Πέμπτη 16 Ιουλίου 2020

Χρεοκόπησε η μεγαλύτερη πετρελαϊκή εταιρεία στην Καλιφόρνια


Ακόμη ένας ενεργειακός όμιλος στις Ηνωμένες Πολιτείες δέχεται χτύπημα από την πανδημία του κορωνοϊού. Προσφεύγει στη διαδικασία του Αρθρου 11 η California Resources Corp. Τέταρτο μεγάλο αμερικανικό όνομα που πτωχεύει.

Η California Resources Corp (CRC), η μεγαλύτερη παραγωγός πετρελαίου και φυσικού αερίου της πολιτείας, υπέβαλε αίτηση πτώχευσης και έγινε ο πιο πρόσφατος ενεργειακός όμιλος των ΗΠΑ που δέχθηκε πλήγμα από..

Δυνατή συμμαχία Saudi Aramco, BP, Shell, Exxon για τον περιορισμό των εκπομπών CO2 - Ορόσημο το 2025


Συνεργασία με εταιρείες της παγκόσμιας βιομηχανίας της Ευρώπης και των ΗΠΑ έχει συνάψει πλέον η Saudi Aramco, σύμφωνα με το Bloomberg. Σκοπός της εν λόγω συμφωνίας είναι να γίνει η αρχή στον περιορισμό των εκπομπών CO2 από τις μεγάλες αυτές εταιρείες, έτσι ώστε να «προλάβουν» τις δυσάρεστες κλιματικές επιπτώσεις.

Ειδικότερα, μέλη της Πρωτοβουλίας «Κλίμα πετρελαίου και φυσικού αερίου» που εργάζονται σε μεγάλες εταιρείες πετρελαίου, αναζητούν τρόπους αντιμετώπισης της κλιματικής..

Energean: Για πρώτη φορά σύστημα παρακολούθησης ωκεανογραφικών δεδομένων σε εξέδρα παραγωγής υδρογονανθράκων


Η Energean σε συνεργασία με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο της Θράκης εγκατέστησε με επιτυχία την πλατφόρμα ODYSSEA,  ένα καινοτόμο σύστημα  παρακολούθησης νερών μεγάλου βάθους στην εξέδρα παραγωγής φυσικού αερίου «Κάππα» στον Κόλπο της Καβάλας.

Ωκεανογραφικά δεδομένα θα παρακολουθούνται από τον συγκεκριμένο σταθμό, επαληθεύοντας τα προγνωστικά μοντέλα που ανέπτυξε και διατηρεί το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο στο πλαίσιο του project ODYSSEA.  Με το σύστημα βενθικής παρακολούθησης θα παρέχονται χρήσιμες πληροφορίες στους αλιείς και γενικότερα στους επαγγελματίες και όσους..

ΣΕΒ: Μεγάλες οι μισθολογικές διαφορές ανά κλάδο – Οι υψηλότερες στους κλάδους πετρελαίου και τραπεζών


Μεγάλες διαφορές στις αμοιβές των μισθωτών, ανάλογα με τον κλάδο στον οποίο απασχολούνται, προκύπτουν από σχετική έρευνα του ΣΕΒ.

Ενδεικτικά οι αμοιβές στο Δημόσιο (περιλαμβανομένων των εργοδοτικών εισφορών) είναι σχεδόν διπλάσιες σε σχέση με το εμπόριο και τετραπλάσιες σε σχέση με τη γεωργία – κτηνοτροφία ενώ η μεταποίηση κατατάσσεται κοντά στο μέσο όρο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανάλυση του ΣΕΒ το μέσο ωρομίσθιο στην..

Μεγάλη διάκριση για ΕΛΠΕ στο θεσμό Diamonds of the Greek Economy


Την ανάδειξη της ως η κορυφαία Εταιρία της τελευταίας δεκαετίας στην Ελλάδα, πέτυχε η Ελληνικά Πετρέλαια, λαμβάνοντας ειδική τιμητική διάκριση κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης για την απονομή των Βραβείων Επιχειρηματικής Αριστείας “Diamonds of the Greek Economy”.

Στόχος της εκδήλωσης, που πραγματοποιήθηκε εφέτος για 17η συνεχή χρονιά, ήταν η ανάδειξη των δυναμικότερων ελληνικών επιχειρήσεων στη βάση συγκεκριμένων οικονομικών δεικτών και άλλων κριτηρίων, όπως η διαχείριση..

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για το Μεταπτυχιακό «Διαχείριση και Μεταφορά Φυσικού Αερίου και Πετρελαίου»


ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ  ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

AZERBAIJAN STATE UNIVERSITY OF ECONOMICS (UNEC)

ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΙΔΡΥΜΑΤΙΚΟ-ΔΙΑΤΜΗΜΑΤΙΚΟ ΚΟΙΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΤΗN  

«ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ  ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΚΑΙ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ»

(PETROLEUM OIL AND GAS MANAGEMENT AND TRANSPORTATION – MOGMAT)

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ 2020-2021

Το Τμήμα Μηχανικών Ορυκτών..

Πιάνει δουλειά η Total στην Κρήτη – Οι γεωπολιτικές επιπτώσεις


Στις 7 Ιουλίου ο υπεύθυνος έρευνας υδρογονανθράκων για τις περιοχές της Κασπίας και Νότιας Ευρώπης της TOTAL Bernard Clement είχε μια σημαντική συνάντηση με τη γενική γραμματέα του υπουργείου Ενέργειας κα Αλεξάνδρα Σδούκου και τον νέο διευθύνοντα σύμβουλο της Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων (ΕΔΕΥ) κ. Αριστοφάνη Στεφάτο.

Στη συνάντηση αυτή τους παρουσίασε: Πρώτον, το χρονοδιάγραμμα των τρισδιάστατων γεωφυσικών ερευνών, 3D, που θα αρχίσουν..