Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2017

ΗΠΑ: Πιάνουν δουλειά και πάλι οι εργαζόμενοι στα κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου

Από το worldenergynews.gr
Σημάδια ανάκαμψης έδειξαν τα στοιχεία για τις νέες θέσεις εργασίας που ανακοινώθηκαν στις ΗΠΑ
H "αιμορραγία" στον ενεργειακό τομέα των ΗΠΑ – που υπέστη την μεγαλύτερη περικοπή εργασιών το 2015 και το 2016 - φαίνεται να χαλαρώνει.

Τα στοιχεία για τις νέες θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ τον Δεκέμβριο δίνουν επιπλέον ενδείξεις ότι η απασχόληση σταθεροποιείται στον τομέα του πετρελαίου,   σύμφωνα με ανάλυση του CNBC, μετά τις μαζικές απολύσεις που πραγματοποιήθηκαν τα τελευταία δύο χρόνια των χαμηλών τιμών του πετρελαίου.

Για τον έβδομο μήνα στη σειρά, η απασχόληση στον κλάδο της εξόρυξης πετρελαίου και φυσικού αερίου άγγιξε τις..

Ιράκ: 5 εκ. κυβικά πόδια ανά ημέρα θα εξάγονται σε πρώτη φάση με προοπτική να αγγίζουν τα 200 εκ.

Από το naftikachronika.gr
Σύμφωνα με πηγές Mέσων Mαζικής Ενημέρωσης του Ιράκ, υπάρχει συμφωνία μεταξύ Ιράκ και Κουβέιτ για την εμπορία φυσικού αερίου σε μακροχρόνια βάση.

Η βούληση υπήρχε εδώ και αρκετά χρόνια αλλά η συνεχιζόμενη εμπόλεμη κατάσταση στο Ιράκ αλλά και η έλλειψη των σχετικών επενδύσεων για την εκμετάλλευση του φυσικού αερίου από τις πετρελαιοπηγές του, είχαν καθυστερήσει την εφαρμογή της.

Η συμφωνία προβλέπει την εξαγωγή 5 εκ. κυβικών ποδών φυσικού αερίου σε ημερήσια βάση με τους σχεδιασμούς να προβλέπουν ότι οι εξαγωγές θα μπορούν να ανέλθουν ακόμη και σε 200 εκ. κυβικά πόδια ανά ημέρα.

Πρωτοποριακό σκάφος για την εγκατάσταση υπεράκτιων δομών πετρελαίου κατασκευάζεται στη Σιγκαπούρη

Από το worldenergynews.gr
Το SSCV Sleipnir  είναι το μεγαλύτερο ημι-υποβρύχιο σκάφος γερανών του κόσμου

Η Heerema Marine Contractors έχει επιλέξει  το Emerson Automation Solutions για την παροχή ενός συστήματος βαλβίδας (VRC) για  το μεγαλύτερο ημι-υποβρύχιο σκάφος γερανών του κόσμου, SSCV Sleipnir, που κατασκεύαζεται  στα ναυπηγεία Sembcorp Marine στη Σιγκαπούρη.

Το 220 μέτρων μήκους σκάφος έχει σχεδιαστεί για την εγκατάσταση και την αφαίρεση των μεγάλων υπεράκτιων δομών, όπως οι πλατφόρμες πετρελαίου και φυσικού αερίου, εγκαταστάσεις παραγωγής υποθαλάσσια και αγκυροβόλια. Κάθε ένας από τα δύο περιστρεφόμενους γερανούς του πλοίου είναι ικανοί να σηκώσει έως και 10.000 μετρικούς τόνους. 

Το κρίσιμο στοιχείο..

Ξεκίνησαν οι απολύσεις εργαζομένων και η αντικατάσταση τους με ρομπότ

Από το fortunegreece.com
Τα ρομπότ έρχονται στη δουλειά, οι άνθρωποι φεύγουν. ‘Η μήπως όχι;

Η στιγμή που τα ρομπότ θα είναι σε θέση να αναλάβουν θέσεις εργασίας που μέχρι πρότινος κατείχαν άνθρωποι, δεν είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας πια. Η μεγάλη ανησυχία προκύπτει απ’ το γεγονός ότι τα ρομπότ και τα αυτοοδηγούμενα οχήματα μπορούν να αλλάξουν ριζικά το εργατικό δυναμικό, και δυνητικά να οδηγήσουν στην εξάλειψη εκατομμυρίων θέσεων εργασίας.

Πλέον υπάρχει και ένας ακόμα «αντίπαλος». Ο λόγος για το AI, τις υπηρεσίες τεχνητής νοημοσύνης που σιγά – σιγά αντικαθιστούν ανθρώπινες δραστηριότητες  αποδεικνύοντας πώς η τεχνητή νοημοσύνη και η ρομποτική προχωρούν με ταχύτατους ρυθμούς.

Η ιαπωνική ασφαλιστική εταιρεία, Fukoku Mutual Life Insurance, ήδη ανακοίνωσε πώς αντικατέστησε ...

Νορβηγία: Στήριξη των ενεργειακών επιχειρήσεων για την εξερεύνηση πετρελαίου και φυσικού αερίου

Από το worldenergynews.gr
Στόχος είναι να εξασφαλιστεί η συνέχιση της ανάπτυξης αυτής της βιομηχανίας» δήλωσε ο νέος υπουργός Ενέργειας Terje Soeviknes

Η Νορβηγία πρέπει να συνεχίσει να ενισχύει τις  ενεργειακές επιχειρήσεις με νέες ευκαιρίες για την εξερεύνηση πετρελαίου και φυσικού αερίου,  δήλωσε στο Reuters ο νεοδιορισθείς υπουργός Πετρελαίου και Ενέργειας της χώρας.

«Θα είμαι στην “επίθεση”, όταν πρόκειται για..

Νέα μείωση των αμερικανικών αποθέματων αργού πετρελαίου

Από το energypress.gr
Τα εβδομαδιαία στοιχεία του αμερικανικού κράτους και της αμερικανικής βιομηχανίας αναμένεται να δείξουν μία μείωση των αποθεμάτων αργού κατά 1,7 εκατ. βαρέλια την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με αναλυτές που ρωτήθηκαν από το Reuters.

Οι πετρελαϊκές εταιρείες πιθανότατα μείωσαν τα αποθέματα στην τελευταία εβδομάδα του έτους για φορολογικούς λόγους, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση των τιμών μετά την ανακοίνωση των στοιχείων.

Άλλωστε, για την εβδομάδα που έληξε στις 30 Δεκεμβρίου, το αμερικανικό πετρελαϊκό ινστιτούτο ανακοίνωσε..