Παρασκευή 10 Ιουλίου 2020

Η Άγκυρα αυξάνει τις αγορές LNG - Η Ρωσία έχασε τη θέση της ως κορυφαίος προμηθευτής φυσικού αερίου της Τουρκίας


Ο αγωγός Blue Stream που παραδίδει ρωσικό αέριο στην Τουρκία, που πρόκειται να ξαναρχίσει μετά τη συντήρηση τον Μάιο, παραμένει αδρανής, ανέφεραν πηγές στο Reuters την Παρασκευή, καθώς η Άγκυρα αυξάνει τις αγορές υπερψυγμένου φυσικού αερίου για την αντικατάσταση προμηθειών από τη Gazprom.

Οι σχέσεις μεταξύ της Ρωσίας και της Τουρκίας, ένας από τους μεγαλύτερους καταναλωτές φυσικού αερίου της Μόσχας, έχουν επιβαρυνθεί τα τελευταία χρόνια σε μια σειρά ζητημάτων, όπως συγκρούσεις στη Συρία και τη Λιβύη, καθώς και το καθεστώς της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη.

Δεδομένου ότι οι τιμές..

Έκθεση Γραφείου του Πρωθυπουργού της Φινλανδίας για τους υπόηχους των αιολικών. Τι δεν έψαξε και τι δεν βρήκε.


Πριν δυο μήνες, στις 7/5, ανέβασα την ανάρτηση Φινλανδία: συγκλονιστικά ευρήματα από μελέτη για τα προβλήματα υγείας απ' τους υπόηχους των ανεμογεννητριών. Γρήγορα την ανεβάσατε στις πιο δημοφιλείς απαρχής, θα τη βρείτε στη δεξιά στήλη του ιστολόγιου. Σήμερα θα δούμε τη συνέχεια, την αντίδραση του Γραφείου του Φινλανδού Πρωθυπουργού. Η Σκανδιναβία έχει μια διαφορετική αντίληψη για τη λειτουργία των θεσμών, σε σχέση με την Κολομβία των Βαλκανίων. Όταν το Γραφείο του Φινλανδού Πρωθυπουργού έλαβε γνώση της μελέτης της Φινλανδικής Ένωσης Περιβαλλοντικής Υγείας (SYTe) για τους υπόηχους, δεν κάλεσε την αδελφή του Πρωθυπουργού να της δώσει πρόγραμμα, προκειμένου αυτή ν' αμβλύνει τις αντιδράσεις των κατοίκων ενάντια στα αιολικά. Αντίθετα ανέλαβε το ίδιο το Γραφείο του Πρωθυπουργού τη δουλειά αυτή και μάλιστα με επιστημονικοφανή τρόπο, καθώς...

ΙΕΑ: Η ζήτηση για πετρέλαιο θα εξαρτηθεί από το πώς θα εξελιχθεί η πανδημία


Η Διεθνής Υπηρεσία Ενέργειας (ΙΕΑ) προβλέπει ελαφρώς βελτιωμένη ζήτηση πετρελαίου παγκοσμίως για το 2020, αλλά δηλώνει ότι πολλά εξαρτώνται από το πώς θα εξελιχθεί η πανδημία.

"Η πρόσφατη αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού και η εισαγωγή μερικών lockdowns, προκαλεί περισσότερη αβεβαιότητα για τις προβλέψεις", αναφέρει η παγκόσμια αρχή ενέργειας στο report του Ιουλίου.

Η ΙΕΑ εκτιμά ότι η παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου το 2020 θα διαμορφωθεί..

Ανοίγει τον Αύγουστο το data room για τη ΔΕΠΑ Εμπορίας


Με στόχο έως το τέλος του 2020 να έχουν κατατεθεί δεσμευτικές προσφορές από τους ενδιαφερόμενους για την εξαγορά της ΔΕΠΑ Εμπορίας, το ΤΑΙΠΕΔ προωθεί τις σχετικές διαδικασίες και όπως φαίνεται εντός του Αυγούστου ανοίξει το data room και οι υποψήφιοι θα αποκτήσουν πρόσβαση στα οικονομικά στοιχεία της εταιρίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες το ΤΑΙΠΕΔ έχει ήδη αποστείλει στους υποψηφίους που έχουν προκριθεί στον δεύτερο γύρο, το προσύμφωνο εμπιστευτικότητας (confidentiality agreement) και έχει λάβει τις σχετικές...