Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2019

Η NASA θα στείλει το ρόβερ Viper σε αναζήτηση νερού στη Σελήνη το 2022

Από το kathimerini.gr
Η Αμερικανική Διαστημική Υπηρεσία (NASA) ανακοίνωσε ότι θα στείλει στο νότιο πόλο της Σελήνης το Δεκέμβριο του 2022 ένα ρόβερ σε αναζήτηση νερού. Για πρώτη φορά θα γίνει λήψη δειγμάτων πάγου από την ίδια περιοχή όπου το 2024 η NASA προγραμματίζει να στείλει αστροναύτες στο πλαίσιο του νέου προγράμματος «Άρτεμις», διαδόχου του ιστορικού προγράμματος «Απόλλων» που είχε στείλει..

ΕΛΠΕ: Τροποποίηση στο οικονομικό ημερολόγιο, στις 5/11 τα αποτελέσματα τριμήνου

Από το capital.gr
Η ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ Α.Ε. ανακοινώνει την τροποποίηση του Οικονομικού Ημερολογίου για το 2019. Η τροποποίηση αφορά την ημερομηνία ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων του Γ’ τριμήνου 2019 και ως νέα ημερομηνία ορίζεται η Τρίτη 5 Νοεμβρίου μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης του Χ.Α.:

Ανακοίνωση..

Η Αιολική Ενέργεια Μπορεί να Καλύψει Πλήρως την Παγκόσμια Ζήτηση για Ηλεκτρική Ενέργεια

Από το energia.gr
Ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας (IEA) υποστηρίζει ότι η υπεράκτια αιολική ενέργεια έχει τη δυνατότητα να καλύψει το σύνολο της παγκόσμιας ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας και ότι αναμένει πως θα αλλάξει τα δεδομένα για τα ενεργειακά συστήματα. Η τελευταία έκθεση του ΙΕΑ, Offshore Wind Outlook 2019, αναφέρει ότι..

Baker Hughes: Μείωση ρεκόρ στις πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου

Οι αμερικανικές εταιρείες ενέργειας μείωσαν τον αριθμό των πετρελαιοπηγών που λειτουργούσαν αυτή την εβδομάδα, οδηγώντας σε πτώση ρεκόρ 11 μηνών, καθώς οι παραγωγοί μειώνουν τις δαπάνες για νέες γεωτρήσεις.

Συγκεκριμένα μειώθηκαν κατά 17 οι πετρελαϊκές εγκαταστάσεις την εβδομάδα έως τις 25 Οκτωβρίου, περιορίζοντας..

Morgan Stanley: Ποιες εταιρείες θα επωφεληθούν από την κλιματική αλλαγή

Από το mononews.gr
Ο κόσμος πρέπει να δαπανήσει 50 δισεκατομμύρια δολάρια σε πέντε τομείς τεχνολογίας μέχρι το 2050 για να μειώσει τις εκπομπές και να επιτύχει το στόχο της συμφωνίας του Παρισιού για τον περιορισμό της υπερθέρμανσης του πλανήτη, ανέφεραν αναλυτές της Morgan Stanley σε μια έκθεση.

Για να μειωθούν οι καθαρές εκπομπές άνθρακα στο μηδέν, ο κόσμος θα πρέπει να εξαλείψει το ισοδύναμο 53,5 δισεκατομμυρίων τόνων διοξειδίου..

Το 59% των Ναυτιλιακών Χρησιμοποιεί Καύσιμα LSF

Από το energia.gr
Το 59% των ναυτιλιακών εταιρειών θα επιλέξει να χρησιμοποιήσει το νέο καύσιμο χαμηλής περιεκτικότητας σε θείο (lsf), ενώ οι υπόλοιπες επιλογές είναι η τοποθέτηση συστημάτων καθαρισμού καυσαερίων και εγκατάσταση μηχανής που μπορεί να χρησιμοποιεί το υγροποιημένο φυσικό αέριο ως καύσιμο.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Αντώνη Τσιμπλάκη στην Ναυτεμπορική, έω σήμερα υπολογίζονται ότι φτάνουν τα 2.600 τα πλοία στα οποία έχουν τοποθετηθεί συστήματα καθαρισμού καυσαερίων, ενώ 72 είναι τα πλοία στα οποία..

Η SOCAR σχεδιάζει επενδύσεις πολλών εκατομμυρίων δολαρίων στην Τουρκία για την αποθήκευση φυσικού αερίου

Από το worldenergynews.gr
Η SOCAR AQS, μια ολοκληρωμένη εταιρία διαχείρισης γεώτρησης και γεώτρησης στο Αζερμπαϊτζάν, θα διανοίξει 40 πηγάδια για την επέκταση της αποθηκευτικής ικανότητας στη μονάδα αποθήκευσης φυσικού αερίου της λίμνης Tuz, που βρίσκεται στο κέντρο της Ανατολίας, ανέφερε η Daily Sabah.

Σε μια αποκλειστική συνέντευξη στο πρακτορείο Anadolu (AA), ο γενικός διευθυντής της SOCAR AQS Ramin Isayev δήλωσε ότι..