Σάββατο 20 Απριλίου 2013

Μιχάλης Ιγνατίου: Εχει η Ελλάδα θαλάσσια σύνορα με τη Μάλτα; Δεν νομίζω…


Φωτογραφία για Μιχάλης Ιγνατίου: Εχει η Ελλάδα θαλάσσια σύνορα με τη Μάλτα; Δεν νομίζω…
Κάποιο λάθος πρέπει να έκανε αυτός που έγραψε την ομιλία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά για την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη. Διότι -αν δεν κάνω λάθος, και παντογνώστης ΔΕΝ είμαι και το παραδέχομαι- η Ελλάδα δεν έχει θαλάσσια σύνορα με την Μάλτα. Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι πρέπει να γίνει οριοθέτηση της ΑΟΖ της Ελλάδας με αυτή της Μάλτας.Κατέφυγα στον Καθηγητή Θεόδωρο Καρυώτη, ο οποίος μου είπε -και το έγραψε άλλωστε στο τελευταίο άρθρο του που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό ΕΠΙΚΑΙΡΑ- τα εξής: 

“Όπως είναι γνωστόν, η Ελλάδα διαθέτει θαλάσσια σύνορα με έξι παράκτια κράτη. Αυτά είναι η Τουρκία, η Κύπρος, η Αίγυπτος, η Λιβύη, η Ιταλία και η Αλβανία. Κάποιοι Έλληνες ειδικοί αναφέρουν ότι έχουμε θαλάσσια σύνορα και με τη Μάλτα κάτι που συνιστά λάθος”.

Αλλωστε, ο χάρτης που παρουσίασε ο κ. Καρυώτης πριν μερικά χρόνια, και τον οποίο έχουν δημιουργήσει οι Αμερικανοί, δείχνει ξεκάθαρα ότι η Ελλάδα δεν έχει θαλάσσια σύνορα με την Μάλτα. Ο χάρτης που δημοσιεύω σήμερα, δείχνει με ποιές χώρες η Ελλάδα έχει ΑΟΖ.
 ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ξύπνα ΝεοΈλληνα "Επιστολή αναγνώστη"




 Κάθε μέρα που περνάει όλο και με φέρνει πιο κοντά στη σκέψη ότι τελικά δεν είμαστε περήφανος λαός. Έχουμε συνηθίσει να κατεβάζουμε το κεφάλι και να τρώμε τη σφαλιάρα. Δεν μπορώ να δεχτώ ότι ενώ συμβαίνουν τρομερά πράγματα στη χώρα μας, όπως η καλπάζουσα ανεργία, η συνεχώς αυξανόμενη καθημερινά....
εγκληματικότητα, η φυγή των νέων για ένα καλύτερο μέλλον, ο κόσμος που γύρω μας πεινάει, εμείς μένουμε αδρανείς και επιλέγουμε την υποτέλεια, την απάθεια. Ακούω συχνά την έκφραση «άμα έρθει η πείνα θα αλλάξει». Ημέρες πείνας ζούμε, αλλα καμία αντίδραση. Αν δεν είναι αυτό ραγιαδισμός τότε τι είναι; Έχουμε για πολιτικούς ανθρώπους που ποτέ δεν νοιάστηκαν για το καλό της πατρίδας, μόνο έκλεβαν και μεγάλωναν τις περιούσιες τους για να ζήσουν αυτοί και τα παιδιά τους. Προδότες που τους επιλέξαμε και τους διατηρήσαμε στις θέσεις τους. Αλλά βέβαια και εμείς βολευτήκαμε στη γωνίτσα μας, δεν ενδιαφερθήκαμε για τον διπλανό μας, το μοντέλο του παρτάκια είναι αυτό που ταιριάζει γάντι στον «ΝεοΈλληνα». Δεν μπορούμε να δεχθούμε την ήττα μας και ψάχνουμε καθημερινά εξιλαστήρια θύματα. Για παράδειγμα μας ενοχλεί που οι Τούρκοι έχουν μπει στα σπίτια μας με τα σίριαλ, που παρεμπιπτόντως κάποια είναι εξαιρετικά. Όχι «ΝεοΈλληνα», δεν φταίνε οι Τούρκοι που βγάζουν σωστές σειρές. Σειρές που τους νοιάζει το αποτέλεσμα και όχι ποιος θα πάρει τα περισσότερα χρήματα. Και ας μην πούμε για τους Τούρκους πολιτικούς, που ενδιαφέρονται κυρίως για την πατρίδα τους και όχι για την τσέπη τους όπως κάνουν τα πουλημένα τομάρια τα δικά μας. Η αλλαγή λοιπόν θα έρθει απο τον καθένα μας ατομικά. Ευχαριστώ για τον χρόνο σας!
Aναγνώστης
 ΠΗΓΗ:nyxtobaths.blogspot.com

Το Δημόσιο χάνει 9 δισ. ευρώ από το αφορολόγητο των εφοπλιστών


Το Δημόσιο χάνει 9 δισ. ευρώ από το αφορολόγητο των εφοπλιστών
Ταυτόχρονα με την έρευνα για τις οφειλές της Γερμανίας προς την Ελλάδα, ως πολεμικές αποζημιώσεις, ο αντιπρόεδρος και υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης Μέρκελ κ. Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ζήτησε από τις υπηρεσίες της χώρας του στοιχεία σχετικώς με τα προκλητικά προνόμια των Ελλήνων εφοπλιστών.
Ύστερα από προσεκτική και διακριτική έρευνα των γερμανικών υπηρεσιών τόσο στην Ε.Ε., όσο και στα επιμελητήρια της χώρας μας προκύπτουν στοιχεία που είναι άκρως ενδιαφέροντα. Αποκαλύπτουν ότι εκτός από τους αποκαλούμενους «διαπλεκόμενους», μια δράκα ολιγαρχών απολαμβάνει προκλητικά οφίτσια τα οποία τής επιτρέπουν να διαβιεί ασύδωτα και πλουσιοπάροχα σε μια χώρα που εξακολουθεί να βρίσκεται στο χείλος της χρεωκοπίας, όσο κι αν περί του αντιθέτου καγχάζει η τρικομματική κυβέρνηση.
Ο κ. Βόλφγκανγκ Σόιμπλε γνωρίζει ότι οι Έλληνες πλοιοκτήτες κατέχουν 3.760 πλοία. Για φορολογικούς λόγους, μόλις 862 είναι εγγεγραμμένα σε εγχώρια νηολόγια και έχουν την ελληνική σημαία. Αυτή είναι η πατριωτική προσφορά των εφοπλιστών, οι οποίοι παρεμπιπτόντως δεν φαίνεται να επηρεάστηκαν από την κρίση που ταλανίζει τη χώρα μας από τον Αύγουστο του 2008.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των γερμανικών υπηρεσιών, περί των οποίων ο κ. Σόιμπλε φέρεται να έχει κάνει επισημάνσεις στον κ. Γιάννη Στουρνάρα χωρίς αποτέλεσμα, οι Έλληνες εφοπλιστές ελέγχου το 15% του παγκοσμίου θαλάσσιου εμπορίου χωρίς να αφήνουν ούτε ένα λεπτό του ευρώ στη χώρα. Οι Γερμανοί υποστηρίζουν μάλιστα ότι η αρμόδια ΔΟΥ Πλοίων έχει ρόλο διεκπεραιωτή και στατιστικού καταγραφέα. Με πολιτικές και άλλες παρεμβάσεις, οι εφοπλιστές απολαμβάνουν μιας «προκλητικά φιλικής» αντιμετώπισης, λένε.
Το επίμαχο άρθρο και οι διαφυγόντες φόροι
Σύμφωνα με τεχνοκράτες του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, υπάρχει και η επίφαση της νομιμότητας γι’ αυτήν την προκλητική μεταχείριση από την κυβέρνηση. Την ώρα που καταστρέφεται η μεσαία τάξη της χώρας μας. βάσει του άρθρου 107 του Συντάγματος εξαιρεί τους εφοπλιστές από τη φορολογία επί των κερδών, αντιθέτως με τον υπόλοιπο επιχειρηματικό κόσμο της χώρας.
Επισημαίνεται (και όχι τυχαία) πως τα άρθρα 86 περί της βουλευτικής ασυλίας και 107 για τη φορολογική απαλλαγή των εφοπλιστών από τα μυθικά κέρδη τους προβληματίζουν μόνο προοδευτικές και ριζοσπαστικές δυνάμεις του πολιτικού συστήματος, ενώ έχει αρχίσει να ενοχλεί τους Ευρωπαίους. Θεωρούν ότι η αναφορά στο άρθρο 120 που αναφέρει πως η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων δεν βρίσκει εφαρμογή τόσο στους πολιτικούς, οι οποίοι δεν αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους, όσο και στους εφοπλιστές που δεν ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους απέναντι στη χώρα. Χαρακτηριστικά είναι πρόσφατα σχετικά δημοσιεύματα από τη γερμανική εφημερίδα «Ζιντόιτσε Τσάιτουνγκ» (Suddeutsche Zeitung) ή η γαλλική «Μοντ» (Le Monde).
Σύμφωνα με τους υπολογισμούς των Γερμανών τεχνοκρατών, τους οποίους δεν διαψεύδει η ελληνική κυβέρνηση, από αυτό το προκλητικό καθεστώς με τις φορολογικές απαλλαγές των εφοπλιστών το Δημόσιο χάνει τουλάχιστον 9 δισεκατομμύρια ευρώ. Αυτό είναι ένα ποσό με το οποίο θα υπήρχε σαφής βελτίωση στη δημοσιονομική κατάσταση της Ελλάδας, αν οι εφοπλιστές γίνονταν συνεπείς προς τις υποχρεώσεις τους όπως οι υπόλοιποι φορολογούμενοι. Τέτοιου είδους επιχειρήματα όμως δεν φαίνεται να γίνονται αντιληπτά από τη συντεχνία των πλοιοκτητών που έφθασαν στο σημείο να λένε σε πρόσφατη εκδήλωση των “Lloyd’s list” ότι «για την κατάσταση φταίει το διεφθαρμένο κράτος». 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ – ΒΟΜΒΑ ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ ΓΚΡΕΜΙΖΕΙ ΤΗΝ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ

20130420-132119.jpg
Με απόλυτα επεξηγηματικό πρωτοσέλιδο, όταν οι υπόλοιποι προσπαθούν να κρύψουν τα ΣΚΑΤΑ της διαπλοκής και του πολιτικαντισμού κάτω από το χαλί.
Η “ακροδεξιά” στροφή της κοινωνίας είναι ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ του κράτους – οπερέτας, όπου ο πολίτης βλέπει τους εγκληματίες να κυκλοφορούν με κουστούμια σε υπουργικούς θώκους και γκαλά, την ώρα που οι πολίτες εξοντώνονται από την φτώχεια, την ληστρική φορολογία και την κρατική εγκληματικότητα.
Αυτή που στέλνει τάγματα στις Σκουριές και αφήνει γέροντες στο έλεος 
των εγκληματιών.
Αυτή που αφήνει τον Παπακωνσταντίνου να κάνει την λίστα – φάμπρικα, την ώρα που τα κρατικά ταμεία είναι άδεια.
Αυτή που επιτρέπει σε “επιχειρηματίες” φίλους των Παπανδρέου, να βγάζουν εκατομμύρια θαλασσοδάνεια στο εξωτερικό την ώρα που ρημάζουν τον πολίτη για να τα αποπληρώσει.
Αυτοί που επιτρέπουν την προπαγάνδα της Μανωλάδας κρύβοντας κάτω από τσιτάτα περί ρατσισμού το δουλεμπόριο της ντροπής που ο ίδιος ο Παπανδρέου χειροκροτούσε.
Αυτούς που κλείνουν φυλακή τον τυροπιτά για μη καταβολή ΦΠΑ και αθωώνουν την Χόχτιφ με τα εκατοντάδες εκατομμύρια οφειλόμενα.
Αυτούς που καταριούνται τους πολίτες γιατί ψηφίζουν “νεοναζί”, όταν στα σχολεία διδάσκεται η ναζιστική ινδοευρωπαϊκή προπαγάνδα των “αρείων” και τα ναζιστικά εγκλήματα βαπτίζονται “συνωστισμοί”.
Χαρείτε τα λοιπόν: 30% είμασταν καλύτερα επί χούντας! 85% καλύτερα σε θέματα εγκληματικότητας (!!!). Στοιχεία που δεν βγαίνουν ποτέ, αφού οι μεγαλοεργολάβοι εκδότες νιώθουν απόλυτα ασφαλείς, μαζί με τις μπουλντόζες τους.
Αυτή είναι η αλήθεια και αν η δημοκρατία θέλει να επιβιώσει, ας κλείσει φυλακή τους προπαγανδιστές της νέας τυραννίας που κρύβουν τις βρωμιές τους κάτω από το χαλί και ας επανέλθει στην υπηρεσία του πολίτη.

ΠΗΓΗ:olympia.gr

Τόμσεν: Μείωση σε ΦΠΑ και πετρέλαιο θέρμανσης μόνο αν υπάρξουν ισοδύναμα μέτρα




Ικανοποιημένος για την πορεία εφαρμογής του ελληνικού προγράμματος εμφανίστηκε ο επικεφαλής της αποστολής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Ελλάδα, Πολ Τόμσεν.
Σε δηλώσεις του στο περιθώριο της εαρινής συνόδου του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας στην Ουάσιγκτον, ο κ. Τόμσεν τόνισε ότι η ελληνική κυβέρνηση τηρεί τους στόχους που έχουν συμφωνηθεί, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «το ποτήρι πια είναι περισσότερο από μισογεμάτο».
Μεταξύ άλλων, ο κ. Τόμσεν δήλωσε ότι η τρόικα «δεν είχε εγκρίνει ποτέ» τη συγχώνευση της Εθνικής Τράπεζας με την Eurobank και το έθεσε ως «μη δικαίωμα ανάμειξης» σε υποθέσεις δύο ιδιωτικών οντοτήτων, προσθέτοντας: «Από νωρίς είχαμε εγείρει ανησυχίες για το αν αυτή η συναλλαγή ήταν σωστή σε επίπεδο πολιτικής. Ποτέ δεν είχαμε εγκρίνει αυτή τη συναλλαγή, όπως το λέτε. Ήταν σαφές από την αρχή πως αυτές οι οντότητες θα χρειάζονταν πρόσθετα χρήματα από τον EFSF».
Ικανοποιημένος εμφανίστηκε και για την ανακεφαλαιοποίηση του τραπεζικού τομέα, αλλά είπε ότι δεν είναι ευχαριστημένος με τη φορολογική διοίκηση, πως πρέπει να πληρώσουν περισσότερα οι πλούσιοι και οι ελεύθεροι επαγγελματίες και ότι θα πρέπει να υπάρξει μεγαλύτερη αυτονομία του φοροελεγκτικού μηχανισμού. Επίσης, άφησε να εννοηθεί ότι προτεραιότητα του ΔΝΤ θα είναι η άσκηση περισσότερης πίεσης προς αυτή την κατεύθυνση, ώστε να υπάρχει «αίσθηση δικαιοσύνης» ανάμεσα στους Έλληνες πολίτες.
Στη συνέχεια, ο κ. Τόμσεν αναφέρθηκε στο θέμα του δημόσιου τομέα, διατυπώνοντας την άποψη ότι πρέπει να αποχωρήσει προσωπικό που δεν αποδίδει, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι δεν θα ληφθούν άλλα μέτρα.
Όσον αφορά τη βιωσιμότητα του χρέους, τόνισε ότι το χρέος θα βρεθεί κάτω από το 110% του ΑΕΠ μέχρι το 2022 και οι παρεμβάσεις θα εξαρτηθούν από την επιστροφή της Ελλάδας σε πρωτογενή πλεονάσματα.
Αναφερόμενος στην προοπτική της ανάπτυξης και των επενδύσεων, εξέφρασε αισιοδοξία, επισημαίνοντας ότι οι επενδυτές δίνουν μεγάλη προσοχή στις αλλαγές που κάνει η ελληνική κυβέρνηση.
Επίσης ξεκαθάρισε ότι το Ταμείο απορρίπτει τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, και του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης,  εκτός εάν η κυβέρνηση μπορέσει να εξεύρει τα απωλεσθέντα έσοδα από αλλού.
Τέλος, ανέφερε ότι το διοικητικό συμβούλιο του ΔΝΤ θα συνεδριάσει για το ελληνικό πρόγραμμα μέσα στο δεύτερο 15νθημερο του Μαΐου.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ 

ΠΗΓΗ:news247.gr

Κάτι κρατά ακόμα χωρισμένο το Βερολίνο



Tο Τείχος του Βερολίνου έπεσε το 1989. Ωστόσο μια φωτογραφία, που την τράβηξε Καναδός αστροναύτης και τις τελευταίες ώρες κάνει τον γύρο του διαδικτύου, δείχνει ότι 23 χρόνια μετά την ενοποίηση τα σημάδια του Ψυχρού Πολέμου παραμένουν εμφανή.



Η «Telegraph» δημοσιεύει μια νυχτερινή αεροφωτογραφία του Βερολίνου

Αν κανείς κοιτάξει προσεκτικά, θα δει μια... νοητή διαγώνια γραμμή. Πώς δημιουργείται; Από τους διαφορετικούς λαμπτήρες που χρησιμοποιούνται στο δίκτυο δημόσιου φωτισμού της πόλης. Στη δυτική πλευρά οι λαμπτήρες δίνουν λευκό φως, ενώ στην ανατολική ένα απαλό κίτρινο.

 ΠΗΓΗ:zougla.gr

ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΦΩΣ !...




Πόσοι αναγνώρισαν άραγε τον βίο τους, την καθημερινότητά τους, σαν τμήμα της ωραίας εικόνας που ζωγράφισε ο κ. Σαμαράς ;

Πόσοι ένιωσαν ότι όντως τους αφορούσαν όσα χαρμόσυνα έλεγε, για μια Ελλάδα που πια τη ζηλεύουν οι τρίτοι αντί να τη χαρακτηρίζουν παράδειγμα προς αποφυγήν ;

Εντάξει. Τα πράγματα δεν είναι κατάμαυρα. Σίγουρα δεν είναι μαύρα και δεν θα γίνουν ποτέ για τους λιγοστούς που έχουν μονίμως εξασφαλισμένα κάποια πλεονεκτήματα, ενώ είναι γκρίζα για όσους δεν ξεκοκάλισαν ακόμα το απόθεμά τους.

Οι άλλοι, ωστόσο, οι πάμπολλοι, ενάμισι εκατομμύριο άνεργοι και άλλοι τόσοι που δουλεύουν «ελαστικά», ξεκρέμαστοι, και πληρώνονται έναντι, ποιο λόγο έχουν να εμπιστευτούν την όραση όσων τους υποδεικνύουν φως στην άκρη του τούνελ και τη γλώσσα όσων τους διαβεβαιώνουν ότι τα δύσκολα πέρασαν ;

΄Εχουν, άλλωστε, δικά τους μάτια για να βλέπουν, δικά τους αυτιά για ν’ ακούνε. Και γλώσσα δική τους για να πουν την αλήθεια τους. ΄Εστω κι αν δεν θα μεταδοθεί σε έκτακτο διάγγελμα και σε εθνικό δίκτυο.

Παντελής Μπουκάλας 
ΠΗΓΗ:logoplokies.blogspot.gr/

ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΜΕΡΙΚΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ Ούτε "μισή" εργασία δεν βρίσκουν οι Έλληνες



Ακόμα ένα αρνητικό ρεκόρ για την Ελλάδα της κρίσης, η οποία «φιλοξενεί» το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό (7,7%) ημιαπασχόλησης στην Ευρωζώνη για το 2012, έναντι 21,4% στην Ευρωζώνη και 19,9%, στην «Ευρώπη των 27». Αυτά σημειώνουν τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας που δόθηκαν στη δημοσιότητα.

Κοινώς οι Έλληνες δεν δουλεύουν ούτε μερικώς.

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, το 2012 στην ΕΕ υπήρχαν 43 εκατομμύρια μερικώς απασχολούμενοι, εκ των οποίων τα 9,2 εκατομμύρια (21,4%), δήλωσαν ότι επιθυμούν και είναι διαθέσιμοι να απασχοληθούν περισσότερες ώρες. Το αντίστοιχο ποσοστό στην Ελλάδα είναι το υψηλότερο στην ΕΕ (66%) και ακολουθούν η Ισπανία (55%), η Λετονία (53%) και η Κύπρος (50%). Αντίθετα, το χαμηλότερο ποσοστό ημιαπασχολουμένων, που επιθυμούν και είναι διαθέσιμοι να απασχοληθούν περισσότερο, καταγράφεται στην Ολλανδία (3%), όπου το ποσοστό ημιαπασχόλησης είναι το υψηλότερο στην ΕΕ.

Η Ολλανδία έχει το υψηλότερο ποσοστό ημιαπασχόλησης στην ΕΕ (49,8%) και ακολουθούν η Μ. Βρετανία (27%), η Γερμανία και η Σουηδία (26,5%), η Δανία (25,7%), η Αυστρία (25,5%) και το Βέλγιο (25%).

Τα χαμηλότερα ποσοστά μερικής απασχόλησης στην ΕΕ καταγράφονται στη Βουλγαρία (2,4%), στη Σλοβακία (4,1%), στη Τσεχία (5,7%), στην Ουγγαρία (7%) και στην Ελλάδα (7,7%).

ΠΗΓΗ: defencenet.gr

Ανάρτηση στην ιστοσελίδα της Διεθνούς Συνδικαλιστικής Συνομοσπονδίας (ITUC) για το μποϊκοτάζ στην Μανωλάδα, τους πυροβολισμούς & το trafficking.



 Η ιστοσελίδα της ITUC αναφέρει ότι απλήρωτοι εργάτες φράουλας από το Μπαγκλαντές πυροβολήθηκαν από τον εργοδότη τους στην Ελλάδα, κάτι που έχει σοκάρει την κοινή γνώμη, η οποία είδε αυτές τις εικόνες και διάβασε τα ρεπορτάζ από την περιοχή της Νέας Μανωλάδας.
Στο κείμενο της ανάρτησης που υπογράφει η Βελγίδα Zuzanna Muskat-Gorska, Policy Advisor  της Διεθνούς Συνδικαλιστικής Συνομοσπονδίας, αναφέρει οτι το τελευταίο συμβάν στην Μανωλάδα ήταν μόνο η «κορυφή του παγόβουνου» κα αναφέρει όλες τις αναφορές που έχουν γίνει σχετικά με τους χιλιάδες μετανάστες εργάτες γης που απασχολούνται, πολλοί από αυτούς σε άθλιες συνθήκες εργασίας και διαβίωσης, ενώ περιγράφει τον κλάδο της φράουλας ως κράτος εν κράτει.
Όπως αναφέρεται, τα μέτρα λιτότητας, έχουν επιδράσει στην δημιουργία σύγχρονης δουλείας σε ζώνες εκτός νόμου και εκτός εργατικού δικαίου. Παράλληλα, παρατηρήθηκε άνοδος του εξτρεμισμού και του ρατσισμού στην Ελλάδα όπως τόνισε πρόσφατα και η έκθεση του Συμβουλίου της Ευρώπης, από τον αρμόδιο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, Nils Muiznieks. Ένας στους τέσσερις εργαζόμενους είναι άνεργος στην Ελλάδα μετά από πέντε χρόνια ύφεσης,

“Η Ελλάδα είναι μια πύλη για τους μετανάστες που προσπαθούν να εισέλθουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω της θάλασσας και χερσαίων συνόρων και έρχονται κυρίως απο την Ασία και την Αφρική.  Οι περισσότεροι από εκείνους που βρίσκουν εργασία στην Ελλάδα απασχολούνται παράνομα.
Περισσότερο από το 40% των άτυπων εργαζομένων στην Ελλάδα είναι μετανάστες, η πλειοψηφία των οποίων υπόκεινται σε ανελέητη εκμετάλλευση και στερούνται την πρόσβαση σε δικαιώματα και την δικαιοσύνη”.
 ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

''BOMBA'' THΣ CITIGROUP: ''Ελλάδα και Κύπρος θα αποχωρήσουν από το ευρώ''



Η Citigroup, επαναφέρει τη συζήτηση περί εξόδου της Ελλάδας, αλλά και της Κύπρου, από το ευρώ, αποτυπώνοντας σε νέα έκθεσή της την απαισιοδοξία και τον πεσιμισμό για τα ευρωπαϊκά τεκταινόμενα. «Η πιθανότητα εξόδου της Ελλάδας και της Κύπρου από την ευρωζώνη παραμένει υψηλή», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Στην έκθεση με τον τίτλο «Global Economic Outlook and Strategy», που παρουσιάζει το CNBC, η Citi εκτιμά ελληνική οικονομία θα καταγράψει ύφεση 6% το 2013 και 11,2% το 2014.

Αναλυτικότερα, παρουσιάζοντας τις προβλέψεις της για την πορεία ελληνικής οικονομίας, επισημαίνει ότι η πρόοδος που έχει σημειώσει η Ελλάδα στην κατεύθυνση διασφάλισης μιας βιώσιμης δημοσιονομικής κατάστασης, είναι ακόμη περιορισμένη, ενώ εκτιμά πως βραχυπρόθεσμα, κάποιες αρνητικές επιδράσεις από την Κύπρο είναι πιθανό να πλήξουν την οικονομία της Ελλάδας.

Σε ό,τι αφορά την Κύπρο, οι αναλυτές της Citi προβλέπουν ότι η Κύπρος θα προχωρήσει σε αναδιάρθρωση του δημόσιου χρέους, κάτι που θα έθετε σε κίνδυνο τη θέση της στην ευρωζώνη.

ΠΗΓΗ: defencenet.gr

ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΡΟΚΥΠΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ Τι κτύπησε το εργοστάσιο λιπασμάτων στο Τέξας;



Σοβαρές υποψίες ότι η φονική έκρηξη στο στο εργοστάσιο West Fertilizer Plant τις πρώτες πρωινές ώρες της περασμένης Πέμπτης δεν προήλθε από τη φωτιά αλλά από κάτι άλλο προκύπτουν από μια λεπτομερέστερη ανάγνωση των βίντεο που υπάρχουν. Σε αυτά φαίνεται ότι η έκρηξη προήλθε από μια μπάλα φωτιάς η οποία πλησίασε αστραπιαία την κύρια εστία της πυρκαγιάς με τα γνωστά τραγικά αποτελέσματα.

Δεν μπορεί να προσδιοριστεί βέβαια τι είναι αυτό που κτύπησε το εργοστάσιο λιπασμάτων –εάν ισχύει ένα τέτοιο ενδεχόμενο- αλλά τα σενάρια είναι πολλά. Σε ένα σημείο που είναι επίσης χρήσιμο να γίνει μια περισσότερο λεπτομερής παρατήρηση είναι στον ήχο της έκρηξης στο εργοστάσιο και αυτόν μιας… JDAM.
 ΠΗΓΗ:defencenet.gr

Για τα προβλήματα της αγοράς ηλεκτρισμού συζήτησαν ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ - Κεφαλογιάννης




Για τα προβλήματα που υπάρχουν στην αγορά Ηλεκτρικής Ενέργειας στη χώρα μας ενημέρωσε τον Γραμματέα της Ν.Δ. κ. Μ. Κεφαλογιάννη το Προεδρείο του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ.
Στη συνάντηση, που ήταν παρόντες οι βουλευτές της Περ. Ενότητας Κοζάνης και Φλώρινας κ. κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος και Στάθης Κωνσταντινίδης αντίστοιχα, το Προεδρείο του Σωματείου αναφέρθηκε στο Ρυθμιστικό Πλαίσιο και στα τεράστια προβλήματα που αυτό δημιουργεί, καθώς εμπεριέχει ρυθμίσεις που λειτουργούν σε βάρος της ΔΕΗ ΑΕ, των εργαζομένων και τελικώς του καταναλωτή.
   
Από την πλευρά του ο Γραμματέας της Ν.Δ., θεωρώντας τα ζητήματα της ενέργειας δύσκολα και πολύπλοκα, δεσμεύτηκε ότι θα τύχουν και από την πλευρά του κυβερνώντος κόμματος της αντίστοιχης σοβαρότητας και προσοχής για τη βέλτιστη πρακτική, έτσι ώστε κερδισμένος να είναι ο καταναλωτής.     
ΠΗΓΗ:energypress.g