Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2013

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΤΖΕΝΤΑ Στην Ελλάδα τον Μάρτιο ο Ρώσος υπουργός Άμυνας - Υπογράφεται συμφωνία-πλαίσιο




Με κύριο αντικείμενο την υπογραφή της συμφωνίας-πλαίσιο για την αμυντική συνεργασία των δύο χωρών έρχεται τον Μάρτιο στην Ελλάδα ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας, στρατηγός, Σεργκέι Σόιγκου, μετά από πρόσκληση του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Π. Παναγιωτόπουλου.

Και μπορεί η υπογραφή της συμφωνίας που είναι έτοιμη εδώ και καιρό να είναι η αφορμή, αλλά υπάρχουν και άλλα πολύ πιο ουσιαστικά ζητήματα που θα συζητηθούν, όπως το περιεχόμενο της συμφωνίας.

Μέσα σε αυτή θα περιληφθεί η διακρατική σύμβαση που είχε υπογραφεί το 2008 και προέβλεπε την προμήθεια των 420 ΤΟΜ BMP-3HEL, η οποία είχε "παγώσει" το 2009 όταν ανέλαβε την διακυβέρνηση της χώρας το ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου και συνολικά "μπήκαν στο ψυγείο" οι ελληνορωσικές σχέσεις.
Ο Σεργκέϊ Σοϊγκού, είναι ο νέος ισχυρός άνδρας στο περιβάλλον του Ρώσου προέδρου Β.Πούτιν (στην φωτό και οι δύο) και έχει ιδιαίτερη σχέση με την Ελλάδα, καθώς ήταν αυτός που το 2007 είχε αναλάβει να διαχειριστεί ως υπουργός Εκτάκτων Καταστάσεων την υποστήριξη της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης της Ελλάδας στους δύο "πύρηνους" μήνες Αυγούστου και Οκτωβρίου με διαδοχικές αποστολές πυροσβεστικών αεροσκαφών Beriev Be-200 και ελικοπτέρων.
Κυβερνητικά στελέχη του υπουργείου Δημόσιας Τάξης της εποχής θυμούνται ότι "Μας έστελνε ότι ζητούσαμε χωρίς να ακολουθεί τις τυπικές διδικασίες και έσωσε καταστάσεις, τότε".
Τώρα έρχεται σε μια Ελλάδα πολύ διαφορετική: Οικονομικά ισοπεδωμένη, χωρίς να μπορεί να εκπληρώσει τις συμβατικές της υποχρεώσεις που απορρέουν από την διακρατική σύμβαση του 2008 και με Ένοπλες Δυνάμεις που δεν έχουν καν ανταλλακτικά και δεν είναι οικονομικά ικανές να εντάξουν νέα οπλικά συστήματα σε υπηρεσία. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Google: Νέα επένδυση 200 εκ. δολαρίων στην αιολική ενέργεια




  Ακόμη μία μεγάλη συμφωνία στο χώρο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας ανακοίνωσε η Google, με την εξαγορά μεριδίου ύψους 200 εκατομμυρίων δολαρίων σε αιολικό πάρκο του δυτικού Τέξας.
  Το Spinning Spur Wind Project, 50 χιλιόμετρα έξω από το Αμαρίγιο, θα αποτελείται από 70 ανεμογεννήτριες της Siemens, συνολικής ισχύος 161 MW. Σύμφωνα με τον τεχνολογικό κολοσσό, η ενέργεια που παράγεται ήδη εκεί, από τα τέλη του 2012, αρκεί για να τροφοδοτήσει 60.000 νοικοκυριά.
  «Επιδιώκουμε την υλοποίηση έργων όπως το Spinning Spur γιατί, εκτός του ότι παράγουν περισσότερη ανανεώσιμη ενέργεια ενισχύοντας την εγχώρια οικονομία, αποτελούν έξυπνη επένδυση», αναφέρει στο επίσημο blog της Google ο επικεφαλής του οικονομικού τομέα του ομίλου. «Προσφέρουν ελκυστικά ανταποδοτικά οφέλη και μας επιτρέπουν να επενδύουμε σε μια μεγάλη ποικιλία περιουσιακών στοιχείων.»
  Από το 2010 έως σήμερα, η αμερικανική εταιρεία έχει κάνει 10 επενδύσεις στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Το Spinning Spur είναι το δεύτερο ακριβότερο πρότζεκτ για την Google, μετά από την εξαγορά μεριδίου στην κατασκευάστρια ηλιακών πάνελ SolarCity, μια επένδυση ύψους 280 εκατομμυρίων δολαρίων.
  Η συνολική ισχύς των εγκαταστάσεων αυτών φθάνει τα 2 GW. Σύμφωνα με γράφημα της Google, η ενέργεια αυτή επαρκεί για να καλύψει τις ανάγκες μισού εκατομμυρίου νοικοκυριών για έναν ολόκληρο χρόνο ή της Όπερας του Σίδνεϊ για 312 χρόνια ή όλων των δημοσίων σχολείων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης σε τρεις αμερικανικές πολιτείες για ένα χρόνο.
ΠΗΓΗ: defencenet.gr

Ελληνικό Δημόσιο: 60 εκατομμύρια ευρώ θα πληρώσει το 2013 για ενοίκια!




Η σπατάλη είναι απίστευτη και γίνεται εξοργιστική αν αναλογισθεί κανείς σε τι συνθήκες ζούμε. Το ακόμη πιο εξωφρενικό είναι πως, παρ' ότι η συζήτηση για τα ενοίκια του Δημοσίου έχει ξεκινήσει εδώ και τρία χρόνια , οι μειώσεις τόσο στα ποσά που πληρώνει το Δημόσιο, όσο και στα κτήρια που χρησιμοποιεί είναι ελάχιστες!
  Και, βέβαια, στις περισσότερες περιπτώσεις η σπατάλη αυτή είναι εντελώς αδικαιολόγητη, αφού ακριβώς δίπλα πολλές φορές στο κτήριο που μισθώνεται, υπάρχει κάποιο άλλο, ιδιοκτησίας του Δημοσίου, που δεν χρησιμοποιείται καν. Με ένα σχετικά μικρό κόστος, δηλαδή, για τη μετακόμιση, θα μπορούσε το κράτος να γλιτώσει εκατομμύρια κάθε χρόνο από τα παρανοϊκά νοίκια που πληρώνει.
 Την ώρα που το Δημόσιο είναι ο μεγαλύτερος ιδιοκτήτης, με περισσότερα από 75.000 ακίνητα μεγάλης αξίας, το ίδιο ξοδεύει δεκάδες εκατομμύρια για να νοικιάζει κτήρια που στεγάζουν υπουργεία, εφορίες, αστυνομικά τμήματα, μέχρι και ολόκληρα δικαστήρια. Το κόστος για όλο αυτό είναι 6,8 εκατ. ευρώ, αυτήν την στιγμή. Δηλαδή περίπου 82 εκατ. ευρώ το χρόνο. 2.353 κτήρια σε όλη την Ελλάδα νοικιάζονται από το κράτος. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων

Τι μας... ξημερώνει με το νέο φορολογικό – Καταργούνται αφορολόγητο και φοροαπαλλαγές – Μισθωτοί, συνταξιούχοι, επαγγελματίες τα «θύματα»




- Καταργείται το αφορολόγητο των 5.000€ κι έρχεται η έκπτωση φόρου των 2.100€ 
- Τέλος το αφορολόγητο για τα παιδιά, αντικαθίσταται με επίδομα έως 50€ 
- Δυο οι συντελεστές για τους ελεύθερους επαγγελματίες, αυξάνεται το τέλος επιτηδεύματος
- Θα υποβάλλουν δηλώσεις όλοι όσοι είναι πάνω από 18 ετών ακόμη κι αν δεν έχουν εισοδήματα 
- Από 1η Φεβρουαρίου έως 30 Ιουνίου οι δηλώσεις και μόνο ηλεκτρονικά 
- Οι σημαντικότερες αλλαγές που φέρνει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο
Ξεχάστε ό,τι ξέρατε για αφορολόγητο, φοροαπαλλαγές, αποδείξεις, συντελεστές και κλίμακες φορολογίας εισοδήματος. Το νέο φορολογικό είναι πια νόμος του κράτους και έρχεται να φέρει τα πάνω κάτω στη ζωή μας! 
Φόρος από το πρώτο ευρώ στα ενοίκια, κατάργηση του αφορολογήτου για τα παιδιά, κατάργηση σχεδόν όλων των φοροαπαλλαγών, αύξηση του φόρου επιτηδεύματος είναι μερικά από τα όσα προβλέπει το φορολογικό νομοσχέδιο που ψηφίστηκε, εν μέσω έντασης, το βράδυ της Παρασκευής στη Βουλή και ήταν... προαπαιτούμενο. 
Οι όποιες ελαφρύνσεις υπάρχουν (και είναι λίγες) αφορούν στα χαμηλότερα εισοδηματικά κλιμάκια των μισθωτών και των συνταξιούχων, εφόσον δεν υπάρχουν παιδιά, τα οποία πλέον αντιμετωπίζονται ως... τεκμήριο! Από το 2014, δε, οι αγρότες θα πρέπει να «κρατάνε» βιβλία.
Από φέτος, φορολογική δήλωση, ηλεκτρονικά, θα υποβάλουν όσοι είναι από 18 ετών και πάνω. Ακόμη και όσοι δεν έχουν καν εισόδημα...Και όλοι πρέπει να μαζεύουν αποδείξεις για να μην πληρώσουν φόρο... του χρόνου!
Με το νέο φορολογικό, μισθωτοί και συνταξιούχοι που έχουν παιδιά και εισόδημα από 15.000 ευρώ και πάνω, θα πληρώσουν περισσότερο φόρο, από 140 ευρώ έως 3.470 ευρώ σε σχέση με πέρυσι. 
Τι αλλάζει λοιπόν με το νέο φορολογικό; Σχεδόν τα πάντα!  
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Το επίμαχο κοίτασμα




Στο μέσο περίπου της απόστασης μεταξύ των στενών του Οτράντο και της ακτογραμμής των Ιονίων Νήσων έχει εντοπιστεί μια γεωλογική δομή, τα στοιχεία της οποίας προϊδεάζουν για την ύπαρξη πολύ μεγάλου «ασκού» υδρογονανθράκων κάτω από τον πυθμένα της θάλασσας. Στη διαγώνιο που ενώνει το Μπάρι με τα παράλια της Ζακύνθου εκτείνεται αυτός ο υποθαλάσσιος ασκός.
Οι Ιταλοί ήδη έχουν «τρυπήσει» το δυτικό άκρο της περιοχής και έχουν ανακαλύψει πετρέλαιο. Είναι εξαιρετικά προσεκτικοί οι επιστήμονες ως προς τις προσδοκίες τους, αφού γνωρίζουν ότι η απόσταση μεταξύ μιας γεωλογικής δομής που προϊδεάζει για ύπαρξη κοιτάσματος και ενός εκμεταλλεύσιμου κοιτάσματος η απόσταση είναι μεγάλη, και πως χρειάζονται πολύχρονες έρευνες, γεωτρήσεις, μετρήσεις και μελέτες ωσότου αντληθεί η πρώτη σταγόνα υδρογονάνθρακα.
Όμως το κονσόρτσιουμ που δραστηριοποιείται στην Κύπρο και στα «οικόπεδα» όπου εντοπίστηκε ήδη φυσικό αέριο -και προχωρεί στη διαδικασία στησίματος των υποδομών εξόρυξής του, καθώς και σε επενδύσεις σε επίγειες υποδομές για την υποδοχή , την αποθήκευση και τη διακίνηση του προϊόντος- έχει ήδη εκφράσει στις ελληνικές αρχές το ενδιαφέρον του για έρευνες στην περιοχή του Ιονίου.
(Τα στενά του Οτράντο)

Όπως εξηγεί στη zougla.gr o ειδικός επί των υδρογονανθράκων Παντελής Παπάζης, πρώην σύμβουλος στα Ελληνικά Πετρέλαια αλλά και στέλεχος διεθνών πετρελαϊκών κολοσσών με μεγάλη πείρα στις εξορύξεις, οι ελληνικές αρχές απέφυγαν να συζητήσουν επί της ουσίας ύστερα από τις κρούσεις του κονσόρτσιουμ της Κύπρου. «Εν ευθέτω χρόνω» απάντησαν οι Έλληνες αρμόδιοι.
Ομολογουμένως το ζήτημα αυτό είναι πολύπλοκο και, από τη στιγμή που κάποιος ομιλεί για υδρογονάνθρακες, αυτομάτως παραπέμπεται σε θέματα γεωπολιτικής και γεωοικονομίας. Επισημαίνεται, ωστόσο, πως η εν λόγω «δομή» μεταξύ Ιταλίας και Ελλάδας επεκτείνεται εντός και των δύο ΑΟΖ, οι οποίες έχουν εδώ και πολύ καιρό οριοθετηθεί μεταξύ Ρώμης και Αθήνας με διακρατική συμφωνία. Οπότε, στην περίπτωση αυτή, τουλάχιστον δεν υφίσταται ζήτημα οριοθέτησης ζωνών αποκλειστικής εκμετάλλευσης.
Ζήτημα που, αντιθέτως, υφίσταται ως προς την οριοθέτηση ΑΟΖ μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, Ελλάδας και Αιγύπτου, καθώς και μεταξύ Ελλάδας και Λιβύης. Υπενθυμίζεται, ακόμη, ότι εκκρεμεί η υπογραφή συμφωνίας οριοθέτησης ΑΟΖ μεταξύ Τιράνων και Αθηνών. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η ...ΜΑΜΑ !...


 ΠΗΓΗ:logoplokies.blogspot.gr/

ΠΡΟΣ ΝΕΟ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΟ ΓΚΡΕΜΟ !...




Αν έπρεπε να διαλέξουμε έναν, τον σημαντικότερο ανάμεσα στους πολλούς, τότε ο βασικός κανόνας που διέτρεξε στην μεταπολίτευση την πλησίστια πορεία της Ελλάδας προς το δημοσιονομικό γκρεμό, ήταν ότι διαρκώς σε μικροοικονομικό και μακροοικονομικό επίπεδο καταναλώναμε περισσότερα από όσα παράγαμε.
Με άλλα λόγια, το αναπτυξιακό, το δημοσιονομικό, άρα και το μοντέλο διακυβέρνησης ήταν στηριγμένα στη λογική της συνεχούς, κυρίως δάνειας, ενίσχυσης της αγοραστικής δύναμης και όχι στην αύξηση της παραγωγικότητας.
Υποχρεωτικά ένα τέτοιο μοντέλο, όχι ανάπτυξης αλλά καλοπέρασης, μπορούσε να στηριχθεί χρηματοδοτικά μόνον με δύο εργαλεία - μηχανισμούς :
1) το εθνικό νόμισμα σε διαρκή διολίσθηση - ενίοτε και σε υποτίμηση
2) τη συνεχή αύξηση του δημόσιου χρέους
Με την υιοθέτηση του ευρώ αρχικά και την άρση εμπιστοσύνης των αγορών - ιδιωτών πιστωτών στη συνέχεια ,η Ελλάδα το 2009 δεν χρεοκόπησε μόνον, αλλά βίωσε την κατάρρευση της συνολικής της πορείας τα 40 τελευταία χρόνια .
Υπό αυτήν την έννοια από το 2009 και μετά, το εθνικό και πατριωτικό χρέος της πολιτικής ηγεσίας της χώρας δεν είναι απλώς να εξασφαλίζει
τη νέα δανειοδότηση του ελληνικού κράτους, αλλά πρωτίστως να αλλάξει και να μεταρρυθμίσει τις άρρωστες δομές, αντιλήψεις και πρακτικές που μας οδήγησαν στο δημοσιονομικό γκρεμό.
Εθνική προτεραιότητα, είναι η θεμελίωση ενός παραγωγικού προτύπου ανάπτυξης που θα πάρει τη θέση του καταναλωτικού μοντέλου ευημερίας της μεταπολίτευσης.
Δυστυχώς, ιδιαίτερα τους τελευταίους μήνες έχουμε ολική επαναφορά πρακτικών του παρελθόντος. Και αν τα πρόδρομα κρούσματα
παλαιοκομματικής κυβερνητικής νοοτροπίας για ορισμένους δεν ήταν αρκετά, το προς ψήφιση φορολογικό νομοσχέδιο δεν αφήνει καμιά απολύτως αμφιβολία ότι επιστρέφουμε ολοταχώς στο χθες που μας χρεοκόπησε.
Εξηγούμαι : Τρία χρόνια μετά την κατακρήμνιση της Ελλάδας στο δημοσιονομικό γκρεμό ένα φορολογικό νομοσχέδιο οφείλουμε να το κρίνουμε με βάση τις δύο μείζονες συνιστώσες του: Την φιλοσοφία και την φορολογική ηθική του  . 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Χριστουγεννιάτικη γιορτή της Motor Oil για τα παιδιά




Για 28η συνεχόμενη χρονιά τα παιδιά των εργαζoμένων της Motor Oil αλλά και δεκάδες ακόμα παιδιά της Κορινθίας διασκέδασαν με την ψυχή τους στην χριστουγεννιάτικη γιορτή που διοργάνωσε η εταιρεία!
Ο Αη- Βασίλης, τα ξωτικά, οι μάγοι αλλά και θεατρικά δρώμενα έδωσαν ένα εορταστικό χρώμα στην καθιερωμένη χριστουγεννιάτικη γιορτή.
«Σας μεταφέρω τις ευχές του πρόεδρου της εταιρείας του κ. Βαρδή Βαρδινογιάννη και του αντιπρόεδρου κ. Γιάννη Βαρδινογιάννη, ευχές για υγεία και χαρούμενο το έτος, το νέο το 13.» σημείωσε ο διευθυντής διοικητικού διυλιστηρίου Motor Oil κος Δημήτρης Κανελλόπουλος.
Ο γενικός διευθυντής της βιομηχανικής παράγωγης της Motor Oil κάνοντας απολογισμό της χρονιάς που πέρασε, αναφέρθηκε στην αναπτυξιακή πορεία της εταιρείας, με νέες επενδύσεις, και βασικούς άξονες το περιβάλλον, τον εργαζόμενο και τις συνθήκες ασφαλείας.
«Η χρονιά που τελειώνει ήταν μια ακόμη σημαντική χρονιά για μας γιατί παρ’ όλες τις αντίξοες οικονομικά και κοινωνικά συνθήκες, εμείς συνεχίσαμε τη σταθερή μας πορεία δίνοντας έμφαση στο περιβάλλον, την ασφάλεια και τη βελτίωση της λειτουργίας μας.» σημείωσε ο κος Μιχάλης Στειακάκης.
«Θέλω από πλευράς του δήμου Αγίων Θεοδώρων-Λουτρακιου να ευχαριστήσω τη Motor Oil για αυτή την πραγματικά πολύ καλή προσφορά της όχι μόνο στην εκδήλωση αλλά και γενικότερα στη βοήθεια και τη στήριξη που έχει δώσει στο δήμο και τους κατοίκους του δήμου Λουτρακίου-Αγιων Θεοδώρων.» τόνισε ο αντιδήμαρχος Λουτρακίου-Αγίων Θεοδώρων.
Τα παιδιά δέχθηκαν δώρα και παιχνίδια και η όμορφη γιορτή ολοκληρώθηκε με τις ευχές όλων η νέα χρονιά να χαρίζει ελπίδα και υγεία σε όλα τα παιδιά και τους γονείς τους! 
ΠΗΓΗ:inews.gr


Νότια Κορέα: Διαρροή υδροχλωρικού οξέος σε χημικό εργοστάσιο



Σε εργοστάσιο παραγωγής πολυσιλικόνης της εταιρείας Woongjin Polysilicon στη Νότιο Κορέα, σημειώθηκε διαρροή υδροχλωρικού οξέος.
Απομακρύνθηκαν σχεδόν 800 άνθρωποι. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η διαρροή θα μπορούσε να έχει προκληθεί από το πάγωμα μέρους του συστήματος λόγω του παγετού, που επικρατεί το τελευταίο διάστημα στη Νότιο Κορέα.
Στο σημείο του συμβάντος έχουν μεταβεί πυροσβέστες, ενώ έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην περιοχή.
Το εργοστάσια της Woongjin Polysilicon βρίσκεται περίπου σε απόσταση 270 χιλιομέτρων νοτιοδυτικά της πρωτεύουσας της Νότιας Κορέας Σεούλ.  
ΠΗΓΗ: defencenet.gr

ΧΩΡΙΣ ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΑΟΖ ΜΙΛΑΤΕ;​


20130112-091630.jpg
Τους τελευταίους μήνες πολύ συζήτηση γίνεται για την ΑΟΖ και τα τεράστια πραγματικά ενεργειακά κοιτάσματα που υπάρχουν στην επικράτεια της και τα οποία θα συνέβαλλαν σε μεγάλο βαθμό στην επίλυση του τεράστιου οικονομικού προβλήματος της Ελλάδας. Η συζήτηση αυτή αναζωπυρώθηκε τελευταία με τις δηλώσεις του ίδιου του Έλληνα πρωθυπουργού, κ. Αντώνη Σαμαρά, ότι προτίθεται να προχωρήσει σε μονομερή ανακήρυξη της ΑΟΖ και προσφυγή στον ΟΗΕ για να κατοχυρώσει σε πρώτη φάση την ελληνική 
κυριαρχία έναντι της Τουρκίας και των άλλων γειτονικών χωρών.
Όλα αυτά ωραία, θαυμάσια και καλά, για τους όποιους αφελείς παραμυθιασμένους και ίσως… βλάκες όλης αυτής της ιστορίας .Το ερώτημα που αμείλικτο μπαίνει, είναι πως μια χώρα που με ένα προδοτικό πολιτικό σύστημα που έχει παραδώσει άνευ ορών την εθνική κυριαρχία, μπορεί να διεκδικήσει ΑΟΖ και πολύ περισσότερο να επωφεληθεί από τα τεράστια ενεργειακά κοιτάσματα για όφελος ενός λαού που βουλιάζει στην φτώχεια και στην ανέχεια ; Ποιος πολιτικός θα ορθώσει το ανάστημα του για να υπερασπιστεί τα εθνικά συμφέροντα ; Αυτοί που μόλις ακούνε το μαγικό όνομα, «Μέρκελ», περιπατάνε στα τέσσερα ; Αυτοί που έχουν διαλύσει όχι μόνο το κράτος, αλλά έχουν προχωρήσει και στην διάλυση του στρατού, τον μόνο θεσμικό φύλακα της εθνικής κυριαρχίας ; Ποιοι θα διεκδικήσουν την ελληνική ΑΟΖ ; Αυτοί οι ίδιοι που έχουν εξοντώσει τον ελληνικό λαό και τον έχουν κάνει έρμαιο μιας πολιτικής που τον διέλυσε και οικονομικά, αλλά το χειρότερο και ηθικά ; Ποιος στρατός, όταν του κόβονται οι δυνατότητες επιβίωσης θα μπορέσει να αντισταθεί στις τουρκικές αντιρρήσεις και προκλήσεις ; Έχουν την εντύπωση πως στην Άγκυρα κοιμούνται και πως θα κάτσουν με σταυρωμένα τα χέρια ; Έχουν τα κότσια να αντισταθούν στην συνεχώς γιγαντωμένη τουρκική στρατοκρατική μηχανή ; Έχουν τα κότσια να μην επιτρέψουν τους Τούρκους να προβοκάρουν κάθε ελληνική ενέργεια προς την κατεύθυνση της ανακήρυξης της ελληνικής ΑΟΖ ; Η θα κάνουν την «πάπια» και θα γελά ο κάθε πικραμένος όπως έγινε στο παρελθόν στα Ίμια ; Πως θα μπορέσουμε να προβάλουμε αντίσταση στον τουρκικό νεοοθωμανισμό όταν κυριαρχεί, (και επιβάλλεται εκ των έξω), η ιδεολογία ότι δεν χρειάζεται ο στρατός, όταν η περίφημη «εθνοσωτήριος» Τρόικα μας λέει να καταργήσουμε τον στρατό γιατί είναι μεγάλη δαπάνη και βλάπτει τη ελληνική οικονομία; Ενώ την ίδια περίοδο στην άλλη πλευρά του Αιγαίου οι πολεμικές δαπάνες γιγαντώνονται και οι προμήθειες νέων οπλικών συστημάτων έχουν φτάσει στα ύψη ; Γελούν στην Άγκυρα με τα καμώματα της Αθήνας. «Οι Έλληνες τρελαθήκαν», γραφούν οι τουρκικές εφημερίδες, καθώς έχει κυριαρχήσει η πεποίθηση ότι η Ελλάδα είναι τελειωμένη υπόθεση και ότι με ένα ντου με τα υπερσύγχρονα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη, θα ρίχνουν τα απόβλητα τους πάνω από την Ακρόπολη και οι Έλληνες πολιτικοί θα… νομίζουν ότι βρέχει.
Αλλά υπάρχει και η άλλη εκδοχή σε όλη αυτή την τραγελαφική ιστορία της ΑΟΖ. Ίσως όλα αυτά γίνονται για να ικανοποιηθούν κάποια ξένα, (γερμανικά), συμφέροντα που αποβλέπουν στα ενεργειακά κοιτάσματα της περιοχής. Όχι για τα συμφέρον του ελληνικού λαού. Δηλαδή με λίγα λόγια, ελληνική ΑΟΖ όχι για τους Έλληνες, όχι για την καταστραμμένη ελληνική οικονομία, αλλά για τα γερμανικά οικονομικά συμφέροντα. Η άποψη αυτή εξηγεί και το γεγονός ότι ενώ τόσα χρόνια οι Έλληνες πολιτικοί αρνιόνταν πεισματικά ότι υπάρχει πετρέλαιο στην ελληνική περιφέρεια, ξαφνικά και αφού παραδώσαν την χώρα στην γερμανική βουλιμία, τώρα όλοι συμφωνούν ότι «ανακάλυψαν την Αμερική», ενώ η χώρα έχει βουλιάξει από τα δάνεια και τα χρέη προς την Ευρωπαϊκή Ένωση. Δεν ξέρω βέβαια αν οι Γερμανοί έχουν καμία διάθεση να υπερασπιστούν και στρατιωτικά κάποια ΑΟΖ στις θάλασσες νότια της Κρήτης και κυρίως στο Αιγαίο. Θα έχει πράγματι μεγάλο ενδιαφέρον αν Γερμανοί και Τούρκοι ήταν αντιμέτωποι στο Αιγαίο, αν και δεν πιστεύω σε τέτοιο ενδεχόμενο. Όσο για μας, ποιος μίλησε για τους Έλληνες ; Αυτοί δεν θα υπάρχουν προς δόξα των «εθνοσωτήρων» πολιτικών μας που έχουν ξεπουλήσει τα πάντα και μένουν ακόμα στις πολυθρόνες τους. Μάλιστα γελούν ειρωνικά με τα καμώματα κάποιων, υποτίθεται αριστερών κομμάτων, που θέλουν να τους «τιμωρήσουν», αλλά στην ουσία αγωνίζονται για τα αμερικανικά συμφέροντα που θεωρούν ότι είναι… καλύτερα από τα γερμανικά. Είπε κάνεις τίποτα για ελληνικά συμφέροντα ;
Εμείς πάντως συνεχίζουμε να ψηφίζουμε όλους αυτούς τους «τσαρλατάνους» που μιλούν για ΑΟΖ και συνεχίζουμε με ένα μαζοχισμό που αξίζει ψυχιατρική έρευνα, να λέμε ότι μας… «έσωσαν’.
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος 
ΠΗΓΗ:olympia.gr/

Αλλάζουν όλα στα διπλώματα οδήγησης





Πιο αυστηρές και ποιο ακριβές γίνονται οι εξετάσεις για την απόκτηση διπλώματος οδήγησης .
Κάθε 15 χρόνια οι οδηγοί θα υποχρεούνται να ανανεώνουν το δίπλωμά τους. Και αυτή είναι μόνο μια από τις αλλαγές που θα ισχύσουν από τις 19 Ιανουαρίου για την έκδοση και ισχύ πάσης φύσεως διπλωμάτων οδήγησης.

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο οι εξετάσεις για την απόκτηση διπλώματος οδήγησης γίνονται αυστηρότερες και ακριβότερες, αλλάζουν οι κατηγορίες με τη δημιουργία νέων και μειώνεται ο χρόνος ισχύος των διπλωμάτων οδήγησης.
Επιπλέον, αυξάνονται τα υποχρεωτικά μαθήματα πρακτικής οδήγησης και από 20 γίνονται 25, όπως επίσης και τα μαθήματα θεωρίας.
Παράλληλα, οι υποψήφιοι που θα εξετάζονται για δίπλωμα μοτοσικλέτας υποχρεούνται να φορούν ειδικό ρουχισμό προστασίας (ειδική φόρμα, επιγονατίδες κ.λ.π.).
Σε ο,τι αφορά τα επαγγελματικά διπλώματα εξακολουθεί να ισχύει η ανανέωσή τους ανά πενταετία, ενώ μετά τη συμπλήρωση των 65 χρόνων η ανανέωση της άδειας οδήγησης θα γίνεται ανά τριετία για όλους.
Οι παλιές άδειες καθώς και όσες εκδοθούν από εξετάσεις που έχουν ολοκληρωθεί μέχρι και τις 18 Ιανουαρίου, θα συνεχίσουν να ισχύουν, είτε μέχρι ο κάτοχός τους να συμπληρώσει την ηλικία των 65 ετών είτε μέχρι το 2033. 
ΠΗΓΗ:newsit.gr

Ο Δήμος Τριπόλεως θα Παράξει Βιοντίζελ από Τηγανέλαια για Καύσιμο Οχημάτων




Ο δήμος Τρίπολης οργανώνεται και προχωρά στην παραγωγή βιοντίζελ από τηγανέλαια μέσω ειδικής επεξεργασίας, που θα χρησιμοποιήσει ως καύσιμη ύλη, για τα οχήματά του, με στόχο τη μείωση των δαπανών του.
Μάλιστα, το δημοτικό συμβούλιο της πόλης έδωσε το «πράσινο φως» με ομόφωνη απόφασή του, να προχωρήσει ο δήμος στον εξοπλισμό για την παραγωγή καυσίμου που θα καλύπτει τις ανάγκες του, ενώ έμμεσα ενθαρρύνει τους αγρότες της περιοχής στην καλλιέργεια ενεργειακών φυτών που θα χρησιμοποιηθούν για τον ίδιο σκοπό.
Σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Κωνσταντίνο Κατσαφάνα, στόχος του δήμου πέραν της υποχρέωσης προς την Κοινοτική Οδηγία (2003/30/ΕC), είναι η συμβολή στη μείωση της ενεργειακής εξάρτησης, αλλά και της μείωσης των εκπομπών CO2, ενώ «βραχυπρόθεσμος στόχος είναι η εγκατάσταση συγκεκριμένης μονάδας επεξεργασίας και παραγωγής βιοντίζελ που θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τα οχήματα του δήμου μειώνοντας κατά το ήμισυ την αξία των καυσίμων».
Ο κ. Κατσαφάνας σημείωσε, ότι από έρευνα που έχει διενεργηθεί στην περιοχή των διοικητικών ορίων του δήμου Τρίπολης, τα καταστήματα εστίασης έχουν τη δυνατότητα παραγωγής περίπου70.000 λίτρωναπό τηγανέλαια ετησίως, ενώ παράλληλα υπάρχει η δυνατότητα συγκέντρωσηςαπροσδιόριστης ποσότητας από τους μαθητές των σχολείων, ενώ εξετάζεται από τη δημοτική αρχή η δυνατότητα παραγωγής βιοντίζελ από την καλλιέργεια ενεργειακών φυτών.
Υπογράμμισε, ότι η κατανάλωση πετρελαίου από τον στόλο των οχημάτων του δήμου Τρίπολης ανέρχεται περίπου στα65.000 λίτραετησίως και η προοπτική μετεστερεοποίησης των φυτικών και ζωικών λιπών και ελαίων μπορεί να καλύψει, τόσο τις ανάγκες των οχημάτων κίνησης, όσο και μέρος της κατανάλωσης πετρελαίου στους καυστήρες των σχολείων. 
ΠΗΓΗ:energia.gr

Ως πότε ατιμώρητοι ;

 
ΠΗΓΗ:sibilla-gr-sibilla.blogspot.gr/

Μερική συμφωνία εργοδοτών - συνδικάτων για την τροποποίηση των κανόνων εργασίας




Οι εργοδοτικές οργανώσεις στη Γαλλία και τα κυριώτερα εργατικά συνδικάτα κατέληξαν απόψε σε μία συμφωνία επί της αρχής για τη τροποποίηση των κανόνων εργασίας, προλειαίνοντας το έδαφος για την μεταρρύθμιση που προωθεί για το εργασιακό καθεστώς μέσα στο 2013 ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, η οποία επιδιώκει να αποτελέσει το διαπιστευτήριο για την αξιοπιστία του ως ηγέτη.
Τρία από τα πέντε μεγαλύτερα εργατικά συνδικάτα αντιπροσωπεύονταν στις διαπραγματεύσεις με την εργοδοσία και υπέγραψαν τη συμφωνία, όμως η CGT και η FO, που τηρούν πιο αυστηρή συνδικαλιστική πολιτική, ανακοίνωσαν πως δεν θα συμπράξουν. Η επίσημη συμφωνία αναμένεται να κυρωθεί την ερχόμενη εβδομάδα. 
ΠΗΓΗ:kathimerini.gr

Άνεργος δύο φορές σε μία 4ετία; Δεν δικαιούσαι επίδομα του ΟΑΕΔ



Πρακτικά με την ρύθμιση αυτή, ακόμα και αν κάποιος πληροί όλες τις υπόλοιπες προϋποθέσεις, σε περίπτωση που μείνει άνεργος δύο φορές σε μία τετραετία, τότε δεν θα λάβει δεύτερη φορά το επίδομα που του αντιστοιχεί.
Με βάση τις κείμενες διατάξεις υπάρχουν δύο κατηγορίες ανέργων που δικαιούται το επίδομα.
Συγκεκριμένα:
* Αν ο άνεργος επιδοτείται πρώτη φορά. Για να δικαιούται ο εργαζόμενος να επιδοτηθεί από το ταμείο ανεργίας, πρέπει να έχει πραγματοποιήσει 80 ημέρες εργασίας κατ' έτος στα 2 προηγούμενα χρόνια πριν από την επιδότησή του. Το τελευταίο όμως 14μηνο πρέπει να έχει συμπληρώσει 125 ημέρες εργασίας, χωρίς να υπολογίζονται τα ημερομίσθια του τελευταίου διμήνου.
* Επίσης, επίδομα ανεργίας δικαιούται και ο ασφαλισμένος που έχει πραγματοποιήσει 200 ημέρες εργασίας στα τελευταία 2 χρόνια, πριν την απόλυσή του, από τις οποίες 80 ημέρες το λιγότερο κάθε χρόνο.
* Αν ο άνεργος επιδοτείται δεύτερη φορά: Πρέπει να έχει πραγματοποιήσει 125 ημέρες εργασίας το τελευταίο 14μηνο πριν από την απόλυσή του χωρίς να υπολογίζονται τα ημερομίσθια του τελευταίου διμήνου. 
ΠΗΓΗ:news247.gr

Δεν θα είναι η Ελλάδα μας…




(Αφιερωμένο στον ΘΑΛΑΜΟΦΥΛΑΚΑ σε ότι αφορά το «κοινό συμφέρον». Για να μην ξεχνάει  ότι την τελευταία φορά που οι Έλληνες είχαν κοινό στόχο και ταξίδευαν προς το μέτωπο  με το χαμόγελο στα χείλη ήταν στις 28 Οκτωβρίου του 1940. Είχε προηγηθεί όμως ο τορπιλισμός της Έλλης τον δεκαπενταύγουστο του 1940  και η συνδρομή των Ιταλών «συμμάχων» μας στους Τούρκους πριν την Μικρασιατική καταστροφή το 1922. Ας ελπίσουμε ότι δεν θα χρειαστεί να πάθουμε τα ίδια για να χαμογελάσουμε προσπαθώντας…)
Η ζωή πλέον δεν είναι το ίδιο εύκολη όπως πριν από λίγα χρόνια. Και είναι γεγονός ότι κάθε μέρα όλο και περισσότεροι από εμάς έχουν σοβαρές δυσκολίες για την εξασφάλιση όχι απλά των αναγκών του μήνα, αλλά της εβδομάδας. Σε πολλές περιπτώσεις και της ημέρας.
Πολλοί έχουν αρχίσει να απογοητεύονται. Κάποιοι άλλοι συνεχίζουν να ελπίζουν. Και κάποιοι συνεχίζουν να κερδίζουν. Και μην έχετε αυταπάτες ότι με όλη αυτή την οικονομικά οικτρή κατάσταση δεν υπάρχουν συμπατριώτες μας που κερδίζουν. Κερδίζουν και μάλιστα πολύ περισσότερα από ότι πριν την κρίση. Είναι αυτοί που πάντα το σύστημα ευνοεί γιατί δεν μπορεί να τους έχει όλους εναντίον του. Πρέπει να υπάρχουν και οι υποστηρικτές του ώστε να κάνουν δυσκολότερη την ανατροπή του παρά την γενική κατακραυγή.
Υπάρχουν κι αυτοί που ελπίζουν ότι κάτι στο τέλος θα γίνει. Κάτι θα γίνει και θα πάρουν πίσω τις δουλειές τους ή τον μισθό τους ή την σύνταξη τους. Σήμερα απλά κάνουν υπομονή ως άνεργοι ή με κουτσουρεμένο μισθό ή με μισή σύνταξη. Και αυτοί ελπίζουν πως επειδή ακριβώς δεν μπορεί να συνεχισθεί αυτή η κατάσταση, τελικά κάτι θα αλλάξει. Προς το καλύτερο φυσικά.
Και εκεί αρχίζουν οι «θεωρίες βελτίωσης». Και ακούς από ανθρώπους να ισχυρίζονται παραμύθια. Παραμύθια για ενήλικες. Δεν παύουν όμως να είναι παραμύθια. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΑΠΟΙΚΙΑΣ Η Task Force μέσω του ΤΑΙΠΕΔ παίρνει τα κοιτάσματα - Μπλόκαρε γεωτρήσεις στο Β.Αιγαίο



Το άκρως αναμενόμενο, κάτι για το οποίο το defencenet.gr είχε προειδοποιήσει ότι θα συμβεί και οι κυβερνητικοί από την εποχή του Ε.Βενιζέλου μέχρι σήμερα αρνούνται ότι μπορεί να συμβεί, δυστυχώς για την χώρα, ολοκληρώνεται με ταχύταττους ρυθμούς: Η υποθήκευση των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων και ο έλεγχός τους από την τρόϊκα.
Όχημα για να συμβεί αυτό είναι το Ταμείο για την Αξιοποίηση Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) στο οποίο θα υπαχθεί η διαμεσολάβηση μεταξύ ΥΠΕΚΑ και εταιρειών ώστε τ’ αναμενόμενα έσοδα από την εκμετάλλευση κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου να καταλήγουν απευθείας στα ταμεία του ΤΑΙΠΕΔ.
Το ΤΑΙΠΕΔ το οποίο ελέγχεται φυσικά 100% από την Task Force του Χορστ Ράϊχενμπαχ και κατ'επέκταση την Γερμανία!
Πρώτη κίνηση, μάλιστα, ήταν το μπλοκάρισμα της γεώτρησης στον Πρίνο της Καβάλας η οποία και έχει ήδη εγκριθεί, όπως προβλέπει ο Ν. 4001/ 2011, από την κυβερνητική επιτροπή έχει υπογραφεί από τον Υπουργό ΠΕΚΑ Καθηγητή Παναγιώτη Λιβιεράτο και επρόκειτο να σταλεί για επικύρωση στην Βουλή πριν τα Χριστούγεννα. Η γεώτρηση αφορούσε μεταξύ αλλων το κοίτασμα "Ε" το οποίο είναι πολλά υποσχόμενο και μπορεί να αλλάξει πριν από το Ιόνιο τον χαρτη των ενεργειακών πεδίων της χώρας!
Η διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ κατ'εντολή των Γερμανών ετοίμασε πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, έτσι ώστε αυτό και όχι το ΥΠΕΚΑ ή ο υπό ίδρυση φορέας υδρογονανθράκων, αναλάβει την διαχείριση των κατά τόπους κοιτασμάτων, όπως αυτό του Πρίνου.
Δηλαδή, το ΤΑΙΠΕΔ που ελέγχεται ουσιαστικά άμεσα από το Βερολίνο θα είναι ο αντισυμβαλλόμενος κρατικός φορέας με τις εταιρείες, που θα επιλεγούν να οργανώσουν τις έρευνες, επενδύοντας σημαντικά ποσά με σκοπό την παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ