Τετάρτη 1 Ιουλίου 2020

ΕΙΑ: Μειώθηκαν τα αποθέματα αργού και βενζίνης στις ΗΠΑ - Υποχώρησαν στα 533,5 εκατ βαρέλια


Τα αποθέματα αργού πετρελαίου των ΗΠΑ μειώθηκαν απότομα από τα επίπεδα ρεκόρ, καθώς η δραστηριότητα διύλισης αυξήθηκε και οι εισαγωγές μειώθηκαν, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε η ΕΙΑ την Τετάρτη 1/7/2020.

Τα αποθέματα αργού υποχώρησαν κατά 7,2 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα έως τις 26 Ιουνίου σε 533,5 εκατομμύρια βαρέλια, σε σύγκριση με τις προσδοκίες των αναλυτών για πτώση 710.000 βαρελιών.

Τα αποθέματα έχουν υποχωρήσει από το ρεκόρ όλων των εποχών που ..

Στη Λάρνακα το γεωτρύπανο Tungsten Explorer

   
  
Αναχώρησε χθες από τον Λίβανο και φτάνει σήμερα το μεσημέρι στο αγκυροβόλιο του λιμανιού Λάρνακας, το γεωτρύπανο Tungsten Explorer, το οποίο θα πραγματοποιούσε τον περασμένο Απρίλιο την πρώτη από σειρά - μέχρι και έξη - γεωτρήσεων στην Κυπριακή ΑΟΖ για λογαριασμό των Total-Eni οι οποίες και αναβλήθηκαν για το 2021. Το γεωτρύπανο, σύμφωνα με τις πληροφορίες του "Φ", επρόκειτο να αναχωρήσει για το Τρινιντάντ για πραγματοποίηση γεώτρησης. 

     Ωστόσο, βρίσκονται σε εξέλιξη επαφές μεταξύ..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΕΠΕΚΟ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΕ ΓΙΑ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Η κυβέρνηση της ΝΔ από την αρχή της ανάληψης των καθηκόντων της έδειξε τις προθέσεις της απέναντι στις δυνάμεις εργασίας με τη θέσπιση σειράς μέτρων σε βάρος των εργασιακών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων. Συνεχίζοντας με συνέπεια την αντικοινωνική και αντεργατική της πολιτική επιχειρεί να..

Ευρωπαϊκές πετρελαϊκές εταιρείες καταστρέφουν την ατμόσφαιρα της Νιγηρίας


Τα καύσιμα που διακινούνται στη μαύρη αγορά, και τα οποία παράγονται από κλεμμένο πετρέλαιο σε υποτυπώδη παράνομα διυλιστήρια κρυμμένα στους χείμαρρους και τους βάλτους στο δέλτα του Νίγηρα φαίνεται ότι ρυπαίνουν λιγότερο την ατμόσφαιρα σε σύγκριση με το εξαιρετικά τοξικό πετρέλαιο και ντίζελ που εξάγει η Ευρώπη στη Νιγηρία, σύμφωνα με τα αποτελέσματα νέας εργαστηριακής ανάλυσης.

Πετρελαϊκές εταιρείες – κολοσσοί αντλούν και εξάγουν έως και δύο ...

ΕΛΠΕ-Δ. Κορδελιού – Ευόσμου: «Συνένοχοι» για τα γήπεδα ποδοσφαίρου


Ένας πνεύμονας άθλησης, αναψυχής και ενασχόλησης των νέων του Κορδελιού κινδυνεύει να χαθεί για πάντα. Ποιος ευθύνεται για αυτή την εξέλιξη; Γιατί δεν έγιναν οι απαραίτητες κινήσεις από την πλευρά της δημοτικής αρχής Κορδελιού – Ευόσμου;
Αυτά είναι τα ερωτήματα που απασχολούν τους δημότες της τοπικής ενότητας Κορδελιού, αλλά κυρίως όσους ασχολούνται με τον Αθλητισμό.

Πρόκειται για 4 γήπεδα ποδοσφαίρου, ένα ανοιχτό γήπεδο μπάσκετ και ζώνες πρασίνου, τη συντήρηση των οποίων είχε από το έως το 2017 η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού κατόπιν παραχώρησης του Ομίλου ΕΛΠΕ. Το 2018 ο όμιλος ΕΛΠΕ ..

Δύσκολη εξίσωση το "βουνό" χρέους Shell και BP



Η πανδημία ανάγκασε πλέον και τους δύο πετρελαϊκούς κολοσσούς του Ηνωμένου Βασιλείου να αναγνωρίσουν την απομείωση της αξίας των περιουσιακών τους στοιχείων κατά δισεκατομμύρια δολάρια.

Πρόκειται για κάτι περισσότερο από ένα απλό λογιστικό ζήτημα για την BP και την Royal Dutch Shell. Στον πραγματικό κόσμο, καθιστά ακόμη πιο δύσκολο το να επιτύχουν τους στόχους τους για τη μείωση της μόχλευσης - στόχους τους οποίους έτσι ή αλλιώς ήδη..