Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ Κατά της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ η ΓΕΝΟΠ


Κατά της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ η ΓΕΝΟΠ
«Οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ μαζί με τον Ελληνικό λαό, του οποίου περιουσία είναι η ΔΕΗ, θα αντιδράσουν με κάθε μέσο για να σταματήσουν το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας» αναφέρει η ΓΕΝΟΠ σε σημερινή ανακοίνωση αναφορικά με την αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ.

Η ΓΕΝΟΠ θέτει επίσης νομικό θέμα, λέγοντας ότι όσοι απεργάζονται την πώληση της ΔΕΗ και του ΑΔΜΗΕ, πρέπει να ξεπεράσουν τα νομικά εμπόδια από την ενσωματωμένη περιουσία των εργαζομένων στα περιουσιακά στοιχεία της ΔΕΗ.
Η ΓΕΝΟΠ κάνει λόγο επίσης για ξεπούλημα έναντι πινακίου φακής και υποστηρίζει ότι η διάσπαση της Επιχείρησης που έγινε τα προηγούμενα χρόνια μοναδικό στόχο είχε το διαμελισμό της κραταιάς ΔΕΗ, την αποδυνάμωσή της και το ξεπούλημα των κομματιών της. 

ΠΗΓΗ:ethnos.gr

Δύσκολη νύχτα στην ΕΚΟ.

Δύσκολη νύχτα για την συλλογική σύμβαση εργασίας στην ΕΚΟ. Παρασκήνιο μεγάλο, που όλοι όμως ευχόμαστε να είναι προς το συμφέρων των εργαζόμενων γιατί πραγματικά το αξίζουν 

ΕΛΠΕ: Βραβεία σε άριστους φοιτητές



Βραβεία απένειμε ο όμιλος ΕΛΠΕ άριστους φοιτητές  που βρίσκονται στα πρώτα βήματα σπουδών τους, ενισχύοντας και επιβραβεύοντας την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Τα βραβεία συνοδεύονται από χρηματικά έπαθλα και σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, για τη φετινή χρονιά (ακαδημαϊκό έτος 2012 - 2013), βραβεύθηκαν συνολικά 325 φοιτητές με την υψηλότερη βαθμολογία.

Η πρωτοβουλία αυτή των ΕΛ.ΠΕ. έχει εξελιχθεί σε ένα θεσμό για τη νέα γενιά.
Οι βραβεύσεις, με τον τρόπο που έχουν καθιερωθεί, αποτελούν σημείο αναφοράς για τις προσδοκίες των άριστων νέων του Θριασίου και της Δυτικής Θεσσαλονίκης (Ασπρόπυργος, Ελευσίνα, Μάνδρα, Μαγούλα, Ν. Πέραμος, Μέγαρα, Διαβατά, Μαγνησία, Καλοχώρι, Κορδελιό, Εύοσμος) οι οποίοι έχουν συνδέσει την εισαγωγή τους σε ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας και με τη βράβευση – επιβράβευση από τα ΕΛ.ΠΕ.

ΠΗΓΗ:newmoney.g

ΓΣΕΕ: Η "προληπτική" επίταξη των εκπαιδευτικών δεν αποτελεί λύση



Η «προληπτική επίταξη» των εκπαιδευτικών όχι μόνο δεν αποτελεί την ενδεδειγμένη λύση στα προβλήματα της Παιδείας, αντίθετα εντείνει τα αδιέξοδα και δημιουργεί εντάσεις τις οποίες «φορτώνονται» οι χιλιάδες μαθητές που συμμετέχουν στις πανελλήνιες εξετάσεις, σχολιάζει σε ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ.

Όπως αναφέρει: "Καλούμε την Κυβέρνηση να πάρει πίσω το έσχατο μέτρο της επίταξης και τον Υπουργό Παιδείας να καλέσει σε διάλογο το ΔΣ της ΟΛΜΕ ώστε να αποφευχθούν τα χειρότερα.

H ΓΣΕΕ αντιδρώντας στον αντιδημοκρατικό κατήφορο της Κυβέρνησης, η οποία αντί για διάλογο επιδεικνύει εθισμό στο μέτρο των επιτάξεων, έχει προκηρύξει για αύριο Πέμπτη 16/5/2013 τρίωρη πανελλαδική στάση εργασίας (12.00-15.00) και συλλαλητήριο στις 12.30 στην Πλατεία Κλαυθμώνος από κοινού με την ΑΔΕΔΥ.

Ο διάλογος αποτελεί σημαντικό συστατικό της δημοκρατίας μας και μπορεί να οδηγήσει στο να ξεπεραστούν τα αδιέξοδα.

Η Παιδεία δεν προσφέρεται για άγονες αντιπαραθέσεις και πολύ περισσότερο για συγκρούσεις με «θύματα» τα παιδιά μας".


ΠΗΓΗ:capital.gr

Καθυστέρηση έκδοσης συντάξεων στο ΙΚΑ



Η κατάσταση με την καθυστέρηση έκδοσης συντάξεων στο ΙΚΑ που φθάνει και τα δύο χρόνια σε περίπτωση διαδοχικής ασφάλισης είναι απελπιστική. Καθημερινά χιλιάδες ασφαλισμένοι πολιορκούν τα υποκαταστήματα του ΙΚΑ για να μάθουν με αγωνία την πορεία του συνταξιοδοτικού τους θέματος. Ο συνωστισμός, η ταλαιπωρία και ο εκνευρισμός των ασφαλισμένων, αλλά και οι επιθέσεις εναντίον υπαλλήλων είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο.

Η μεγάλη έλλειψη προσωπικού, η πρόσφατη απόλυση υπαλλήλων (9Κ) και η μαζική αποχώρηση στη σύνταξη έχουν δημιουργήσει μια πρωτοφανή κατάσταση. Ενδεικτικό του αλαλούμ που επικρατεί είναι η επιστολή απόγνωσης που έστειλαν οι υπάλληλοι υποκαταστήματος απονομής συντάξεων Αθηνών (Νικηφόρου) στον Υπουργός Εργασίας επισημαίνοντας ότι «το πρόβλημα της διόγκωσης του αριθμού των εν αναμονή συνταξιοδοτήσεων θα μπορούσε να προσομοιωθεί με κοινωνική ωρολογιακή βόμβα».

Η ομοσπονδία των εργαζομένων στο ΙΚΑ ( ΠΟΣΕ ΙΚΑ) και οι υπάλληλοι του συγκεκριμένου υποκαταστήματος έστειλαν στο υπουργείο προτάσεις για τον περιορισμό της καθυστέρησης.

Συγκεκριμένα προτείνουν:

Την άμεση επαναφορά στο Υποκατάστημα των αποσπασμένων υπαλλήλων, αποσπάσεις οι οποίες δικαιολογημένα κάποιες φορές εγείρουν ερωτηματικά.

Επικουρικά, τη δημιουργία κλιμακίων και από άλλους έμπειρους και εξοικειωμένους με το σύστημα υπαλλήλους.

Την αμεση επαναπρόσληψη των συναδέλφων μας της 9Κ αλλά και πρόσληψη των επιτυχόντων της 8Κ με στόχο την πλήρωση όλων των κενών προβλεπόμενων θέσεων.

Τον περιορισμό της συναλλαγής των εισηγητών με το κοινό ( μόνο με γραπτή ή τηλεφωνική πρόσκληση του ασφαλισμένου.

ΠΗΓΗ: defencenet.gr

Υπογράφηκε πρακτικό συμφωνίας για επιχειρησιακή συλλογική σύμβαση εργασίας μεταξύ του ΠΣΕΕΚ και της Εταιρίας

Πετρελαιοπηγή
Σύμφωνα με πληροφορίες μας, υπογράφηκε πρακτικό συμφωνίας για επιχειρησιακή συλλογική σύμβαση εργασίας μεταξύ του ΠΣΕΕΚ και της εταιρίας με μειώσεις 9%. Η προηγούμενη σύμβασή τους ήταν κλαδική συλλογική σύμβαση εργασίας .

Θα περιμένουμε την επίσημη ανακοίνωση του ΠΣΕΕΚ για να μάθουμε τους ακριβείς όρους της σύμβασης

ΟΤΕ:Κοντά σε υπογραφή συλλογικής σύμβασης



Πολύ κοντά στην υπογραφή συλλογικής σύμβαση εργασίας για τα θεσμικά ζητήματα που περιέχονται στις παλαιές συμβάσεις, η μετενέργεια των οποίων πλέον έληξε, βρίσκονται η διοίκηση και οι εργαζόμενοι στον ΟΤΕ. 

Με την εν λόγω σύμβαση θα προβλέπεται η συνέχεια της ισχύος θεσμικών ζητημάτων τα οποία ρυθμίζονταν με τις συλλογικές συμβάσεις (πρόνοια παιδικών σταθμών, ωράρια εργασίας κλπ). 

Οι συζητήσεις μεταξύ των δύο πλευρών βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο και το πρώτο κείμενο, ένα μνημόνιο κατανόησης, είναι πιθανό να υπογραφεί έως αύριο. Για την ολοκλήρωση των συνομιλιών και την υπογραφή της συμφωνίας πιέζεται και η διοίκηση της Ομοσπονδίας η οποία θέλει να παρουσιάσει χειροπιαστά αποτελέσματα το Συνέδριό της, που πρόκειται να πραγματοποιηθεί την Παρασκευή και το Σάββατο στο Αίγιο. 


Θέλουν να αποφύγουν την «οικειοθελή παροχή» 

Στόχος της διοίκησης της ΟΜΕ – ΟΤΕ είναι να υπάρξει ένα κείμενο δεσμευτικό για τις δύο πλευρές στο οποίο θα ξεκαθαρίζεται σαφώς ότι οι θεσμικοί όροι των συμβάσεων δεν καταργούνται με την λήξη της μετενέργειας. Όπως επισημαίνουν συνδικαλιστές σε περίπτωση που δεν υπάρξει το κείμενο αυτό, τότε οι θεσμικοί όροι μπορεί να μετατραπούν από την Διοίκηση της εταιρείας σε «οικειοθελή παροχή» κάτι που αυτόματα θα σημαίνει ότι ανά πάσα στιγμή η Διοίκηση θα μπορεί να σταματήσει την χορήγησή τους.

Το κλίμα στις συζητήσεις που διεξάγονται μεταξύ της Διοίκησης και των Εργαζόμενων είναι εξαιρετικά καλό και αναμένεται ότι η συμφωνία θα ολοκληρωθεί με την υπογραφή της συλλογικής σύμβασης μετά την επιστροφή του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του ΟΤΕ κ. Μιχάλη Τσαμάζ από το εξωτερικό. 


Αλλαγές σε πειθαρχικό και κανονισμό μεταθετότητας 

Στις συζητήσεις των δύο πλευρών περιλαμβάνονται επίσης και οι αλλαγές στον πειθαρχικό κανονισμό, καθώς και στον κανονισμό μεταθέσεων που πρόκειται να εκσυγχρονιστούν ακολουθώντας το μοντέλο των αντίστοιχων κανονισμών που εφαρμόζονται στην Cosmote. Η διοίκηση επιθυμεί ένα πιο σύγχρονο πλαίσιο για τα θέματα αυτά και, όπως όλα δείχνουν, δεν υπάρχουν ουσιώδεις διαφωνίες από την πλευρά των εργαζομένων. 


Προτεραιότητα η εργασιακή ειρήνη 

Να σημειώσουμε ότι στη διατήρηση της εργασιακής ειρήνης και του καλού κλίματος είχε αποδώσει ιδιαίτερη σημασία και ο κ. Τσαμάζ την προηγούμενη εβδομάδα, κατά το σχολιασμό των οικονομικών αποτελεσμάτων του ομίλου. Ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ είχε ξεκαθαρίσει ότι ο ΟΤΕ θα τιμήσει την υπογραφή του και θα σεβαστεί την υφιστάμενη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, που ισχύει ως το τέλος του 2014, και δεν θα μεταβάλει τους μισθούς των εργαζομένων, παρότι λήγει η μετενέργεια των προηγούμενων συλλογικών συμβάσεων. 

Την ίδια ώρα σε εκρεμμότητα παραμένει ακόμη το ζήτημα της απόδοσης των κλιμακίων για το οποίο η ΟΜΕ – ΟΤΕ είχε προσφύγει στο υπουργείο Εργασίας, απειλώντας ακόμη και με μονομερή καταγγελία της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Ωστόσο, όπως φαίνεται, το ζήτημα αυτό δεν είναι πλέον πρώτη προτεραιότητα ούτε και για τους εργαζόμενους που, υπό τις παρούσες συνθήκες, προσπαθούν να διαφυλάξουν τα σημαντικότερα.

Πάντως τυχόν καταγγελία της σύμβασης, η οποία παύει να ισχύει αν κάποιο από τα συμβαλλόμενα μέρη την καταγγείλει, θα έχει σημαντική επίπτωση στα οικονομικά του ΟΤΕ καθώς σε ορίζοντα τριετίας το όφελος ανέρχεται σε 150 εκατομμύρια ευρώ.  
ΠΗΓΗ:euro2day.gr

Πρώτα τα δίκτυα, μετά η μικρή ΔΕΗ και τέλος η πώληση του 17%




Με τα δίκτυα, όπως είχε αποκαλύψει από τον περασμένο Φεβρουάριο η εφημερίδα το «Κεφάλαιο» θα ξεκινήσει η αποκρατικοποιήση της ΔΕΗ, ενώ όπως επίσης είχε αποκαλύψει το «Κ» το σχέδιο αποκρατικοποίησης περιλαμβάνει και τη δημιουργία μικρής ΔΕΗ αλλά και την πώληση του 17% της μητρικής ΔΕΗ που θα απομείνει σε στρατηγικό επενδυτή.

Έτσι η πιο ώριμη και γρήγορη πώληση θα αφορά στα δίκτυα όπου και το δημόσιο θα παραμείνει ως καταστατική μειοψηφία. Για τον ΑΔΜΗΕ υπάρχει έντονο ενδιαφέρον από κινεζικές εταιρείες, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξει ενδιαφέρον και από άλλα κεφάλαια. Αντίθετα οι πωλήσεις που αφορούν στη μητρική ΔΕΗ, πάνε πιο πίσω χρονικά καθώς είναι πιο περίπλοκες, απαιτούνται συνεννοήσεις με την Ε.Ε. ενώ θα πρέπει να διευθετηθούν θέματα που αφορούν μεταξύ άλλων και στο προσωπικό.

Τα βασικά χαρακτηριστικά του σχεδίου αποκρατικοποίησης είναι:

• Για τον ΑΔΜΗΕ πλήρης ιδιοκτησιακός διαχωρισμός διαχωρισμός, ολοκληρωτική αποχώρηση της ΔΕΗ και είσοδος επενδυτή με ΑΜΚ που θα αναλάβει και το μανατζμεντ, διατήρηση καταστατικής μειοψηφίας του δημοσίου. Το χρονοδιάγραμμα έχει δύο φάσεις μέχρι τέλος του έτους η είσοδος του επενδυτή (απόκτηση έως 49%) και 2ο τρίμηνο 14 αποχώρηση ΔΕΗ.

• Δημιουργία μικρής ΔΕΗ, που θα περιλαμβάνει λιγνίτες, υδροηλεκτρικά και φυσικά αέρια που θα αντιστοιχεί στο 30% της ΔΕΗ. Οι μονάδες θα καθοριστούν σε διαβούλευση με την ΕΕ. Το τίμημα θα καθοριστεί με διαγωνισμό από το ΤΑΙΠΕΔ. Η ολοκλήρωση θα γίνει στο 1ο τρίμηνο του 2015.

• Αποκρατικοποίηση ΔΕΗ, πώληση του 17%, μέσω ΤΑΙΠΕΔ με έναρξη το 1ο τρίμηνο του 2015 και ολοκλήρωση στο τέλος του 2015 ή στο πρώτο τρίμηνο του 2016.

Ακολουθεί η περιγραφή κάθε ενότητας.

ΣΤΟ 5,3% Η ΥΦΕΣΗ ΤΟ Α' ΤΡΙΜΗΝΟ Υφεσιακή έκρηξη διαλύει τις κυβερνητικές πομφόλυγες - 1,3 εκατ. οι ανέργοι!



Προς ύφεση πάνω από 5% ποσοστό που δεν επιτρέπει ούτε για αστείο έξοδο της Ελλάδας στις αγορές εντός του 2014 οδεύει η ελληνική οικονομία, μετά την "απανταχούσα" που ήρθε από την Εurostat και δείχνει ύφεση 5,3% για το πρώτο τρίμηνο του έτους.

Πρόκειται για μία ακόμα διάψευση του τεχνητού κλίματος ευφορίας που επιχειρούν να περάσουν οι κυβερνώντες ενώ η ανεργία βρίσκεται στο 27% και 450.000 οικογένειες δεν έχουν ούτε έναν εργαζόμενο!

Και ενώ η τρόικα ετοιμάζεται για την επιβολή νέων μέτρων διαψεύδοντας τον ΥΠΟΙΚ Γ.Στουρνάρα, αλλά και τον πρωθυπουργό Α.Σαμαρά που μιλάνε για έξοδο από την κρίση.

Έτσι και επισήμως η Ελλάδα εισήλθε στον έκτο χρόνο ύφεσης και έρχονται τουλάχιστον 2-3 χρόνια ακόμα με σιγουριά, αφού δεν είναι δυνατόν από το 5,3% να πάμε στο +0,1% μέσα σε λιγότερο από δύο χρόνια!

Στο δ' τρίμηνο του 2012 η πτώση του ΑΕΠ ήταν 5,7% , στο γ' τρίμηνο του 2012 6,7% και στο β' τρίμηνο του 2012 6,4%. Δηλαδή, τα χειρότερα είναι μρποστά μας

Το αστείο και τραγικό συνάμα, είναι ότι η κυβέρνηση διέρεε ότι θα έχουμε ύφεση 4,9 ή και 4,7% στο α' τρίμηνο.

Πρακτικά η εικόνα είναι η ίδια με αυτή του τέταρτου τριμήνου, του 2012 δηλαδή 5,7%..

Όλοι τώρα στην κυβέρνηση ελπίσουν στον τουρισμό για μείωση της ύφεσης, αλλά ο τουρισμός αφορά ορισμένους κλάδους της οικονομίας και ορισμένες περιοχές της χώρας...

ΠΗΓΗ: defencenet.gr

Αντίθετος και στο Νέο Σχέδιο Αποκρατικοποίησης της ΔΕΗ ο Σπάρτακος



«Όπου στην Ευρωπαϊκή Ένωση έγινε αποκρατικοποίηση στην Ενέργεια, έγινε μόνο και μόνο για την εξυπηρέτηση των ιδιωτικών συμφερόντων, ενώ η τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος υπέστη κατακόρυφη αύξηση. Το ίδιο ακριβώς θα συμβεί και στην Ελλάδα», αναφέρει το Σωματείο «Σπάρτακος» της ΔΕΗ, με αφορμή την ανακοίνωση του σχεδίου αποκρατικοποίησης της ΔΕΗ.

Ο «Σπάρτακος», που εκπροσωπεί τους εργαζόμενους στο ενεργειακό κέντρο Πτολεμαΐδας-Κοζάνης, θέτει επίσης προς την κυβέρνηση τα ερωτήματα: -Με ποιον τρόπο θα υποχρεώσει τους εργαζόμενους να μετακινηθούν στη νέα «μικρή ΔΕΗ» ή μήπως αντί μετακίνησής τους μεθοδεύει την απόλυσή τους; -Με ποια διαδικασία θα υποχρεώσει τους Έλληνες καταναλωτές να προμηθεύονται ρεύμα από τη νέα εταιρεία; -Ποιος θα παρέχει ρεύμα στο μη διασυνδεδεμένο Νησιωτικό Σύστημα/Σύμπλεγμα; -Θα υποχρεώσουν τη «μικρή ΔΕΗ» να παρέχει ηλεκτρική ενέργεια σε τιμή που θα της επιφέρει ζημίες, όπως γίνεται σήμερα με τη ΔΕΗ Α.Ε. και τις εταιρίες Αλουμίνιον, ΛΑΡΚΟ κλπ (που παίρνουν ρεύμα από τη ΔΕΗ); «Η τρικομματική κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου-Κουβέλη θα πρέπει να γνωρίζει ότι στις τοπικές κοινωνίες, η ΔΕΗ δύναται να δραστηριοποιείται σε Ορυχεία και Σταθμούς Παραγωγής, ακριβώς επειδή είναι μια Δημόσια Επιχείρηση. Δεν αποδέχονται κοινωνίες να μετεγκατασταθούν και να παραχωρήσουν τις περιουσίες τους προκειμένου να κερδοσκοπούν οι ιδιώτες αεριτζήδες» υποστηρίζει τέλος ο Σπάρτακος. 

ΠΗΓΗ:.energia.gr

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΠΕΠΕΚΟ

Πετρελαιοπηγή
Διαβάζοντας την ανακοίνωση της ΠΕΠΕΚΟ για Γενική Συνέλευση στις 19 του μηνός, δηλαδή μετά την ημερομηνία λήξης της μετενέργειας, ένα έχουμε να πούμε:
έστω και τώρα καλό είναι να κινητοποιήσουν τον κόσμο τους, γιατί ως τώρα έχασαν χρόνο για τη διαπραγμάτευσή τους περιμένοντας να αλλάξουν οι διοικητικές θέσεις της εταιρίας, περιφερόμενοι κάποιοι σε κομματικά γραφεία, όπως λένε φήμες....

Φαίνεται ότι κανένας δεν παραδειγματίστηκε από τη διαπραγμάτευση του ΠΣΕΕΠ πριν 3 χρόνια, που οδηγούσε τα πράγματα στις ατομικές συμβάσεις και αποτράπηκαν στο και ένα.. 
Την ίδια ακριβώς διαπραγμάτευση φαίνεται ότι γινόταν και στην ΠΕΠΕΚΟ, γιατί δεν εξηγείται το γεγονός ότι σε 3 μήνες έγιναν μόνο δύο συζητήσεις. 
Βλέπετε ήταν σημαντικότερο να προηγηθούν οι εκδηλώσεις για την κοπή της πίτας από την έναρξη των συζητήσεων για τη συλλογική σύμβαση. 
Πιστεύουμε, έστω και την ύστατη στιγμή οι εργαζόμενοι να καταλάβουν τι παίζεται στη διαπραγμάτευσή τους και να κινητοποιηθούν για να μπορέσουν να περισώσουν ό,τι μπορούν. 

ΠΕΠΕΚΟ ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ


Συνάδελφοι
Στην χθεσινή συνάντηση με τη διαπραγματευτική ομάδα της ΠΕΠΕΚΟ για την υπογραφή νέας ΕΣΣΕ, η εργοδοτική πλευρά επέμεινε εκβιαστικά, τόσο στην εφαρμογή του νέου συστήματος αμοιβών (που καταργεί την υφιστάμενη σύμβασή μας), όσο και σε συνολικές μειώσεις που κατά μέσο όρο φτάνουν το 22%.
Αυτό είναι το ευχαριστώ της εργοδοσίας προς τους εργαζόμενους, για το γεγονός ότι εν μέσω της βαθειάς οικονομικής κρίσης, η ΕΚΟ παραμένει η μεγαλύτερη εταιρεία εμπορίας στη χώρα, το βασικό κανάλι μέσω το οποίου τα ΕΛΠΕ αντλούν κέρδη από  την εγχώρια αγορά καυσίμων.
Η τακτική της εργοδοσίας δεν αφήνει κανένα άλλο περιθώριο στο Σωματείο, παρά το δρόμο των κινητοποιήσεων.
Καλούμε τους συνάδελφους από όλη την Ελλάδα, σε συμμετοχή σε ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 19 Μαΐου, ώρα   12:00, στην Αθήνα.
Περισσότερες πληροφορίες για την Συνέλευση και τις περαιτέρω ενέργειες του Σωματείου θα δοθούν με νεότερες ανακοινώσεις.

ΣΤΑΜΑΤΗΜΑ ΤΩΝ ΒΕΘ.....


Σύμφωνα με πληροφορίες μας, το διυλιστήριο των ΒΕΘ σταματάει τη λειτουργία του τη Δευτέρα 20/05. Αν και κάποιοι ήθελαν το σταμάτημα του την Παρασκευή, αλλά για καθαρά ψυχολογικούς και μόνο λόγους, αυτό θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα. 
Η επαναλειτουργία του υπολογίζεται στα τέλη Ιουνίου - αρχές Ιουλίου. 

Περιμένουμε την ενημέρωση από τους υπευθύνους για τα πραγματικά αίτια της παύσης λειτουργίας του διυλιστήριο των ΒΕΘ για να εφησυχαστούν οι εργαζόμενοι. 
Ελπίζουμε οι πληροφορίες μας να διαψευσθούν.... 

Ρεπούση Θέλετε να κλαίω που θα απολυθείτε


Ρεπούση Θέλετε να κλαίω που θα απολυθείτε
«Και τι θέλετε να κλαίω επειδή θα απολυθείτε;», ήταν η φράση της Μαρίας Ρεπούση της βουλευτίνας της Δημοκρατικής Αριστεράς, σε απάντηση που έδωσε στον Γενικό Γραμματέα της ΟΛΜΕ Θέμη Κωτσιφάκη. Τελικά οι μάσκες πέφτουν και οι ετικέτες όπως αυτή της αριστεράς φαίνεται να ξεθωριάζουν...Έτσι μετά το «συνωστισμό της Σμύρνης» η αριστερή κατά τ’άλλα βουλευτίνα επιτίθεται σε μια ομάδα με κυνικό αλλά και με ειρωνικό τρόπο...
 ΠΗΓΗ:soundcloud.com/pinakio-blogspot

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ AIR FORCE!

 
ΠΗΓΗ:enet,gr

Έχουν μπει ληστές στο σπίτι σου… Θα πολεμήσεις ή θα φύγεις;


20130515-073018.jpg
Θα φύγω… Βρήκαμε δουλειά στην Αυστραλία εγώ κι’ η κοπέλα μου. Θα φύγουμε και καθίστε εσείς εδώ, να λουστείτε τα σκατά που τόσα χρόνια ετοιμάζατε για μας…
- Θα φύγετε και θα τους παραδώσετε αυτή τη χώρα; Αυτή την πατρίδα; Το σκέφτηκες καλά;
- Για ποιά πατρίδα μου μιλάς; Γι’ αυτό το μπουρδέλο; Και γιατί μου μιλάς; Κανονικά θά ‘πρεπε να ντρέπεσαι που μου μιλάς… Εσείς, η γενιά σου, το ετοιμάσατε όλο αυτό. Εσείς και οι προδότες που ψηφίζατε για να σας πετάνε ένα κόκκαλο ρουσφετιού και να ξεπουλάνε ανενόχλητοι την Ελλάδα. Πιαστήκατε μαλάκες και θέλεις τώρα να μου δώσεις συμβουλές; Ποιός; Εσύ;
- Εντάξει, το καταλαβαίνω να είσαι θυμωμένος μ’ εμάς… Έτσι όπως τα λες είναι. Πιαστήκαμε κορόϊδα κι αφήσαμε τα όσια και τα ιερά μας στα σκυλιά και στα όρνια, με αντάλλαγμα 
αστραφτερά μπιχλιμπίδια… Όμως περαστικοί είμαστε από αυτή την πατρίδα. Περαστικοί κι’ ανάξιοί της σταθήκαμε. Ξεπέρασέ μας, περιφρόνησέ μας, μας αξίζει, τέτοιοι πού ‘μαστε, και πάλεψε εσύ για την Ελλάδα. Είναι η πιο όμορφη πατρίδα του κόσμου κι’ είναι δική σου τώρα… Από σένα περιμένει να την υπερασπιστείς… Αξίζει να πολεμήσεις γι’ αυτήν… Για σένα, για την κοπέλα σου, για τα παιδιά που θα κάνετε…
- Πλάκα έχεις… Εδώ δεν μπορώ να την πάω ούτε σ’ ένα σινεμά κι εσύ μου μιλάς για παιδιά; Και για ποιά Ελλάδα μου ζητάς να παλέψω; Αυτή που μου ζητάει να ζήσω με 500 ευρώ το μήνα και να λέω κι’ ευχαριστώ; Όχι ευχαριστώ, δεν θα πάρω… Όπως στρώσατε να κοιμηθείτε, ή μάλλον να ψοφήσετε. Γιατί για ψόφο σας έχουν, αν δεν τό ‘χεις καταλάβει. Εγώ δεν θα κάτσω να τους κάνω το γκαρσόνι με δυό πτυχία. Θα φύγω για να ζήσω σαν άνθρωπος…
- Θα σε βρουν αργά ή γρήγορα, όπου κι’ αν πας… Όλη τη γη θέλουν να κάνουν τσιφλίκι τους, όπως την Ελλάδα… Θ’ αναγκαστείς κάποια στιγμή να τους πολεμήσεις, όπου κι αν είσαι… Δεν είναι καλύτερα να τους πολεμήσεις εδώ, στον τόπο σου, για τον τόπο σου;
- Μπράβο, είσαι πολύ σοφός! Απορώ πως πιάστηκες τόσο μαλάκας, αφού είσαι τόσο σοφός…
- Σοφό σε κάνουν τα παθήματα κι οι συμφορές. Πες μου όμως: Αν ο λοχαγός σου στη μάχη σε οδηγήσει στην ενέδρα του εχθρού, εσύ θα κυνηγάς να σκοτώσεις τον ανάξιο λοχαγό σου, ή θα πολεμήσεις για να σωθείς κι’ εσύ κι’ οι συμπολεμιστές σου; Πάψε να σκέφτεσαι συνέχεια τί κάναμε και τί δεν κάναμε εμείς. Εμείς μπορεί να τους ανοίξαμε τις πύλες και τους οδηγήσαμε σε σένα, μπορεί, το δέχομαι. Έρχονται όμως τώρα και λένε σε σένα: «ξεκουμπίσου, χάσου, θέλουμε τη χώρα σου». Τί κάνεις; Τους λες «περάστε, πάρτε την και κάντε την ότι θέλετε»; Ή τους πολεμάς; Είναι σαν να σου λένε «θέλουμε τη μάνα σου, την αδελφή σου, την κοπέλα σου»… Το ίδιο είναι… Πες μου, την αγαπάς;
- Ποιά; Την Ελλάδα; Όχι, αυτή που βλέπω δεν την αγαπώ… Τη σιχαίνομαι…
- Δεν είναι αυτή που βλέπεις… Είναι αυτή που σου έχουν κρύψει… Αυτή που βλέπεις, είναι απλά ένα σκιάχτρο, για να το βλέπεις, να το σιχαίνεσαι και να σηκωθείς να φύγεις… Αυτό ακριβώς θέλουν από σένα, να φύγεις… Θέλουν το οικόπεδο «Ελλάδα», αλλά χωρίς Έλληνες… Οι παλιοί να ψοφήσουν από την ανέχεια, κατά πως λες και οι νέοι να φύγουν… Απλό και έξυπνο σχεδιάκι… Όμως εγώ δεν σε ρώτησα αν αγαπάς την Ελλάδα, σε ρώτησα αν αγαπάς την κοπέλα σου. Την αγαπάς;
- Μια μέρα αν δεν την δω, τρελαίνομαι. Και δεν έχω να της πάρω ούτε ένα χτενάκι για τα μαλλιά της. Έχει πολύ όμορφα μαλλιά…
- Η κοπέλα σου είναι η Ελλάδα… Η Ελλάδα είναι η κοπέλα σου… Πολεμάς για την Ελλάδα, πολεμάς γιά την κοπέλα σου. Το ίδιο είναι… Αξίζει να πολεμήσεις, όχι απλά για να της χαρίσεις ένα χτενάκι για τα μαλλιά της, αλλά για να της χαρίσεις μιαν όμορφη πατρίδα και να ζήσετε εσείς και τα παιδιά σας… Είναι όμορφη η Ελλάδα, όμορφη σαν την κοπέλα σου… Εμείς φταίμε που δεν την είδες, δεν την γνώρισες και δεν την αγάπησες την Ελλάδα… Εμείς, που δεν σου δείξαμε πόσο όμορφη είναι… Ξεπέρασέ μας, περιφρόνησέ μας, αλλά πολέμα. Πολέμα για σένα, για την κοπέλα σου, για την αγάπη σας, για να σταθεί και να λουλουδίσει σ’ έναν όμορφο τόπο… Πολέμα για τα παιδιά που σου απαγορεύουν να κάνεις… Αν έμπαιναν ληστές στο σπίτι σου, δεν θα τους πολεμούσες; Αν ήταν η κοπέλα σου στο σπίτι σας κι’ έμπαιναν ληστές, δεν θα τους πολεμούσες;
Μάθε λοιπόν, ότι έχουν ήδη μπει ληστές στο μεγάλο σου σπίτι, που λέγεται Ελλάδα…
Θα φύγεις;

Γρηγόρης Δημ. Ρώντας
 ΠΗΓΗ:olympia.gr

Θέλεις να κάνεις λαθρεμπόριο πετρελαίου με το Ιράν; Το Ολυμπία σου δείχνει τον δρόμο. (Μόνο για εφοπλιστές).



Μια και η Αμερικάνικη ΜΚΟ “χρεώνει” τον Ρέστη με “σπάσιμο” του εμπάργκο στο Ιράν (μαγκιά του αν το κάνει, ο ίδιος πάντως το διαψεύδει), εμείς θα σπάσουμε το κλειστό επάγγελμα της λαθρεμπορίας πετρελαίου. Έτσι, για να μπορεί κάθε Έλληνας πολίτης που έχει την δυνατότητα να γίνει εφοπλιστής, να βγάλει τάλαρα.

Έτσι δεν έλεγε ο Ραγκούσης για τα φορτηγά; Ότι θα απελευθερωθούν για να μειωθεί η …ανεργία και να πάρει κάθε Έλληνας που του περισσεύουν 200 χιλιάρικα ένα φορτηγάκι.

Δείτε λοιπόν πως κάνεις λαθρεμπόριο πετρελαίου από το Ιράν:

-Φουλάρει ο μερακλής Αχμαντινετζάν ένα τάνκερ τίγκα στο μαύρο. Μαύρο χρυσό εννοούμε, όχι το μαύρο του γνωστού άσματος. Ότι σημαία να ‘ναι το πλοίο.

-Ο ακτιβιστής – αντεξουσιαστής εφοπλιστής, κλείνει το ντηλ και αγοράζει. Με μία διαφορά. Δεν αγοράζει το πετρέλαιο (έτσι θα έσπαγε το εμπάργκο), αλλά το …πλοίο! Κομπλέ, μαζί με το πετρέλαιο.

-Αφού αγορασθεί και μεταφερθεί (δεν λέμε στην Ελλάδα, δεν θέλουμε να κατηγορήσουμε τίμιους βιοπαλαιστές), τότε, πωλείται το καράβι στους Ιρανούς, επιστρέφει το βαπόρι στο Ιράν, ξαναφορτώνεται και φτου και από την αρχή.
 ΠΗΓΗ:olympia.gr

Πτώση 1% για το αργό



Υποχώρησε για τέταρτη διαδοχική συνεδρίαση το αργό, χάνοντας 1% την Τρίτη για να διολισθήσει σε χαμηλό δύο εβδομάδων στα 94,21 δολ. το βαρέλι εν μέσω ανησυχιών για τα υψηλά αποθέματα και την αδύναμη ζήτηση.

Οι τιμές του αργού καταγράφουν σωρευτικές απώλειες 2,5% στις τελευταίες τέσσερις συνεδριάσεις. 

Οι αναλυτές περιμένουν τα στοιχεία που θα ανακοινώσει αύριο η αμερικανική κυβέρνηση να δείξουν ότι τα αποθέματα αργού παρέμειναν αμετάβλητα στα 395,5 εκατ. βαρέλια που αποτελεί το υψηλότερο επίπεδο από το 1982.

Οι αναλυτές περιμένουν παράλληλα τα στοιχεία να δείξουν υποχώρηση των αποθεμάτων βενζίνης κατά 700.000 βαρέλια, ενώ για τα διυλισμένα αποθέματα περιμένουν άνοδο κατά 700.000 βαρέλια.


ΠΗΓΗ:capital.gr

Kαβάλα: Επένδυση 60 εκατ. δολαρίων της Energean Oil & Gas



 Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Energean Oil & Gas, επενδυτικά κεφάλαια, ύψους 60 εκατομμυρίων δολαρίων, επενδύθηκαν στην πρώτη, μητρική εταιρεία της Kavala Oil, ανοίγοντας έτσι το δρόμο για νέες γεωτρήσεις υδρογονανθράκων στο θαλάσσιο κόλπο ανοιχτά της Καβάλας.

  Ειδικότερα, η Energean Oil & Gas, ανακοίνωσε σήμερα και επίσημα τη συμμετοχή του Third Point Hellenic Recovery Fund στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρίας με το ποσό των 60 εκατομμυρίων δολαρίων. Η συμμετοχή αυτή αποσκοπεί στο να στηριχθεί το επενδυτικό πρόγραμμα της εταιρίας που στόχο έχει να ξεκινήσουν αμέσως οι γεωτρήσεις, έτσι ώστε μέχρι το τέλος του χρόνου η ημερήσια παραγωγή στο υφιστάμενο κοίτασμα του Πρίνου να έχει φτάσει τα 4.000 βαρέλια, ενώ με τη νέα χρονιά προγραμματίστηκε η ανάπτυξη του κοιτάσματος «Ε» και του δορυφορικού προς τον Πρίνο, νέου κοιτάσματος, με σκοπό την περαιτέρω αύξηση της ημερήσιας παραγωγής πετρελαίου.

  Η σημαντική αυτή επενδυτική εξέλιξη, που ενισχύει την εθνική οικονομία σε περίοδο ύφεσης, αναμένεται να είναι και το βασικότερο θέμα της συζήτησης, που θα έχει σήμερα το βράδυ στην Καβάλα, ο νέος διευθύνων σύμβουλος της Kavala Oil, Δημήτρης Γόντικας, στη διάρκεια συνάντησης γνωριμίας με δημοσιογράφους.
ΠΗΓΗ: defencenet.gr

ΑΠΟΦΑΣΗ ECOFIN "Καμία εγγύηση για καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ"!



Καμία εγγύηση δεν υπάρχει για τραπεζικές καταθέσεις ύψους πάανω από 100.000 ευρώ σε περίπτωση που μία τράπεζα βρεθεί υπό καθεστώς εκκαθάρισης ή κλείσει αποφάσισε σήμερα το ECOFIN.

"Υπήρξε γενική συμφωνία ότι οι καταθέσεις κάτω από 100.000 ευρώ σε οποιαδήποτε διαδικασία εκκαθάρισης δεν θα πειρχθούν", διευκρίνισε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο υπουργός Οικονομικών της Ιρλανδίας Μάικλ Νούναν, η χώρα του οποίου ασκεί την προεδρία της ΕΕ.

Με βάση τη συμφωνία στο Ecofin οι καταθέτες που έχουν αποταμιεύσεις κάτω των 100.000 ευρώ σε οποιαδήποτε τράπεζα η οποία πτωχεύει, εκκαθαρίζεται και κλείνει θα λαμβάνουν όλα τα χρήματά τους πίσω, ενώ πάνω από αυτό το ποσό μπορεί να υπάρξει κατάσχεση της κατάθεσης.

Στο σημερινό Ecofin συζητήθηκαν οι κανόνες που θα ισχύουν σε μελλοντικές διαδικασίες εκκαθάρισης και κλεισίματος τραπεζών και την ιεράρχηση των ζημιών τις οποίες θα υφίστανται οι ιδιοκτήτες και οι ομολογιούχοι ή πιστωτές τους σε κάθε τέτοια περίπτωση, αλλά και οι καταθέτες.

Ο Επίτροπος αρμόδιος για την Εσωτερική Αγορά Μισέλ Μπαρνιέ είπε στην ίδια συνέντευξη Τύπου ότι οι περισσότεροι από τους υπουργούς συμφώνησαν με την άποψη πως και οι δικαιούχοι αποταμιεύσεων που υπερβαίνουν τις 100.000 ευρώ πρέπει να τυγχάνουν προνομιακής μεταχείρισης και να είναι οι τελευταίοι μεταξύ αυτών στους οποίους θα επιβάλλονται ζημίες- έπειτα από τους ιδιοκτήτες και τους πιστωτές των τραπεζών. Αλλά δεν θα γλιτώνουν την κατάσχεση...

ΠΗΓΗ: defencenet.gr