Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2017

Προς ναυπήγηση το μεγαλύτερο πλοίο μεταφοράς αιθανίου

Από το naftikachronika.gr
Η διαρκώς αυξανόμενη παραγωγή σχιστολιθικού πετρελαίου και φυσικού αερίου από τις ΗΠΑ δίνει τη δυνατότητα προς πραγματοποίηση σημαντικών εξαγωγών για την κάλυψη ενεργειακών αναγκών και όχι μόνο.

Για πρώτη φορά θα πραγματοποιηθεί μεταφορά αιθανίου μέσα από εξόρυξη φυσικού αερίου από σχιστολιθικά πετρώματα των ΗΠΑ προς την Κίνα.

Συγκεκριμένα η εταιρεία παραγωγής και μεταφοράς χημικών φορτίων INEOS και η SP Chemicals της Σιγκαπούρης υπέγραψαν..

Το μεγάλο στοίχημα της Shell στην Κύπρο

Από το capital.gr
Η αρχή έγινε τον περασμένο Ιανουάριο με την εξαγορά από την Coral, θυγατρική εταιρεία του ομίλου Motor Oil Hellas, της Lukoil Cyprus, η οποία είχε στο δίκτυό της 31 πρατήρια σε όλη την Κύπρο. Την Παρασκευή, πραγματοποιήθηκε και επίσημα η έναρξη της λειτουργίας των πρώτων έξι ανακαινισμένων πρατηρίων που πλέον φέρουν το σήμα της Shell και σηματοδοτούν την επιστροφή στην κυπριακή αγορά της μεγαλύτερης εταιρείας πετρελαιοειδών.

Και όπως ανήγγειλαν οι άνθρωποι της Coral αλλά και της..

Επενδύσεις ύψους $331 δις στον τομέα της ενέργειας

Από το naftikachronika.gr
Σημαντικές επενδύσεις σε πετρελαϊκά και ενεργειακά έργα πραγματοποιούνται στις χώρες του Περσικού Κόλπου (Σαουδική Αραβία, Κατάρ, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Μπαχρέιν, Ομάν, Κουβέιτ), οι οποίες υπερβαίνουν σε αξία τα $331,4 δις.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Gulf Business, ο αριθμός των έργων που βρίσκονται υπό εκτέλεση στις χώρες του Περσικού Κόλπου και αφορούν..