Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2012

ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΕΥΘΥΝΟΝΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΤΩΝ ΕΛΠΕ



Η χρονιά που κλείνει, όπως και αναμενόταν, ήταν ιδιαίτερα δύσκολη και με πολλές προκλήσεις. Περισσότερο από κάθε άλλη φορά νοιώσαμε την πίεση από την αγορά και από την έλλειψη ρευστότητας, που προήλθε από συνδυασμό πολλών εξωγενών παραγόντων, αλλά και της ολοκλήρωσης του κύκλου των μεγάλων επενδύσεών μας της πενταετίας 2008 – 2012.
Κατά τη διάρκεια όμως του 2012 οι άνθρωποι στα ΕΛΠΕ λειτούργησαν πέρα και πάνω από τις "ζώνες άνεσής" τους και απέδειξαν πως ενωμένοι και συνεργαζόμενοι σαν συνάδελφοι, εστιασμένοι στο όραμα της ανάπτυξης και της ανταγωνιστικότητας, δεσμευμένοι στην επίτευξη των συγκεκριμένων στόχων τους και αφοσιωμένοι στην εργασία τους, αντιμετώπισαν τις προκλήσεις, ξεπέρασαν τις δυσκολίες και με ασφάλεια οδήγησαν τον Όμιλό μας στην επίτευξη ικανοποιητικών αποτελεσμάτων, για μια ακόμη χρονιά.
Πιστεύω επίσης ότι, το 2012 θα παραμείνει στην ιστορία του Ομίλου μας σαν μια χρονιά – σταθμός.
Οι ζωές των εταιρειών, όπως και των ανθρώπων, σηματοδοτούνται συνήθως από λίγα μεν, αλλά πολύ σημαντικά γεγονότα. Γεγονότα που προσδιορίζουν την πορεία τους και αποτελούν εφαλτήριο για την περαιτέρω εξέλιξή τους. Ένα τέτοιο γεγονός για την εταιρεία μας ήταν και η ολοκλήρωση του μεγάλου έργου εκσυγχρονισμού και η λειτουργία του αναβαθμισμένου διυλιστηρίου της Ελευσίνας. Συγχαίρουμε όλοι μας και ευχαριστούμε τους ανθρώπους της Ομάδας Έργου, της Ομάδας Start-up, της Ομάδας Λειτουργίας, της Ομάδας Συντήρησης καθώς και της Ομάδας Διακίνησης και ΥΑΠΕ των ΒΕΕ.
Πολλά συγχαρητήρια αρμόζουν και στους ανθρώπους της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών, που κατόρθωσαν μέσα στις πλέον αντίξοες μακροοικονομικές συνθήκες να διαχειριστούν τη ρευστότητα και τη χρηματοδότηση του Ομίλου μας και να ολοκληρώσουν με επιτυχία την αναχρηματοδότηση των τραπεζικών δανείων. Το ίδιο ισχύει και για τους ανθρώπους της Γενικής Διεύθυνσης Εφοδιασμού και Εμπορίας, που σε συνεργασία με τους συναδέλφους τους στα Διυλιστήρια, σε συνθήκες χρηματοπιστωτικής "ασφυξίας", διατήρησαν τον απρόσκοπτο εφοδιασμό με αργό πετρέλαιο και ξεκίνησαν δυναμικά τις νέες εξαγωγές από τις ΒΕΕ.
Όλα αυτά επετεύχθησαν συνδυάζοντας, εργατικότητα, επαγγελματισμό, τόλμη, καινοτομία, αφοσίωση και επιμονή.
Όμως θέλω να τονίσω, πως τα ίδια χαρακτηριστικά και τις ίδιες αρετές έδειξαν όλοι οι άνθρωποί μας από άκρη σ’ άκρη στον Όμιλό μας.
Θέλω να σας ευχαριστήσω όλους, γιατί σε μια χρονιά γεμάτη προκλήσεις και δυσκολίες, δεν περιοριστήκατε μόνο στη διεκπεραίωση της ιδιαίτερα απαιτητικής καθημερινότητας αλλά τολμήσατε με αφοσίωση, θάρρος, αυταπάρνηση και καινοτομία να βελτιώσετε διεργασίες και διαδικασίες, να λειτουργήσετε τις ΒΕΑ και τις ΒΕΘ με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα, να εξασφαλίσετε οικονομίες σε προμήθειες και πόρους, να ξεκινήσετε νέες δραστηριότητες, να ικανοποιήσετε τις απαιτήσεις των πελατών μας ακόμη καλύτερα, να αυξήσετε τα μερίδιά μας σε όλες τις αγορές μας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, να περιορίσετε τους πιστωτικούς και χρηματοοικονομικούς κινδύνους, να βελτιώσετε ακόμη περισσότερο τις περιβαλλοντικές μας επιδόσεις και την ασφάλεια των εγκαταστάσεων και των διεργασιών μας και πολλά άλλα ακόμη.
Για μια ακόμη χρονιά όλοι οι άνθρωποι των ΕΛΠΕ αγωνίστηκαν για την ανάπτυξη και τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητάς μας. Για μια ακόμη χρονιά αξίζει όλοι σας να νοιώσετε υπερήφανοι για τις αποδόσεις σας και τις επιτυχίες σας.
Σας ευχαριστώ όλους από καρδιάς!
Το 2013 που ξεκινά σε λίγες μέρες, δεν θα είναι εύκολο. Στην εσωτερική αγορά θα συνεχίσουμε να αντιμετωπίζουμε τον περιορισμό στη ζήτηση και οξύτατο ανταγωνισμό. Στις διεθνείς αγορές η ύφεση και η χαμηλή ανάπτυξη, σε συνδυασμό με τη λειτουργία νέων ή εκσυγχρονισμένων διυλιστηρίων και τον αυξημένο ανταγωνισμό στη ΝΑ Ευρώπη και τη Μεσόγειο, θα συνεχίσουν να πιέζουν τα περιθώρια διύλισης και εμπορίας και να επιδεινώνουν την ευμεταβλητότητά τους.
Πιστεύω όμως παράλληλα, πως το 2013 θα είναι η χρονιά που η πατρίδα μας θα αρχίσει αργά αλλά σταθερά να βγαίνει από τη βαθειά ύφεση.
Εμείς στα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ έχουμε, μετά από αρκετά χρόνια ομαδικής και σκληρής προσπάθειας, θέσει στέρεες βάσεις για το μέλλον. Όμως, δεν επιτρέπεται ούτε λεπτό εφησυχασμού αλλά αντίθετα χρειάζεται συνεχής και έντονη προσπάθεια από όλους μας για να εξασφαλίσουμε την ενίσχυση και τη συνεχή ανάπτυξη του Ομίλου μας.
Για μας στα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ το 2013 θα είναι η χρονιά που, μένοντας σταθεροί στην πορεία μας για Βιώσιμη Ανάπτυξη και Ανταγωνιστικότητα, θα πρέπει παράλληλα να εντατικοποιήσουμε τις προσπάθειές μας για την επίτευξη ΑΡΙΣΤΕΙΑΣ παντού, στη λειτουργία των διυλιστηρίων, στην εγχώρια και διεθνή εμπορία, στη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού μας, στην εταιρική διακυβέρνηση και βεβαίως στην εταιρική κοινωνική ευθύνη.
Μετά από αρκετά χρόνια συνεχών επενδύσεων στα διυλιστήρια, στην εγχώρια και διεθνή εμπορία και στην ηλεκτροπαραγωγή, επενδύσεις που ξεπέρασαν τα 2.8 δισεκατομμύρια Ευρώ, χρειάζεται τώρα να εστιάσουμε τις προσπάθειές μας στην περαιτέρω ανάπτυξη των ανθρώπων μας, στη βελτιστοποίηση των εσωτερικών διαδικασιών μας και στην περαιτέρω ανάπτυξη της εξωστρέφειάς μας και της καινοτομίας.
Πέρα από σύγχρονα και ασφαλή διυλιστήρια, από αναβαθμισμένα και ποιοτικά πρατήρια και από αποτελεσματικά εργοστάσια χημικών και ηλεκτροπαραγωγής, πρέπει πρωτίστως να φροντίσουμε να έχουμε τους καλύτερους και τους πιο ικανοποιημένους από την εργασία τους και τις σταδιοδρομίες τους ανθρώπους.
Πρέπει λοιπόν να φροντίσουμε για καλύτερη, συχνότερη και αποτελεσματικότερη επικοινωνία μεταξύ μας, για συνεχή εκπαίδευση και σωστή διαχείριση της εξέλιξης των εργαζομένων μας ώστε να έχουν ικανοποιητικές και ενδιαφέρουσες σταδιοδρομίες αλλά και για την εμπέδωση μιας ενιαίας κουλτούρας. Μιας κουλτούρας που προωθεί και αναγνωρίζει την ακεραιότητα, τον επαγγελματισμό, τη δέσμευση, την εξωστρέφεια και την ηγεσία σε κάθε άνθρωπο και σε κάθε θέση.
Ένα εργασιακό περιβάλλον που να προάγει την αξιοκρατία, την πρωτοβουλία, την ομαδική εργασία, την καινοτομία, τη σωστή κρίση και τον εστιασμό στα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα παντού!
Το 2013 είναι επίσης η χρονιά που σκοπεύουμε να αναπτύξουμε πιο δυναμικά, με ανταγωνιστικότητα και εξωστρέφεια, τις δραστηριότητές μας στην έρευνα για υδρογονάνθρακες στην Ελλάδα καθώς και στις τεχνικές συμβουλευτικές υπηρεσίες (ΑΣΠΡΟΦΟΣ).
Είναι, τέλος, η χρονιά που θα αυξηθεί σημαντικά ο εξαγωγικός μας προσανατολισμός καθώς προϋπολογίζεται πως πάνω από 55% της παραγωγής μας θα διατεθεί σε αγορές εκτός Ελλάδος.
Θέλω να τονίσω ότι, είμαστε πλέον μια από τις μεγαλύτερες και πιο σύγχρονες εταιρείες διύλισης και εμπορίας πετρελαιοειδών στην Ευρώπη, με διυλιστική ικανότητα πάνω από 350 χιλιάδες βαρέλια την ημέρα, με παρουσία σε επτά χώρες και με πάνω από 2.000 πρατήρια. Η ηγετική αυτή θέση φέρνει μαζί της και πολύ μεγάλη ευθύνη για όλους μας.
Ευθύνη απέναντι στην κοινωνία, όπου πρέπει να συμπεριφερόμαστε σαν ένας ξεχωριστός και υπεύθυνος εταιρικός πολίτης με έμπρακτη ευαισθησία προς τους συνανθρώπους μας. Ευθύνη απέναντι στην εθνική μας οικονομία, όπου καλούμαστε να προσφέρουμε ανάπτυξη, εξαγωγές, απασχόληση, καινοτομία και να υποστηρίξουμε την έξοδο της πατρίδας μας από την κρίση. Αυτές οι προκλήσεις είναι μεγάλες, γι αυτό σας καλώ όλους και όλες να εργαστούμε μαζί με δυναμισμό, κέφι και μεράκι για να πάμε τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ακόμη πιο μπροστά, ακόμη πιο ψηλά.
Πρέπει στο τέλος του 2013 να νοιώσουμε όλοι ξανά υπερήφανοι για τα επιτεύγματά μας.
Εύχομαι σε όλους σας και στις οικογένειές σας, Καλή Χρονιά με υγεία, ευτυχία και προκοπή.
Με εκτίμηση,
Γιάννης Κωστόπουλος

H τιμή του πετρελαίου το 2013 μπορεί να απογειωθεί


нефть аляска нефть добыча аляска 2011 декабрь коллаж
Το 2012 η τιμή του πετρελαίου εκινείτο μεταξύ 92 και 125 δολαρίων το βαρέλι. Η «Φωνή της Ρωσίας» ετοίμασε τη δική της πρόγνωση για τις πετρελαϊκές τιμές την επόμενη χρονιά. Το 2013 η μέση τιμή του πετρελαίου θα κινηθεί περίπου στα 100 δολάρια, ωστόσο εάν εκραγεί η κατάσταση στη Μέση Ανατολή, το πετρέλαιο είναι δυνατόν να χτυπήσει και την «οροφή» των 200 δολαρίων, υποστηρίζουν οι ειδικοί.
Κατά τη διάρκεια ολόκληρου του 2012 οι τιμές των ενεργειακών πηγών κινούνταν σε ευνοϊκό για την παγκόσμια οικονομία εύρος, χωρίς ισχυρές υποχωρήσεις και ανόδους. Ο αναλυτής του χρηματιστικού ομίλου «Καπιτάλ» Βιτάλι Κριουκόφ επισημαίνει:
Κατά μέσο όρο η τιμή του πετρελαίου πρέπει να αναμένεται στο επίπεδο των 100 δολαρίων. Αλλά νομίζω ότι οι διακυμάνσεις των τιμών θα είναι πολύ έντονες, καθώς τους τελευταίους μήνες ασκούν σημαντική επιρροή οι γεωπολιτικοί παράγοντες και την επόμενη χρονιά τίποτε δεν θα αλλάξει από αυτήν την άποψη.
Ωστόσο αυτό το σενάριο δεν θα ισχύσει εάν η κατάσταση στην Εγγύς και Μέση Ανατολή τεθεί εκτός ελέγχου. Ο εμπειρογνώμονας της Nomos Bank Ντενίς Μπορίσοφ είναι πεπεισμένος ότι σε αυτήν την περίπτωση το πετρέλαιο είναι σε θέση να σπάσει ρεκόρ στην τιμή του:
Οι εκλογές στις ΗΠΑ ολοκληρώθηκαν και τώρα το ιρανικό ζήτημα μπορεί ξανά να βρεθεί στην ημερήσια διάταξη. Εάν εξελιχθούν τα πλέον αρνητικά σενάρια, οι τιμές μπορούν να συμπεριφερθούν απρόβλεπτα και να ανυψωθούν έως και τα 200 δολάρια.
Άλλος ένας σημαντικός παράγοντας, που καθορίζει την τιμή του πετρελαίου, θα αποτελέσει η επενδυτική δραστηριότητα σε διάφορες περιοχές του κόσμου στον τομέα της εξόρυξης υδρογονανθράκων. Ο ειδικός Βιτάλι Κριούκοφ επισημαίνει...... 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Οι αποκρατικοποιήσεις έχουν τον πρώτο λόγο




Αποφασιστικής σημασίας θα είναι η ορθή ολοκλήρωση του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων και ειδικά αυτών που αφορούν τον ΟΠΑΠ, τη ΔΕΠΑ και των ΕΛ.ΠΕ. αφού αν δεν εισπραχθούν μέρος ή το σύνολο των 2,6 δισ. ευρώ που έχουν προγραμματιστεί θα πρέπει να αντικατασταθούν μέχρι το Σεπτέμβριο, με νέα επώδυνα μέτρα.
Στις προτεραιότητες για το πρώτο τρίμηνο η δεύτερη φάση για το πρώην Διεθνές Κέντρο Ραδιοτηλεόρασης - IBC στο Μαρούσι.
Αυτός είναι και ο βασικός λόγος για τον οποίον το πρόγραμμα είναι «εμπροσθοβαρές» τόσο σε ό,τι αφορά τις πρωτοβουλίες όσο και σε ό,τι αφορά τα έσοδα. Το πρόγραμμα του 2013 θα αποτελέσει πρόκριμα και για την επίτευξη των στόχων για έσοδα αποκρατικοποιήσεων αφού σύμφωνα με στελέχη του Ταμείου αν δεν πετύχει το πρόγραμμα του επόμενου χρόνου θα οδηγηθούμε σε νέο μνημόνιο πριν το τέλος του χρόνου.
Το Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου με βάση τη συμφωνία που έχει κάνει με τους δανειστές μας αναμένει έσοδα 2,3 δισ. ευρώ από την πώληση μεριδίων κρατικών εταιρειών και άλλα 300 εκατ. ευρώ από την αξιοποίηση ακίνητης περιουσίας.
Πρωταγωνιστικό ρόλο στη συγκέντρωση των εσόδων από την πώληση συμμετοχών του Δημοσίου θα παίξει η ολοκλήρωση της πώλησης του 34,5% του ΟΠΑΠ, η αποκρατικοποίηση της ΔΕΠΑ και της θυγατρικής της ΔΕΣΦΑ και μαζί η πώληση του35,5% που κατέχει σήμερα το Δημόσιο στον όμιλο των Ελληνικών Πετρελαίων.
Αν δεν ολοκληρωθούν αυτές οι αποκρατικοποιήσεις είναι αδύνατο ακόμη και να προσεγγιστεί ο στόχος του 2013, αφού ούτε το σταδιακό τίμημα από την εταιρεία για τα Κρατικά Λαχεία με την προκαταβολή των 190 εκατ. ευρώ ούτε και το ετήσιο τίμημα για το IBC μπορούν να καλύψουν τη διαφορά.
Τα υπόλοιπα 300 εκατ. ευρώ αναμένεται να προέλθουν από την προώθηση όλων των επιμέρους φιλέτων του δημοσίου. Συγκεκριμένα αναμένεται να υπάρξει θετική κατάληξη με τις πωλήσεις έξι μεγάλων εμπορικών ακινήτων στο εξωτερικό και το δεύτερο μέρος του τιμήματος για το διεθνές κέντρο ραδιοτηλεόρασης (IBC). Επίσης αναμένεται θετική κατάληξη και από τη θετική κατάληξη των διαγωνισμών για την Κασσιόπη της Κέρκυρας και την περιοχή Αφάντου στη Ρόδο.
 ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Επιδόματα παρουσίας, laptop και μπόνους ύψους 1, 8 εκατ. ευρώ σε υπαλλήλους της "Καρέλια"



Εξαίρεση στον κανόνα της κρίσης η καπνοβιομηχανία "Καρέλια". Έκτακτες οικονομικές ενισχύσεις σε όλους τους εργαζομένους, μετά τα υψηλά κέρδη. Ποια είναι αυτά
Στην Ελλάδα της κρίσης, των Μνημονίων και των περικοπών σε μισθούς και συντάξεις, υπάρχουν και επιχειρήσεις που αποτελούν λαμπρό παράδειγμα και την ελπίδα ότι κάτι μπορεί να αλλάξει προς το καλύτερο.
Συγκεκριμένα, στην Καπνοβιομηχανία "Καρέλια", όσο τα έσοδα αυξάνονται, τόσα περισσότερα τα μπόνους που αποδίδονται στους εργαζομένους.
Οι επενδύσεις της Καπνοβιομηχανίας για το 2012 ανέρχονται στο ποσό των 7 εκατ. ευρώ και η εταιρία αποφάσισε να αποδώσει 1.8 εκατ. ευρώ σε επιπλέον παροχές προς τους εργαζομένους.
Τη σχετική ανακοίνωση πραγματοποίησε ο Διευθύνων Σύμβουλος, κ. Ανδρέας Καρέλιας, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην πρωτοχρονιάτικη εορτή των εργαζομένων της εταιρείας, η οποία έλαβε χώρα σήμερα Σάββατο στην Καλαμάτα.
Στις παροχές που ανακοίνωσε ο κ. Καρέλιας στους εργαζόμενους, περιλαμβάνονται:
* Επίδομα χειμερινής στολής € 200 για κάθε εργαζόμενο στην Εταιρεία.
* Eπίδομα παρουσίας θα είναι φέτος € 850.00. Tο δικαιούνται όσοι δεν έλειψαν ούτε μία μέρα από την εργασία τους.
* Ο κάθε εργαζόμενος, που έχει παιδιά που σπουδάζουν σε κρατικό πανεπιστήμιο ή ΤΕΙ, θα λάβει έκτακτη οικονομική ενίσχυση € 1.400.
* Οι εργαζόμενοι, των οποίων τα παιδιά τους πέτυχαν στις παραπάνω σχολές μέσα στο 2012, θα λάβουν επιπλέον ενίσχυση € 500.00.
* Παράλληλα, η Εταιρεία θα κάνει δώρο έναν υπερσύγχρονο φορητό υπολογιστή σε κάθε παιδί που πέτυχε την εισαγωγή του σε μία από τις παραπάνω σχολές μέσα στο 2012.
* Εργαζόμενοι με μηνιαίες αποδοχές πάνω από 1.700 ευρώ, θα λάβουν έκτακτη οικονομική ενίσχυση € 750.00
* Εργαζόμενοι με μηνιαίες αποδοχές μεταξύ 1200.00 και 1699.00 ευρώ, θα λάβουν ενίσχυση € 1.500. Όσοι από αυτούς όμως έχουν από 3 ανήλικα παιδιά και πάνω, θα λάβουν επιπλέον € 700.00
* Εργαζόμενοι με μηνιαίες αποδοχές έως 1.200 ευρώ, θα λάβουν € 2.500.00. Όσοι ανήκουν σε αυτήν την κατηγορία και έχουν από 2 ανήλικα παιδιά και πάνω, θα λάβουν επιπλέον 400.00 για κάθε ανήλικο παιδί. 
ΠΗΓΗ news247.gr

Υποχρεωτική χρήση καρτών για όλες τις συναλλαγές εξετάζει η κυβέρνηση


Υποχρεωτική χρήση καρτών για όλες τις συναλλαγές εξετάζει η κυβέρνηση

Το Υπουργείο Οικονομικών επεξεργάζεται σχέδιο για την υποχρεωτική χρήση χρεωστικών ή πιστωτικών καρτών στις συναλλαγές των πολιτών.
Σύμφωνα με την Καθημερινή το σχέδιο αυτό έχει ολοκληρωθεί και σε πρώτη φάση, το όριο των συναλλαγών για το οποίο θα απαιτείται χρεωστική ή πιστωτική κάρτα θα είναι τα 500 ευρώ (από 1.500 ευρώ σήμερα) και πιθανόν μέσα στο 2013 να μειωθεί περαιτέρω.
Όπως αναφέρουν στελέχη του υπουργείου, το πρώτο τρίμηνο του έτους όλες οι επιχειρήσεις και κάποιοι ελεύθεροι επαγγελματίες θα πρέπει να προμηθευτούν το σχετικό μηχάνημα (POS) με το οποίο γίνονται οι συναλλαγές μέσω καρτών.
Ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης, μιλώντας στην Καθημερινή τονιζει ότι εξετάζεται η παροχή κινήτρων στους καταναλωτές για τη χρήση μέσων ηλεκτρονικής πληρωμής, προκειμένου να υπάρξει μεγαλύτερη διαφάνεια στις συναλλαγές και να καταπολεμηθεί η φοροδιαφυγή. 
ΠΗΓΗ:iefimerida.gr

ΕΛΣΤΑΤ: Στα 10.815.197 άτομα ο μόνιμος πληθυσμός της χώρας




Σε 10.815.197 άτομα ανήλθε ο πληθυσμός της χώρας το 2011 σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα της απογραφής πληθυσμού που ανακοίνωσε η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ).
Όπως διευκρινίζει η ΕΛΣΤΑΤ, ο μόνιμος πληθυσμός αφορά τον αριθμό των ατόμων που διαμένουν στη χώρα ανεξαρτήτως υπηκοότητας και σημειώνει ότι η απογραφή του 2011 εστίασε στην καταγραφή του μόνιμου πληθυσμού της χώρας σε αντίθεση με τις προηγούμενες, οι οποίες κατέγραψαν τα άτομα τα οποία βρέθηκαν παρόντα στη χώρα κατά την ημερομηνία της απογραφής.
Διαβάστε αναλυτικά το Δελτίο της ΕΛΣΤΑΤ με τα στοιχεία της απογραφής του 2011 
ΠΗΓΗ:topontiki.gr

Αιχμές Γ. Παπακωνσταντίνου κατά E. Βενιζέλου




 Με μια αιχμηρή δήλωση απαντά ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου στην ανακοίνωση διαγραφής του από το ΠΑΣΟΚ, αφήνοντας σαφείς αιχμές κατά του σημερινού προέδρου του Κινήματος Ευάγγελου Βενιζέλου, ο οποίος τον είχε διαδεχθεί στο υπουργείο Οικονομικών:
«Λυπάμαι που ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σπεύδει να αποδώσει ευθύνες για τυχόν αλλοίωση της “λίστας Λαγκάρντ” σε εμένα προσωπικά.
  Αν η λίστα έχει πράγματι αλλοιωθεί, και πολύ περισσότερο με την αφαίρεση συγγενικών μου προσώπων, θα πρέπει η Δικαιοσύνη και οι διωκτικές αρχές να διερευνήσουν άμεσα ποιος είχε το κίνητρο να κάνει μια τόσο χοντροκομμένη αλλοίωση με στόχο την ενοχοποίησή μου.
  Και επιτέλους, πρέπει να απαντηθεί το γιατί σταμάτησε η έρευνα που είχα ζητήσει για τα ονόματα στη “λίστα Λαγκάρντ” από τη στιγμή που έφυγα από το υπουργείο Οικονομικών» καταλήγει στη δήλωσή του ο πρώην υπουργός Οικονομικών
ΠΗΓΗ: defencenet.gr

ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ




Ο κ. Κωνσταντίνος Καραχάλιος αναλαμβάνει καθήκοντα Διευθύνοντος Συμβούλου στην Εταιρεία «OKTA AD SKOPJE».
Ο κ. Χρήστος Τζιόλας αναλαμβάνει τα καθήκοντα του Διευθυντή Στρατηγικού  Προγραμματισμού & Ανάπτυξης Εμπορίας. 
ΠΗΓΗ:toblogtisvardias.blogspot.gr/

ΚΥΠΡΟΣ Έως και 500 δισ.ευρώ έσοδα από πετρέλαιο στην Κύπρο




Αρχίζουν σήμερα στο κυπριακό υπουργείο Εμπορίου διαπραγματεύσεις με τον ιταλικό κολοσσό ENI και την νοτιοκορεατική CoGas, για το τεμάχιο 9 της κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ), το οποίο θεωρείται χρυσοφόρο, αφού εκτιμάται ότι περιέχει και πετρέλαιο.
Όπως μεταδίδει ο "Φιλελεύθερος" της Κύπρου, στις 7 Ιανουαρίου θα συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις με την γαλλική Total για το τεμάχιο 10, το οποίο επίσης εκτιμάται ότι περιέχει πετρέλαιο.
Τα συνολικά έσοδα από το φυσικό αέριο και ενδεχομένως από το πετρέλαιο θα κυμανθούν από 300 ως 500 δισεκατομμύρια ευρώ σε διάστημα 30 χρόνων, αναλόγως με τις τιμές διεθνώς και τον χρόνο εξόρυξης.
Οι συμφωνίες που προωθεί η Λευκωσία, προβλέπουν ποσοστό γύρω στο 70% των εσόδων για τα κυπριακά ταμεία, εξαιρουμένων των εξόδων.
Τα πρώτα έσοδα, αναμένονται σε δύο μήνες, με την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων και εκτιμάται ότι θα φθάσουν στα 200 εκατομμύρια ευρώ.
ΠΗΓΗ: defencenet.gr      

Αύξηση των εργατικών ατυχημάτων καταγγέλλει η ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ




 Κατακόρυφη αύξηση του δείκτη ατυχημάτων στη ΔΕΗ καταγγέλλει η ΓΕΝΟΠ συνδέοντας το ανησυχητικό αυτό φαινόμενο με τις «τραγικές ελλείψεις» εργατοτεχνικού προσωπικού, καθώς και με τις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες εργασίας.
  «Έχουμε χρέος να φωνάξουμε για πολλοστή φορά προς κάθε κατεύθυνση ότι οι ελλείψεις προσωπικού στη ΔΕΗ έχουν τραγικές συνέπειες» λέει η ΓΕΝΟΠ εκφράζοντας τις ευχές της «ο συνάδελφος μας που χθες τραυματίστηκε στο Νότιο Πεδίο του ΛΚΔΜ, να ξεπεράσει τον βαρύτατο τραυματισμό του και να γίνει καλά».
  Όπως αναφέρει η ΓΕΝΟΠ στην ανακοίνωσή της, «Δυστυχώς για μια ακόμη φορά επιβεβαιώνεται ένα θλιβερό προνόμιο των εργαζόμενων στη ΔΕΗ: τα εργατικά ατυχήματα, που εξαιτίας των τραγικών ελλείψεων εργατοτεχνικού προσωπικού καθώς και των εξαιρετικά δύσκολων συνθηκών εργασίας, ανεβάζουν το δείκτη ατυχημάτων στη ΔΕΗ κατακόρυφα».
  Αυτή την ώρα όλοι μας, όλοι οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ ευχόμαστε ο συνάδελφος μας που χθες τραυματίστηκε στο Νότιο Πεδίο του ΛΚΔΜ, να ξεπεράσει τον βαρύτατο τραυματισμό του και να γίνει καλά».
  «Την ίδια στιγμή όμως έχουμε χρέος να φωνάξουμε για πολλοστή φορά προς κάθε κατεύθυνση ότι οι ελλείψεις προσωπικού στη ΔΕΗ έχουν τραγικές συνέπειες» καταλήγει η ΓΕΝΟΠ
ΠΗΓΗ: defencenet.gr