Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2016

Οι 5 καλύτερες μετοχές εταιρειών χρυσού και ενέργειας για το 2017 στις ΗΠΑ

Από το fortunegreece.com
Κάποιες πετρελαϊκές και εξορυκτικές εταιρείες θα αναπτυχθούν οπωσδήποτε, ανεξάρτητα απ’ το εάν υπάρξει ή όχι οικονομική άνθιση.

του Γιαν Βίτσνερ

Όταν ο John Roth επιστρέφει στην κατάσταση που επικρατούσε στην αγορά πετρελαίου πριν από δύο χρόνια, μια συγκεκριμένη καταστροφική εικόνα τού έρχεται στο μυαλό: «Ήταν σαν να σπρώχνεις ένα εμπορικό τρένο από την κορυφή ενός λόφου» λέει ο Roth, διαχειριστής του ύψους τριών δισεκατομμυρίων δολαρίων Fidelity New Millennium Fund.

«Μετά από λίγο, αρχίζει να αποκτά μεγάλη ορμή, και απαιτούνται πολλά χρήματα και προσπάθεια για να κινηθεί προς την αντίθετη κατεύθυνση».

Ξεκινώντας από το καλοκαίρι του..

Πλήγμα για την Ευρώπη η απόφαση του OPEC

Από το newmoney.gr
Μειωμένες ροές πετρελαίου προς την Ευρώπη σηματοδοτεί η απόφαση του OPEC για μείωση της παραγωγής, σύμφωνα με τους αναλυτές, που εξετάζουν πώς θα διαμορφωθεί ο παγκόσμιος «χάρτης» εμπορίας του πετρελαίου.

Σύμφωνα με το Bloomberg, τα πρώτα σημάδια δείχνουν ότι οι παραγωγοί από τη Μέση Ανατολή θα δώσουν προτεραιότητα στις ασιατικές χώρες, οδηγώντας τις αφρικανικές και αμερικανικές χώρες να κρατήσουν αποθεματικά.



Η Σαουδική Αραβία έχει δείξει ότι..

Πετρελαϊκή συμφωνία BP- Άμπου Ντάμπι

Αποτέλεσμα εικόνας για bp
Από το capital.gr
Η BP θα αποκτήσει μερίδιο 10% των εν ξηρά πετρελαϊκών αποθεμάτων του Άμπου Ντάμπι, μετά από συμφωνία που υπογράφει σήμερα. Όπως αναφέρει το CNBC, η συμφωνία ύψους 2,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων θα έχει διάρκεια 40 ετών.

Μερίδιο 10% έχει στην κατοχή της και η γαλλική Total, 5% η ιαπωνική Inpex Corporation και 3% διαθέτει η νοτιοκορεατική SG Energy.

Σύμφωνα με την πλευρά του Άμπου Ντάμπι, υπάρχει προς παραχώρηση ένα ακόμα 12%- από το συνολικό ποσοστό του 40% των αποθεμάτων, που είναι διαθέσιμα για ξένους επενδυτές.

Εντείνονται οι έλεγχοι στα πρατήρια υγραεριοκίνησης

Αποτέλεσμα εικόνας για ΑΜΑΞΙΑ LPG
Από το energyworld.gr
Νέα δεδομένα στους ελέγχους πώλησης και διανομής καυσίμων ανοίγει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, με την προμήθεια ηλεκτρονικού μηχανήματος τελευταίας τεχνολογίας για τον έλεγχο των πρατηρίων πώλησης υγραερίου.
Με την παραλαβή της νέας συσκευής, οι έλεγχοι θα επεκταθούν σε μετρήσεις της ακρίβειας των διανομέων (αντλιών) υγραερίου κίνησης (LPG, AutoGas-πεπιεσμένο φυσικό αέριο) και εν γένει των μετρητών παράδοσης υγραερίου, για τη διασφάλιση του καταναλωτικού κοινού.

Το υπερσύγχρονο μηχάνημα, που έχει ήδη..

ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΙ ΑΣΤΕΡΕΣ !...

Συμφωνίες 5 δισ. δολαρίων με κινεζικές εταιρείες για την Petrobras

Από το energypress.gr
H Petrobras ανακοίνωσε ότι συμφώνησε με την China Development Bank Corp στους όρους για μια 10ετή συμφωνία αναχρηματοδότησης 5 δισ. δολαρίων, καθώς και ότι υπέγραψε μια συμφωνία προμήθειας πετρελαίου σε κινεζικές επιχειρήσεις.

Οι κινήσεις αυτές εντάσσονται στην προσπάθεια της βραζιλιάνικης πετρελαϊκής να εξασφαλίσει μια σταθερή ροή εσόδων και χρηματοδότησης για τα επόμενα χρόνια.

Συμφώνησε επίσης να πουλήσει 100.000 βαρέλια πετρελαίου ημερησίως για την επόμενη δεκαετία στην China National United Oil Corp, την China Zhenhua Oil και την Chemchina Petrochemical, αναλόγως των συνθηκών της αγοράς, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.