Παρασκευή 16 Απριλίου 2021

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΣΕΕΠ

 



Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Χθες 15/04/21 πραγματοποιήθηκε το Δ.Σ του Σωματείου με κεντρικά θέματα την Έγκριση Διοικητικού και Οικονομικού Απολογισμού ΠΣΕΕΠ & ΤΑΑΤ και τις Εκλογές του ΠΣΕΕΠ.

Έγινε εκτενής παρουσίαση τόσο του Διοικητικού Απολογισμού του Σωματείου μας σε μία ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο όσο και παρουσίαση του Οικονομικού Απολογισμού και Προϋπολογισμού για το επόμενο έτος. Απέναντι στις εξαιρετικά δύσκολες προκλήσεις των καιρών, έχοντας να αντιμετωπίσουμε πρωτόγνωρες καταστάσεις που η πανδημία της Covid 19 έφερε, την ίδια ώρα που έπρεπε να..

Ενεργειακή Μετάβαση και Υδρογόνο, η Ελλάδα Μπορεί;



 Στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής, η παγκόσμια ενεργειακή τροφοδοσία και η χρήση ενέργειας αλλάζουν δραματικά, καθώς οι χώρες αναζητούν καθαρότερες, ανανεώσιμες μορφές ενέργειας προκειμένου να απεξαρτήσουν από τον άνθρακα τις οικονομίες τους. Μία από τις καθαρές μορφές ενέργειας με μηδενικές εκπομπές άνθρακα είναι το υδρογόνο, το οποίο αν και είναι το πιο άφθονο στοιχείο στο σύμπαν, δεν υπάρχει σε στοιχειώδη μορφή στη Γη.

Καθαρό υδρογόνο πρέπει να παραχθεί από άλλες ενώσεις που..

Energean: Άνοιξε «πράσινο δρόμο» στη Μεσόγειο ο Πρίνος

 


Μπορεί το κοίτασμα του Πρίνου να κλείνει φέτος τα 40 χρόνια ζωής, βιώνοντας την χειρότερη κρίση της ιστορίας του «χτυπημένος» από τον κορωνοϊό, ωστόσο αυτό δεν αποτελεί τροχοπέδη για να αποτελεί παράδειγμα για δραστηριότητες σε άλλες χώρες – και, μάλιστα, ένα «πράσινο» παράδειγμα που ίσως ξενίζει, καθώς πρόκειται για μια δραστηριότητα παραγωγής πετρελαίου. 

Τον Οκτώβριο, η Energean είχε συνάψει..

WoodMac: Πόσο θα μειωθεί η ζήτηση για πετρέλαιο και που θα ισορροπήσει η τιμή του

 





Οι παγκόσμιες τιμές του πετρελαίου θα μπορούσαν να υποχωρήσουν σε περίπου 40 δολάρια το βαρέλι έως το 2030, εάν οι κυβερνήσεις μειώσουν την κατανάλωση καυσίμων σε συνδυασμό με τα σχέδια που υποστηρίζονται από τον ΟΗΕ για τον περιορισμό της υπερθέρμανσης του πλανήτη, ανακοίνωσε μια κορυφαία εταιρεία παροχής ενέργειας την Πέμπτη 16.4.2021.

Σε μια έκθεση που περιγράφει ένα σενάριο όπου ο κόσμος ενεργεί αποφασιστικά για..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΣΤΑ ΕΛΠΕ