτήρα και δεν την πολυχωνεύαμε, γιατί την ώρα που μαστορεύαμε με κορδέλες, όλα τα αγόρια είχαμε κατά νου να βγούμε στην αυλή να κλοτσήσουμε καμιά μπάλα. Αφήστε που ήταν και οικονόμα σε όρια τσιγκουνιάς. Ούτε χαρτάκι δεν άφηνε να πάει ανεκμετάλλευτο, ούτε ψίχουλο.

Πού να το φανταστούμε ότι ...

"Βουτιά" 4,1% για το πετρέλαιο

Αποτέλεσμα εικόνας για "Βουτιά" 4,1% για το πετρέλαιο
Πρόσκαιρη αποδείχθηκε η αισιοδοξία των επενδυτών από την πτώση των αποθεμάτων αργού στις ΗΠΑ, καθώς το πετρέλαιο διέγραψε όλα τα αρχικά του κέρδη τερματίζοντας τις συναλλαγές με απώλειες άνω του 4%.

Σύμφωνα με το Marketwatch, τα αποθαρρυντικά στοιχεία για την μεταποιητική δραστηριότητα στην Κίνα γέννησαν φόβους για μείωση της παγκόσμιας ζήτησης, ενώ οι επενδυτές πιστεύουν πως τα αποθέματα θα αρχίσουν να αυξάνονται ξανά μετά τις δύο διαδοχικές εβδομάδες απωλειών.

Συγκεκριμένα...