Κυριακή 8 Απριλίου 2012






Mea Culpa... από τον πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ Νίκο Φωτόπουλο, για την υπόθεση των υπερκοστολογήσεων των ταξιδιών συνδικαλιστικών στελεχών. «Εχουμε κι εμείς τις ευθύνες μας. Κάναμε λάθη και παραλείψεις», είπε ο κ. Φωτόπουλος κατά τη διάρκεια χθεσινής έκτακτης συνέντευξης Τύπου της Ομοσπονδίας, με αφορμή τις αποκαλύψεις του «Εθνους» την Τρίτη 3 και Τετάρτη 4 του μηνός.


Στο μεταξύ, για το ίδιο θέμα άναψε κόντρα ανάμεσα στον πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ και το ΠΑΜΕ, με τον πρώτο να «δείχνει» συνδικαλιστές της παράταξης του ΚΚΕ στη ΔΕΗ που ήταν επικεφαλής στα ταξίδια. Διαφωνία προέκυψε και με τον πρώην οργανωτικό γραμματέα της ΓΕΝΟΠ Ρίζο Ρίζο για το θέμα της ανάθεσης μελέτης σε εταιρεία της κόρης του.
Ο κ. Φωτόπουλος υποστήριξε ότι «δεν ζητούσαμε παραστατικά και αποδείξεις από τα τιμολόγια που έφερναν οι τουριστικές επιχειρήσεις». Σημείωσε πως «αυτό σταμάτησε να συμβαίνει. Βγήκαμε σοφότεροι από το περσινό πρώτο πόρισμα του γενικού επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης. Εχουμε δώσει δικαιώματα και αυτό είναι ανεπίτρεπτο και έχουμε ευθύνη». Πάντως, ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ ισχυρίστηκε ότι «το πόρισμα του ΣΔΟΕ δεν κάνει αναφορά σε υπερτιμολογήσεις». Απέδωσε τη διαφορά των αναγραφόμενων ποσών των τιμολογίων από τις δαπάνες στο ότι οι επιχειρήσεις δεν εξέδιδαν ή απέφευγαν να εκδώσουν αποδείξεις προς το τουριστικό γραφείο. Πάντως το ΣΔΟΕ στο πόρισμά του μιλά για υπερτιμολογήσεις και καλεί τη ΔΟΥ Ηρακλείου (σ.σ.: βρίσκονται τα δύο τουριστικά γραφεία) να διενεργήσουν ελέγχους.
Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ έκανε λόγο για «επίθεση συμφερόντων στη ΓΕΝΟΠ.
«Ξεπούλημα»
Συμφέροντα που βρίσκονται στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας και θέλουν το ξεπούλημα της ΔΕΗ. Κι εμείς αντιστεκόμαστε». Προσπάθησε να το αποδείξει με σενάρια συνωμοσίας λέγοντας ότι «την πρώτη μέρα του δημοσιεύματος του ''Εθνους« - την Τρίτη 3 Απριλίου, η Ευρ. Επιτροπή έστειλε επιστολή στη ΔΕΗ ζητώντας τη θέση της για την πώληση των τεσσάρων λιγνιτικών μονάδων ''Αμύνταιο Ι και ΙΙ'', »Μελίτη« και »Μεγαλόπολη ΙΙΙ«».
Επιπλέον, ο ίδιος αναφέρθηκε σε σειρά ενεργειών της ΓΕΝΟΠ, όπως μηνυτήριες αναφορές, αγωγές, καταγγελίες και συλλαλητήρια των συνδικαλιστών προκειμένου να αποτρέψουν πράξεις ανταγωνιστών αλλά και αποφάσεων που ζημιώνουν τη ΔΕΗ και τους καταναλωτές. Υποστήριξε ότι «αυτές οι πράξεις ενόχλησαν κάποιους, όπως και το ότι προσφύγαμε κατά του Μνημονίου και του ειδικού τέλους ακινήτων».
Τέλος, ο κ. Φωτόπουλος τάχθηκε υπέρ της αυτοκάθαρσης στο συνδικαλιστικό κίνημα της ΔΕΗ.
«Αδειασε»... τον Ρίζο Ρίζο
Για την ανάθεση μελέτης στις δύο κόρες του
«Αδειασε»... τον πρώην οργανωτικό γραμματέα της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, Ρίζο Ρίζο, ο Νίκος Φωτόπουλος, αναφορικά με την υπόθεση της ανάθεσης νομοτεχνικής μελέτης στις δύο κόρες του.
Κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνέντευξης Τύπου ο πρόεδρος κλήθηκε να σχολιάσει τη συγκεκριμένη υπόθεση: «Αναθέσαμε στην εταιρεία ENCOM (ιδιοκτησίας Χριστιάνας Ρίζου) τη σύνταξη νομοτεχνικής μελέτης για τις επιπτώσεις από την απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας. Επειδή καθυστερούσε να την εκπονήσει ακυρώσαμε την εντολή. Αναθέσαμε επίσης και στη δικηγόρο Ιωάννα Ρίζου, η οποία μας παρέδωσε 16 σελίδες, τις οποίες χρησιμοποιήσαμε. Και αναθέσαμε και σε δικηγορική εταιρεία, η οποία μας παρέδωσε μελέτη».
Μόλις τέλειωσε τη δήλωσή του ο κ. Φωτόπουλος, παρενέβη από το ακροατήριο ο Ρίζος Ρίζος φωνάζοντας: «Ο Ρίζος και η κόρη του δεν πήραν δεκάρα από τη ΓΕΝΟΠ και τη ΔΕΗ».
Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ρωτήθηκε ξανά από τους δημοσιογράφους πώς σχολιάζει το γεγονός ότι το ΣΔΟΕ βρήκε εικονικό τιμολόγιο 31.400 ευρώ στην ENCOM και αυτό, επειδή δεν παραδόθηκε μελέτη, και εκείνος απάντησε: «Δώσαμε προκαταβολή στην ENCOM, αλλά επειδή καθυστερούσε ακυρώσαμε την ανάθεση και μας επιστράφηκε το ποσό».
Στη συνέχεια οι κ. Φωτόπουλος και Ρίζος κλήθηκαν να σχολιάσουν αν είναι σωστό να ανατίθενται μελέτες σε συγγενικά πρόσωπα των συνδικαλιστών. Ο κ. Ρίζος απάντησε πως «το βρίσκω πάρα πολύ λογικό», αλλά ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ είχε διαφορετική άποψη: «Είμαι αντίθετος. Δεν πρέπει να ανατίθενται σε συγγενικά πρόσωπα».
Ν. Φωτόπουλος
«Οι κύριοι του ΠΑΜΕ ήταν οι πρώτοι που πήγαιναν ταξίδια»
Κόντρα κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνέντευξης Τύπου ξέσπασε ανάμεσα στον Νίκο Φωτόπουλο και τη συνδικαλιστική παράταξη του ΠΑΜΕ στη ΓΕΝΟΠ, την «Αγωνιστική Συνεργασία».
Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ κλήθηκε από το «Εθνος» να σχολιάσει τη θέση του ΠΑΜΕ για την οικονομική χρηματοδότηση της ΓΕΝΟΠ από τη διοίκηση της ΔΕΗ, αλλά και για τη διαφωνία του σχετικά με την ίδρυση του Οργανισμού Κοινωνικών Δραστηριοτήτων των Εργαζομένων.
Ο κ. Φωτόπουλος, αφού ευχαρίστησε για την ερώτηση, απάντησε: «Η μόνη απάντηση που έχω να δώσω είναι: οι κύριοι του ΠΑΜΕ ήταν οι πρώτοι που πήγαιναν ταξίδια με τον ΟΚΔΕ. Και καλώ το ΠΑΜΕ να το διαψεύσει σε μία ώρα», είπε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ αφήνοντας τους πάντες στην αίθουσα άφωνους...
Αμέσως παρενέβη στέλεχος του ΠΑΜΕ: «Δεν είναι έτσι... Δεν ισχύει...».
Ο κ. Φωτόπουλος πήρε ξανά τον λόγο: «Πήγαιναν ή δεν πήγαιναν ταξίδια; Ο κ. Σταμέλος δεν ήταν επικεφαλής της αποστολής στο ταξίδι στον Καναδά...;». Το ίδιο στέλεχος του ΠΑΜΕ από το βάθος του ακροατηρίου επανήλθε φωνάζοντας: «Δεν συμμετείχαμε σε ταξίδια...». Παρενέβησαν άλλοι συνδικαλιστές που ήταν στο αμφιθέατρο της ΓΕΝΟΠ, λέγοντας «ας το αφήσουμε εδώ το θέμα...».
Σημειώνεται ότι το ΠΑΜΕ με ανακοίνωσή του στις 3 Απριλίου σημείωνε μεταξύ άλλων: «Η θέση της αγωνιστικής συνεργασίας που στηρίζει το ΠΑΜΕ είναι καθαρή: κατάργηση του ΟΚΔΕ και κάθε μορφής επιχειρηματικής δραστηριότητας από τα συνδικάτα (κινητή τηλεφωνία κ.λπ.)».
(από την εφημερίδα "Ημερησία")
ΠΗΓΗ: http://www.energia.gr

ΕΠΙΣΤΟΛΗ: “Να πολεμήσουμε όλοι μαζί για ένα στόχο! Μόνο τότε θα νικήσουμε!”







Ένας αναγνώστης απευθύνεται στους δημοσιογράφους καλώντας τους επιτέλους να ασκήσουν το λειτούργημά τους και να πάψουν να συγκαλύπτουν τα εγκλήματα κατά του ελληνικού λαού!


Διαβάστε τι λέει…


«Εκφράζω την απόλυτη αγωνία μου όπως και πολύς κόσμος ακόμα! Απευθύνομαι σε αυτούς τους δημοσιογράφους που θέλουν δε θέλουν, να συμμετέχουν στην χάραξη πολιτικής. Απευθύνομαι σε αυτούς τους δημοσιογράφους που ξέρουν τι γίνεται στην πατρίδα μας, αλλά δεν ομιλούν! Η πατρίδα μας βρίσκεται υπό κατοχή! Ξένοι ορίζουν τα του τόπου μας, μαζί με τους ντόπιους καλοταϊσμένους συνεργάτες τους. Έχουν καταστήσει αυτό το έθνος υποτακτικούς, θέλουν να μας κάνουν αυτοματοποιημένους εργάτες λίγων ψωροευρώ, μόνο και μόνο γιατί η απληστία τους χτυπάει κόκκινα και ο συγκεντρωτισμός πλούτου είναι το μοναδικό μέλημά τους! Αν πετύχει το «πείραμα Ελλάδα», σειρά θα έχει και η υπόλοιπη Νότια Ευρώπη (προς το παρόν).


Απευθύνομαι στους δημοσιογράφους που ακόμα παλεύουν (έστω και μέσα τους) να διασώσουν την ελευθερία σκέψης και λόγου! Εσείς ξέρετε ότι είναι άδικο οι συνταξιούχοι που δούλεψαν σα σκυλιά τόσα χρόνια, τώρα να αγωνιούν για την ίδια τους την επιβίωση με τα απάνθρωπα λίγα ευρώ που θα παίρνουν πλέον. Συνταξιούχοι που ψάχνουν στα σκουπίδια, συνταξιούχοι που πεθαίνουν και δεν αφήνουν τίποτα στα εγγόνια τους, συνταξιούχοι που αυτοπυροβολούνται γιατί δεν αντέχουν άλλο! Εσείς ξέρετε ότι οι μισθοί των 150 ευρώ που μας προορίζουν, δε φτάνουν για μια αξιοπρεπή ζωή, αλλά ακόμα ούτε και για την απλή επιβίωση (δουλεύουμε ΜΟΝΟ για να ζούμε, μέχρι να πεθάνουμε!). Γνωρίζετε ότι ο άνθρωπος δεν βρίσκεται στη ΓΗ μόνο για να ζει! Δεν βρίσκεται εδώ για να δουλεύει για τον οποιοδήποτε κερατά! Στερούμε από τον άνθρωπο το πιο βασικό αγαθό! Την ελευθερία του να φιλοσοφεί! Εσείς ξέρετε ότι τα παιδιά μας θα πεινάσουν, και θα μάθουν με τον πιο βάρβαρο τρόπο, ότι μεγαλώνουν για να αντικαταστήσουν τους γονείς τους σε αυτήν την αέναη φυλακή που μας προορίζουν! Βλέπετε έναν λαό που κομμάτι του ακόμα δεν ξέρει τι τον περιμένει! Και το υπόλοιπο κομμάτι που ξέρει, είναι απλά φοβισμένος. Το γιατί είναι φοβισμένος το ξέρετε….


Γιατί ο καθένας μας νιώθει μόνος του σε μια άνιση μάχη! Και γιατί νιώθουμε μόνοι; Γιατί υπάρχει η λογική του διαίρει και βασίλευε που πολύ καλά προωθείτε είτε θέλετε είτε όχι. Είτε το αντιλαμβάνεστε είτε όχι! Η λογική του δεξιού και του αριστερού, η λογική του δημοσίου υπαλλήλου και του ιδιωτικού, η λογική του γαύρου και του βάζελου, η λογική του φοροφυγά και του τίμιου, η λογική του πλούσιου και του φτωχού, η λογική του κουλτουριάρη και του απλού, η λογική του σπουδαγμένου και του αμόρφωτου, η λογική του οπαδού του δυτικού lifestyle και μη. Τα παραδείγματα διαίρεσης είναι τόσα πολλά… Αυτά αναπαράγονται δυστυχώς από τα μέσα που εσείς δουλεύετε! Πολλοί από εμάς του απλού πλήθους, είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ότι η ολοκληρωτική αλλαγή πολιτικού σκηνικού που επιθυμούμε, θα επιτευχθεί αν πρώτα επαναστατήσουν οι ψυχές μας. Αν συντρίψουμε τον εγωκεντρισμό μας θα μεταβούμε σε ένα άλλο επίπεδο αντίληψης και συνείδησης! Ως τώρα ο καθένας μας κοιτάει δυστυχώς μόνο την πάρτη του και πως θα επιβιώσουμε αποκλειστικά εμείς και η οικογένεια μας. ΜΕΓΑ ΛΑΘΟΣ! Αυτό που δεν καταλαβαίνουμε είναι πως ο καθένας μόνος του δεν μπορεί να κάνει τίποτα, και νομοτελειακά, το τρένο της υποδούλησης και της ανέχειας θα μας χτυπήσει κάποια στιγμή την πόρτα, έχοντας ήδη επισκεφτεί τις διπλανές.


Πρέπει να σπάσουμε τα δεσμά απομόνωσης που με τέχνη μας επιβάλλουν. Να διώξουμε τους εγωισμούς! Να κοιτάξουμε και τους διπλανούς μας! Να γονατίζει ένας συνάνθρωπος μας και να τον σηκώνουμε! Πρέπει να νιώσουμε ΕΝΑΣ λαός! Μόνο έτσι θα σταματήσουμε να φοβόμαστε! Όχι μόνο δε θα φοβόμαστε, αλλά και θα χαιρόμαστε που παλεύουμε για την ευτυχία όλων! Μιλάω για ένα συναίσθημα που έχουμε πολλά χρόνια να το νιώσουμε ολοκληρωτικά! Μιλάω για ένα συναίσθημα που διώχνει τις αντιθέσεις! Μιλάω για ένα συναίσθημα που το έχουν νιώσει στην αρχαιότητα, το 1821, το 1940 κλπ. Θα μου πείτε το ένιωθαν όλοι τότε; Όχι, αλλά θα σας πω τούτο που επίσης το ξέρετε… Κάποτε 300 παλληκάρια έδωσαν μέγιστη ανάσα ζωής σε ένα ολόκληρο έθνος, με τη θυσία τους… Φανταζόμαστε τι μπορούν να κάνουν περισσότεροι! Θα μου πείτε γιατί σας τα λέω αυτά! Γιατί εσείς έχετε όπλα που δεν τα έχει ένας απλός συμπολίτης μας! Έχετε όπλα να αποκαλύψετε κάθε λαμόγιο. Έχετε όπλα να πληροφορήσετε σωστά το λαό μας! Έχετε όπλα να τους ξεσκίσετε! Να τους βγάλετε όλα τα άπλυτα στη φόρα. Έχετε τα όπλα να αποκαταστήσετε το επάγγελμά σας! Να νιώσετε για πρώτη φορά αληθινοί λειτουργοί! Μαζί με σας θα προκαλέσετε και τον κόσμο να αρχίσει να καθαρίζει και αυτός την ψυχή του! Για να την ΠΑΡΑΔΩΣΟΥΜΕ ΠΕΡΗΦΑΝΗ στα παιδιά μας! Για να μη μας φτύνουν μεθαύριο! Για να ζήσουν ελεύθεροι έστω και πολιορκημένοι! Σας ΠΑΡΑΚΑΛΩ από τα βάθη της ψυχής μου να πολεμήσετε και εσείς για όλους μας! Σταματήστε να εκτελείτε παράλογες εντολές! Σταματήστε να είστε συμμέτοχοι στο έγκλημα, στο βασανιστικό θάνατο ενός ολόκληρου λαού! Αρχίστε την επανάστασή σας! Σας γράφω αυτές τις γραμμές ανώνυμα, γιατί δε γουστάρω να «φανω» κάποιος και να μου λένε μπράβο! Έχω πολύ δρόμο να διανύσω και εγώ όπως όλοι μας! Θα νιώσετε καλύτερα μέσα στο λαό, γιατί θα προσφέρετε κάτι πέρα από ιδιωτισμούς και εγωισμούς! Κάτι ανώτερο!»
ΠΗΓΗ: http://www.prionokordela.gr