Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2018

Η Βουλγαρία «καλοβλέπει» την Ελλάδα ως ενεργειακό σταυροδρόμι

Από το naftikachronika.gr
H Βουλγαρία είναι πιθανό να συμμετάσχει στην κατασκευή ενός νέου τερματικού σταθμού LNG στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης προκειμένου να επεκτείνει τον ενεργειακό της ανεφοδιασμό, τόνισε πρόσφατα η υπουργός ενέργειας της χώρας, Temenuzhka Petkova.

Παράλληλα όπως ανέφερε σε συνέντευξή της, Ελλάδα και Βουλγαρία προσβλέπουν στο να συνδέσουν τα δίκτυά τους με έναν..

Η ηλεκτροκίνηση, τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα της Κίνας και άλλα ωραία παραμύθια!


Από το greeklignite.blogspot.com
Η ΝΔ ανέθεσε σε νομικό, πρώην σύμβουλο του Μανιάτη, να της κάνει πρόγραμμα για την ηλεκτροκίνηση και το παρουσίασε πριν λίγες μέρες. Αντιγράφοντας ιδέες από χώρες που δεν έχουν σχέση με την Ελλάδα, προτείνει κυρίως την υποχρεωτική εισαγωγή ηλεκτροκίνησης στα ταξί, τα κρατικά αυτοκίνητα και πριμοδότηση για τα εταιρικά αυτοκίνητα. Φυσικά, στις 71 διαφάνειες της παρουσίασης, ούτε λόγος για το τι θα μας κοστίσει η υποχρεωτική εισαγωγή της ηλεκτροκίνησης. Αλλά επειδή η ηλεκτροκίνηση είναι ένα ακόμα..

Καμία αλλαγή στα σχέδια BP και Equinor - Η πτώση των τιμών πετρελαίου δεν επηρεάζει τις επενδυτικές δαπάνες

Από το worldenergynews.gr 
Τα σχέδια δαπανών των μεγάλων εταιρειών πετρελαίου BP και Equinor δεν επηρεάζονται κατά περισσότερο από 25% από την πτώση των τιμών του πετρελαίου από τις αρχές Οκτωβρίου, δήλωσαν οι διευθύνοντες σύμβουλοί των εταιρειών.

Οι εταιρείες πετρελαίου και φυσικού αερίου ενισχύθηκαν κατά τους πρώτους εννέα μήνες του έτους από την ανάκαμψη των τιμών του αργού καθώς..

ΕΛΠΕ: Νέο μέλος του Δ.Σ. ο κ. Χρήστος Τσίτσικας στη θέση του παραιτηθέντος κ. Ιωάννη Ψυχογυιού

Από το energypress.gr
Τον διορισμό του κ. Χρήστου Τσίτσικα σε αντικατάσταση του παραιτηθέντος Γενικού Διευθυντή Εφοδιασμού Διύλισης και Πωλήσεων Ομίλου και Εκτελεστικού Μέλους του Δ.Σ., κ. Ιωάννη Ψυχογυιού, γνωστοποίησε το Ελληνικό Δημόσιο με την από 19 Νοεμβρίου 2018 επιστολή των υπουργών Οικονομικών και Περιβάλλοντος και Ενέργειας, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Ελληνικά Πετρέλαια Α.Ε.

Το Διοικητικό Συμβούλιο των ΕΛΠΕ κατά τη συνεδρίαση του με αριθ. 1337 την 29.11.2018, αποφάσισε τη συγκρότησή του σε Σώμα ως εξής:

EIA: Nέο ρεκόρ στις ΗΠΑ το 2017 - Σε υψηλό 47 ετών τα αποθέματα αργού και φυσικού αέριου

Από το worldenergynews.gr
Τα αποθέματα αργού πετρελαίου και φυσικού αερίου  στις ΗΠΑ αυξήθηκαν στα υψηλά επίπεδα το 2017, λόγω των ισχυρότερων τιμών ενέργειας και της συνεχιζόμενης ανάπτυξης του σχιστολιθικού, σύμφωνα με την αμερικανική υπηρεσία πληροφοριών ενέργειας (EIA).

Τα αποθέματα αργού αυξήθηκαν κατά 6,4 δισεκατομμύρια βαρέλια ή 19,5% στα 39,2 δισεκατομμύρια βαρέλια..