Σάββατο 7 Ιουλίου 2012

Η ηλιακή δραστηριότητα θα επιφέρει στη Γη δυσάρεστες εκπλήξεις


Η ηλιακή δραστηριότητα θα επιφέρει στη Γη δυσάρεστες εκπλήξεις
Τακτικές εκλάμψεις στον Ήλιο θα συμβούν στο αμέσως επόμενο διάστημα λόγω της εισόδου του σε κύκλο ενεργού δραστηριότητας.
Τον Ιούλιο με τη βοήθεια ειδικού εξοπλισμού οι επιστήμονες θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν πώς το ηλιακό υλικό εκτοξεύεται σε απόσταση έως και ένα εκατομμύριο χιλιόμετρα. Κατά τη γνώμη των αστρονόμων, οι ηλιακές εκλάμψεις μπορούν να προκαλέσουν μαγνητικές καταιγίδες, γεγονός, που απειλεί με διακοπή των συστημάτων επικοινωνίας και πλοήγησης των διαστημοπλοίων. Θα επηρεάσουν και την υγεία των ανθρώπων στη Γη. 
ΠΗΓΗ:greek.ruvr.ru

Ελληνίδα κατάσκοπος έκλεψε πολεμικά σχέδια των Τούρκων



Οι Τούρκοι ισχυρίζονται πως κλάπηκαν σχέδια ελληνοτουρκικού πολέμου και βρίσκονται ήδη στην Ελλάδα
Σάλος έχει ξεσπάσει στην Τουρκία από δημοσίευμα της εφημερίδας “Star”το οποίο κάνει λόγο για «κλοπή σχεδίων ελληνοτουρκικού πολέμου από ελληνίδα κατάσκοπο».
Σύμφωνα με αυτό, την Ελληνίδα έχουν καταγράψει κάμερες ασφαλείας, την ώρα που διέπραττε την κλοπή. Ακόμη αναφέρεται πως η κλοπή έγινε στη τουρκική βάση στη Μαρμαρίδα, ενώ μέσα στα σχέδια υπήρχαν στοιχεία στρατιωτικών ασκήσεων, σχέδια πολέμου αλλά και σχεδιάγραμμα που υποδεικνύει τα σημεία όπου υπάρχουν κάμερες σε διάφορες στρατιωτικές μονάδες της Τουρκίας.
Συνεχίζοντας η “Star” κάνει λόγο για 49 συλλήψεις, εκ των οποίων 45 ενεργών στρατιωτικών. Τελειώνοντας το δημοσίευμα αναφέρει πως η Ελληνίδα κατάσκοπος ήδη βρίσκεται στη χώρα μας, ενώ για το θέμα έγιναν έρευνες σε εννιά πόλεις της Τουρκίας και έχει βρεθεί «πλούσιο» υλικό που περιλαμβάνει βίντεο από κρυφές κάμερες ασφαλείας… 
ΠΗΓΗ:/olympia.gr

ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ : ΘΑ ΑΠΟΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΘΟΥΝ 28 ΔΕΚΟ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ!



Καθολικές αποκρατικοποιήσεις σε τουλάχιστον 28(!) δημόσιες επιχειρήσεις και Οργανισμούς προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας μιλώντας στη Βουλή κατά τη διάρκεια των προγραμματικών δηλώσεων. Το κύριο βάρος, είπε θα... 
δοθεί στην ολοκλήρωση των 6 αποκρατικοποιήσεων, για τις οποίες ήδη εξελίσσονται οι διαγωνιστικές διαδικασίες [Κρατικά Λαχεία, Ελληνικό, ΔΕΠΑ/ΔΕΣΦΑ, IBC, Κασσιώπη, Αφάντου], στην εκκίνηση 9 ακόμη αποκρατικοποιήσεων [lease back 28 Ακινήτων, ΕΥΑΘ, ΕΛΠΕ, ΕΓΝΑΤΙΑ, ΕΛΤΑ, ΟΠΑΠ, ΛΑΡΚΟ, ΟΔΙΕ, ΕΥΔΑΠ], οι οποίες βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο προετοιμασίας, καθώς και 13 ακόμη αποκρατικοποιήσεων, πχ. λιμάνια, αεροδρόμια, μαρίνες, ΤΡΑΙΝΟΣΕ, κ.λπ., 
ΠΗΓΗ:/fimotro.blogspot.gr

Με ταχείς ρυθμούς η υποθαλάσσια διασύνδεση Ελλάδας - Κύπρου



Αίτημα στην Ευρωπαϊκή Ένωση για αναγνώριση του υποβρύχιου καλωδίου που θα ενώνει το Ισραήλ με την Κύπρο και την Ελλάδα (του EuroAsia Interconnector), ως διασυνοριακού έργου κοινών συμφερόντων υπέβαλε η κυπριακή κυβέρνηση ενώ, σύμφωνα με ενημερωτικό δελτίο που εξέδωσε η ΔΕΗ - Quantum Energy ο σχεδιασμός του έργου προχωρά με ιδιαίτερα γρήγορους ρυθμούς. 
Όπως αναφέρεται, «οι δέκα ομάδες εργασίας εργάζονται πυρετωδώς και συντονισμένα και η πρόοδός τους προπορεύεται του αρχικού προγραμματισμού».
Παράλληλα, ο λεπτομερής χάρτης πόντισης του καλωδίου θα είναι έτοιμος μέχρι τέλους Ιουλίου, ενώ όλες οι ενδείξεις από τις μέχρι στιγμής αναλύσεις αγοράς επιβεβαιώνουν τη βιωσιμότητα του έργου.
Σύμφωνα με το ενημερωτικό δελτίο, τα πιο πάνω ήταν τα κύρια ευρήματα της Συντονιστικής Επιτροπής του έργου, που συναντήθηκε στο Τελ Αβίβ πρόσφατα. 
ΠΗΓΗ:/www.energypress.gr

Πράσινη ενέργεια - Η μεγάλη των ηλιθίων κλοπή



Οι τουλάχιστον 7 τρόποι που μάς κλέβουν οι ΑΠΕτζήδες 
1. Μας κλέβουν επειδή δεν υποκαθιστούν τίποτα, αλλά τους πληρώνουμε. Ο υπαινιγμός ότι υποκαθιστούν λιγνιτκές μονάδες είναι μέγα ψέμα. Ο λιθάνθρακας (ή τα πυρηνικά) υποκαθιστούν λιγνιτικές μονάδες. Ή το πανάκριβο, εισαγόμενο αέριο. Εάν καίμε πολύ αέριο για ισχύ βάσης, τότε, και μόνο τότε οι ΑΠΕ, κάτω από ορισμένες συνθήκες, υποκαθιστούν λίγο αέριο με σημαντικά ακριβότερο αιολικό ή φωτοβολταϊκό ρεύμα. Τρελό να υποκαταστήσουμε φτηνή ισχύ βάσης, με ακριβή, και ακόμα πιο τρελό να τσοντάρουμε την ακριβή ισχύ από αέριο με ακριβότερη ισχύ από ΑΠΕ.
2. Μάς κλέβουν επειδή το δίκτυο είναι υποχρεωμένο να παίρνει το ρεύμα από ΑΠΕ. Αν δεν ήταν υποχρεωμένο, δεν θα έμπαινε στον μπελά και το έξτρα κόστος (που περνάνε σε εμάς)
3. Μάς κλέβουν επειδή η τιμή του αιολικού και του φωτοβολταϊκού ρεύματος είναι φουσκωμένη έτσι ώστε να έχουν το εξασφαλισμένο κέρδος τους. Όσα τους λείπουν, τόσα τους πληρώνουμε. Ποσοστά σε Δήμους, δωράκια, χαντρούλες, μιζούλες κλπ, όλα μέσα. Στον λογαριασμό της ΔΕΗ.

4. Μας κλέβουν επειδή τους πληρώνουμε, άσχετα με το ότι καίνε παράλληλα και κανονικά οι συμβατικές μονάδες. Τους πληρώνουμε, όχι για όσο ρεύμα αντιστοιχεί σε όποια λίγη και τυχαία εξοικονόμηση καυσίμου, αλλά για ρεύμα που υποχρεωτικά παίρνει το δίκτυο. Η εξοικονόμηση καυσίμου είναι πολύ μικρότερη από τις λογιστικές μεγαβατώρες που πληρώνονται οι ΑΠΕτζήδες. Εάν υπήρχε ρήτρα εξοικονόμησης καυσίμου, δεν θα υπήρχε ούτε ένα αιολικό. Δοκιμάστε το.
5. Μας κλέβουν επειδή πληρώνουμε από την πίσω πόρτα, με άλλα λεφτά, διανοίξεις δρόμων και διασυνδέσεις. Αυτά τα λεφτά είναι μόνο για αυτούς, και πρόσθετα σε αυτά που ήδη σπαταλάμε για ΑΠΕ.
6. Μας κλέβουν επειδή καταπατούν, αρπάζουν, και καταστρέφουν δημόσιες, και ιδιωτικές εκτάσεις, για τα "έργα" τους.
7. Μας κλέβουν γιατί θα αφήσουν τις σαβούρες τους, εκεί που θα μπουν, εσαεί, μνημεία στην βλακεία και φαυλότητα των πολιτικών των Κυβερνήσεών μας, και των ΟΤΑ. 
ΠΗΓΗ:/www.apocalypsejohn.com

Τα συριακά στρατεύματα έπληξαν πέντε τουρκικά φορτηγά


Τα συριακά στρατεύματα έπληξαν πέντε τουρκικά φορτηγά
Τα συριακά στρατεύματα το περασμένο 24ωρο έπληξαν πέντε τουρκικά φορτηγά στην περιοχή της πόλης Αλέππο κοντά στα σύνορα με την Τουρκία, ανακοίνωσε το πρακτορείο ειδήσεων DHA. Ως αποτέλεσμα της επίθεσης τα φορτηγά κάηκαν και οι οδηγοί τους τράπηκαν σε φυγή από τον τόπο του επεισοδίου.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του πρακτορείου, τμήματα της συριακής αντιπολίτευσης πήραν τους οδηγούς υπό την προστασία τους και τους συνόδευσαν ως τα σύνορα και στη συνέχεια – στο τουρκικό έδαφος. Άλλες λεπτομέριες αυτού του επεισοδίου δεν ανακοινώθηκαν. 
ΠΗΓΗ:/greek.ruvr.ru

Παγκόσμιος ενθουσιασμός για το σωματίδιο του Θεού



Η ανακοίνωση της ανακάλυψης του μποζονίου Higgs, του αποκαλούμενου και σωματιδίου του Θεού, κόστισε $100 στον Stephen Hawking.
Ο παγκοσμίως διάσημος φυσικός είχε βάλει στοίχημα με τον Gordon Kane του πανεπιστημίου του Michigan, ότι το σωματίδιο αυτό αποκλείεται να ανακαλυφθεί.
Όπως λέει τώρα στο BBC, «δυστυχώς έχασα εκατό δολάρια». Προσθέτει όμως πως πρόκειται για μια συνταρακτική ανακάλυψη, και πως ο Peter Higgs θα πρέπει να πάρει το βραβείο Νόμπελ.
Μάλιστα λυπάται εν μέρει, αφού όπως λέει «όλα τα μεγάλα βήματα στη φυσική έχουν επέλθει από πειράματα που έφεραν απρόσμενα αποτελέσματα, τα οποία κανείς μας δεν περίμενε…».
Η ανακοίνωση της ανακάλυψης του σωματιδίου έχει ξεσηκώσει την παγκόσμια επιστημονική κοινότητα, και όλοι ανεξαιρέτως αποδίδουν τα εύσημα στον φυσικό Peter Higgs, που πρώτος προέβλεψε την ύπαρξή του το 1964.
Μάλιστα, ο 84χρονος σήμερα επιστήμονας ταξίδεψε στην Ελβετία προκειμένου να παρευρεθεί στην επίσημη ανακοίνωση των ερευνητών του CERN.
Όπως είπε: «Θέλω να συγχαρώ όλους όσους εμπλέκονται στην ανακάλυψη… χαίρομαι ιδιαίτερα που πρόλαβα να το ζήσω».
Ο μετριόφρων Άγγλος επιστήμονας επέμενε πως τα συγχαρητήρια και η δόξα ανήκουν αποκλειστικά σε αυτούς που τόσο καιρό προσπαθούσαν να επιβεβαιώσουν πειραματικά την δική του θεωρία. 
ΠΗΓΗ:/www.antinews.gr

Πέταξαν πετρέλαιο στις διαφημίσεις της BP για τους Αγώνες του Λονδίνου



Οι Βρετανοί ακτιβιστές δεν ξεχνάνε το βρώμικο παρελθόν της πετρελαϊκής εταιρίας.
Η ΒΡ είναι ο επίσημος χορηγός των Ολυμπιακών του Λονδίνου, επίσημος προμηθευτής καυσίμων και χορηγός της Πολιτιστικής Ολυμπιάδας και του Φεστιβάλ 2012. Αυτό δεν εμπόδισε τους ακτιβιστές να βάψουν το εντυπωσιακό εξαπλό ταμπλό της εταιρίας στην Cromwell Road με μαύρη μπογιά και να γράψουν το URL f-ingthefuture.org.uk θέλοντας να θυμίσουν ότι η ΒΡ είναι μια από τις πιο βρώμικες περιβαλλοντολογικά εταιρίες και υπεύθυνη για τη μεγαλύτερη διαρροή πετρελαίου στον Κόλπο του Μεξικού το 2010.
Αν μη τι άλλο το logo που διάλεξε για να αναβαπτιστεί, μέσω των Ολυμπιακών, στην κοινή γνώμη -‘Sustainability Partner’ –είναι τουλάχιστον ειρωνικός, αφού ενδιαφέρεται μόνο για το κέρδος και όχι για τη «βιωσιμότητα»
 ΠΗΓΗ:www.kamarinia.gr

Το 2019 θα αρχίσει να εισπράττει η Κύπρος από το φυσικό αέριο



Από το 2019 θα αρχίσει η Κύπρος να λαμβάνει έσοδα από τις εξαγωγές φυσικού αερίου, σύμφωνα με τον υπουργό Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού της χώρας, Νεοκλή Συλικιώτη.
Τα τεράστια αποθέματα φυσικού αερίου που ανακαλύφθηκαν στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Κύπρου και Ισραήλ αναμένεται να μπορέσουν να αναπτυχθούν για εγχώρια κατανάλωση το 2017 και να αρχίσουν να εξάγονται από το 2019 ή το 2020, ανέφερε ο Κύπριος υπουργός μιλώντας σήμερα σε δημοσιογράφους.
«Η εμπορική εκμετάλλευση θα ξεκινήσει το 2019», είπε ο κ. Συλικιώτης, προσθέτοντας πως θα χρειαστούν επενδύσεις μεγάλης κλίμακας για την κατασκευή υπεράκτιων τερματικών σταθμών υγραερίου (LNG). «Αναμένουμε σημαντική εισροή εσόδων από το 2019-2020», πρόσθεσε.
Η Κύπρος, η οποία ανακοίνωσε την ανακάλυψη κοιτασμάτων φυσικού αερίου τον περασμένο Δεκέμβριο, προχώρησε ακόμα ένα βήμα προς την εκμετάλλευσή τους τον Μάιο, όταν έλαβε 15 προσφορές από διεθνείς εταιρείες για την παραχώρηση αδειών εξόρυξης υδρογονανθράκων. 
ΠΗΓΗ:/www.energypress.gr

Στα 860 ευρώ συμφωνούν για τον κατώτατο στο εμπόριο



Στο επίπεδο των 860 ευρώ - κατώτατο μισθό - φαίνεται να συμφωνούν εργοδότες και εργαζόμενοι στον κλάδο του εμπορίου, και όπως προκύπτει από τις διαπραγματεύσεις, προχωρούν στην υπογραφή... νέας συλλογικής σύμβασης.
Κύρια θέση της ΕΣΕΕ στις συζητήσεις και συναντήσεις με την ΓΣΕΒΕΕ και την ΟΙΥΕ ήταν ο επαναπροσδιορισμός του μισθού του εμποροϋπαλλήλου, από 918,13 ευρώ στα 815 ευρώ, δηλαδή στης προ-κρίσης περιόδου (1-1-09) και διατήρηση του σε σταθερά επίπεδα μέχρι να βγούμε από την παρούσα δύσκολη συγκυρία.
Όπως σημειώνει ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου Β. Κορκίδης, σε ανακοίνωση, «κύρια επιδίωξη της συνομοσπονδίας, με ειλικρινείς προθέσεις είναι να υπογραφεί μια κλαδική σύμβαση εμπορίου η οποία θα αποτρέψει με τη λήξη του χρόνου της μετενέργειας να υπάρξουν ανεξέλεγκτες μειώσεις των μισθών στον ιδιωτικό τομέα».
Υπενθυμίζεται ότι ΕΣΕΕ και ΓΣΕΒΕΕ δεν έχουν καταγγείλει την ισχύουσα σύμβαση, συνεχίζοντας την διαπραγμάτευση, ενώ, ήδη, τρέχει, έως τα τέλη Ιουλίου-αρχές Αυγούστου, ο χρόνος της μετενέργειας, λόγω της μονομερούς καταγγελίας στην οποία προέβη ο ΣΕΛΠΕ.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Φρένο από το ΣτΕ στην Επένδυση Μεταλλείων Χρυσού




Εμπλοκή προέκυψε σε μέρος της επένδυσης που έχει ξεκινήσει η καναδικών συμφερόντων Eldorado Gold Corporation, σε συνεργασία με τον όμιλο Ελλάκτωρ, για την εξόρυξη και εκμετάλλευση των μεταλλείων χρυσού της Χαλκιδικής.
Επειτα από προσφυγή των κατοίκων της περιοχής, στις 28 Μαΐου στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) εξέδωσε διαταγή απαγόρευσης οποιασδήποτε επέμβασης σε δασική βλάστηση στην περιοχή Σκουριές της Χαλκιδικής και σε ορισμένα σημεία στο Στρατώνι.
Η εντολή αυτή εκδόθηκε έως ότου εκδικαστεί κατά το τέταρτο τρίμηνο του έτους, η προσφυγή των κατοίκων που επιδιώκουν την αναστολή της απόφασης του Γεν. Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης, βάσει της οποίας η Hellas Gold, θυγατρική της Eldorado Gold Corporation σε ποσοστό 95%, απέκτησε την απαιτούμενη άδεια για την απόκτηση και την ανάπτυξη μονάδας επεξεργασίας πολύτιμων μετάλλων σε τμήμα δασικής έκτασης.
Βάσει της εντολής του ΣτΕ, απαγορεύεται η κοπή των δέντρων μέχρι να εκδικαστεί η αίτηση αναστολής. Οπως επισημαίνει σε σχετική της ανακοίνωση η Eldorado Gold Corporation, οι υπόλοιπες δραστηριότητες κι επενδύσεις στην Χαλκιδική δεν επηρεάζονται. Κατά την εταιρεία, θα επιχειρηθεί να τεκμηριωθεί ότι έχει στην διάθεσή της όλες τις νόμιμες άδειες για τη σχετική δραστηριότητα.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αζήτητο Ιρανικό Πετρέλαιο Εν Πλω



Με μια γρήγορη επιθεώρηση στο «Neptune», ένα μεγάλο τάνκερ που περιφέρεται άσκοπα στον Περσικό Κόλπο, είναι οφθαλμοφανής η φρέσκια μπογιά που προσπαθεί να κρύψει την ταυτότητα του πλοίου. Το τάνκερ, φορτωμένο με εκατοντάδες χιλιάδες αζήτητα βαρέλια πετρελαίου, ονομαζόταν «Iran Astaneh» και αποτελούσε μέρος του ιρανικού εμπορικού στόλου. Το «Astaneh» και άλλα 65 τάνκερ εξυπηρετούν ως θαλάσσιες αποθήκες για το ιρανικό πετρέλαιο. Τα πλοία έχουν βαφεί σε μια προσπάθεια απόκρυψης της ταυτότητάς τους, ώστε να βρεθεί αγοραστής για το φορτίο τους. Ακόμα και τα GPS τους είναι σβηστά, για να μην εντοπίζονται από δορυφόρους. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αίτηση για Άδεια Εμπορίας από την EGL Romania



Αίτηση για χορήγηση άδειας εμπορίας ηλεκτρικής ενέργειας υπέβαλε στη ΡΑΕ η εταιρεία EGL Gas & Power Romania με έδρα το Βουκουρέστι, με ημερομηνία 2 Ιουλίου.
Η αίτηση κάνει λόγο για άδεια εμπορίας ισχύος 300 MW με εικοσαετή διάρκεια, όπως αναφέρεται στην σχετική καταχώρηση στις εφημερίδες. 
ΠΗΓΗ:/www.energia.gr

Συνέδριο «Δίκτυο Ενεργειακών Δήμων Ελλάδος – Μετάβαση: Η Ώρα Μετά την Εξάντληση του Λιγνίτη



Στο πλαίσια της εταιρικής σχέσης Ελλάδας και Γερμανίας και ειδικότερα της πρωτοβουλίας για τη δημιουργία Ελληνογερμανικού Δικτύου Δήμων, Περιφερειών και Πολιτών, διοργανώνεται Συνέδριο με τίτλο: «Δίκτυο Ενεργειακών Δήμων Ελλάδος – Μετάβαση: Η ώρα μετά την εξάντληση του λιγνίτη».
Το συνέδριο συνδιοργανώνεται από το Δίκτυο Ενεργειακών Δήμων Ελλάδος, το Γενικό Προξενείο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη και την Αντιπροσωπεία του Ιδρύματος Friedrich Ebert Stiftung στην Ελλάδα και θα πραγματοποιηθεί στην πόλη της Πτολεμαΐδας (Ξενοδοχείο Παντελίδης), στις 9 και 10 Ιουλίου. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ