Σάββατο 2 Ιουλίου 2022

Βουλή: Την Τρίτη κυρώνεται η νέα σύμβαση του Δημοσίου με Energean και Καβάλα Oil

 




Την Τρίτη τίθεται προς κύρωση στην ολομέλεια της Βουλής η νέα σύμβαση του Δημοσίου με τις εταιρείες Energean και Καβάλα Oil.

Η σύμβαση κατατέθηκε με τη μορφή σχεδίου νόμου του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, και έχει τίτλο “Κύρωση της έκτης..

Γερμανία: ακλόνητα στοιχεία δείχνουν πως τα φ/β μειώνουν αποδεδειγμένα το CO2, ενώ τα αιολικά όχι!

 



Πέρασε ο Ιούνιος και, όπως είχαμε δει, ολοκληρώθηκε πλέον το οριστικό κλείσιμο του Γερμανικού εργοστάσιου κατασκευής ανεμογ@@ητριών της Nordex στο Ροστόκ. Παρόλο που ο πόλεμος στην Ουκρανία και η απώλεια του φθηνού Ρωσικού αερίου φέρνουν νέα νομοθεσία, για επιτάχυνση..

BP: Ποιος παρήγαγε το περισσότερο πετρέλαιο στον κόσμο το 2021

 




Η αμερικανική παραγωγή φυσικού αερίου αυξήθηκε κατά 2,3% στα 934,2 δισ. κυβικά μέτρα κατά το 2021 σύμφωνα με την 71η ετήσια έκθεση BP Statistical Review of World Energy, ξεπερνώντας την Ρωσία που βρέθηκ στη δεύτερη θέση με συνολική παραγωγή 701,7 δισ. κυβικά μέτρα. Στην τρίτη θέση βρίσκεται το Ιράν με παραγωγή 256,7 δισ. κυβικά...

Η Exxon πρόκειται να κλείσει το διυλιστήριο του γαλλικού Fos λόγω απεργίας

 



Η Exxon Mobil δήλωσε την Παρασκευή ότι μια απεργία των εργαζομένων για τους μισθούς την ανάγκασε να διακόψει σταδιακά τις εργασίες στο διυλιστήριο Fos στη νότια Γαλλία.

Οι στάσεις εργασίας στην Esso ξεκίνησαν στις 28 Ιουνίου. 

Οι εργαζόμενοι, οι οποίοι είχαν...

Καταμέτρηση εξεδρών άντλησης πετρελαίου ΗΠΑ

 



Ο αριθμός των συνολικών ενεργών γεωτρήσεων στις Ηνωμένες Πολιτείες μειώθηκε κατά 3 αυτήν την εβδομάδα, σύμφωνα με νέα στοιχεία της Baker Hughes που δημοσιεύθηκαν την Παρασκευή.

Ο συνολικός αριθμός εξέδρων μειώθηκε..

Η Ινδία επιβάλλει απροσδόκητο φόρο σε παραγωγούς και διυλιστήρια πετρελαίου



 Η Ινδία έχει ξεκινήσει έναν απροσδόκητο φόρο στους παραγωγούς πετρελαίου και στα διυλιστήρια πετρελαίου της χώρας που εξάγουν περισσότερα λόγω της υψηλής διεθνούς τιμής του αργού πετρελαίου και των διυλισμένων..

Πώς οι επενδύσεις σε ορυκτό αέριο υποσκάπτουν τους στόχους της απανθρακοποίησης της Ελλάδας

 



Η ενεργειακή κρίση που διάγουμε αποτελεί μόνο την κορυφή του παγόβουνου. Όταν αυτή καταλαγιάσει θα φανεί μια ακόμη μεγαλύτερη κρίση, που δεν είναι άλλη από την αποσταθεροποίηση του κλίματος του πλανήτη μας.

Τόσο σε κοινοτικό όσο και σε εθνικό επίπεδο, οι πολιτικές αντιμετώπισης της κλιματικής κρίσης εντείνουν τις προσπάθειες διείσδυσης των καθαρών πηγών ενέργειας και περιορίζουν τις επενδύσεις σε ρυπογόνα ορυκτά καύσιμα. Δυστυχώς όμως, κάποιοι επιμένουν να σχεδιάζουν..

Δουλεύουν ξανά κάποιες λιγνιτικές μονάδες; Για ακόμα μια φορά, ΌΧΙ βέβαια για τους Έλληνες!

 




Ήταν 5/3/2022 όταν ανέβασα την ανάρτηση Δουλεύουν ξανά κάποιες λιγνιτικές μονάδες; Δεν θα πιστεύετε όμως το γιατί! Όχι βέβαια για τους Έλληνες! Και τώρα να που ξαναζούμε μια απ' τα ίδια! Από εκεί που δεν έβαζαν τις λιγνιτικές μονάδες να δουλέψουν και το λιγνιτωρυχείο στη Φλώρινα έστελνε το λιγνίτη στους Σκοπιανούς, για να μας επιστρέφεται ως εισαγόμενο ρεύμα, ξαφνικά τις τελευταίες ημέρες έχουμε επιστροφή των λιγνιτικών μονάδων..