Δευτέρα 29 Απριλίου 2019

Η Αυτοματοποίηση Απειλεί το 14% των Θέσεων Εργασίας Παγκοσμίως

Από το energia.gr
Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει ο Οργανισμός Οικονομικής Ανάπτυξης και Συνεργασίας (ΟΟΣΑ), απευθύνοντας έκκληση στις κυβερνήσεις των κρατών-μελών του να κινηθούν τάχιστα και να επιμορφώσουν τους εργαζομένους τους, ώστε να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα της απασχόλησης, όπως είναι η τεχνητή νοημοσύνη και η περαιτέρω αυτοματοποίηση, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση του διεθνούς οργανισμού για..

Επενδύσεις 1 τρις. δολάρια έως το 2023 στην ενέργεια σε Μέση Ανατολή και Βόρεια Αφρική

Από το worldenergynews.gr
Ο ενεργειακός τομέας της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής θα συγκεντρώσει σχεδόν 1 τρις δολάρια σε επενδύσεις τα επόμενα πέντε χρόνια, καθώς οι χώρες αναπτύσσουν ενεργειακές δυνατότητες και στρέφονται στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Η Arab Petroleum Investments Corporation (Apicorp), μια πολυμερής τράπεζα ανάπτυξης με περίπου 7 δισεκατομμύρια δολάρια ενεργητικού, παρέχει ετήσια εκτίμηση τόσο για προγραμματισμένες όσο και για δεσμευμένες επενδύσεις για το διάστημα από το 2019 έως το 2023.

"Βλέπουμε αύξηση του συνολικού όγκου..

MWV: Η Γερμανία έχει αρκετά αποθέματα για να αντιμετωπίσει τη διακοπή του ρωσικού αγωγού πετρελαίου

Από το worldenergynews.gr
Τα γερμανικά διυλιστήρια έχουν επαρκή πετρελαϊκά αποθέματα για να σταματήσουν τις εισαγωγές ροών στον ρωσικό αγωγό Druzhba, δήλωσε την Πέμπτη 25/4/2019 το βράδυ  εκπρόσωπος του βιομηχανικού συνδέσμου MWV.

Οι ροές ρωσικού πετρελαίου μέσω του αγωγού Druzhba έχουν ανασταλεί από την Πολωνία και τη Γερμανία λόγω ποιότητας. Ο αγωγός μπορεί να μεταφέρει..

Καθόλου εύλογο ν’ αγοράσουμε μια νταλίκα, για να μεταφέρουμε ένα τελάρο τομάτες!


Από το greeklignite.blogspot.com
Χωρίς άλλα σχόλια, το επώνυμο άρθρο που δημοσιεύουμε σήμερα τα λέει όλα: "Οι τεχνολογικές και οικονομικές εξελίξεις δείχνουν πως δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να τσιμεντάρουμε και τις βουνοκορφές. Αειφορία σημαίνει να κρατήσουμε τουλάχιστον τα βουνά μας ελεύθερα για τους κτηνοτρόφους, τους δασεργάτες, τους εκδρομείς και να τα παραδώσουμε «αναξιοποίητα» στις επόμενες γενιές. Το τσιμεντάρισμα ..

Exxon Mobil: Κατώτερα των προσδοκιών τα κέρδη του α' τριμήνου

Από το newmoney.gr
Μειωμένα κατά 49% ήταν τα κέρδη της ExxonMobil κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους, εξέλιξη που η εταιρεία απέδωσε στις μειωμένες τιμές του πετρελαίου και της βενζίνης.

Η εταιρεία ανακοίνωσε κέρδη 2,35 δισ. δολαρίων, 55 σεντς ανά μετοχή, έναντι κερδών 4,65 δισ. στο πρώτο τρίμηνο του 2018. Οι αναλυτές περίμεναν..