Τρίτη 7 Μαρτίου 2017

Συμφωνία συνεργασίας του Ομίλου ΕΛΠΕ με το Πανεπιστήμιο Πειραιά και το Πολυτεχνείο Κρήτης

Από το worldenergynews.gr
Δύο σημαντικές συμφωνίες στρατηγικής συνεργασίας τριετούς διάρκειας υπέγραψε σήμερα 7/3/2017 η διοίκηση των ΕΛ.ΠΕ  με το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στην Ενέργεια του Πανεπιστημίου Πειραιώς και το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στη Μηχανική Πετρελαίου του Πολυτεχνείου Κρήτης. 

Η συμβολή της ΕΛ.ΠΕ στα εξειδικευμένα αυτά μεταπτυχιακά προγράμματα συνίσταται στη στήριξη και απονομή σημαντικού αριθμού υποτροφιών (συνολικά 25) και αποσκοπεί στη διεύρυνση της επιστημονικής - ερευνητικής συνεργασίας ανάμεσα στον Όμιλο και το επιστημονικό δυναμικό των Προγραμμάτων, με συνέργειες σε όλους τους τομείς της στρατηγικής, του δικαίου και των οικονομικών της ενέργειας, καθώς και στον τομέα του εντοπισμού, της παραγωγής και εκμετάλλευσης πετρελαίου.  

Η έρευνα και διδασκαλία στα δύο Μεταπτυχιακά Προγράμματα θα γίνεται στην..

Στην τελική ευθεία η σύμβαση TOTAL-ΕΛΠΕ-Edison

Από το euro2day.gr
Μέσα στο επόμενο δεκαπενθήμερο υπογράφεται η σύμβαση ανάμεσα στο ελληνικό δημόσιο και την κοινοπραξία των εταιριών TOTAL – ΕΛΠΕ – Edison για την παραχώρηση των δικαιωμάτων έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων στο θαλάσσιο «οικόπεδο 2», δυτικά της Κέρκυρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Euro2day.gr, απομένουν ορισμένες τεχνικές λεπτομέρειες για την οριστικοποίηση της σύμβασης την οποία θα κληθούν να υπογράψουν το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και οι εκπρόσωποι της κοινοπραξίας, είτε μέχρι το τέλος αυτής της εβδομάδας ή το αργότερο την επόμενη.

Παράγοντες της αγοράς με τους οποίους επικοινώνησε το..

Κάνουν μεταπτυχιακά με έσοδα από τις εταιρείες στην ΑΟΖ

Από το philenews.com
Λευκωσία: Με χρήματα των κολοσσών που δραστηριοποιούνται στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) της Δημοκρατίας για σκοπούς εξόρυξης φυσικού αερίου κάνουν μεταπτυχιακό μεγάλος αριθμός δημόσιων υπαλλήλων.

Γεγονός που προκάλεσε την οργή των βουλευτών, όχι γιατί οι δημόσιοι υπάλληλοι επιμορφώνονται αλλά γιατί η πλειοψηφία των κονδυλίων καταλήγουν στους εργαζόμενους στη δημόσια διοίκηση αντί στους απλούς πολίτες.

Όπως υποστήριξαν βουλευτές, δημόσιοι υπάλληλοι φρόντισαν να ευλογήσουν τα γένια τους.

Κατά την εξέταση του αιτήματος της Κυβέρνησης από την κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών για αποδέσμευση κονδυλίου ύψους €886.500, αναφέρθηκε πως ..

Διατηρείται το "πωλητήριο" σε ΔΕΗ, ΔΕΠΑ, ΕΛΠΕ - Τι προβλέπει το νέο επικαιροποιημένο πρόγραμμα του ΤΑΙΠΕΔ που βρίσκεται στα χέρια του υπ. Οικονομικών

Από το energypress.gr
Δεν φεύγει καμία ενεργειακή εταιρεία από το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων, αντίθετα παραμένουν όλες εκεί, παρά την σεναριολογία περί του αντιθέτου που καλλιέργησαν υπουργοί και στελέχη της κυβέρνησης όλους τους τελευταίους μήνες.

Διότι σύμφωνα με τα όσα λένε στελέχη του υπουργείου Οικονομικών το νέο επικαιροποιημένο πρόγραμμα του ΤΑΙΠΕΔ με 19 ιδιωτικοποιήσεις, το οποίο και έχει στα χέρια του ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, είναι στην ουσία αναλοίωτο από το προηγούμενο.

Συμπεριλαμβάνει την υποχρέωση ιδιωτικοποίησης του..

Aνεξάντλητα κοιτάσματα... κοινωνικής ανευθυνότητας

Διαδηλωτές έχουν αποκλείσει πλατφόρμα εξόρυξης της Shell στο Σιάτλ διαμαρτυρόμενοι για την απόφαση του πετρελαϊκού κολοσσού να ξεκινήσει γεωτρήσεις ακόμη και στην ευαίσθητη περιοχή της Αρκτικής | EPA / MATT MILLS MCKNIGHT
Από το efsyn.gr
Eταιρική κοινωνική ευθύνη υποτίθεται ότι είναι η αναγνώριση της ευθύνης που έχουν οι επιχειρήσεις απέναντι στην κοινωνία και το περιβάλλον.

Η ευθύνη αυτή είναι προϊόν της άρρηκτης σύνδεσής τους με το κοινωνικό σύνολο μέσα στο οποίο δραστηριοποιούνται και εκδηλώνεται με τις ενέργειές τους για την αντιμετώπιση των κοινωνικών και περιβαλλοντικών προβλημάτων.

Την ευθύνη αυτή όμως έχουν γράψει προ πολλού στα παλιά τους τα παπούτσια οι πετρελαϊκοί κολοσσοί. Η ολλανδική ηλεκτρονική δημοσιογραφική Correspondent δημοσιοποίησε πριν..

Ρίκαρντ Σκούφιας: Ο ΤΑΡ ωφελεί την Ελλάδα και αποτελεί οδικό χάρτη μελλοντικών επενδύσεων

Ο Ρίκαρντ Σκούφιας περιέγραψε την κληρονομιά του TAP στο Delphi Economic Forum Ο Ρίκαρντ Σκούφιας, Διευθυντής για την Ελλάδα του Διαδρατικού Αγωγού Φυσικού Αερίου (TAP AG) παρουσίασε το έργο στο πλαίσιο διεξαγωγής του 2ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών. Ο κ. Σκούφιας επισήμανε τις φάσεις και την εξέλιξη του έργου έως τώρα, την κληρονομιά του, καθώς και τα σημαντικά οφέλη που έχει για την Ελλάδα, στο παρόν αλλά και το μέλλον. Η συζήτηση ακολούθησε τις εργασίες της δεύτερης ενότητας της τρίτης μέρας του συνεδρίου με τίτλο «Προκλήσεις ενεργειακής ασφάλειας στην περιοχή».

Ερωτώμενος , ο κ. Σκούφιας ανέφερε τη σκληρή συλλογική δουλειά και την απόλυτη εστίαση στο στόχο ως σημεία-κλειδιά για την επιλογή του ΤΑΡ ως της βέλτιστης διαδρομής για το ευρωπαϊκό σκέλος του Νοτίου Διαδρόμου Φυσικού Αερίου. Σε συνδυασμό βέβαια με ..

ΕΛΠΕ: Το στοίχημα της εμπορίας, βασική προτεραιότητα για το 2017

Από το energypress.gr
Η επόμενη μέρα μετά το ρεκόρ παραγωγής και λειτουργικής κερδοφορίας που κατέγραψαν τα Ελληνικά Πετρελαία το 2016, βρίσκει τον όμιλο να προσδιορίζει τους βασικούς στόχους για την τρέχουσα χρονιά. Το γεγονός μάλιστα ότι τα περυσινά μεγέθη είναι το αποτέλεσμα της στρατηγικής και των βελτιώσεων που επήλθαν στην βασική δραστηριότητα του κλάδου της διύλισης, εκ των πραγμάτων περιορίζει τις δυνατότητες στο συγκεκριμένο κλάδο. Στόχος για τη διύλιση το 2017, όπως λένε χαρακτηριστικά αρμόδιες πηγές, είναι να επαναλάβουμε τα μεγέθη ρεκόρ της περυσινής χρονιάς. Μάλιστα κατά τους δύο πρώτους μήνες του νέου έτους, οι επιδόσεις του κλάδου της διύλισης εμφανίζονται βελτιωμένες σε σχέση με πέρυσι, εξέλιξη που δημιουργεί αισιοδοξία ότι δεν είναι ανέφικτος ο στόχος τουλάχιστον στο κομμάτι της παραγωγής, όγκοι να διατηρηθούν στα υψηλά επίπεδα ρεκόρ του 2016.

Σε κάθε περίπτωση όμως, τα περιθώρια για εντυπωσιακές βελτιώσεις είναι περιορισμένα.

Ποιος θα είναι λοιπόν ο επόμενος κλάδος που θα μπει στο μικροσκόπιο ώστε να μεγιστοποιηθούν τα περιθώρια για βελτίωση της λειτουργίας και της κερδοφορίας;

Σύμφωνα..

H Ινδία αναδεικνύεται σε υπερδύναμη της παγκόσμιας αγοράς πετρελαίου

Από το worldenergynews.gr
Η Ινδία επιδιώκει να αποτελέσει την μεγαλύτερη δύναμη στην παγκόσμια αγορά πετρελαίου και παράλληλα να προσελκύσει νέες επενδύσεις στη βιομηχανία ενέργειας.

Ο υπουργός Ενέργειας της Ινδίας ανακοίνωσε τη Δευτέρα 6/3/2017 ένα νέο γύρο προσφορών για upstream και  downstream επενδύσεις σύμφωνα με το CNBC.

«Θέλουμε να αυξήσουμε την παραγωγή μας. Απευθύνουμε πρόσκληση για  επενδύσεις", δήλωσε ο Shri Dharmendra Pradhan, υπουργός πετρελαίου και φυσικού αερίου της χώρας, μιλώντας στο ετήσιο συνέδριο CERAWeek στο Χιούστον.

"Δεν υπήρξε πιο κατάλληλος χρόνος για..