Δευτέρα 20 Αυγούστου 2018

Η Premier Oil προχωρεί στην ανάπτυξη του πεδίου φυσικού αερίου Tolmount στη Βόρεια Θάλασσα

Από το worldenergynews.gr
Η Premier Oil θα προχωρήσει στην ανάπτυξη του πεδίου φυσικού αερίου Tolmount στη Βόρεια Θάλασσα της Βρετανίας, η οποία αναμένεται να παράγει περίπου 500 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου από τα τέλη του 2020.

Η ανάπτυξη του Tolmount είναι η τελευταία σε μια σειρά κινήσεων από εταιρείες πετρελαίου και φυσικού αερίου που δείχνουν..

Ο «μαύρος χρυσός» και ο εμπορικός πόλεμος

Από το kathimerini.gr 
Η ζήτηση για πετρέλαιο από την Κίνα και την Ινδία, τις δύο χώρες με τις υψηλότερες εισαγωγές όσον αφορά το προαναφερθέν προϊόν, αυξάνεται με πιο αργό ρυθμό από τον προβλεπόμενο.

Αυτό φανερώνει τις αδυναμίες των δύο οικονομιών και τη δυσκολία τους να στηρίξουν τις τιμές του πετρελαίου στις σημερινές συνθήκες, κατά τις οποίες..

Ιράν: Ηχηρή προειδοποίηση στα κράτη του ΟΠΕΚ

Από το energypress.gr
Να τηρεί τις αποστάσεις του Οργανισμού Πετρελαιοεξαγωγικών Κρατών (ΟΠΕΚ) από την πολιτική ατζέντα ορισμένων μελών του ζήτησε σήμερα υψηλόβαθμος Ιρανός διπλωμάτης από τον γενικό γραμματέα του οργανισμού, σημειώνοντας ότι σε κανέναν δεν επιτρέπεται να πάρει το μερίδιο στην παραγωγή και στην εξαγωγή πετρελαίου..

Σχόλια στη γεωπολιτική του πετρελαίου

Από το energypress.gr
Πλειάδα σχολιαστών κι όχι μόνον ο Wenar αποκαλούν τις πρώτες ύλες κατάρα. Η κατάρα του πετρελαίου μπορεί να είναι κατάρα διαφθοράς σε τόπους χωρίς επαρκείς ασφαλιστικές δικλίδες κατά της διαφθοράς ή την απαραίτητη ηθική δυσανεξία σε αυτήν. Αν σκεφτήκατε την Κύπρο, σεις είπατε!

Όταν ο Μπους εξαπέλυε τον κατακτητικό πόλεμο κατά του Ιράκ, οι στρατηγοί του ονόμασαν τις Shock and Awe επιχειρήσεις 'Operation Iraqi Liberation', υπονοώντας ότι η καινοφανής 'regime change' εισβολή είχε ..