Κυριακή, 14 Ιουλίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ Τέλη Σεπτεμβρίου τα αποτελέσματα της Noble

 Πετρελαιοπηγή
Τέλη Σεπτεμβρίου με αρχές Οκτωβρίου θα γίνουν γνωστά τα αποτελέσματα της επιβεβαιωτικής γεώτρησης στο οικόπεδο 12, δήλωσε σήμερα ο Kύπριος Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου Βιομηχανίας και Τουρισμού Γιώργος Λακκοτρύπης.

«Το πιο σημαντικό που παρακολουθούμε αυτή τη στιγμή και περιμένουμε την τελική εξέλιξη», είπε, «είναι η επιβεβαιωτική γεώτρηση. Είναι πολύ σημαντικό να καθοριστούν  η ποσότητα και η ποιότητα του φυσικού αερίου που έχουμε ούτως ώστε να μπορέσουμε να προχωρήσουμε με τους σχεδιασμούς μας για τα επόμενα βήματα».

Η έρευνα, συνέχισε, «προχωρά, την παρακολουθούμε καθημερινά, συνεχίζεται όπως είναι στο πρόγραμμα και ευελπιστούμε να έχουμε αποτελέσματα μέσα στους ενάμισι - δύο μήνες. Θα ολοκληρωθούν δηλαδή μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου αρχές Οκτωβρίου. Και θα έχουμε αποτελέσματα».

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις καταγγελίες του πρώην Υπουργού Εμπορίου   Νεοκλή Συλικιώτη ότι η Κυβέρνηση προσπαθεί να εκχωρήσει σε ιδιώτες το τερματικό υγροποίησης αλλά και τον αγωγό, ο κ. Λακκοτρύπης είπε πως «έχουμε στο Υπουργείο συστήσει μια διαπραγματευτική ομάδα, η οποία αποτελείται από διάφορα μέρη της κυβέρνησης, με παρατηρητή την Γενική Ελέγκτρια, ακριβώς για να μπορέσουμε να καθορίσουμε τις δομές, το μετοχικό καθεστώς και όλα τα υπόλοιπα για το τερματικό υγροποίησης φυσικού αερίου. Δεν ευσταθούν καθόλου, είναι πράγματα που θα δούμε στους επόμενους έξι μήνες και θα τα δούμε παρά πολύ προσεκτικά».

«Δεν υπάρχει καμιά τέτοια πρόθεση», ανέφερε.

«Τώρα θα αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις με την εταιρεία Noble σύμφωνα και με το μνημόνιο που έχει υπογραφεί και με την κοινοπραξία και αυτό θα καθορίσει και την τελική μας θέση σε ό,τι αφορά τη συμμετοχή μας στο τερματικό και πώς θα λειτουργήσει», κατέληξε ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου Βιομηχανίας και Τουρισμού.

ΠΗΓΗ: defencenet.gr

ΝΕΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΤΟΥ FOREIGN OFFICE Στη φόρα ωμότητες των Άγγλων στον αγώνα της ΕΟΚΑ


Η εφημερίδα Τάιμς σε σημερινό ρεπορτάζ της για τα αποδεσμευθέντα έγγραφα του Φόρειν Οφις για την Κύπρο, γράφει ότι λίγες μέρες μετά τη παραδοχή της βρετανικής κυβέρνησης πως οι αποικιακές αρχές στη Κένυα το 1950 χρησιμοποιούσαν βασανιστικές μεθόδους στη διάρκεια της εξέγερσης των Μάου 

Τα έγγραφα, κρυμμένα για 50 χρόνια, περιέχουν ισχυρισμούς για βασανιστήρια από μέλη των δυνάμεων ασφαλείας και στοιχεία ότι στρατιώτες σκότωσαν άτομα που τελούσαν υπο κράτηση  και στη συνέχεια συνεργάστηκαν για να αποφύγουν τη πρόσαψη κατηγοριών εναντίον τους.

Τα έγγραφα δείχνουν ακόμη ότι οι στρατιώτες που καταδίωκαν  τα μέλη της ΕΟΚΑ 
προέβαιναν σε αντίποινα εναντίον πολιτών. 

Μετά το φόνο της συζύγου ενός Βρετανού λοχία, 300 πολίτες ξυλοκοπήθηκαν ενώ 
τρείς άλλοι έχασαν τη ζωή τους στις 3 Οκτωβρίου 1958 στην Αμμόχωστο. 
Η 12χρονη μαθήτρια Ιωάννα Ζαχαριάδη πέθανε από σοκ αλλά ο Αγγλος ιατροδικαστής 
απεφάνθη ότι δεν υπήρχε επαρκής μαρτυρία για το τι προκάλεσε το φόβο. 

Ο Παναγιώτης Χριστοφόρου,37 χρόνων, βρέθηκε νεκρός σε στρατιωτικό φορτηγό χωρίς 
εμφανή  τραύματα. Ο Λούκας Ανδρέα Λούκα 17 χρόνων πέθανε ύστερα από ισχυρό κτύπημα που δέχθηκε με αιχμηρό όργανο από μέλος της στρατιωτικής αστυνομίας. 

Ωστόσο ο τότε κυβερνήτης Φουτ πληροφόρησε τους ανωτέρους του στο Λονδίνο ότι 
κανένας δεν έπρεπε να κατηγορηθεί ελλείψει μαρτυρίας σύμφωνα με τον ιατροδικαστή. 
Αλλοι δύο άνδρες πυροβολήθηκαν  και σκοτώθηκαν στην Αχερίτου παρά το γεγονός ότι ένας απ` αυτούς ο Γεώργιος Τουμάζου ήταν τυφλός. 

Επίσης, άλλοι ισχυρισμοί, καταλήγει η εφημερίδα, περιλαμβάνουν το ξυλοδαρμό  μιας εγκύου που απέβαλε, το ξυλοδαρμό στα πέλματα ενός ανδρός και τον εξαναγκασμό άλλου να ανοίξει το δικό του τάφο Ενας άνδρας, ο Κωνσταντίνος Ιωάννου από τη Λευκωσία ισχυρίστηκε επίσης ότι υπό την απειλή όπλου, στρατιώτες του ζήτησαν να παραδεχθεί πως διέπραξε φόνο διαφορετικά θα πυροβολείτο. 


Η πιθανότητα ένταξης και της Κύπρου στο ΝΑΤΟ ηγέρθη στη διάρκεια των διαβουλεύσεων για την ένταξη της Ελλάδας και της Τουρκίας τον Σεπτέμβριο του 1951, σύμφωνα με τα αποδεσμευθέντα έγγραφα του Φόρειν Οφις.  
Υπήρξαν όμως διιστάμενες απόψεις και το Λονδίνο εισηγήθηκε το θέμα να συζητηθεί αργότερα.

Την ίδια περίοδο ο Βρετανός διοικητής των συμμαχικών δυνάμεων στη Μέση Ανατολή στρατηγός Ρόπερτσον πληροφορούσε το κυβερνήτη στη Κύπρο για το ενδεχόμενο όπως το βρετανικό αρχηγείο στη Μέση Ανατολή να μεταφερθεί στην Κύπρο.  
Ο κυβερνήτης διαφώνησε λόγω του οικονομικού κόστους. 

Στις 16 και 23 Σεπτεμβρίου  έφτασαν και κατέλυσαν στο ξενοδοχείο Λήδρα Πάλας 
για πιθανή επιλογή περιοχών δημιουργίας Αμερικανικών πολεμικών βάσεων. 

Αναφορές γίνονται και για τον Γρίβα. Μετά τη σύλληψη επτά ανταρτών της ΕΟΚΑ, δύο εκ των οποίων ήταν επικηρυγμένοι για 5 χιλιάδες λίρες και την ανακάλυψη  προσωπικών εγγράφων του Γρίβα, ο τότε κυβερνήτης της Κύπρου Χάρτινγκ σε επιστολή του στο υπουργείο αποικιών το ενημερώνει ότι στάληκαν ενισχύσεις στη περιοχή για τη σύλληψη του αρχηγού της ΕΟΚΑ. 

Εάν  όπως αναφερόταν στην επιστολή, ο Γρίβας συλληφθεί ζωντανός ή νεκρός, «πρόθεση μας είναι να καταβάλουμε υπέρτατη προσπάθεια να τον δυσφημίσουμε για λόγους προπαγάνδας ως ένα αιμοσταγή μισθοφόρο που είχε μεταφέρει στη Κύπρο τις πλέον ακραίες πτυχές του ελληνικού εμφυλίου πολέμου. 

Θα καταβάλουμε κάθε προσπάθεια να καταδείξουμε πόσο χλιαρά ο Αρχιεπίσκοπος χειρίστηκε το θέμα της Κύπρου επιλέγοντας ως κύριο όργανο του ένα  `μπράβο` που είχε ήδη κακή φήμη στην Ελλάδα, θέτοντας έτσι στα  χέρια ενός τέτοιου ανθρώπου ολόκληρη την Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία». 

ΠΗΓΗ: defencenet.gr

Ο ΤΑΡ Βλέπει το Σημείο Εκκίνησης στο 2015


Η κατασκευή του αγωγού ΤΑΡ θα ξεκινήσει στις αρχές του 2015, όπως αναφέρει η κοινοπραξία. Παράλληλα, η τελική επενδυτική απόφαση προβλέπεται να ληφθεί ένα μήνα προτού ανακοινώσει το Σαχ Ντενίζ την δική του τελική επίσημη απόφαση.
Σημειώνεται επίσης, ότι οι τρεις δυτικές εταιρείες που συμμετέχουν στο Σαχ Ντενίζ (ΒΡ, Total, Statoil) θα αποκτήσουν μερίδιο συνολικά 50% στον ΤΑΡ, όπως ανακοινώθηκε αυτή την εβδομάδα.
Επίσης, στο έργο δεν αποκλείεται να συμμετάσχει τόσο η βελγική Fluxys, όσο και τουρκικός κρατικός όμιλος. 
ΠΗΓΗ:energia.gr

Κάντε μας...κινήματα..


Συγχαρητήρια κύριοι ''ηγέτες'' της αριστεράς. Μετά την μεταπολίτευση τα καταφέρατε μιά χαρά!

Μπορείτε, παρακαλούμε να μας πείτε...


πού είναι το συνδικαλιστικό κίνημα;
     Το φοιτητικό κίνημα;
     Το εργατικό-λαϊκό μήπως;

     Και μη μας πείτε ότι φταίει ο λαός που...
αδρανεί, που απέχει!
     Κάτι θα είδε ο λαός. Δεν μπορεί..

     Θα είδε τους μεγαλοσυνδικαλιστές να τρέχουν πίσω απ' τα κόμματα, να γλείφουν την εξουσία, να γίνονται σταρ στα κανάλια, και αντί να πασχίζουν για τον κλάδο τους να προαλείφονται για βουλευτές και διοικητές οργανισμών!

     Θα είδε στις φοιτητικές συνελεύσεις, οι κομματικές οργανώσεις αντί να ασχολούνται με την έλλειψη συγγραμμάτων, υλικοτεχνικής υποδομής και την υποβάθμιση των σπουδών, να ''κατεβάζουν'' ψηφίσματα συμπαράστασης για το Αζερμπαϊτζάν και την Ακτή Ελεφαντοστού!

     Θα είδε τέλος τα ίδια τα κόμματα της αριστεράς, αντί να προωθούν τα κοινωνικά και λαϊκά αιτήματα να ασχολούνται μόνον με το μάντρωμα των προβάτων-ψηφοφόρων ώστε να σιγουρευτεί η είσοδος στην Βουλή και η κρατική επιχορήγηση!

     Και σαν κερασάκι στην τούρτα βλέπει τώρα, τώρα που ο ίδιος ο ελληνικός λαός εξοντώνεται μεθοδικά, αντί να υπάρχει ένα ενιαίο αντιμνημονιακό κίνημα, να οργανώνονται συγκεντρώσεις και πορείες διαμαρτυρίας ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΕΡΑ, ΑΛΛΑ ΣΕ ΑΛΛΟ ΣΗΜΕΙΟ ΚΑΙ ΑΛΛΗ ΩΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΘΕ ΚΟΜΜΑ !!!

     Φτού σας, να μη σας ματιάσουμε!
     Αν νομίζετε ότι βρίσκεστε ''έξω απ' το κάδρο'' της καταστροφής, γελιέστε.
     Έχετε και σεις σημαντικό μερίδιο ευθύνης για όσα συνέβησαν ως τώρα, αλλά προπάντων..

     ..για όσα ΔΕΝ συμβαίνουν τώρα!

     Για την αδράνεια του λαού!! 
ΠΗΓΗ:ksipnistere.blogspot.gr

Τεκμήριο ασυλίας


Προκλητική «φωτογραφική» διάταξη που καθιερώνει τη φορολογική ασυλία για τα 22 μόνιμα εγκατεστημένα στη χώρα μας στελέχη και απλά μέλη των κλιμακίων της τρόικας, καθώς και για τους 28 εμπειρογνώμονες της λεγόμενης Ομάδας Κρούσης (Task Force) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, συμπεριέλαβε η κυβέρνηση στον νέο Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος.

Την ώρα, λοιπόν, που οι τοποτηρητές των δανειστών, οι οποίοι προτείνουν την επιβολή επαχθών φοροεισπρακτικών μέτρων και οριζόντιων περικοπών μισθών, συντάξεων και κοινωνικών επιδομάτων σε εκατομμύρια απλών πολιτών, με αυτή τη διάταξη τούς δίνεται η δυνατότητα να μην λογοδοτούν στις αρμόδιες ελληνικές Αρχές για οποιεσδήποτε αγορές περιουσιακών στοιχείων μεγάλης αξίας πραγματοποιήσουν εντός της ελληνικής επικράτειας. Ο λόγος; Απαλλάσσονται από τα τεκμήρια διαβίωσης και το «πόθεν έσχες» της ελληνικής φορολογικής νομοθεσίας. 

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Τύπος της Κυριακής», η διάταξη που απαλλάσσει τα golden boys των δανειστών είναι η διάταξη της παραγράφου 4 του άρθρου 30 του νέου Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος, με την οποία προβλέπεται ότι οι ρυθμίσεις των άρθρων 31-34 του ίδιου Κώδικα, οι οποίες αφορούν στον προσδιορισμό των εισοδημάτων βάσει των τεκμηρίων διαβίωσης και απόκτησης περιουσιακών στοιχείων, δεν ισχύουν για «κάθε φυσικό πρόσωπο που εργάζεται σε θεσμικό όργανο της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή Διεθνούς Οργανισμού που έχει εγκατασταθεί βάσει διεθνούς συνθήκης την οποία εφαρμόζει η Ελλάδα».

Η διάταξη που αποτελεί πρόκληση όταν άλλες διατάξεις που περιλαμβάνονται στον νέο Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος προβλέπουν ότι περίπου 1,3 εκατομμύρια άνεργοι απλοί πολίτες θα κληθούν να καταβάλουν ένα σεβαστό χρηματικό ποσό λόγω των τεκμηρίων, θεωρείται φωτογραφική για όλα τα μόνιμα εγκαταστημένα στη χώρα μας στελέχη και τεχνικούς εμπειρογνώμονες του ΔΝΤ, της ΕΕ και της ΕΚΤ, που απαρτίζουν τα κλιμάκια των ελεγκτών της τρόικας και λειτουργούν ως μόνιμοι τοποτηρητές των δανειστών σε υπουργεία, οργανισμούς και φορείς του Ελληνικού Δημοσίου, καθώς επίσης και στην Τράπεζα της Ελλάδας. Αφορά επίσης, και τα μέλη της Ομάδας Κρούσης ή Ομάδας Δράσης της Κομισιόν, υπό τον Γερμανό Χορστ Ράιχνεμπαχ, η οποία έχει αναλάβει την παροχή συμβουλών τεχνικής βοήθειας για την προώθηση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων.

Δυνατότητες

Βάσει λοιπόν, της εν λόγω διάταξης, όλα τα προαναφερθέντα golden boys των δανειστών δεν θα υπάγονται στο «πόθεν έσχες» για τις αγορές ακινήτων, Ι.Χ. αυτοκινήτων, σκαφών αναψυχής, μετοχών, ομολόγων και λοιπών περιουσιακών στοιχείων τις οποίες πραγματοποιούν στην Ελλάδα. Θα μπορούν δηλαδή να αγοράζουν ανενόχλητοι βίλες, πολυτελή αυτοκίνητα και ό,τι άλλο θελήσουν χωρίς να υποχρεούνται να δηλώσουν πού βρήκαν τα χρήματα για τις εν λόγω αγορές και χωρίς φυσικά ο εν λόγω τρόπος διαβίωσης να θεωρείται τεκμήριο εισοδήματος!

Επιπρόσθετα, οι ελληνικές φορολογικές αρχές για τους ξένους τοποτηρητές δεν θα έχουν το δικαίωμα να προσδιορίζουν τα πραγματικά τους εισοδήματα με βάση τα τεκμήρια διαβίωσης, αλλά ούτε με βάση τις δαπάνες τους. Επίσης, οι ελληνικές αρχές δεν θα έχουν το δικαίωμα να ελέγξουν το επίπεδο διαβίωσης των ξένων τοποτηρητών, αλλά ούτε και την προέλευση των χρημάτων που ξοδεύουν για την απόκτηση περιουσίας στη χώρα μας.
ΠΗΓΗ:zougla.gr