Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

Η αποκρατικοποίηση του ομίλου ΔΕΠΑ συνεχίζεται απρόσκοπτα λέει το ΤΑΙΠΕΔ




Η διαδικασία αποκρατικοποίησης του ομίλου ΔΕΠΑ/ΔΕΣΦΑ συνεχίζεται απρόσκοπτα, αναφέρει το Ταμείο Αξιοποίησης της Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) σε ανακοίνωσή του την Πέμπτη, με αφορμή την προσφυγή κατά του διαγωνισμού που κατέθεσε η Fund Energy, η οποία αποκλείστηκε από το διαγωνισμό με απόφαση του Ταμείου.
Το ΤΑΙΠΕΔ αναφέρει ότι στην πρόσκληση εκδηλώσεων ενδιαφέροντος προβλέπονται αυστηρά και αντικειμενικά κριτήρια, που πρέπει να ικανοποιούνται προκειμένου ο υποψήφιος να επιλεγεί για την υποβολή προσφοράς και προσθέτει
«Η Fund Energy υπέβαλε την Εκδήλωση Ενδιαφέροντος και ειδοποιήθηκε αμέσως, σύμφωνα με την Πρόσκληση, από τους συμβούλους του Ταμείου ότι δεν πληροί τα αναφερόμενα στο σημείο 2 του κεφαλαίου ΙΙ της Πρόσκλησης χρηματοοικονομικά κριτήρια, καθώς και τα κριτήρια σχετικά με την εμπειρία στον τομέα της ενέργειας.»
»Οι επιστολές τραπεζών, που στη συνέχεια υποβλήθηκαν από την Fund Energy στα πλαίσια των διευκρινίσεων της Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος που υπέβαλε, ήταν ενδεικτικές της οικονομικής επιφάνειας του μετόχου και μιας μη κατονομαζόμενης συνδεδεμένης με την Fund Energy επιχείρησης και όχι της οικονομικής ευρωστίας του Ενδιαφερομένου που υπέβαλε την Εκδήλωση Ενδιαφέροντος, όπως απαιτείται από την Πρόσκληση.»
»Το ΤΑΙΠΕΔ εξέτασε, διά των συμβούλων του, όλα τα στοιχεία που συμπληρωματικά υπέβαλε η Fund Energy και η σχετική απόφαση για τον αποκλεισμό της από την συνέχεια της διαγωνιστικής διαδικασίας ελήφθη ομόφωνα από τους Πωλητές (ΤΑΙΠΕΔ και ΕΛΠΕ) με βάση σχετική εισήγηση των νομικών και χρηματοοικονομικών συμβούλων τους».
«Ο απόλυτος σεβασμός των όρων της Πρόσκλησης και των αρχών της διαφάνειας και της ίσης μεταχείρισης των διαγωνιζομένων αποτελεί απαράβατο κανόνα για το ΤΑΙΠΕΔ και στηρίζει την αξιοπιστία των διαγωνιστικών διαδικασιών του» καταλήγει το Ταμείο.
Newsroom ΔΟΛ


ΠΗΓΗ:  http://finance.in.gr

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Μετά την αποκάλυψη της petrelaiopigis σχετικά με το άρθρο της " Τα όργανα άρχισαν...", που αναφερόταν στις ωριμάνσεις έγινε σήμερα έκτακτο διοικητικό συμβούλιο του ΠΣΕΕΠ στα γραφεία της ομοσπονδίας. Σχετικά με τι αποφάσεις πάρθηκαν περιμένουμε ενημέρωση από το Σωματείο και τις παρατάξεις, που το αντιπροσωπεύουν. 

Το Ιράν Διαψεύδει ότι Σταμάτησε τις Εξαγωγές Πετρελαίου προς την Ελλάδα




Ο Ιρανός υπουργός Πετρελαίου Ροστάμ Γασεμί διέψευσε σήμερα ότι σταμάτησαν οι πωλήσεις ιρανικού πετρελαίου στη Γερμανία, την Ελλάδα και την Ισπανία, όπως είχε ανακοινωθεί την περασμένη εβδομάδα από τα επίσημα μέσα ενημέρωσης.
«Πουλάμε πετρέλαιο σε όλη την Ευρώπη εκτός από τη Γαλλία και τη Βρετανία», δήλωσε ο υπουργός σε συνέντευξη Τύπου.
Τα αγγλόφωνα και αραβόφωνα κανάλια της κρατικής ιρανικής τηλεόρασης, τα Press-TV και αλ-Άλαμ, είχαν ανακοινώσει στις 10 και 11 Απριλίου, χωρίς να διαψευσθούν από τις αρχές, ότι η Τεχεράνη επέκτεινε στη Γερμανία, την Ισπανία και την Ελλάδα τη διακοπή των πετρελαϊκών εξαγωγών που ανακοίνωσε τον Φεβρουάριο σε βάρος της Γαλλίας και της Βρετανίας.
Η διακοπή αυτή αποφασίσθηκε σε αντίποινα για την απόφαση της ΕΕ να επιβάλει ένα σταδιακό εμπάργκο στο ιρανικό πετρέλαιο.
«Οι εξαγωγές σταμάτησαν προς τη Γαλλία και τη Βρετανία. Όσον αφορά τις άλλες χώρες, οι εξαγωγές συνεχίζονται αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις υπάρχουν οικονομικά προβλήματα», τα οποία συνδέονται με δυσκολίες στη μεταβίβαση χρημάτων, δήλωσε ο Γασεμί.
«Δεν έχουμε σταματήσει τις εξαγωγές μας προς την Ελλάδα» με την οποία «υπάρχουν οικονομικά προβλήματα, τα οποία επιλύονται», υπογράμμισε ο υπουργός 

ΠΗΓΗ :http://www.energia.gr