Δευτέρα 13 Αυγούστου 2018

ΕΛΠΕ: Αποτελέσματα Υποτροφιών για Μεταπτυχιακές Σπουδές στο εξωτερικό

Από το dikaiologitika.gr
Με βάση την από 23/01/18 προκήρυξη για τη χορήγηση υποτροφιών για μεταπτυχιακές σπουδές σε χώρες του εξωτερικού, κατά το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019 και μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, επελέγησαν ως υπότροφοι οι υποψήφιοι με τους παρακάτω αριθμούς πρωτοκόλλου:

Το αέριο θα γίνει η παγκόσμια πρωτογενής ενεργειακή πηγή μέχρι το 2035

Από το worldenergynews.gr
Το πετρέλαιο και το αέριο θα αποτελέσουν καίρια στοιχεία του παγκόσμιου ενεργειακού μέλλοντος, σύμφωνα με τις προβλέψεις της DNV GL.

Ενώ η ανανεώσιμη ενέργεια θα αυξήσει το μερίδιό της στον ενεργειακό συνδυασμό, το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο θα αντιπροσωπεύουν το 44% του παγκόσμιου ενεργειακού εφοδιασμού το 2050, έναντι 53% σήμερα.
Το αέριο θα γίνει η μεγαλύτερη ..

Πλωτή πλατφόρμα θα μπορούσε να μαζέψει τα πλαστικά από τη θάλασσα

Από το worldenergynews.gr
Τα πλαστικά απόβλητα στους ωκεανούς γίνονται όλο και περισσότερα. Μια αρχιτέκτονας από το Άαχεν, η Μαρτσέλο Χανς ανέπτυξε ένα μοντέλο στη διδακτορική της διατριβή που θα μπορούσε να προσφέρει μια λύση. Η ιδέα της για την κατασκευή πλατφόρμας μήκους 400 μέτρων είναι σχεδόν επαναστατική, αναφέρει σε δημοσίευμά της η Die Welt.

Το σχέδιο είναι φιλόδοξο:  να απαλλάξουμε τη θάλασσα από τα πλαστικά. Το σχέδιο φέρει την ονομασία «Απαλλαγή από τα Σκουπίδια  του Ειρηνικού» και η 32χρονη Μαρτσέλα σκέφτηκε την ιδέα στις τελευταίες της διακοπές στο  Πράσινο Ακρωτήριο. 

Στη διάρκεια..

Οι Δύο Μεγιστάνες του Πετρελαίου που τα Εβαλαν με τον Αμερικανό Πρόεδρο

Από το energia.gr
Εχουν αμφότεροι ρίξει τόσο πολύ και τόσο ζεστό χρήμα στο πολιτικό σύστημα των Ηνωμένων Πολιτειών και στα μέλη του αμερικανικού Κογκρέσου, που τους έχουν κατηγορήσει ότι έχουν προσπαθήσει να αγοράσουν τη χώρα και εν τέλει να υπονομεύσουν την αμερικανική δημοκρατία. Οι αδελφοί Κοκ συγκαταλέγονται ανάμεσα στους πιο πλούσιους ανθρώπους στον κόσμο, έχουν αναμφίβολα τεράστια επιρροή, κυρίως όμως δεν έχουν ενδοιασμούς.

Η συνεισφορά τους στις προεδρικές εκλογές του 2016 υπολογίζεται σε 889.000.000 δολάρια προς το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα και πολλοί αναρωτιούνται..

Το φυσικό αέριο ως μοχλός γεωπολιτικών αλλαγών

Από το energypress.gr 
Οι σχέσεις των κρατών υπήρξαν ανέκαθεν αντικείμενο επιστημονικής προσέγγισης και έρευνας, αφού επηρεάζουν και επηρεάζονται από ποικίλους παράγοντες της καθημερινότητάς μας. Ένα συνονθύλευμα ποικίλων ιστορικών, πολιτικών, οικονομικών, κοινωνικών, πολιτιστικών και πολιτισμικών παραγόντων καθορίζει τον τρόπο με τον οποίο αναπτύσσονται οι σχέσεις των κρατών.

Οι οικονομικοί και πολιτικοί παράγοντες, ωστόσο, είναι εκείνοι που διαμορφώνουν τη γεωπολιτική των κρατών. Έναν από τους σημαντικότερους..

ΤΑΙΠΕΔ: Προκήρυξη για χρηματοοικονομικό και νομικό σύμβουλο για την αξιοποίηση της αποθήκης φυσικού αερίου στην Καβάλα

Από το worldenergynews.gr
«Φουλάρει τις μηχανές» το ΤΑΙΠΕΔ για την προετοιμασία της διενέργειας ενός διεθνούς διαγωνισμού με σκοπό την εκχώρηση της υποθαλάσσιας αποθήκης φυσικού αερίου στην Καβάλα. Έτσι, πριν από δύο εβδομάδες προχώρησε σε ανοικτή πρόσκληση υποβολής προσφορών για την παροχή υπηρεσιών χρηματοοικονομικού συμβούλου για την αξιοποίηση της υποδομής, ενώ στις 3 Αυγούστου ανάρτησε την αντίστοιχη προκήρυξη για την εύρεση νομικού συμβούλου. 

Σύμφωνα με τις προκηρύξεις, οι δύο σύμβουλοι θα παράσχουν..