Τρίτη 14 Απριλίου 2015

Ανάκαμψη του πετρελαίου αναμένει το ΔΝΤ – Στα $58,14 η μέση τιμή το 2015

Ανάκαμψη του πετρελαίου αναμένει το ΔΝΤ – Στα $58,14 η μέση τιμή το 2015
Αργή αλλά σταθερή ανάκαμψη στην τιμή του «μαύρου χρυσού» αναμένει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), όπως αποδεικνύουν οι εκτιμήσεις στις οποίες στηρίχθηκε προκειμένου να συντάξει τις νέες προβλέψεις του για την παγκόσμια οικονομία.

Σύμφωνα με τους οικονομολόγους του Ταμείου η μέση τιμή για το Brent θα διαμορφωθεί φέτος στο επίπεδο των 58,14 δολαρίων το βαρέλι (σήμερα η τιμή του μαύρου χρυσού έχει φθάσει κοντά στα 59 δολάρια), ενώ θα υπάρξει ισχυρή ανάκαμψή του το 2015, καθώς η μέση τιμή αναμένεται ότι θα αγγίξει τα 65,65 δολάρια το βαρέλι.

Όσο για το 2017, η μέση τιμή για το Brent τοποθετείται στα 69,20 δολάρια το βαρέλι

ΠΗΓΗ:newmoney.gr

Στην ΤτΕ 1,8 δισ. ευρώ από τα αποθεματικά ταμείων και οργανισμών του Δημοσίου

Στην ΤτΕ 1,8 δισ. ευρώ από τα αποθεματικά ταμείων και οργανισμών του Δημοσίου
Πρωτοφανή επιδρομή στα αποθεματικά ταμείων, ΔΕΚΟ και φορέων του δημοσίου προκειμένου να καλυφθούν οι αυξημένες χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας, πραγματοποιεί συντονισμένα η κυβέρνηση αδειάζοντας όλους τους κρατικούς κουμπαράδες. Με στόχο να..

ΔΕΠΑ: Μειώσεις τιμών τουλάχιστον 16%

Αποτέλεσμα εικόνας για ΔΕΠΑ
Σημαντικά χαμηλότερες τιμές φυσικού αερίου θα απολαύσουν όλοι οι πελάτες της ΔΕΠΑ (νοικοκυριά, βιομηχανία, ηλεκτροπαραγωγή)  για τις ποσότητες που καταναλώνουν από την 1η Απριλίου 2015 και μετά, όπως ανακοίνωσε σήμερα η εταιρεία. 

Πιο συγκεκριμένα...

Μόσχα: Πρέπει να προετοιμαστούμε για μακρά περίοδο χαμηλών τιμών πετρελαίου


Η Ρωσία θα πρέπει να προετοιμαστεί να ζήσει σε μια παρατεταμένη περίοδο χαμηλών τιμών πετρελαίου, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Anton Siluanov.

Σύμφωνα με το Dow Jones, η οικονομία της Ρωσίας επλήγη πέρυσι από τις δυτικές κυρώσεις και μια απότομη πτώση των τιμών του πετρελαίου στα επίπεδα των 50 δολαρίων ανά βαρέλι από τα 100 που υπολογιζόταν στον προϋπολογισμό. Μαζί με γεωπολιτικά θέματα, αυτοί οι παράγοντες έστειλαν το ρούβλι σε ιστορικά χαμηλά και προκάλεσαν φυγή κεφαλαίου.

Μιλώντας σε ετήσια εκδήλωση στο υπουργείο, ο Siluanov τόνισε..

Αρχισε η κατασκευή του πρώτου πυρηνικού σταθμού στην Τουρκία

Αποτέλεσμα εικόνας για πυρηνικού σταθμού
Παρά τις αντιδράσεις των οικολόγων, η Τουρκία άρχισε σήμερα στο νότιο τμήμα της χώρας την κατασκευή του πρώτου της πυρηνικού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, ο οποίος αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία το 2020.
Αρχισε η κατασκευή του πρώτου πυρηνικού σταθμού στην Τουρκία
Ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας Τανέρ Γιλντίζ και ο επικεφαλής της ρωσικής υπηρεσίας ατομικής ενέργειας Rosatom Σεργκέι Κιριένκο παρέστησαν στην τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Ακουγιού, στην επαρχία της Μερσίνας, για την τοποθέτηση του θεμέλιου λίθου στον πρώτο από τους τέσσερις αντιδραστήρες ισχύος 1.200 μεγαβάτ που προβλέπεται να κατασκευαστούν στον σταθμό.
Την κατασκευή του σταθμού αυτού, η οποία αναμένεται να ανέλθει σε περίπου 19 δισεκατομμύρια ευρώ, έχει αναλάβει η Ρωσία.
"Δεν υπάρχει εξέλιξη σε μια χώρα χωρίς...

Βίντεο από τον «λιωμένο» αντιδραστήρα στη Φουκουσίμα τράβηξε ρομπότ

Αποτέλεσμα εικόνας για «λιωμένο» αντιδραστήρα στη Φουκουσίμα
Ειδικό ρομπότ μπήκε για πρώτη φορά σε έναν από τους αντιδραστήρες του εργοστασίου Φουκουσίμα-Νταΐτσι προκειμένου να εντοπίσει τα λιωμένα πυρηνικά καύσιμα και μετέδωσε κάποιες εικόνες παρά τα υψηλά επίπεδα ραδιενέργειας προτού κολλήσει σε ένα δύσβατο σημείο και εγκαταλειφθεί από τους υπεύθυνους.

Η Tepco, η εταιρεία που διαχειρίζετα....

Πιθανό νέο κύμα συγχωνεύσεων και εξαγορών στον πετρελαϊκό κλάδο


Η ανακοίνωση της εξαγοράς της βρετανικής BG Group από την Shell, έναντι 70 δισ. δολαρίων, την περασμένη Τετάρτη, ίσως ανοίξει ένα νέο κύκλο εξαγορών και συγχωνεύσεων στον ενεργειακό κλάδο, καθώς οι πετρελαϊκές αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα εξαιτίας της χαμηλής τιμής του μαύρου χρυσού.

Σημειώνεται ότι με την απόκτηση της BG, η Shell αυξάνει κατά 25% τα αποθέματα πετρελαίου και φυσικού αερίου που διαχειρίζεται, συμπεριλαμβανομένων των υπεράκτιων κοιτασμάτων σε Αυστραλία και Βραζιλία, ενώ παράλληλα αποκτά μεγαλύτερη παρουσία στην αγορά LNG.

Όπως επισημαίνουν αναλυτές...

Το μέλλον της βιομηχανίας είναι ψηφιακό

Το μέλλον της βιομηχανίας είναι ψηφιακό
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, στη βιομηχανική έκθεση του Ανοβέρου κεντρικό θέμα συζήτησης είναι «η βιομηχανία του μέλλοντος».
Η Hannover Messe γίνεται από 13 έως 17 Απριλίου. 6.500 εκθέτες από 70 χώρες δίνουν φέτος το «παρών» στη μεγαλύτερη έκθεση του είδους παγκοσμίως. Εκεί παρουσιάζονται ...

Υεμένη: Υπό κατάληψη ο σταθμός φυσικού αερίου


Μαχητές των φυλών κατέλαβαν σήμερα τον μοναδικό τερματικό σταθμό αερίου της Υεμένης, που βρίσκεται στο Μπέλχαφ, στον Κόλπο του Άντεν, έπειτα από την παράδοση της μονάδας του στρατού που ήταν επιφορτισμένη με την προστασία του, σύμφωνα με στρατιωτική πηγή.

Η εταιρία που εκμεταλλεύεται την εγκατάσταση, η Yemen LNG, η οποία ανήκει εν μέρει στη γαλλική Total, είχε προηγουμένως ανακοινώσει την αναστολή όλων των λειτουργιών παραγωγής και εξαγωγής στο τερματικό λόγω της επιδείνωσης της κατάστασης.

Εξαιτίας μίας ...

Ξεκινά αύριο ο διάλογος για την υπογραφή της νέας ΕΓΣΣΕ

Αποτέλεσμα εικόνας για ΕΓΣΣΕ
Για πρώτη φορά μετά από πέντε  χρόνια θα κάτσουν αύριο στο ίδιο τραπέζι οι κοινωνικοί εταίροι (ΓΣΕΕ, ΣΕΒ, ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ, ΣΕΤΕ) για να συζητήσουν τον εθνικό κατώτατο μισθό. 

Βασική διαφορά σε σχέση με το τι συνέβηκε το 2010, όταν για τελευταία φορά οι κοινωνικοί εταίροι υπέγραψαν για εθνικό κατώτατο μισό, είναι πως η πρώτη τους συνάντηση θα φιλοξενηθεί στο υπουργείο Εργασίας.

Και αυτό γιατί ...

Κέρδη για πετρέλαιο

Αποτέλεσμα εικόνας για πετρελαιο
Κέρδη για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση κατέγραψε το πετρέλαιο, με την αγορά να προεξοφλεί ότι η Κίνα θα θέσει σε εφαρμογή κάποιο πρόγραμμα στήριξης της οικονομίας. 

Παράλληλα, το αργό πετρέλαιο παράδοσης Μαϊου ενισχύθηκε κατά 0,5%, κλείνοντας στα 51,91 δολάρια.


ΠΗΓΗ:zougla.gr

Forbes: Γιατί η Gazprom «χρησιμοποιεί» την Ελλάδα

Forbes: Γιατί η Gazprom «χρησιμοποιεί» την Ελλάδα
«Μπορεί η ρωσική Gazprom να βασίζεται στην Ελλάδα;», διερωτάται σε άρθρο του το Forbes, εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους ο ρωσικός ενεργειακός γίγαντας στρέφει την προσοχή του στην Αθήνα.

Σύμφωνα με τον...