Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2013

Καρχιμάκης: Ο πρωθυπουργός σιωπά για τον σύμβουλό του που είναι στη λίστα Λαγκάρντ


Καρχιμάκης: Ο πρωθυπουργός σιωπά για τον σύμβουλό του που είναι στη λίστα Λαγκάρντ

Σαφείς αιχμές κατά του Αντώνη Σαμαρά αφήνει ο Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου ΠΑΣΟΚ αναφορικά με το πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του πρωθυπουργού και τα λεγόμενά του για τους «μεγαλοσχήμονες».
Σε κείμενό του που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα «Πάμε Μαζί» ο Μιχάλης Καρχιμάκης ασκεί κριτική στον πρωθυπουργό τονίζοντας ότι στους «μεγαλοσχήμονες» ανήκει και ο σύμβουλός του επί διεθνών θεμάτων το όνομα του οποίου εμφανίζεται στη «λίστα Λαγκάντ» να έχει σε κοινό λογαριασμό με άλλους πέντε εκατομμύρια ευρώ.
«Και για το οποίο σιωπάτε» συνεχίζει ο κ. Καρχιμάκης και προσθέτει «Αυτός κατά τα λεγόμενα σας θα πιαστεί; Θα λογοδοτήσει;».
Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο του Μιχάλη Καρχιμάκη:
«Καλημέρα κ.Πρωθυπουργέ και καλή μας χρονιά με δύναμη και πάνω απ’ όλα υγεία .
Στους μεγαλοσχήμονες που αναφερθήκατε στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμα σας,ότι θα λογοδοτήσουν μήπως ανήκει και ο σύμβουλος σας επι διεθνών θεμάτων που εμφανίζεται στη λίστα Λαγκάρντ να έχει ο ίδιος σε κοινό λογαριασμό με άλλους (5)πέντε εκατομμύρια ευρω;
Και για το οποίο σιωπάτε….
Αυτός κατά τα λεγόμενα σας θα πιαστεί; Θα λογοδοτήσει;» 
ΠΗΓΗ:papaioannou-giannis.net

ΣΤΗΝΕΤΑΙ ΣΚΗΝΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟΥ "RED FLAG" με 100 μαχητικά στη Μεσόγειο από ισραηλινή και αμερικανική Αεροπορία




Πάνω από 100 μαχητικά αεροσκάφη θα συμμετάσχουν προσεχώς σε νέα άσκηση της Aεροπορίας του Ισραήλ (IAF), η οποία για πρώτη φορά θα διεξαχθεί με τη συμμεχτοχή συμμαχικών χωρών από το ΝΑΤΟ και ενδεχομένως άλλες γειτονικές χώρες της περιοχής.

Πρόκειται για εξέλιξη ιδιαίτερα σημαντική, καθώς κάτι ανάλογο δεν έχει συμβεί στο παρελθόν, προμηνύοντας εξελίξεις που σχετίζονται τόσο με τη συνεχίζόμενη κρίση στη γειτονική Συρία, όσο και με διατυπωμένες απειλές των Ισραηλινών που έχουν δηλώσει οτι θα πλήξουν εγκαταστάσεις του συριακού Στρατού - ιδίως όσες εμπλέκονται με χημικά όπλα.

Η διεξαγωγή μικτών αεροπορικών επιχειρήσεων είναι - ως γνωστόν - άγνωστη λέξη για τους ισραηλινούς, οι οποίοι ανέκαθεν βασίζονταν σε αυτόνομη δράση της IAF, προκειμένου να αντιμετωπίσουν απειλές που σχετίζονταν με την Εθνική τους Ασφάλεια.

Η περίπλοκη κατάσταση που διαμορφώνεται στη Συρία με την παρέμβαση της Μόσχας - αλλα κυρίως της Τεχεράνης - ίσως να οδηγήσουν στην πιθανότητα διεθνούς παρέμβασης για την επίλυση της κρίσης, προκειμένου να αντισταθμιστούν οι αντιρήσεις των δύο αυτών χωρών που έχουν ρητά διατυπώσει οτι δεν θα ανεχτούν μονομερείς ενέργειες και στρατιωτική παρέμβαση. Ιδίως από το Ισραήλ.
Το Ιράν επίσης έχει απειλήσει σε αντίποινα σε περίπτωση βομβαρδισμού στόχων μέσα στο έδαφος της Συρίας από την IAF, γεγονός που εγγείρει τον κινδυνο μιας γενικότερης ανάφλεξης στη Μέση Ανατολή χωρίς κανείς να μπορεί να προβλέψει σε ποιο σημείο μπορεί να φτάσουν.
Τι θα συνέβαινε όμως σε περίπτωση που το Ισραήλ δεν αποφάσιζε να επέμβει από μόνο του αλλά στο πλαίσιο μιας πολυεθνικής επιχείρησης όπως στη Λιβύη και το Αφγανιστάν;
Όπως ανέφερε τηλεοπτικό σταθμός στο Ισραήλ, μαχητικά αεροσκάφη από διάφορες αεροπορικές δυνάμεις, αναμένεται να μεταβούν στη χώρα στο προσεχές διάστημα για να λάβουν μέρος στην άσκηση με την ονομασία "Blue Plug,". Σημειώνεται οτι οι χώρες που συμμετέχουν στην άσκηση δεν έγιναν γνωστές και χαρακτηρίζεται προς το παρόν ως "απόρρητη πληροφορία" 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η τρίτη δόση μοιράζεται στα κόμματα




  Η τρίτη δόση, για το 2012, κατανέμεται στα πολιτικά κόμματα, ύψους 7.720.000 ευρώ, σύμφωνα με κοινή απόφαση του υπουργού Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα.
  Όπως αναφέρεται στην απόφαση, το ποσό διατίθεται ως η γ’ δόση του 2012, στο πλαίσιο της ετήσιας τακτικής χρηματοδότησης των πολιτικών κομμάτων, για την οικονομική τους ενίσχυση και ερευνητικούς και επιμορφωτικούς σκοπούς.
  To  ΠΑΣΟΚ λαμβάνει 3.107.705 ευρώ, η ΝΔ 2.429.469 ευρώ, το ΚΚΕ 746.737 ευρώ, ο ΛΑΟΣ 622.748 ευρώ, ο ΣΥΡΙΖΑ 556.005 ευρώ και οι Οικολόγοι – Πράσινοι 257.333 ευρώ.
  Πρέπει να επισημανθεί, πως στην απόφαση σημειώνεται, ότι η χρηματοδότηση «προκύπτει από το ποσοστό εγκύρων ψηφοδελτίων που συγκέντρωσαν τα πολιτικά κόμματα, που συμμετείχαν στις αντίστοιχες εκλογές του έτους 2009».
ΠΗΓΗ:defencenet.gr

Guardian: «Το 2013 είναι η χρονιά του πεπρωμένου της Ελλάδας»




Η οικονομική κρίση στην Ελλάδα απέχει πολύ από το τέλος της, αναφέρει το δημοσίευμα, σημειώνοντας ότι το 2013 θα είναι ένα κρίσιμο έτος κατά τη διάρκεια του οποίου θα φανεί αν η χώρα θα παραμείνει ή όχι στην ευρωζώνη.
  Οι επόμενοι κρίσιμοι 12 μήνες θα καθορίσουν το μέλλον της χώρας, σύμφωνα με τον Guardian. «Αν και οι Έλληνες κατάφεραν να συμφωνήσουν για πρώτη φορά με τη Γερμανίδα Καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ, ωστόσο, η ίδια, στο Πρωτοχρονιάτικο μήνυμά της, μας ενημέρωσε ότι απέχουμε κατά πολύ από το τέλος της οικονομικής κρίσης που πλήττει τη Γηραιά Ήπειρο», τονίζει το άρθρο..
  «Έπειτα από πέντε χρόνια συνεχούς ύφεσης, ο αδύναμος κρίκος της Ευρωζώνης μπαίνει στο 2013 με την ανεργία να αγγίζει το 26%, έναν στους τρεις πολίτες να ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας και εν αναμονή πιο σκληρών μέτρων λιτότητας», τονίζει η εφημερίδα, επικαλούμενη δήλωση του υπουργού Οικονομικών Γ. Στουρνάρα, ο οποίος είχε πει στους Financial Times πως η Ελλάδα δεν έχει διαφύγει τελείως τον κίνδυνο οικονομικής κατάρρευσης.
  Ιδιαίτερης βαρύτητας για τις εξελίξεις στην Ελλάδα αναμένονται να είναι και οι γερμανικές εκλογές του Σεπτεμβρίου. Μόνο τότε, σημειώνει το δημοσίευμα, θα μπορέσει μια νέα κυβέρνηση στην Γερμανία να λάβει την οδυνηρή απόφαση της διαγραφής του τεράστιου ελληνικού χρέους
ΠΗΓΗ:defencenet.gr

Τέλος η φοροδιαφυγή για τους Ιταλούς




Σε πλήρη λειτουργία τίθεται από σήμερα ένα σύστημα πληροφορικής του ιταλικού υπουργείου Οικονομικών το οποίο έχει στόχο να εντοπιστεί ένας σημαντικός αριθμός φοροφυγάδων. Ιταλικά μέσα ενημέρωσης αποκάλεσαν το νέο αυτό πρόγραμμα «Σέρπικο» (από το όνομα του πρωταγωνιστή γνωστής αμερικανικής αστυνομικής τηλεοπτικής ταινίας), «θανάσιμο όπλο», «μεγάλο αδελφό» ή «μπαζούκα».
  Το πρόγραμμα θα έχει πρόσβαση στους τραπεζικούς λογαριασμούς των Ιταλών, και θα παρακολουθεί κάθε κίνηση που ξεπερνά το ποσό των τα 1.000 ευρώ.
  Κάθε δευτερόλεπτο, ο εξυπηρετητής αυτός είναι σε θέση να επεξεργάζεται 24.200 διαφορετικές πληροφορίες από όλες τις περιοχές της χώρας. Οι έρευνες βασίζονται στον Αριθμού Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ) και τον Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) κάθε Ιταλού φορολογούμενου, με έμφαση στις περιπτώσεις εκείνες στις οποίες το βιοτικό επίπεδο δεν συμπίπτει με το συνολικό ποσό που δηλώνεται ως φορολογητέο στην εφορία.
  Για τον καθορισμό του πραγματικού εισοδήματος των πολιτών θα συνυπολογίζονται τα στοιχεία που σχετίζονται με την καθημερινή τους ζωή και τον ελεύθερο τους χρόνο: από το πόσα δαπανούν π.χ. για το γυμναστήριο μέχρι τα στεγαστικά τους δάνεια ή τα έξοδά τους για διακοπές εντός και εκτός εθνικών συνόρων.
  Κατά τους μέχρι τώρα υπολογισμούς, η φοροδιαφυγή στην Ιταλία αγγίζει τα 130 δισεκατομμύρια ευρώ το χρόνο.
  Από σήμερα και στο εξής, όσοι λαμβάνουν ειδοποίηση του ιταλικού υπουργείου Οικονομικών ότι τους βαρύνουν υποψίες για φοροδιαφυγή θα πρέπει να προσκομίζουν αποδεικτικά στοιχεία που να αποδεικνύουν την αθωότητά τους.
  Ως σήμερα, ο εντοπισμός ενοχοποιητικών στοιχείων ήταν αρμοδιότητα της οικονομικής αστυνομίας και των εφοριακών.
ΠΗΓΗ: defencenet.gr

Ποιοι δικαιούνται φθηνό ρεύμα


Ποιοι δικαιούνται φθηνό ρεύμα
Οι επικείμενες αυξήσεις στα τιμολόγια του ρεύματος θα επιφέρουν νέες μεγάλες επιβαρύνσεις στου καταναλωτές...
Ωστόσο, η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας αναμένεται να διευρύνει τις προϋποθέσεις υπαγωγής των καταναλωτών στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο της ΔΕΗ και να δώσει έτσι ανάσα σε χιλιάδες νοικοκυριά.
Με τα Κοινωνικά Τιμολόγια της ΔΕΗ οι καταναλωτές μπορούν να κερδίσουν ονομαστική έκπτωση από 10% έως και 20% στον λογαριασμό του ηλεκτρικού, εφόσον η κατανάλωση είναι εντός του προκαθορισμένου, από το υπουργείο Περιβάλλοντος πλαισίου.
Ποιοι είναι οι δικαιούχοι
-Άτομα με χαμηλό εισόδημα (ΚΟΤ1 δικαιούνται έκπτωση 10%).
• Να έχουν οικογενειακό εισόδημα μικρότερο από το ατομικό αφορολόγητο των μισθωτών - συνταξιούχων, δηλαδή τις 12.000.
-Τρίτεκνοι (ΚΟΤ1 δικαιούνται έκπτωση 10%).
•Θα πρέπει ο αιτών να είναι τρίτεκνος με οικογενειακό εισόδημα μικρότερο από το ατομικό αφορολόγητο όριο της κατηγορίας των τριτέκνων δηλαδή 23.500 ευρώ.
-Άτομα με αναπηρία (ΚΟΤ2 δικαιούνται έκπτωση 20%).
•Θα πρέπει ο αιτών είναι άτομο με αναπηρία μεγαλύτερη από 67% ή άτομο που το βαρύνουν προστατευόμενα μέλη με αναπηρία μεγαλύτερη από 67% και τo οικογενειακό εισόδημα του να είναι μικρότερο από το ατομικό αφορολόγητο όριο, όπως αυτό διαμορφώνεται, με τον συνυπολογισμό όλων των ατόμων της οικογενείας με αναπηρία 67% και άνω.
-Μακροχρόνια άνεργοι (ΚΟΤ2 δικαιούνται έκπτωση 20%).
•Θα πρέπει ο αιτών είναι άνεργος για τουλάχιστον 12 συνεχόμενους μήνες στις 30 Νοεμβρίου του 2010 με οικογενειακό εισόδημα μικρότερο από τις 12.000 ευρώ
 ΠΗΓΗ:.newsbomb.gr

DIE WELT "Η επαναγορά του ελληνικού χρέους ήταν σκηνοθετημένη"




Η διάσωση των Ελλήνων ήταν σκηνοθετημένη προς επίτευξη της διάσωσης των τραπεζών και μόνο, σύμφωνα με τον Γερμανό σχολιαστή Χένρικ Μ. Μπρόντερ, ο οποίος σε άρθρο του στην σημερινή Die Welt ισχυρίζεται πως η Γερμανία είναι συνυπεύθυνη για τα δεινά των Ελλήνων.
Ο Μπρόντερ καλείς τους Γερμανούς να επιδείξουν επιτέλους  ευσπλαχνία στην Ελλάδα  καθώς όπως λέει, ότι αντί να βοηθά σκέφτεται το ίδιον όφελος και δεν βοηθά τη χώρα η οποία «μέσω της πολιτικής αυστηρής λιτότητας που της επιβάλλεται από την τρόικα οδηγείται στην οικονομική εξόντωση».
Ο Χένρικ Μ. Μπρόντερ χρησιμοποιεί το παράδειγμα του Χότζα που άφηνε νηστικό το γάιδαρό του προκειμένου να κάνει οικονομία και όταν εκείνος πέθανε από την πείνα μονολόγησε «τι κρίμα, πέθανε εκεί που είχε αρχίσει να συνηθίζει χωρίς φαγητό».
Σύμφωνα με τον Γερμανό δημοσιογράφο και συγγραφέα, ο Χότζας είναι η τρόικα και ο γάιδαρός του η Ελλάδα.
«Η Ελλάδα οδηγείται στο θάνατο μέσω της λιτότητας και μάλιστα από αυτούς που είναι συνυπεύθυνοι για την κατάστασή της», παρατηρεί, τονίζοντας ότι στόχος, η αποτροπή της κατάρρευσης, όχι της Ελλάδας, αλλά των τραπεζών.
Δεν παραλείπει επίσης να κατηγορήσει τη Γερμανία για την πώληση εξοπλιστικών συστημάτων στην Ελλάδα, παρόλο που η χώρα δεν διαθέτει τους οικονομικούς πόρους για την αγορά τους και τον φαύλο κύκλο της χρηματοδότησης της χώρας με σκοπό να εξυπηρετούνται τα οικονομικά συμφέροντα των πωλητών και των τραπεζών.
Μάλιστα, όπως λέει ο Χένρικ Μ. Μπρόντερ, η διάσωση της χώρας είναι σκηνοθετημένη.
«Είναι μέρος της σκηνοθεσίας όταν προσποιούμεθα ότι 'εμείς' βοηθούμε τους Έλληνες με νέα δισεκατομμύρια κάθε φορά, προκειμένου να σταθεροποιήσουν την οικονομία τους… Αυτοί που προσφέρουν βοήθεια βοηθούν κυρίως τους εαυτούς τους προκειμένου να παραμείνουν στο παιγνίδι» αναφέρει. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Πλοίο της Shell προσάραξε στην Αλάσκα




 Την Δευτέρα το βράδυ λόγω κακοκαιρίας προσάραξε, στις ακτές της Αλάσκας, πλοίο με τρυπάνι της πετρελαϊκής εταιρίας Shell.
  Σύμφωνα με ανακοίνωση των αξιωματούχων της εταιρίας και της κυβέρνησης, το πλοίο “Kulluk” ξέφυγε από την πορεία του και χτύπησε σε βράχια κοντά στο νησί Κόντιακ.
  Με βοήθεια της Αμερικανικής Ακτοφυλακής, τα 18 μέλη του πληρώματος, λόγω των κινδύνων από τις κακές καιρικές συνθήκες, είχαν ήδη εγκαταλείψει το πλοίο από το Σάββατο, καθώς στην περιοχή οι άνεμοι είχαν ταχύτητα 100 χιλιόμετρα την ώρα και στον Κόλπο της Αλάσκας η στάθμη της θάλασσας είχε ανέβει κατά 11 μέτρα.
  Ωστόσο μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για διαρροή πετρελαίου και για ρύπανση.
ΠΗΓΗ:defencenet.gr

Μείωση ΕΦΚ σε πετρέλαιο θέρμανσης ζητά ο κλάδος



Την άμεση μείωση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης ζητούν οι επαγγελματικές ενώσεις του κλάδου, σε κοινή τους ανακοίνωση όπου υπογραμμίζουν και την επιβάρυνση από τις ξυλόσομπες και τα τζάκια. 
Στην ανακοίνωση, που υπογράφουν, η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος (Ο.Β.Ε.), η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ), η Ένωση Εμπόρων Υγρών Καυσίμων Ν. Αττικής, το Επαγγελματικό Σωματείο Εμπόρων Καυσίμων & Εκμεταλλευτών Σταθμών Αυτ/των Ν.Θεσσαλονίκης «Ο Μέγας Αλέξανδρος» και το Σωματείο Εμπόρων Υγρών Καυσίμων Θεσσαλονίκης «Άγιος Δημήτριος», αναφέρονται τα εξής:  
Στο οικονομικό έγκλημα σε βάρος της κοινωνίας και των εσόδων του Δημοσίου, που συντελείται εφέτος με την αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης, προστίθεται και το έγκλημα σε βάρος της δημόσιας υγείας και του περιβάλλοντος. 
Το νέφος από τα τζάκια και τις ξυλόσομπες που καλύπτει κάθε βράδυ τον ουρανό της Αττικής συνιστά άμεση απειλή για την υγεία των πολιτών. 
Μία από τις δεκάδες πηγές που αναφέρονται στο πρόβλημα που δημιουργεί η καύση του ξύλου στην υγεία των πολιτών στην ατμόσφαιρα, εντός και εκτός σπιτιών είναι το Ινστιτούτο Τεχνολογίας και Εφαρμογών Στερεών Καυσίμων του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης.
Σύμφωνα με το Ινστιτούτο «η καύση στερεών καυσίμων σε ανοιχτές εστίες ή απλές σόμπες, πέρα από την εξαιρετικά χαμηλή ενεργειακή απόδοση (5-18%), παράγει εξαιρετικά υψηλά επίπεδα εκπομπών επικίνδυνων για την υγεία». Στους ρύπους που εκπέμπονται από μια απλή ξυλόσομπα περιλαμβάνονται το διοξείδιο του άνθρακα, σωματίδια, βενζένιο, 1,3-βουταδιένιο και φορμαλδεϋδη σε επίπεδα πολύ πάνω από τα ανώτατα επιτρεπόμενα. 
Το ίδιο το ΥΠΕΚΑ ανακοίνωσε εξάλλου ότι στην Αθήνα καταγράφηκαν ασυνήθιστα υψηλά επίπεδα αιωρούμενων σωματιδίων, ενώ επισημαίνει ότι η καύση συνθετικών προϊόντων ξυλείας (όπως μελαμίνες, νοβοπάν, κόντρα πλακέ), ξύλων βαμμένων ή εμποτισμένων με χημικές ουσίες, καθώς και πλαστικών ή ελαστικών υλικών, επιβαρύνει τόσο την υγεία του χρήστη των εστιών καύσης από ρύπανση του εσωτερικού περιβάλλοντος, όσο και το εξωτερικό περιβάλλον. 
Έφτασε η ώρα που η κυβέρνηση πρέπει να αναγνωρίσει το προφανές: ότι δηλαδή η αύξηση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης έχει καταδικάσει χιλιάδες νοικοκυριά να κρυώνουν και έχει αναγκάσει χιλιάδες επίσης πολίτες να επιστρέψουν στα «παραδοσιακά» μέσα θέρμανσης, θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία τους και το περιβάλλον. Τα δάση ξυλεύονται ανεξέλικτα, η ατμόσφαιρα επιβαρύνεται και τα έσοδα του Δημοσίου κατακρημνίζονται αφού οι πωλήσεις πετρελαίου θέρμανσης έχουν σχεδόν εκμηδενιστεί. 
Μπροστά στην τραγική κατάσταση που δημιουργείται είναι αναγκαία η ανακούφιση των καταναλωτών και του περιβάλλοντος με άμεση επιστροφή στο προηγούμενο κατώτατο ύψος του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης (21 ευρώ/1.000 λ.) και ταυτόχρονο άνοιγμα διαλόγου για την οριστική λύση του προβλήματος".  
ΠΗΓΗ:euro2day.gr

Παραιτήθηκε από το ΤΑΙΠΕΔ η Ελένη Παπακωνσταντίνου




Την παραίτησή της από το Συμβούλιο Εμπειρογνωμόνων του ΤΑΙΠΕΔ υπέβαλε μετά την δημοσιοποίηση της νέας λίστας Λαγκάρντ, στην οποία περιλαμβάνεται το όνομά της, η Ελένη Παπακωνσταντίνου, ξαδέρφη του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου.
Πρόκειται για την πρώτη αντίδραση από την πλευρά των συγγενών του κ. Παπακωνσταντίνου που βρίσκονται στην λίστα, καθώς μέχρι τώρα δεν έχει υπάρξει κάποια επίσημη ανακοίνωση.
Η Ελένη Παπακωνσταντίνου είναι κόρη του Μιχάλη Παπακωνσταντίνου, πρώην υπουργού Εξωτερικών της κυβέρνησης Μητσοτάκη και έχει ένα ιδιαίτερα «γεμάτο» βιογραφικό, ενώ σημειώνει πως τα χρήματα στο λογαριασμό που διατηρεί στην τράπεζα HSBC είναι προϊόν νόμιμων εισοδημάτων. 
ΠΗΓΗ:topontiki.gr

ΤΟ ΚΑΚΟ ΠΟΔΑΡΙΚΟ ΤΟΥ 2013 !...



Και για όποιον δεν κατάλαβε οι διαβεβαιώσεις της κυβερνητικής τρόϊκας περί "των τελευταίων μέτρων λιτότητας", δεν είναι τίποτα άλλο από μπούρδες !
Νέα μέτρα θαρθούν οπωσδήποτε οι Σαμαροβενιζελοκούβελοι το ξέρουν, πολύ καλά, αυτό και απλά ψεύδονται ασύστολα 
Η πρώτη είδηση που έρχεται από την Ευρωπαϊκή ΄Ενωση, πρωτοχρονιάτικα, μιλάει για κάτι που εδώ "στο Ελλάδα", όταν αποφασίστηκε, το περάσαμε "στο ντούκου", απασχολημένοι, όντες, με άλλα πράγματα...
Πρόκειται για την άμεση και υποχρεωτική εφαρμογή του "Δημοσιονομικού Συμφώνου", το οποίο είναι αυτό, που - εδώ είμαστε και θα το δούμε - θα ...φταίει, για τα όποια, από δω και πέρα, μέτρα ληφθούν.
Το λεγόμενο Δημοσιονομικό Σύμφωνο έχει επικυρωθεί από τις 16 εκ των 25 χωρών-μελών της ΕΕ που το αποδέχθηκαν. Η Βρετανία και η Τσεχία αποφάσισαν να μην υιοθετήσουν το σύμφωνο, που ούτως ή άλλως είναι νομικά δεσμευτικό για τις χώρες που ανήκουν στην Ευρωζώνη.
 Μόνον οι χώρες που έχουν επικυρώσει το Δημοσιονομικό Σύμφωνο θα μπορούν να ζητήσουν κεφάλαια από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ΕΜΣ), το μόνιμο ταμείο 'διάσωσης' της ΕΕ.
Το Σύμφωνο υπαγορεύει ότι οι χώρες που το έχουν κυρώσει πρέπει να ενσωματώσουν τον λεγόμενο χρυσό κανόνα, τους ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς, στα Συντάγματά τους, ενώ προβλέπει επίσης την δημιουργία αυτόματων διορθωτικών μηχανισμών -περικοπές δαπανών, αυξήσεις φόρων - όταν ο στόχος αυτός δεν επιτυγχάνεται. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΝΑΒΙΩΝΕΙ Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΡΜΑΔΑ Εμείς ανταλλακτικά, οι Τούρκοι αεροπλανοφόρο! Βαριές οι ευθύνες για τον αφοπλισμό της χώρας




Ενώ σήμερα συνεδριάζει το ΚΥΣΕΑ προς έγκριση της προμήθειας 67 kit κινητήρων F-100-29 PW  των F-16, μια προμήθεια που εκκρεμεί από το 2007, και που έχει ως αποτέλεσμα την καθήλωση του μεγαλύτερου μέρους, του στόλου των F-16 της Π.Α την Πέμπτη, 3 Ιανουαρίου πραγματοποιείται στην Τουρκία σύσκεψη υπό την προεδρία του Ρ. Τ.  Ερντογάν στο υπουργείο Άμυνας με τη συμμετοχή της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας, προκειμένου να αποφασιστεί το σχέδιο για τη δημιουργία του πρώτου τουρκικού αεροπλανοφόρου.
Καλό είναι οι κυβερνώντες να λάβουν υπόψη τους ότι αύριο αποφασίζεται και τυπικά η ναυπήγηση του νέου τουρκικού  αεροπλανοφόρου αξίας 3 δισ. δολλαρίων.
Το θέμα του τουρκικού αεροπλανοφόρου το είχε αποκαλύψει η "ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ" από το καλοκαίρι του 2008. Βέβαια για την Τουρκία προκύπτει θέμα με την παραγγελία των 100 F-35 A καθότι αυτά που θα μπορούν να αποπροσγειώνονται καθέτως είναι τα F-35 B πράγμα που σημαίνει ότι θα πρέπει να υπάρξει νέα παραγγελία, ή να υπάρξει τροποποίηση της υπάρχουσας.
Προφανώς ανακύπτουν κρίσιμες εθνικές και πιθανόν ποινικές ευθύνες για τους κυβερνώντες που αποφασίζουν για την αμυντική θωράκιση της χώρας. Η Τουρκία επιχειρεί να μετατραπεί σε μία παγκόσμια δύναμη, με την κατασκευή του αεροπλανοφόρου αξίας 3 δισ δολαρίων και μήκους 220 μέτρων αεροπορικού διαδρόμου, ενώ την ίδια στιγμή η Ελλάδα παραπαιει μεταξύ ανταλλακτικών και καυσίμων για τα αεροπορικά και ναυτικά της μεσα.
Η απόσταση στο θέμα των εξοπλισμών η οποία χωρίζει πλέον τις δύο χώρες Ελλάδα και Τουρκία είναι τεράστια. Αυτό όμως που έχει ιδιαίτερη σημασία είναι πως η παντελής απουσία οράματος, στόχων και φιλοδοξίας απο την Ελλάδα, κάτι που δεν λείπει καθόλου απο την τουρκική πλευρά.
Πιο συγκεκριμένα το συμβούλιο της αμυντικής βιομηχανίας αναμένεται να εξετάσει τις προσφορές από τρις όμιλους επιχειρήσεων , Koç, Kalkanoğlu και Kalkavan σύμφωνα με τον τουρκικό Τύπο οι οποίες διαγωνίζονται για την σχεδίαση και ναυπήγηση του σκάφους.
 ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η τιμή του πετρελαίου θα διατηρηθεί άνω των 100 δολαρίων ολόκληρη τη χρονιά



«Η τιμή του βαρελιού πετρελαίου του πρότυπου μείγματος τύπου Μπρεντ θα διατηρηθεί άνω των 100 δολαρίων ΗΠΑ καθ’ όλη τη διάρκεια του νέου έτους 2013, παρά τη μεγάλη αύξηση της εξόρυξης πετρελαίου στη Βόρεια Αμερική λόγω του κύματος της σχιστολιθικής “επανάστασης”».
Αυτήν την πρόβλεψη έκανε σήμερα η εφημερίδα του Λονδίνου Financial Times. Η αύξηση των όγκων της παραγωγής πετρελαίου στις ΗΠΑ και τον Καναδά θα καλύψει τη μείωση της εξόρυξής του σε μια σειρά χώρες και πρωτίστως στη Νορβηγία και τη Μ.Βρετανία λόγω της εξάντλησης των αποθεμάτων στη Βόρειο Θάλασσα», επισημαίνει η εφημερίδα. Η μέση τιμή του βαρελιού του μείγματος Μπρεντ θα κινηθεί αυτή τη χρονιά στα 109,3 δολάρια, γράφει η εφημερίδα.
ΠΗΓΗ: defencenet.gr  

ΥΠΟΙΚ: Με Τεχνολογίες Ιχνηθέτησης Καυσίμων η Καταπολέμηση του Λαθρεμπορίου




Από τις 28 Δεκεμβρίου έχει ξεκινήσει η δημόσια τεχνική διαβούλευση του Υπουργείου Οικονομικών για την παρακολούθηση και διαχείριση ιχνηθέτησης καυσίμων. Εκτιμάται ότι με την υλοποίηση και εφαρμογή της σχετικής τεχνολογίας θα περιοριστεί το λαθρεμπόριο καυσίμων. 
Η διαβούλευση που έθεσε σε ισχύ η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του ΥΠΟΙΚ θα ολοκληρωθεί έως τις 23 Ιανουαρίου με στόχο την αποτύπωση των απαιτήσεων των τεχνολογιών ιχνηθέτησης καυσίμων. Οι απαιτήσεις αυτές εν συνεχεία θα αποτελέσουν μέρος των τεχνικών προδιαγραφών αξιολόγησης τεχνολογιών ιχνηθέτησης καυσίμων μαζί με τις απαιτήσεις διεργαστηριακού ελέγχου ο οποίος θα διενεργηθεί με τον συντονισμό του Γενικού Χημείου του Κράτους.
Βάση της διαβούλευσης είναι το πόρισμα “Αποτύπωση Απαιτήσεων Τεχνολογιών Ιχνηθέτησης Καυσίμων” της Ομάδας Εργασίας «για τη σχεδίαση, υλοποίηση και παρακολούθηση ολοκληρωμένου συστήματος ιχνηθέτησης καυσίμων» (βλ. εδώ) που συγκροτήθηκε με την υπ.αριθ. πρωτ. Δ6Α1145541ΕΞ2012 – 19.10.2012 απόφαση.
Όπως αναφέρεται στο πόρισμα, σε πιλοτική φάση αναμένεται ο ιχνηθέτης να προστίθεται μόνο στο πετρέλαιο ναυτιλίας σε διυλιστήρια, φορολογικές αποθήκες, ή δεξαμενές εταιρειών εμπορίας.
Ο ιχνηθέτης θα διατίθεται από τον προμηθευτή ως καθαρή ουσία ή ως διάλυμα συγκεκριμένης συγκέντρωσης και θα παραδίδεται από τον προμηθευτή έτοιμος προς χρήση χωρίς να χρειάζεται η αραίωση του διαλύματος, παρασκευή κάποιου μίγματος.
Ο ιχνηθέτης θα είναι αβλαβής για τον άνθρωπο και το περιβάλλον και θα είναι συμβατός με τα άλλα συστατικά των καυσίμων για να μην προκαλεί προβλήματα στους κινητήρες των οχημάτων και να μην αλλοιώνει τις ιδιότητες των καυσίμων.
Βασική παράμετρος είναι ο ιχνηθέτης να μη μπορεί να αφαιρεθεί ή να καταστραφεί με τρόπους οικονομικά συμφέροντες.
 ΠΗΓΗ:energia.gr

Χρηματοδότηση 56 Δις προς τον ΔΕΣΦΑ για Τέσσερα Μεγάλα Έργα Φυσικού Αερίου




Ενέκρινε το υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων επιχορηγήσεις προς τον Διαχειριστή Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου (ΔΕΣΦΑ ΑΕ) ύψους 55,7 εκατ. ευρώ για τέσσερα μεγάλα επενδυτικά έργα στις υποδομές φυσικού αερίου.
Τα χρηματοδοτούμενα έργα είναι ο σταθμός συμπίεσης φυσικού αερίου στη Νέα Μεσημβρία, ο αγωγός φυσικού αερίου υψηλής συμπίεσης προς Αλιβέρι, ο σταθμός συμπαραγωγής ηλεκτρισμού- θερμότητας στη Ρεβυθούσα και ο αγωγός φυσικού αερίου υψηλής πίεσης Άγιοι Θεόδωροι- Μεγαλόπολη.
Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε, η γενική γραμματεία Επενδύσεων και Ανάπτυξης ζήτησε με έγγραφό της από την Τράπεζα της Ελλάδος την αποδέσμευση κονδυλίου 55.686.851,57 ευρώ το οποίο αποτελεί το μερίδιο της κοινοτικής συμμετοχής για τα έργα αυτά που είτε έχουν ήδη ολοκληρωθεί με κεφάλαια του ΔΕΣΦΑ είτε βρίσκονται σε φάση κατασκευής.
Για τον αγωγό φυσικού αερίου υψηλής συμπίεσης Άγιοι Θεόδωροι- Μεγαλόπολη, που βρίσκεται υπό κατασκευή, εγκρίθηκε ποσό κατανομής 7.349.404,04 ευρώ, ποσό 3.494.894,67 ευρώ εγκρίθηκε για τον σταθμό συμπαραγωγής ηλεκτρισμού- θερμότητας στη Ρεβυθούσα, ποσό 23.449.169,67 ευρώ εγκρίθηκε για τον αγωγό φυσικού αερίου υψηλής συμπίεσης προς Αλιβέρι και ποσό 21.393.383,19 ευρώ εγκρίθηκε για τον σταθμό συμπίεσης φυσικού αερίου στη Νέα Μεσημβρία Θεσσαλονίκης. 
ΠΗΓΗ:energia.gr