Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

Γ. Παναγιωτακόπουλος: Άξιος ο μισθός τους!



ΔΗΛΩΣΗ Γ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
Μέλους Π. Γ.    ΠΑ.ΣΟ.Κ
25/10/12
Οι εργολάβοι της Κεντροδεξιάς  και οι «Δούρειοι ίπποι»  της Δημοκρατικής Παράταξης
Η συντονισμένη προσπάθεια ανασύστασης της Κεντροδεξιάς στην Ελλάδα, που βρίσκεται σε εξέλιξη το τελευταίο διάστημα, απαιτεί και τους κατάλληλους πρωταγωνιστές.
Σε μια περίοδο που ένας νέος τυφώνας αντιλαϊκών μέτρων ετοιμάζεται να συντρίψει ότι έμεινε όρθιο από τα προηγούμενα μνημόνια, οι πρωτοπόροι της νεοσυντήρησης, ανέλαβαν το δύσκολο έργο να υπερασπιστούν τις πιο σκληρές και...
καταστροφικές πολιτικές για το λαό και το τόπο.
Αυτή η επιχείρηση ωραιοποίησης ενός αποτυχημένου συστήματος διακυβέρνησης και μιας ενδοτικής και αναποτελεσματικής πολιτικής, καθοδηγούμενη από τα γνωστά κέντρα που επενδύουν στην ύφεση, τη διάλυση της κοινωνίας και τον εργασιακό μεσαίωνα, χρειάζεται να επενδυθεί με μια υποτιθέμενη συναίνεση.
Οι φωνές στελεχών του ΠΑΣΟΚ (όπως οι κ.κ. Λοβέρδος, Σηφουνάκης), πρώην Υπουργών και υπέρ του δέοντος ευνοημένων από τις διάφορες Κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, υμνητές της «γενναίας στάσης» του Σαμαρά, οι δηλώσεις πρωταγωνιστών της κατεδάφισης του κινήματος για συστράτευση με τη δεξιά, είναι συνεπείς με την ιστορική διαδρομή του καθενός τους.
Δεν προκαλεί εντύπωση η στάση του κ. Πάγκαλου. Είναι απόλυτα συνεπής με τη διαδρομή του: Από τη Νεολαία Λαμπράκη στο ΚΚΕ, από το ΚΚΕ στο ΠΑΣΟΚ και σήμερα με το Σαμαρά.
Είναι απόλυτα συνεπής με τη διαχρονική τακτική του «Δούρειου Ίππου» που ακολούθησε στο ΠΑΣΟΚ. Από υβριστής του Ανδρέα Παπανδρέου, σε υβριστή των πάντων αλλά και του ίδιου του λαού.
Είναι απόλυτα συνεπής με την αντίληψη της «συλλογικής ευθύνης» - μια ολοκληρωτική αντίληψη – που προσπάθησε να επιβάλλει στην ελληνική κοινωνία με το «μαζί τα φάγαμε», προκειμένου να δικαιολογήσει την αποτυχία ενός πολιτικού συστήματος, το οποίο υπηρέτησε για 30 συναπτά χρόνια από διάφορες θέσεις ευθύνης.
Είναι αναμενόμενη η εξέλιξη στην πολιτική σκέψη ενός πολιτικού «δεινοσαύρου» που αφού υπηρέτησε με πάθος αυτό το πολιτικό σύστημα, τώρα το κρίνει και το επικρίνει αρνούμενος, βεβαίως, να αναλάβει τις ευθύνες του.
 ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

«Γυρίζουν την πλάτη» στο πετρέλαιο


Επιβεβαιώνει τις μηδαμινές πωλήσεις πετρελαίου θέρμανσης ο εκπρόσωπος των εργαζόμενων στο Δ.Σ. των ΕΛΠΕ, Αλέξανδρος Αθανασόπουλος.

 athanasopoulos_aleksis

Ως αποκαρδιωτική χαρακτήρισε την εικόνα που εμφανίζουν οι πωλήσεις πετρελαίου θέρμανσης, τις πρώτες τρεις ημέρες που έχει ξεκινήσει η διαδικασία από τα ΕΛΠΕ, ο εκπρόσωπος των εργαζόμενων στο Δ.Σ των ΕΛΠΕ κ. Αλέξανδρος Αθανασόπουλος, μιλώντας στο www.westview.gr .
«Παγώνει» η αγορά πετρελαίου θέρμανσης
Η οικονομική κρίση που «χτυπά» τις μικρομεσαίες οικογένειες με αποτέλεσμα τη στροφή σε εναλλακτικές και φυσικά οικονομικότερες μορφές θέρμανσης, φαίνεται ότι «παγώνει» την αγορά πετρελαίου η οποία για χρόνια αποτελούσε μοναδική λύση για τους Ελληνικούς χειμώνες.
Δεν αγοράζουν οι Βενζινοπώλες που αντιδρούν στην εξίσωση πετρελαίου θέρμανσης- κίνησης
Ωστόσο, βαρύτερο πλήγμα, στην ούτως ή άλλως πεσμένη αγορά πετρελαίου, δημιουργεί μέχρι σήμερα και η εν εξελίξει αδιέξοδη διαπραγμάτευση του Υπουργείου Οικονομικών με τους εκπροσώπους της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών για την εξίσωση του φόρου πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης.
Σε επίπεδα λιανικής αγοράς οι πωλήσεις
Ενδεικτική της κατάστασης, είναι η δήλωση του κ. Αθανασόπουλου, για πωλήσεις που δεν ξεπερνούν τα δύο βυτία των 30 κυβικών εκατοστών στη μονάδα των ΕΛΠΕ στην Ελευσίνα, τη στιγμή που στο παρελθόν οι πωλήσεις ανά ημέρα ξεκινούσαν το μίνιμουμ από 400 και έφταναν στα 1000 κυβικά εκατοστά. «Μιλάμε για μηδαμινές πωλήσεις, από το γεγονός ότι δεν αγοράζουν οι Βενζινοπώλες. Ούτε λιανική πώληση να κάναμε», εξηγεί χαρακτηριστικά.
Πάντως, επισημαίνει ότι πλήρης αποτίμηση και ξεκάθαρη εικόνα, ως προς το κομμάτι που προτίμησε το πετρέλαιο ως καύσιμο για θέρμανση, θα υπάρξει μόλις προκύψει συμφωνία στο επίπεδο Υπουργείου και Βενζινοπωλών.
Με τα οικονομικά κριτήρια που βάζει η κυβέρνηση αποκλείεται μεγάλο μέρος της Ελληνικής Κοινωνίας
Τέλος, ο κ. Αθανασόπουλος, σημειώνει ότι οι Βενζινοπώλες έχουν καταθέσει εναλλακτικές προτάσεις , τόσο για την εξίσωση του φόρου, όσο και στο θέμα της επιστροφής του φόρου προς, τονίζοντας ότι με τα οικονομικά δεδομένα- κριτήρια που βάζει η κυβέρνηση αποκλείεται μεγάλο κομμάτι της Ελληνικής Κοινωνίας 
ΠΗΓΗ:westview.gr

Εξαρθρώθηκε πολυμελές κύκλωμα λαθρεμπορίας καυσίμων



Στην εξάρθρωση πολυμελούς κυκλώματος λαθρεμπορίας καυσίμων προχώρησαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής με την συνδρομή των Ο.Π.Κ.Ε Κολωνού και Αιγάλεω, μετά από συντονισμένη επιχείρηση.
Για την υπόθεση συνελήφθησαν το μεσημέρι της Τρίτης εννέα άτομα στον Ασπρόπυργο, ενώ άλλος ένας 42χρονος συνεργός τους αναζητείται από τις αρχές. Όπως έγινε γνωστό, οι δράστες είχαν συγκροτήσει από τις αρχές του Ιουλίου εγκληματική ομάδα που προμηθευόταν, μετέφερε και διέθετε παράνομα πετρέλαιο ναυτιλίας σε πρατήρια υγρών καυσίμων.
Το κύκλωμα διακινούσε καθημερινά 15.000 περίπου λίτρα πετρελαίου και εκτιμάται ότι από την τετράμηνη παράνομη δραστηριότητα του οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι για το ελληνικό Δημόσιο ξεπερνούν το 1.440.000 ευρώ.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών. 
ΠΗΓΗ:energypress.gr

ΕΙΑ: Μείωση στα Αμερικανικά Αποθέματα Αργού



Τα αποθέματα αργού πετρελαίου στις ΗΠΑ σημείωσαν έντονη αύξηση την περασμένη εβδομάδα, καθώς αυξήθηκαν οι εισαγωγές και η λειτουργία των διϋλιστηρίων μειώθηκε, σύμφωνα με στοιχεία της υπηρεσίας ΕΙΑ του αμερικανικού υπουργείου Ενέργειας.
Πιο συγκεκριμένα, τα αποθέματα αργού αυξήθηκαν κατά 5,9 εκατ. βαρέλια την περασμένη εβδομάδα σε σύγκριση με αύξηση 1,9 εκατ. βαρελιών που περίμεναν οι αναλυτές.
Η τιμή του πετρελαίου αντιδρά με έντονη πτώση στα στοιχεία και εμφανίζει απώλειες επί 5η συνεχόμενη συνεδρίαση. Το συμβόλαιο του μαύρου χρυσού υποχωρεί 1,14% στα 85,66 δολ. ανά ουγκιά. 
ΠΗΓΗ:energia.gr

Έντοπίστηκε βυθισμένη αρχαία πόλη στο Τρίγωνο των Βερμούδων



Στο βυθό του ωκεανού στην περιοχή του Τριγώνου των Βερμούδων μια ομάδα Καναδών επιστημόνων εντόπισε μια χαμένη πόλη.
  Κοντά στις ακτές της Κούβας ένα υποβρύχιο ρομπότ κατέγραψε ερείπια κτηρίων, τέσσερις γιγάντιες πυραμίδες και κάτι που μοιάζει με άγαλμα Σφίγγας.  
 Οι ειδικοί εκτιμούν ότι τα κτήρια ανήκουν στην.....
προκλασική περίοδο της ιστορίας της Καραϊβικής και της Κεντρικής Αμερικής. Η αρχαία πόλη θα μπορούσε να κατοικείται από εκπροσώπους πολιτισμού, παρόμοιου με τους κατοίκους της Τεοτιουακάν (εγκαταλελειμμένη πόλη, που βρίσκεται σε απόσταση 50 χλμ. από την Πόλη του Μεξικού και έχει ηλικία περίπου 2000 ετών). 
ΠΗΓΗ:nyxtobaths.blogspot.com

Ομολογία Παπανδρέου

Η Gazprom βρήκε νέο κοίτασμα φυσικού αερίου στην Αρκτική



Στις 24 Οκτωβρίου  ο ενεργειακός γίγαντας της Ρωσίας Gazprom ξεκίνησε επίσημα εξόρυξη σε  ένα νέο κοίτασμα  φυσικού αερίου. Το κοίτασμα αυτό είναι στο  Bovanenkovo, στην Αρκτική στην χερσόνησο Γιαμάλ . Οι ειδικοί έχουν ήδη περιγράψει το συμβάν ως «ιστορικό».

Σε βραχυπρόθεσμο χρονοδιάγραμμα , η ετήσια παραγωγή φυσικού αερίου απο το  κοίτασμα αναμένεται να υπερβεί τα 100 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα.
Η Gazprom άρχισε να διερευνά το πεδίο κοιτασμάτων στο  Bovanenkovo (που ανακαλύφθηκε πριν από 40 χρόνια) το 2006.
Σε μακροπρόθεσμη βάση, η εταιρεία σχεδιάζει να παράγει στο Bovanenkovo έως και 150 δισ. κυβικά μέτρα φυσικού αερίου ετησίως, ενώ το συνολικό ποσό της παραγωγής στις Yamal αναμένεται να φθάσει τα 350 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα.
Προβλέπεται επίσης να χτίσει ένα εργοστάσιο υγροποίησης LNG στο Yamal.
Στα επόμενα 25 χρόνια, η κυβέρνηση πρόκειται να επενδύσει περίπου 250 δισεκατομμύρια δολάρια στη βιομηχανία ενέργειας της περιοχής.
Ο διευθυντής της Ενεργειακής Ανάπτυξης  του Ιδρύματος, Σεργκέι Pikin, πιστεύει ότι η εξερεύνηση ενεργειακών πόρων στην Αρκτική είναι ένα θέμα μεγάλης σημασίας.
 Η υφαλοκρηπίδα της Αρκτικής προσφέρει τέλεια ευκαιρίες όσον αφορά την γεωλογική έρευνα. Το γεγονός ότι η Gazprom έχει διερευνά ενεργά την περιοχή σημαίνει ότι η εταιρεία διαθέτει την κατάλληλη τεχνολογία. 
ΠΗΓΗ: Defencenet.gr

Σερβία: O Αλβανικός μεγαλοϊδεατισμός απειλεί τα Βαλκάνια



Ο Σέρβος ιστορικός και πρεσβευτής στη Γαλλία, Dušan Bataković,  δήλωσε στις 24 οκτωβρίου , ότι η διαδικασία της ανάπτυξης της «Μεγάλης Αλβανίας», η οποία εδώ και χρόνια υποστηρίζει η αλβανική ελίτ σε όλες τις χώρες όπου ζουν Αλβανοί, απειλεί σοβαρά την εύθραυστη σταθερότητα στα Βαλκάνια.

«Η  λεγόμενη ‘Φυσική Αλβανία’ (Sqhiperia natyre) είναι μια άλλη έκφραση για μια μεγάλη Αλβανία και είναι ένα έργο που επί πολλά χρόνια έχει μεγάλη υποστήριξη από την αλβανική ελίτ σε όλες τις χώρες όπου κατοικούν Αλβανοί και οι οποίοι, όπως ανακοινώθηκε, το ενστερνίζονται σταδιακά», είπε ο Μπατάκοβιτς σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Blic.
«Αυτή η διαδικασία είναι ήδη σε εξέλιξη, η οποία απειλεί βασικά ζωτικά συμφέροντα, υπονομεύει την περιφερειακή σταθερότητα και απειλεί σοβαρά την εύθραυστη σταθερότητα στα Βαλκάνια», είπε.
Ο Μπατάκοβιτς ο οποίος ως ιστορικός ασχολείται με το σοβαρό πρόβλημα επί δεκαετίες, δημοσίευσε πρόσφατα το βιβλίο «Κόσοβο, το δράμα της Σερβίας- Ιστορική Προοπτική», στο οποίο, όπως είπε, επισημαίνει τις παραμελημένες πτυχές των Σερβο-Αλβανικών σχέσεων στην εποχή του Τιτοϊσμού και τη σύγκρουσή τους μετά το 1945, ιδίως των μεθόδων δίωξης των Σέρβων και άλλων μη αλβανικών εθνοτικών ομάδων.
«Ένοιωσα την ανάγκη για μια πλήρη επιστημονική μελέτη που να περιλαμβάνει ολόκληρο το δράμα του Κοσσυφοπεδίου, ιδιαίτερα στις σερβικές του διαστάσεις, σε αντίθεση με μια σειρά από βιβλία, κυρίως αγγλόφωνων που συγγράφηκαν μονομερώς και περιέχουν την ιστορία της κεντρικής περιοχής της αρχαίας Σερβίας, ως μέρος του αλβανικού ζητήματος», είπε ο ιστορικός.
Ο Dušan Bataković τόνισε ότι «είναι μεγάλη ιδεολογική πλάνη ότι το Κοσσυφοπέδιο αποτελεί μύθο  των μεγάλων ψευδαισθήσεών μας» και επεσήμανε οι Σέρβοι «διανύουν μια μεγάλη κρίση ταυτότητας ανακινώντας  τις πτυχές των αρνητικών βάσεων του γιουγκοσλαβισμού και του τιτοϊσμού.
ΠΗΓΗ:defencenet.gr

Νόαμ Τόμσκι: Η ΕΕ φταίει που καταστρέφεται η Ελλάδα



Σε συνέντευξή του ο Αμερικανός γλωσσολόγος και διανοητής Νόαμ Τσόμσκι, εξέφρασε τη θέση ότι οι πολιτικές που εφαρμόζει η Ευρωπαϊκή Ένωση για την αντιμετώπιση της κρίσης όχι μόνο δεν πετυχαίνουν τους στόχους τους αλλά φέρνουν και καταστροφή στην Ελλάδα . Η επιλογή της λιτότητας είναι οικονομικά αδιέξοδη, λέει, και εκτιμά ότι είναι κάτι περισσότερο από μια εμμονή για την τιθάσευση του πληθωρισμού: «είναι ένας ταξικός πόλεμος» με πολιτικές νεοφιλελεύθερης κοπής που γκρεμίζουν το κοινωνικό κράτος.
Μιλώντας σε ομογενειακή ραδιοφωνική εκπομπή τόνισε ότι «οι πολιτικές της ΕΕ καταστρέφουν την Ελλάδα» –δεν πιστεύει ότι αυτό γίνεται εσκεμμένα, διευκρίνισε– γιατί «δεν καταφέρνουν να ξαναζωντανέψουν την οικονομία ή ακόμη να σβήσουν το χρέος».
ΠΗΓΗ: defencenet.gr

AΠΟΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣH ΔΕΠΑ Πλεονέκτημα Gazprom στον διαγωνισμό



Για "σαφώς καλύτερη προσφορά" της Gazprom σε ότι αφορά την αποκρατικοποίηση της Δημόσιας Επιχείρησης Πετρελαίου και Αερίου (ΔΕΠΑ) μιλάνε πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει από το υπουργείο Ανάπτυξης.
Οπωσδήποτε, αν επιβεβαιωθούν, οι πληροφορίες θα αλλάξουν πολλά πράγματα στο σύνολο της διεθνούς θέσης της χώρας και ειδικότερα της θέσης της ως ενεργειακού κόμβου και ως χώρα προορισμού μεγάλων επενδύσεων.
Γιατί οι Ρώσοι δεν έρχονται μόνο για να μοιράζουν φυσικοό αέριο που θα φέρνουν από την Ρωσία, αλλά και για να παράγουν φυσικό αέριο και πετρέλαιο από τα έγκατα της ελληνικής γης. Πάντως στην Κύπρο ήδη έχουν δημιουργήσει μεγάλη βάση με την χρονομίσθωση ενός τεράστιου νεόδμητου κτιρίου.
ΠΗΓΗ: defencenet.gr