Τετάρτη 21 Αυγούστου 2019

Νέος νόμος για τα προσωπικά δεδομένα: Δικαίωμα στον εργοδότη να διενεργεί έρευνες για ποινικά αδικήματα των εργαζομένων!

Από το dikastiko.gr
Απίστευτο κι όμως αληθινό!
Στο υπό διαβούλευση νομοσχέδιο από τις 12 Αυγούστου 2019 για την προστασία των προσωπικών δεδομένων (ενσωμάτωση και προσαρμογή της νομοθεσίας της ΕΕ-Γενικός Κανονισμός Προστασίας Δεδομένων GDPR – Οδηγία 680/16), προβλέπονται «υπερεξουσίες» στους εργοδότες.
Στο σχέδιο νόμου, που συντάχθηκε μετά από αρκετές αντιρρήσεις και διαφωνίες των μελών της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής καθώς και την παραίτηση της Προέδρου και ενός μέλους της,νομικοί αλλά και των διωκτικές αρχές έχουν εστιάσει στο άρθρο 27 παρ. 1 που αφορά τους εργαζόμενους. Σύμφωνα με τμήμα του προτεινόμενου άρθρου:

Καμπανάκι για άνοδο της στάθμης των υδάτων της Μεσογείου έως και 20 εκ. έως το 2050

Από το naftemporiki.gr
Η κλιματική αλλαγή ενδέχεται να προκαλέσει την άνοδο του ύψους των υδάτων της Μεσογείου έως και 20 εκατοστά έως το 2050 και μέχρι 57 εκατ. έως το 2100, προκύπτει από έρευνα που δημοσίευσαν στο περιοδικό Water επιστήμονες από το Εθνικό Ινστιτούτο Γεωφυσικής και Ηφαιστειολογίας της Μπολόνιας (Ιταλία), του Πανεπιστημίου Ραντμπάουντ της Ολλανδίας και της Σορβόνης στη Γαλλία.

Μεταξύ των πόλεων εκείνων που θα νιώσουν..

ΔΕΗ: Τα πέντε νέα προτεινόμενα μέλη του Δ.Σ.

Από το worldenergynews.gr
Συγκαλείται αύριο 22/8 η έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της ΔΕΗ η οποία και θα εγκρίνει το διορισμό του νέου προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου Γ. Στάσση. 
Μαζί με τον κ. Στάσση θα εγκριθεί και η εκλογή 5 νέων μελών που θα στελεχώσουν το ΔΣ. 
Η πρόταση της ΕΕΣΥΠ (Υπερταμείο) είναι οι Τ. Βλασσόπουλος, Σ. Θεοδωρίδης, Σ. Καρδαμάκης, Πύρρος Παπαδημητρίου και Αλέξανδρος Πατεράκης, όλοι με πολυετή θητεία σε θέσεις ευθύνης σε μεγάλες ελληνικές και ξένες εταιρείες.

Tα βιογραφικά των προτεινόμενων από την ΕΕΣΥΠ για νέα μέλη του ΔΣ της ΔΕΗ έχουν ως εξής:

Γρηγορίου (ΕΛΠΕ:) Μπορούν Ελλάδα και Κύπρος να θωρακίσουν ενεργειακά την Ευρωπαϊκή Ένωση;

Από το energypress.gr
Tο δικό του σχόλιο για την αγορά πετρελαίου και αερίου και τις προοπτικές της χώρας μας έκανε ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΛΠΕ Upstream, κος Ιωάννης Γρηγορίου, ενόψει του 4ου Παγκρήτιου Ενεργειακού Συνεδρίου:

"Η στρατηγική ανάπτυξης της ΕΛΠΕ στην έρευνα υδρογονανθράκων επικεντρώνεται στην Ελλάδα με την απόκτηση δικαιωμάτων σε 10 περιοχές..

Πλήθος ξένων επενδυτών παρελαύνει από τα υπουργεία με προτάσεις αλλά η κυβέρνηση... ανησυχεί για την ΔΕΗ και τα ΕΛΠΕ

Από το bankingnews.gr
Πάνω από 20 ξένοι επενδυτές έχουν παρελάσει από τα βασικά ελληνικά υπουργεία παρουσιάζοντας πλήθος προτάσεων για ιδιωτικοποιήσεις, το χρέος, αξιοποίηση ακινήτων του δημοσίου και λύσεις σε βασικά προβλήματα της οικονομίας. 

Π.χ. μόνο για την τιτλοποίηση της ΔΕΗ έχουν εμφανιστεί πέραν από την Pimco πλήθος ενδιαφερομένων όπως η J P Morgan και η Nomura.

Οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι παρακολουθούν..

Οι Δημοκρατίες Πρέπει να Ανανεωθούν αν Θέλουν να Επιβιώσουν

Από το energia.gr
Όπως τα αυτοκίνητα, οι προσωπικοί υπολογιστές και το ανθρώπινο σώμα, οι δημοκρατίες χρειάζονται κάθε τόσο επισκευή προκειμένου να λειτουργούν σωστά. Σήμερα, εκατομμύρια ευρωπαίοι και αμερικανοί πολίτες αισθάνονται αδύναμοι και μη εκπροσωπούμενοι σε πολιτικά και οικονομικά συστήματα που δεν ανταποκρίνονται στις ανάγκες τους. Η δυσπιστία είναι ευρέως διαδεδομένη. Ολο και περισσότεροι μιλούν για «δημοκρατική ύφεση» στις δυτικές κοινωνίες.

Κάθε γενιά τείνει να πιστεύει ότι..

Αναβαθμίζονται οι εγκαταστάσεις αποθήκευσης καυσίμων της ΕΚΟ στον Ασπρόπυργο

Από το energypress.gr
Σε αναβάθμιση των εγκαταστάσεων αποθήκευσης και διακίνησης υγρών καυσίμων που λειτουργεί στα Νεόκτιστα Ασπροπύργου Αττικής προχωράει η ΕΚΟ.

Η αναβάθμιση συνίσταται στην εγκατάσταση και λειτουργία πέντε δεξαμενών αποθήκευσης προσθέτων και αντλιοστασίου προσθέτων.

Πιο αναλυτικά, περιλαμβάνει

Πολωνία: ‘Εως το τέλος του έτους η αποζημίωση στο Lotos για το μολυσμένο πετρέλαιο από την Ρωσία

Από το worldenergynews.gr
Το δεύτερο μεγαλύτερο διυλιστήριο πετρελαίου της Πολωνίας Lotos θα πρέπει να γνωρίζει πόση αποζημίωση θα λάβει από τη Ρωσία για το μολυσμένο αργό μέχρι το τέλος του έτους, δήλωσε ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας την Τρίτη 20/8/2019.

"Νομίζω ότι θα πρέπει να διευθετήσουμε..