Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2020

ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ∆ΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 2019 & ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 2020 ΠΣΕΕΠ KAI ΤΑΑΤ

Σήμερα στον Ασπρόπυργο ημέρα Πέμπτη 27/02/20 και ώρα 21:00 τα μέλη της ΚΕΦΕΠ 1) Μαναγλιώτης Ευθύμιος 2) Μπαξεβάνης Ευστράτιος και 3) Μουτάφης Νικόλαος συνήλθαν, αφού παρέλαβαν από τις ΤΕΦΕΠ τα τοπικά αποτελέσματα, για να βγάλουν τα συγκεντρωτικά αποτελέσματα της ψηφοφορίας που διεξήχθη ..

ΕΛΠΕ: Ικανοποιητική κερδοφορία το 2019 με 185 εκατ. ευρώ - Οι μειωμένες πωλήσεις της διΰλισης αντισταθμίστηκαν από τις υπόλοιπες δραστηριότητες

Από το energypress.gr
Θετικά χαρακτηρίζονται από τη διοίκηση των ΕΛΠΕ τα οικονομικά αποτελέσματα του ομίλου σε επίπεδο δ' τριμήνου και συνόλου του 2019, καθώς τα καθαρά κέρδη έφτασαν τα 185 εκατ. ευρώ παρά τη μεταβλητότητα και την επιδείνωση στο τέλος του έτους.

Επίσης, η ανακοίνωση των ΕΛΠΕ δίνει έμφαση στην εξαγορά του μεγάλου φωτοβολταϊκού της juwi στην Κοζάνη, στο νέο μοντέλο λειτουργίας του διϋλιστηρίου στον Ασπρόπυργο, αλλά και τις εξελίξεις σχετικά με τη ΔΕΠΑ.

Αναλυτικότερα, η ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ανακοίνωσε..

Η Energean αγοράζει το μερίδιο της Total στο Οικόπεδο 2 και αυξάνει τη συμμετοχή της στο 75% - Μεγάλος στόχος έχει εντοπιστεί εκατέρωθεν των θαλάσσιων συνόρων με Ιταλία

Από το energypress.gr
Η Energean ανακοίνωσε σήμερα στα διεθνή μέσα ότι προέβη σε συμφωνία για την εξαγορά του μεριδίου της Total στο οικόπεδο 2 του Ιονίου.

Σύμφωνα με την εταιρεία, η συμφωνία θα της επιτρέψει να επεκτείνει τη δραστηριότητά της στη συγκεκριμένη περιοχή έναντι μικρής οικονομικής επιβάρυνσης, ενώ ενισχύει τις μελλοντικές προοπτικές ανάπτυξής της.

Με την ολοκλήρωση..

Μεγάλος βροχερός εξωπλανήτης σε απόσταση 124 ετών φωτός από τη Γη έχει πιθανώς ωκεανό

Από το worldenergynews.gr
Επιστήμονες του βρετανικού Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ ανακοίνωσαν ότι ένας εξωπλανήτης που έχει νέφη με υδρατμούς και υπερδιπλάσιο μέγεθος από τη Γη, είναι δυνητικά φιλόξενος για ζωή.

Ο πιθανώς βροχερός πλανήτης με την ονομασία Κ2-18b απέχει 124 έτη φωτός και είχε αρχικά ανακαλυφθεί το καλοκαίρι του 2019, αλλά τώρα -μετά από..

Motor Oil: Σε joint venture για την κατασκευή μονάδας παραγωγής λιπαντικών στην Αλγερία - 49% και 51% τα μερίδια των LPC και Naftal Spa

Από το energypress.gr
Η ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ (ΕΛΛΑΣ) Α.Ε. ανακοινώνει ότι η 100% θυγατρική της LPC A.E. υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας με την εδρεύουσα στην Αλγερία εταιρία NAFTAL SPA για τη σύσταση κοινού επιχειρηματικού σχήματος (Joint Venture) που θα αναλάβει την κατασκευή μονάδας παρασκευής λιπαντικών (ελαίων και γράσων) για τα αυτοκίνητα, τη βιομηχανία και τη ναυσιπλοϊα.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση..

Στα 4,38 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη της ΕΔΕΥ το 2019

Από το worldenergynews.gr
Ελαφρά άνοδο παρουσίασαν οι οικονομικές επιδόσεις της Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων (ΕΔΕΥ) το 2019, καθώς σύμφωνα με τα οικονομικά της αποτελέσματα, τα οποία δημοσιεύθηκαν χθες στη «Διαύγεια», πέρυσι ο κύκλος εργασιών της διαμορφώθηκε στα 5,53 εκατ. Ο τζίρος της εταιρείας το 2018 ήταν 5,17 εκατ.

Ως συνέπεια, ελαφρώς αυξημένη ήταν..

Η συνεχιζόμενη τραγωδία του Καστελόριζου: Πότε θα καταλάβουμε ότι είναι ό,τι πιο πολύτιμο διαθέτουμε;

Από το hellasjournal.com
Ο παρακάτω χάρτης μου έδωσε την αφορμή να γράψω για ένατη φορά, τα τελευταία 38 χρόνια, για το σύμπλεγμα του Καστελόριζου.

Σε ένα πρόσφατο βίντεο, που ανήκει σε μια τηλεοπτική σειρά που ασχολείται με γεωπολιτικές εξελίξεις, εμφανίστηκε..