Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2021

Baker Hughes: Αυξήθηκαν οι πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου και φυσικού αερίου στις ΗΠΑ

 




Οι αμερικανικές ενεργειακές εταιρείες πρόσθεσαν εξέδρες πετρελαίου και φυσικού αερίου για 12η συνεχόμενη εβδομάδα, το μεγαλύτερο ανοδικό σερί από τον Ιούνιο του 2017, καθώς οι τιμές του αργού σε υψηλά επίπεδα.

Ο αριθμός των εγκαταστάσεων..

Ανάσα για τις Πετρελαϊκές η Επιστροφή στα $60 το Βαρέλι

 


Το τελευταίο διάστημα η τιμή του αργού στις διεθνείς αγορές ευρίσκεται σε έντονα ανοδική φάση με το Brent, το διεθνές benchmark, να διαπραγματεύεται πλέον σταθερά άνω των $ 60 το βαρέλι από τις αρχές της εβδομάδας που πέρασε ενώ σε αντίστοιχα υψηλά επίπεδα κινείται και η Αμερικανική ποικιλία WTI στο επίπεδο των $ 57-$58 το βαρέλι. Εχθές βράδυ το Brent έκλεισε ακόμα υψηλότερα..

Economist: Γιατί η Γερμανία δεν θα "σκοτώσει" τον αγωγό Nord Stream 2



 Ένα περίπλοκο παιχνίδι γάτας-ποντικιού παίζεται στα κρύα νερά του Μπόρνχολμ, ενός δανέζικου νησιού στη Βαλτική. Ένας στόλος ρωσικών σκαφών επιχειρεί να ολοκληρώσει την κατασκευή του Nord Stream 2, ενός αγωγού φυσικού αερίου 1.230 χλμ., που θα μπορούσε να διπλασιάσει τις ποσότητες του καυσίμου που εξάγει η Ρωσία στη Γερμανία. Απομένουν..

ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΕ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΑΚΡΑΙΩΝ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ

 




Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ), προβλέπεται κακοκαιρία από το μεσημέρι του Σαββάτου (13-02-2021) από τα δυτικά και τα βόρεια, που βαθμιαία την Κυριακή (14-02-2021) θα επικρατήσει και στην υπόλοιπη χώρα, με κύρια χαρακτηριστικά..