Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013

Φταίνε οι διεφθαρμένοι και τεμπέληδες Έλληνες; Διαβάστε λοιπόν τώρα και την αλήθεια.

Untitled-11740
Στη 15ετία 1994 έως 2008, το δημόσιο χρέος της Ελλάδας, ως ποσοστό του ΑΕΠ (αυτό που έχει πραγματική αξία) παρέμενε σταθερό και περιστρεφόταν γύρω από το 110%. Σε απλά μαθηματικά αυτό σημαίνει ότι σ’ αυτά τα 15 χρόνια ξοδεύαμε όσα παράγαμε και η χώρα μας είχε πιστοληπτική ικανότητα ΑΑΑ. Τι συνέβη λοιπόν ξαφνικά το 2009; Τι ξαφνικό και εγκληματικό έκανε η κυβέρνηση Καραμανλή ώστε να στείλει τη χώρα στην χρεοκοπία; Γιατί δεν βγαίνει ο ίδιος να μας εξηγήσει;

Πρέπει ακόμα να μας προβληματίσει το γεγονός ότι αυτό που ονομάζεται πρόβλημα δημοσίου χρέους δεν εμφανίστηκε μόνο στην Ελλάδα το 2009, αλλά σε όλες της χώρες της ΕΕ ταυτόχρονα. Μέχρι τότε τόσο η Ελλάδα όσο και τα υπόλοιπα κράτη της Ευρώπης εξυπηρετούσαν κανονικότατα τα χρέη τους. 

Δυστυχώς, υπάρχει ένα φοβερό κοινό μυστικό μεταξύ των ευρωπαϊκών ελίτ που τώρα κάνουν κοινώς την «πάπια» σε βάρος των λαών τους και το οποίο μυστικό άρχισαν να το υποψιάζονται αλλά δεν το γνωρίζουν επακριβώς οι λαοί της Ευρώπης. Όπως ξέρουμε πλέον όλοι (και όσοι δεν το ήξεραν τους ανάγκασε η κρίση να το μάθουν), το χρήμα παράγεται από το χρέος που δημιουργούν οι ιδιωτικές τράπεζες, μέσω της χορήγησης των δανείων. Αυτό το πράγμα, μαζί με κάποια άλλα παράγωγα χρηματοπιστωτικά προϊόντα, δημιούργησαν μια δυσθεώρητη φούσκα χρέους, στα χέρια των ευρωπαϊκών τραπεζών που οδηγούσε με μαθηματική ακρίβεια σε κατάρρευση ολόκληρου του χρηματοπιστωτικού συστήματος στην ΕΕ και όχι μόνο.

Όπως διαβάζουμε σε άρθρο του δημοσιογράφου Γ. Δελαστίκ στην εφημερίδα «ΕΘΝΟΣ», το έτος 2009 οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις και η ΕΚΤ (προφανώς έπειτα από απαίτηση των ευρωπαϊκών ελίτ και κυρίως των τραπεζιτών), ξόδεψαν από 5 έως 8 τρισεκατομμύρια ευρώ (οι σχετικές μελέτες ποικίλουν για το ακριβές ποσό), προκειμένου να σώσουν τις γερμανικές, τις γαλλικές, τις αγγλικές κ.λ.π. τράπεζες της Ευρώπης. Τι έκαναν λοιπόν; Έκαναν το εξής απλό. Κρατικοποίησαν τα χρέη των ιδιωτικών τραπεζών. Και τούτο γιατί δεν κυβερνούν οι λαοί στην Ευρώπη αλλά οι ευρωπαϊκές ελίτ.  Επειδή η ΕΕ έχει περίπου 500 εκατομμύρια πληθυσμό, αποφάσισαν να επιβαρύνουν με 1000 ευρώ κάθε ευρωπαίο επί 10 χρόνια, για να βγουν 5 τρισεκατομμύρια ευρώ. Στην ουσία δηλαδή, αποφάσισαν να σκάσουν τη χρηματοπιστωτική φούσκα στα κεφάλια των απλών ανθρώπων. Αυτό ακριβώς γίνεται αυτή τη στιγμή σε όλη την ΕΕ και γι’ αυτό όλα ξεκίνησαν ξαφνικά το 2009. Η εφαρμογή του προγράμματος άρχισε από τους πιο αδύναμους κρίκους και κυρίως την Ελλάδα, χωρίς προς το παρόν να μπορεί να εξηγηθεί γιατί το δέχτηκε αυτό η κυβέρνηση Παπανδρέου.

Η Ελλάδα λοιπόν συνεχίζει να χρησιμοποιείται ως πειραματόζωο προκειμένου να τρομοκρατηθούν και να “συνετιστούν” οι υπόλοιποι ευρωπαϊκοί λαοί, ώστε να δεχτούν χωρίς πολλές διαμαρτυρίες αυτή την επιβάρυνση. Τα υπόλοιπα περί τεμπέληδων και διεφθαρμένων Ελλήνων είναι εντελώς παραμύθια και χρησιμοποιούνται για να μας ακυρώσουν. Επειδή «ουδείς αναμάρτητος» ανάμεσά μας, κατάφεραν με την προπαγάνδα να μας κάνουν να αισθανόμαστε όλοι ένοχοι, ενώ δεν είμαστε περισσότερο ένοχοι από τους Γερμανούς, Ιταλούς κ.λ.π.. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να προσπαθήσουμε να γίνουμε καλύτεροι, αλλά ο ίδιος λαός και με την ίδια νοοτροπία ήμασταν και στην 15ετία 1994 – 2008. Τι άλλαξε λοιπόν ξαφνικά και γίναμε τόσο εξευτελισμένοι σε όλη την Υδρόγειο;

Όσο όμως και αν υποφέρουν οι ευρωπαϊκοί λαοί για να διασώσουν το ιδιωτικό χρηματοπιστωτικό σύστημα, επειδή αυτό το σύστημα είναι αδιέξοδο, σε λίγα χρόνια θα καταλήξουμε στα ίδια. Γι’ αυτό, από εδώ από την Ελλάδα, από το κέντρο διεξαγωγής του πειράματος, θα πρέπει να τους εκπλήξουμε. Θα πρέπει να πρωτοστατήσουμε ώστε να ξεσηκωθούν οι λαοί της Ευρώπης από τα κάτω (η θέση των ελίτ είναι δεδομένη), ώστε να αλλάξουμε μοντέλο οικονομικής ζωής.

Πέτρος  Χασάπης 

ΠΗΓΗ:olympia.gr

Τι θα έχουμε του χρόνου; (Σκίτσο)



 ΠΗΓΗ:totekmirio.gr

Η Έκθεση του ΟΟΣΑ για την παγκόσμια οικονομία

 


ΠΗΓΗ:totekmirio.gr

ΜΕΓΑΛΗ "ΕΠΙΤΥΧΙΑ"...ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ Α.ΣΑΜΑΡΑ Κομισιόν: "Φθηνά δάνεια σε χώρες της ΕΕ που έχουν ανάγκη πλην Ελλήνων"


Την ίδια ώρα που ο Α.Σαμαράς παρακαλούσε την Α.Μέρκελ να του προσφέρει στήριξη για να μην πέσει, και έρθει στην εξουσία ο ΣΥΡΙΖΑ, εισπράττοντας λόγια "παρηγοριάς", η Κομισιόν αποφάσισε να χορηγεί φθηνά δάνεια σε όλους πλην Ελλάδος!

Η Κομισιόν είναι έτοιμη να χορηγήσει φθηνά δάνεια σε κράτη μέλη με αντάλλαγμα την εφαρμογή διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, σύμφωνα με έγγραφο της Ε.Ε. που έχει στην κατοχή του το Reuters.

Τα δάνεια θα είναι ελκυστικά γιατί θα έχουν επιτόκια χαμηλότερα από αυτά που μπορούν να βρουν οι κυβερνήσεις στην αγορά και οι κυβερνήσεις για να εξασφαλίσουν ένα τέτοιο δάνειο, τα κράτη μέλη πρέπει να συγκροτήσουν σχέδιο μεταρρυθμίσεων που θα εγκριθεί από τα υπόλοιπα κράτη μέλη της ευρωζώνης.


Όπως φαίνεται από το έγγραφο του Reuters, εξαιρείται η Ελλάδα, καθώς τα δάνεια δεν θα είναι διαθέσιμα σε χώρες που εφαρμόζουν πρόγραμμα διάσωσης ή εμφανίζουν υπερβολικές δημοσιονομικές ανισορροπίες. 

To έγγραφο θα αποτελέσει την βάση των συζητήσεων ανώτατων αξιωματούχων της ευρωζώνης οι οποίοι θα συναντηθούν στις Βρυξέλλες στις 26 Νοεμβρίου για να προετοιμαστούν για την Σύνοδο της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις 19 με 20 Δεκεμβρίου. 

Εδώ φαίνεται και η "επιτυχία" του ταξιδιού Α.Σαμαρά ο οποίος δεν κέρδησε τίποτα  "χειροπιαστό" κάτι που να μπορεί να "φάει" ο ελληνικός λαός ενώ η ΕΕ είναι διθέσιμη να βοηθήσει οποιοδήποτε μέλος της εκτός των Ελλήνων.

Από την πράξη αυτή, γίνεται αντιληπτό, ότι όλη αυτή η "παράτα" ενα κακοστημένο θέατρο για να δώσει κάποιο μήνα ανάσας στον πρωθυπουργό, και να στρέψει την αγωνία που έχει ο ελληνικός λαός για το "στομάχι" σε φρούδες ελπίδες.

Όποιος θυμάται την ταινία "Υδάτινος Κόσμος" όταν ο Ντένις Χόπερ είχε βάλει τους δικούς του να κωπηλατούν προς άγνωστη κατέυθυνση, τον ρωτάει ένα ςέμπιστός του. "Ξέρεις που πάμε; Οχι βέβαια αλλά μέχρι να το καταλάβουν θα κωπηλατούν για 2 μήνες και θα με αφήσουν ήσυχο".

Ακριβώς αυτό ήταν το ταξίδι του Α.Σαμαρά. Ελπίζει ότι θα συνεχίσουμε να τραβάμε "κουπί" για κάνα δίμηνο, και μετά θα σκεφτούν κάτι άλλο.

Αν η Μέρκελ ήθελε να μας βοηθήσει δεν θα μας εξαιρούσε από τον φθηνό δανεισμό, σαν να είμαστε οι "λεπροί" της ΕΕ, και ούτε ανυπεράσπιστους στις διαθέσεις των αγορών. Γιατί προφανώς δεν θέλει να ορθοποδήσουμε ποτέ, τα "ασημικά" αξίζουν πολύ περισσότερα από αυτά που μας δάνεισαν.

ΠΗΓΗ: defencenet.gr

Τι είναι τα επαγγελματικά ταμεία και τι ισχύει στην Ευρώπη

Oι ασφαλιστικές εταιρίες μπαίνουν στα επαγγελματικά ταμεία
Pιζικές αλλαγές με χρονικό ορίζοντα σε πρώτη φάση το B' τρίμηνο του 2014 και ολοκλήρωση εντός του χρόνου

Η σταδιακή είσοδος των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιριών στην κοινωνική ασφάλιση θα είναι το επόμενο βήμα στο όνομα της «διασφάλισης» των συντάξεων, που θα αλλάξει ριζικά το τοπίο στην κοινωνική ασφάλιση.

Πολλά κυβερνητικά στελέχη αλλά και η διοίκηση της Τράπεζας της Ελλάδας εκτιμούν ότι πρέπει να αναζητηθεί εδώ και τώρα διέξοδος για την αναπλήρωση μέρους της σύνταξης που χάνουν οι ασφαλισμένοι από τις συνεχείς μειώσεις αλλά και από την αλλαγή του τρόπου υπολογισμού των συντάξεων που θα συμβεί στην πλήρη μορφή του τα επόμενα χρόνια.

Σε πρώτη φάση τα επαγγελματικά ταμεία, θα ενταχθούν στον δεύτερο πυλώνα ασφάλισης ώστε πιο μαζικά να μπορούν επαγγελματικές ενώσεις, σωματεία και εργαζόμενοι να συνάπτουν επαγγελματικά συμβόλαια ασφάλισης. Αν δεν υπάρξει κάποια μεγάλη ανατροπή, αυτό αναμένεται να συμβεί το δεύτερο τρίμηνο του 2014, ημερομηνία που έχει αποφασιστεί να ανακοινωθεί η νομοθεσία σχετικά με την συμμετοχή της ιδιωτικής ασφάλισης στα επαγγελματικά ταμεία σύμφωνα με την τελευταία έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Xρονοδιάγραμμα

Στο χρονοδιάγραμμα των ενεργειών αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι στη διάρκεια του πρώτου τριμήνου του 2013 η Τράπεζα της Ελλάδα θα αξιολογήσει, την ικανότητα του ασφαλιστικού τομέα να αναλάβει ρόλο στην κοινωνική ασφάλιση και τα συνταξιοδοτικά συστήματα και ειδικότερα στα ιδιωτικά επαγγελματικά ταμεία, λαμβάνοντας υπόψη την υπό διαμόρφωση οδηγία Solvency II (υπηρεσίες επαγγελματικών συνταξιοδοτικών παροχών-οδηγία ΙΕΣΠ).

Στη βάση αυτής της αξιολόγησης, η Τράπεζα της Ελλάδος θα καταρτίσει κατάλογο των πρόσθετων αλλαγών στη νομοθεσία και την δομή της ελληνικής ασφαλιστικής βιομηχανίας, η οποία θα είναι έτοιμη να εγκριθεί το δεύτερο τρίμηνο του 2014. Στην ενδιάμεση έκθεση του διοικητή της ΤτΕ Γιώργου Προβόπουλου, αναφέρεται ειδικότερα ότι «στο πεδίο των δημοσιονομικών διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, κορυφαία υπήρξε η αναμόρφωση του ασφαλιστικού συστήματος (Ν. 3863/2010), η οποία στηρίζει τη βιωσιμότητα των δημόσιων οικονομικών. Ωστόσο, η μεταρρύθμιση συνεπάγεται μείωση του "ποσοστού αναπλήρωσης" για τις συντάξεις που παρέχονται από τον πρώτο πυλώνα (κοινωνική ασφάλιση), το οποίο μέχρι τώρα ήταν από τα υψηλότερα μεταξύ των χωρών του ΟΟΣΑ.

O δεύτερος πυλώνας

Γι' αυτό είναι απαραίτητη η ανάπτυξη του δεύτερου πυλώνα (της επαγγελματικής ασφάλισης), που είναι ακόμη ατροφικός, προκειμένου να ενισχυθεί η επάρκεια των συνολικών συνταξιοδοτικών παροχών».

Σχετικά με την εποπτεία της ιδιωτικής ασφαλιστικής αγοράς, σημειώνει μεταξύ άλλων ότι «την περίοδο που ακολουθεί, οι εταιρίες ιδιωτικής ασφάλισης πρέπει να λάβουν σημαντικές στρατηγικές αποφάσεις, οι οποίες συνδέονται τόσο με τις απαιτήσεις του επερχόμενου πλαισίου "Φερεγγυότητα ΙΙ" όσο και με την ενδεχόμενη δραστηριοποίησή τους στο δεύτερο πυλώνα κοινωνικής ασφάλισης, δηλαδή τη διαχείριση των επαγγελματικών ταμείων». H Tράπεζα της Eλλάδος, όπως αναφέρει στην έκθεσή της, κατά τη διάρκεια του 2012, «με συνεχείς εποπτικές παρεμβάσεις και σε στενή συνεργασία με όλους τους παράγοντες της αγοράς, συνέχισε να συμβάλλει στη σταδιακή αντιμετώπιση χρόνιων διαρθρωτικών αδυναμιών του τομέα της ιδιωτικής ασφάλισης και στη διαμόρφωση συνθηκών υγιούς ανταγωνισμού, που αποτελούν προαπαιτούμενα για την προσέλκυση των αναγκαίων κεφαλαίων για την ανάπτυξη της αγοράς υγείας». Iδιαίτερη έμφαση δόθηκε στον έλεγχο της πολιτικής τιμολόγησης των προϊόντων και των πρακτικών προσέλκυσης πελατείας, στις ενέργειες περιορισμού του κόστους λειτουργίας και αποζημιώσεων (π.χ. όσον αφορά το κόστος επισκευής των αυτοκινήτων και τις δαπάνες νοσηλείας που καταβάλλονται στα ιδιωτικά θεραπευτήρια), στην έγκαιρη είσπραξη των οφειλόμενων από τους διαμεσολαβητές ασφαλίστρων και εν γένει στη βελτίωση της κερδοφορίας, ως κύριου, αν όχι μοναδικού, μέσου κεφαλαιακής ενίσχυσης των εταιριών. Στις προτεραιότητες της εποπτείας της Τράπεζας της Ελλάδος εντάχθηκαν ακόμη η εξυγίανση του Επικουρικού Κεφαλαίου, η υλοποίηση της διαδικασίας ελέγχου των ανασφάλιστων οχημάτων, η αναβάθμιση του επιπέδου των προσφερόμενων από την ασφαλιστική διαμεσολάβηση υπηρεσιών, η οργάνωση και αποτελεσματική λειτουργία διαδικασιών διαχείρισης παραπόνων εντός των ασφαλιστικών επιχειρήσεων και η εν γένει βελτίωση του επιπέδου προστασίας των ασφαλισμένων-καταναλωτών.

Tι ισχύει στην Eυρώπη

Tι προβλέπει ο θεσμός

Ο θεσμός των επαγγελματικών ταμείων ανήκει στο Β' πυλώνα ασφάλισης και εισήχθη στη χώρα μας με το νόμο 3029/2002, το νόμο Ρέππα. Ο θεσμός όμως, λόγω της πληθώρας από ασάφειες που υπάρχει στο φορολογικό καθεστώς και των υψηλών εισφορών προς τα ταμεία από εργαζομένους και εργοδότες, έχει οδηγηθεί σε αποτυχία. Αυτή τη στιγμή λειτουργούν λίγα επαγγελματικά ταμεία, ενώ σε όλη την Ευρώπη τα επαγγελματικά ταμεία γνωρίζουν άνθηση, καθώς τα έντονα προβλήματα που παρατηρούνται στο καθεστώς κοινωνικής ασφάλισης αντιμετωπίζονται με ένα συνδυασμό διανεμητικού και κεφαλαιοποιητικού συστήματος.

Τα επαγγελματικά ταμεία είναι Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, που ιδρύονται προαιρετικά μεταξύ τουλάχιστον 100 εργαζομένων, αυτοαπασχολούμένων ή αγροτών και έχουν χαρακτήρα ανταποδοτικό. Εποπτεύονται από το υπουργείο Εργασίας και ελέγχονται από την Εθνική Αναλογιστική Αρχή και ορκωτούς ελεγκτές. Στην ουσία σκοπός τους είναι να συμπληρώσουν και να ενισχύσουν τη συνταξιοδοτική κατάσταση των εργαζομένων, που με τις σημερινές συνθήκες που καταγράφονται στα κοινωνικοασφαλιστικά συστήματα είναι ιδιαίτερα σημαντικός.

Τα καταστατικά των ταμείων επαγγελματικής ασφάλισης δεν επιτρέπεται να αποκλείουν την ασφάλιση των προσώπων που έχουν δικαίωμα να υπαχθούν σ' αυτά ή να θέτουν προϋποθέσεις που εισάγουν διακρίσεις μεταξύ των προσώπων που έχουν δικαίωμα υπαγωγής. Ο ασφαλισμένος έχει δικαίωμα να επιλέξει σε ποια ταμεία επαγγελματικής ασφάλισης θα υπαχθεί, στην περίπτωση που έχει δικαίωμα υπαγωγής σε περισσότερα ταμεία.

Τα ιδιωτικά κεφαλαιοποιητικά συστήματα λειτουργούν ήδη σε αρκετά κράτη-μέλη, μεταξύ των οποίων το Ηνωμένο Βασίλειο, οι Κάτω Χώρες, η Δανία και η Ιρλανδία. Επιπλέον, νομοθετικές αλλαγές σε άλλες χώρες, όπως η Ιταλία, η Ισπανία και η Γαλλία, παρέχουν τη δυνατότητα περαιτέρω εξελίξεων στο συγκεκριμένο τομέα.

 ΠΗΓΗ:dealnews.gr

ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ ΦΩΣΚΟΛΟΣ «Κρύβουν στο συρτάρι τα στοιχεία για τα κοιτάσματα νοτίως της Κρήτης»


Για απόκρυψη των αποτελεσμάτων των ερευνών για υδρογονάνθρακες νοτίως της Κρήτης, "ξεσκεπάζει" την κυβέρνηση ο ομότιμος καθηγητής του Πολυτεχνείου Κρήτης και σύμβουλος της καναδικής κυβέρνησης, Δρ. Αντώνης Φώσκολος.

Μην ξεχνάμε ότι κατά πολλούς τα κοιτάσματα νοτίως της Κρήτης έχουν το "ζουμί" αφού αναφέρονται ποσότητες που θα μπορούσαν να "ταϊσουν" ενεργειακά την Ευρώπη για 100 χρόνια.

Όπως καταγγέλλει ο ίδιος, μιλώντας στην εφημερίδα «ΠΑΤΡΙΣ», το υπουργείο Περιβάλλοντος κρύβει... στο συρτάρι τα στοιχεία που παρέδωσαν οι Νορβηγοί για τα κοιτάσματα, στις αρχές Νοεμβρίου, μετά τις σεισμικές έρευνες στο Ιόνιο και τη θαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης.

Ο κ. Φώσκολος αναφέρει πως «το υπουργείο κρύβει τα στοιχεία, κανένας δε λέει τί είπανε στο υπουργείο, τα κρύβουμε, τα βάζουμε στο συρτάρι, είναι ντροπή».

Όπως λέει, ανάλογη ιστορία είχε δημιουργηθεί με την έρευνα που είχαν πραγματοποιήσει οι Γάλλοι για τη λεκάνη του Ηροδότου το 2010 που έδειχνε ότι είχε κοιτάσματα. Ο κ. Φώσκολος, μάλιστα, όπως λέει, αναγκάστηκε να «κλέψει» τα στοιχεία, «το υπουργείο δε λέει τίποτα, μέχρι πότε θα κλέβουμε για να μαθαίνουμε; Δεν έχει δικαίωμα ο ελληνικός λαός να μάθει;», τονίζει.

Το υπουργείο, μέχρι σήμερα, κάνει λόγο για ενθαρρυντικά στοιχεία και για 15 οικόπεδα που θα δημιουργηθούν, χωρίς να διευκρινίζει τις ακριβείς τοποθεσίες.

Ο κ. Φώσκολος τονίζει πως «όλα γίνονται κρυφά, κάτω από το τραπέζι, τη στιγμή που όλοι μιλάνε για διαφάνεια» και καλεί την περιφέρεια Κρήτης αλλά και τους βουλευτές του νησιού να ενεργοποιηθούν.

Ο κ. Φώσκολος λέει χαρακτηριστικά πως «το θέμα είναι να μπορέσουμε να πάμε λίγο γρήγορα, όμως, φοβάμαι πολύ γιατί έχει περάσει πάνω από ενάμισης χρόνος για να υπογραφούν οι συμβάσεις, φανταστείτε να έρθουν μεγάλες εταιρείες και να περιμένουν την υπογραφή άντλησης. Αυτό κάνει η γραφειοκρατία στην Ελλάδα, για να αρχίσει η έρευνα είναι μεγάλες οι καθυστερήσεις, δεν επιτρέπεται, δεν ξέρω αν είναι σκόπιμο ή όχι. Έχεις μια Ελλάδα που πεινάει και προσπαθεί να σηκώσει κεφάλι και καθυστερείς την ανάσταση ενώ έχουν βρεθεί στόχοι και εταιρείες;». 

Ο κ.Φώσκολος σε παλιότερη συνέντευξή του είχε πει  "ότι έρευνες έχουν γίνει και από Νορβηγικά επιστημονικά σκάφη, ενώ η Νορβηγία συστηματικά αγοράζει ελληνικά ομόλογα, τονίζοντας επίσης ότι η Λεκάνη του Ηροδότου μοιράζεται γεωγραφικά μεταξύ Ελλάδας, Αιγύπτου, Κύπρου, Ισραήλ και Λιβάνου και κρύβει αποθέματα υδρογονανθράκων που ισοδυναμούν με την τριπλάσια παραγωγή της Αλάσκας"!

"Τα αποθέματα μεθανίου που βρίσκονται στο υπέδαφος της Κρήτης, επαρκούν γιά να κινήσουν για 10.000 χρόνια τα αυτοκίνητα του πλανήτη! "

«Η νότια και νοτιοανατολική θαλάσσια περιοχή της Κρήτης παρουσιάζει τις υψηλότερες πιθανότητες εντοπισμού υδρογονανθράκων, κυρίως φυσικού αερίου. Νότια της Κρήτης, όπου υπάρχουν εννέα λασποηφαίστεια, οι επιστημονικές ενδείξεις μιλούν για πολύ μεγάλα αποθέματα υδρογονανθράκων, που πιθανώς να προσεγγίζουν και το 1,5 τρισ. κυβικά μέτρα. Νοτιοανατολικά της Κρήτης εκτείνεται το ελληνικό τμήμα της λεκάνης του Ηροδότου, όπου τα αποθέματα υπολογίζονται ακόμα μεγαλύτερα και μπορεί να αγγίζουν τα 2 τρισ. κυβικά μέτρα, κατ’ αντιστοιχία με τις ανακαλύψεις φυσικού αερίου στον Κώνο του Νείλου, που έχουν γίνει από τις εταιρίες SHELL και BP, και τις προβλέψεις των πιθανών αποθεμάτων φυσικού αερίου στο κυπριακό τμήμα της λεκάνης του Ηροδότου, που εφάπτεται του ελληνικού τμήματος» εξηγεί ο κ. Φώσκολος.

Οπότε είναι απορίας άξιον το γιατί δεν ανακοινωνονται τα αποτελέσματα των ερευνών. Σε μια περίοδο που διεξάγεται οικονομική γενοκτονία στην χώρα, αριθμούμε χιλιάδες θύματα αυτοκτονιών, περιουσίες ρευστοποιούνται, και άνθρωποι μένουνε στον δρόμο ενώ πριν ήταν νοικοκυραίοι, η κυβέρνηση κάνει ότι είναι δυνατό για να καθυστερήσει οτιδήποτε έχει σχέση με παραγωγή υδρογονανθράκων.

Μήπως όμως δεν είναι αφέλεια, και ανικανότητα, αλλά σχεδιασμός; Μήπως όταν όλοι θα έχουμε φτάσει στο απροχώρητο, θα εμφανιστούν οι Γερμανοί και θα μας πουν "σας χαρίζουμε μέρος του χρέους (γιατί πάντα θελουμε να χρωστάτε) αλλάδώστε μας την εκμετάλευση του πλούσιου υπεδάφους σας"; Kαι έτσι θα παραδώσουμε ανυπολόγιστο πλούτο, για να μας χαριστούν χρέη που ο ελληνικός λαός έχει ξεπληρώσει 5 φορές τουλάχιστον.

Μας χρωστάνε αποζημιώσεις και Κατοχικό Δάνειο, και οχι μόνο δεν μας τα δίνουν αλλά θέλουν να μας πάρουν και την ενεργειακή μας "αποθήκη". Ότι μας δάνεισαν το θέλουν πίσω στο 15πλάσιο. Αλλά αυτό δεν θα το τολμούσαν να το σκεφτούν αν δεν είχαν ντόπιους συνεργάτες, μια νεοταξική "ελληνική"κυβέρνηση, και υπόδουλα νεοταξικά ΜΜΕ.


ΠΗΓΗ: defencenet.gr

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ.....

Πρώτη εβδομάδα κερδών μετά από 7 εβδομάδες απωλειών για το αργό


Με αρνητικό πρόσημο έκλεισε την Παρασκευή το αργό, αλλά κατάφερε κέρδη στην εβδομάδα μετά από 7 διαδοχικές εβδομάδες απωλειών. 

Η αγορά βλέπει τις προμήθειες του αργού να αυξάνονται για εννέα διαδοχικές εβδομάδες, και οι traders προσπαθούν να ζυγίσουν τις προοπτικές προσφοράς και ζήτησης εν μέσω συζητήσεων για την απόσυρση των έκτακτων μέτρων στήριξης της οικονομίας από τη Fed. 

Ειδικότερα, το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Ιανουαρίου υποχώρησε κατά 0,64% κλείνοντας στα 94,84 δολάρια το βαρέλι. 

Η τιμή του πιο ενεργού συμβολαίου ενισχύθηκε κατά 1,2% στην εβδομάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία της FactSet.


ΠΗΓΗ:capital.gr